Ne bu kedi düşmanlığı?

Apartmanlarının oradaki kaldırım. Zaten orada takılan kediler. Apartmanın altındaki kuaförde ilgileniyor.
Inanın düzgün bir üslupla kedilerden korkuyorum acaba başka bir yerde vermeniz mümkün mü dese gıcıklık yapacak halim yok. Emir vermesi de sinirlerimi zıplatan ayrı bir durum. Kimin haddine ki tanımadığı etmediği birine emir vererek konuşmak?

Siz kedi sevmemesinden değil üslubundan rahatsız olmuşsunuz. Haklısınız rahatsız edici. Ama devamlı da kapının önünde kedi görüyorsa ve sevmiyor rahatsız oluyorsa belki artık dayanamamış böyle bir tepki vermiştir. Başka kişilerde veriyor ve kediler devamlı geliyorsa kimseye de söz geçiremediği için bu şekilde Dışa vurmuştur.

Zor iş ... Keşke belediyeler vs ilgilense bu kadar sahipsiz kediyle köpekle. Yemeği aşısı için vs.

Ben de hayvanlari cok seviyorum ancak hayvanseverlerin de diger insanlari anlamasini umuyorum. Sozum size degil oncelikle...
Misal ben dunya parayla sitede oturuyorum ve disarida bahcede kedi evlerimiz var. Ben kediler disarida olsun istiyorum. Ancak binadan bi'kac kisi inatla 4-5 buyuk kediyi iceri aliyor. Hamileyim ve surekli kusuyorum her kokuya. Kedi disari cikamayinca binaya cisini yapiyo. Haliyle o sidik kokusu bana iki kat batiyo. Gece 3te kapimda konusur gibi miyavliyo. Simdi ben guvenlik, bina yonetimi herkesi aradim 100 kere uyardiklarini bas edemediklerini soylediler. Simdi ben gidip komsuyla kavga etsem o da burada konu acsa hepiniz bana tu kaka dersiniz. Ama cidden kapimi her actigimda iceri dalmak icin bekleyen ve katiyen soz dinlemeyen kedilerden bunaldim. Kapima cop koysam gorevli alana kadar dagitilmis oluyo. Demem o ki tek tarafli dusunmemek lazim.

Aynı durum değil.
Sokak orası. Kedileri başka nerede besleyebilirim?
Kaldı ki herhangi bir problemi varsa güzel bir dille ifade etse ben sorun çıkaracak değilim.

4 yil once bahceli bur evde yasiyorduk. Evlerin hepsi ayni sekilde müstakildi. Sokağımızda kedilere oyke guzel bakardik ki. Eşim her hafta tavuk payı getirirdi kasa kasa. Ben onları haşlar her sabah yedirirdim. Zaten sabahları 8, 10 kedi dolusurdu kapıya. Diger komsular da başka vakitler verirdi. Kedilerden biri gebe kaldı, herkes kendi evinde bakmak için ısrar etti :) Bir tane de azman, zalim bir kedi vardi. Eminim insanlar onu bu hale getirmisti. O gelip de bizim kedilere zarar verecek diye etlerini yiyene kadar başlarında beklerdik. Bizim koca köpeğimiz bile onu görünce deli gibi bagirirdi. Çok özlüyorum o sokağı. Böyle güzel insanlar çok nadir bir araya geliyor işte. Ne yazık ki yapabileceğiniz tek şey sabırla tekrar tekrar konuşmak. Umarım insanlığına geri döner.

Canim ben de bezdim artik bu konuda insanlarla dalasmaktan. El kadar hayvani bir kapinin onune sigdiramayan vicdansizlardan cok yoruldum artik. Kuytu koselere dokuyorum mamalarini, huzur icinde bari yesinler, bir ruh hastasi tekme atmaz en azindan

Bizim daha once oturdugumuz sitede bi komsumuz vardi.adam her gun kasaba gider et tavuk parcalari alir kedileri beslerdi.hatta oyle ki sitede adi kediciydi hala da bilmem ismi ne her gun selamlastigimiz halde :)
Kedilerin kimseye bir zarari yoktu yani bana hic olmadi acikcasi ama sitede rahatsiz olanlar oldu neden bilmem imza toplayip evden cikarmak istediler bize de geldiler ama biz rahatsiz olmuyoruz dedik.
Siz yine kuru mama veriyormussunuz yaz geldi mi o et tavuk parcalari kokardi etraf karincadan gecilmezdi ama yine de boyle insanlarin olmasi gerektigini dusunuyorum ben.ne yiyip ne icsin nerde bulsun da karnini doyursun o yavrucuklar vicdanli olmak lazim.

Söz konusu o masum canlar olunca bende ipler kopuyor. Banada bir kaçı denk geldi valla yapışıyordum saçlarına. Sevmiyorsanız bakmayın dokunmayın rahatsız etmeyin. Yeter ki zarar vermeyin artık seni yaradan onuda yarattı sen insan olarak geldin onlar kedi köpek olarak. Ama gelde anlat aç tokun halinden anlamaz. Bu arada allah sizden razı olsun

O tipler hiç bitmeyecek maalesef. Hayvanları sevmeyen insanların baska insanları seveceğine inanmıyorum ben. Yaradılanı sevmek yaradandan ötürüdür. Ama bazı insanlarda sevgi merhamet yok ne yazık ki. Siz polemiğe girmemeye özen gösterin.

Tüm hayvanseverlerin dikkat etmesi gereken noktalar var, en önemlisi her gün aynı noktada beslememek. Yani bi başkasının evinin önüyse bu geçerli,park gibi yerlerde aynı yer olmasında sorun yok. Bu hayvanların orayı ev bilmesi ve oradan ayrılmamasına neden olur bu onların doğasına da terstir ve çişlerini kakalarını sürekli aynı yere yaptıklarında koku dayanılmayacak boyuta gelir. Oranın sakinleri rahatsız olabilir. Ve ikincisi yiyemeyecekleri kadar mamayı yığıp gitmemek ve pisliğe yol açmamak. Başlarında durup hayvanları doyurup gitmek. Bu ikisine dikkat ettikten sonra size kimse bişey diyemez ve deseler bile cevabınızı verirsiniz. Ama az önce bikaç kişinin dediği gibi apartmanın içine kedi sokmak vs gibi şeylere kimsenin hakkı yoktur kapıyı açınca eve kaçmalar paspaslara koku atmalar gibi durumlar yaşanır. Kedi fazlasıyla anarşist bi hayvandır. Köpeği zaten apartmana sokmamalısınız onun komple yaşam tarzına aykırı ve kendisi de istemez. Siz dikkatli olup hayvanları kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde besleyin gerisini bırakın konuşacak olanlar konuşsun

Kesinlikle Katılıyorum. Herkes bu kurallara dikkat edip sayfı gösterse sanıyorum ki kimse kimseye kızmaz.
Benim önceki Yaşadığım binadaki komşum kedisever bir kadındı. Evinde 3 tane kedi besliyordu. Bulunduğunuz yerde yasayan tüm kedilere de Apartman önünde mama dağıtıyordu. Kediler onu bellemiş hergün apartmanın içind giriyorlardı. Apartman haftada bir temizlenmesine rağmen birkaç güne kötü kokuyordu. Bunu yöneticiye defalarca söyledim ama biz uyardık defalarca yine yapıyorlar ne yapalım dedi. Kadına da rahatsız Olduğumu söyledim bana kedi kadar tatlı hayvan var mı bık bık söylendi.
Demem o ki insanları da yaşam alanlarında rahatsız etmeyecek şekilde kedilere mama veriyorsanız sorun yok.

Kadın bağırmakta haksız ama evin önüne alıştırmayın hayvanları
Sonra her gün orda oluyorlar koku vs oluyor.tamam besleyin güzel bitşey bu bende beslerim yem alırım marketten bazen ama apartman ortak alan ve insanlar rahatsız olabilir .

Aynen öyle. Bu başlık altında hayvanseverler toplanmşken uyarmakta fayda var :) Umursamazca çevreyi hijyenik olmayan bi hale getirirek başkalarını rahatsız edip bunu hayvanseverlik sananlar nedeniyle güzelim hayvanlara karşı da bi tepki gelişiyor. Ben sokakta hayvan beslerken ki hep kuru mama değil mesela tavuk getirdim diyelim yere bırakıp gidemem, poşetin üstüne koyuyorum köpekçik yiyince kaldırıp atıyorum. Yaptığımız işi tam yapmalıyız. O tavuğun artığı orada kokup sineklesirse bana tepki verecek olanlar haklıdır. Tabi burada söz başlık sahibine değil, siz işi hakkıyla yapıyorsunuz ve karşınızdaki kadın belli ki normal değil. Bu konuşmalar genel gözlemlerime dayalı

malesef kedi korkum var elimde değil
çok tatlılar ama yaklaşmaya başladıkları anda nasıl korkuyorum

bir komşumuz da kapı önünde kedi beslese kızarım ister istemez
sabah erken işe gidiyorum yavrucak aç olur önüme çıkar akşam görür çıkar
evin önünden gelip geçemez hale gelirim malesef

o yüzden mümkün mertebe kendi evinizin yakınında besleyin kedileri

Ne deyim. Yolda yürürken yanımdan geçen köpeği şapur şupur severek bir şeyler yediriyordum. Adamın birisi de sırf ego yapmak için köpeği kovdu. Korkmayın hanımefendi yolladım dedi. Şok oldum. Kavga ettik tabi sonra. Bi başkası tekme atar, kimisi çok yavru doğurdu diye Yavruları çuvalla gömer. Hayvan sevmeyen insanı hiç sevmez bu bir gerçek artık. Ben hayvana eziyet eden insanlardan korkarım. Sevgisizlikten içleri kokar çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…