- 17 Ağustos 2011
- 22.112
- 138.189
- Konu Sahibi Meredith Grey
Sütün icinde laktoz var. Kedilere de laktoz zarar verir. Ishal yapar. Bebek kediler bu yüzden ölebilebilir.Hanimlar konuyla biraz alakasiz olacak ama bir sey soracagim. Şimdi diyorlar ya hani kedilere süt verilmez zararli diye. Ben de kedilere süt vermiyorum bu yüzden. Ama kafamda soru işaretleri var bu konuyla ilgili. Eskiden hatirliyorum bizim mahallede herkes kedilere süt verirdi anneannem babaannnem filan hep süt verirdi. Anneannemin evinde beslediği iki tane kedisi vardi onları hep sütle beslerdi ama hayvanlara hiç de öyle zararları olmadı çok sağlıklılardı çok da uzun yaşadılar... Mademki süt kedilere bu kadar zararlı bunun açıklaması ne o zaman merak ediyorum. Mama sektörünün mama satmak için uydurduğu bir şey mi bu diye düşünüyorum doğrusu... Yardımcı olursanız bilginiz varsa, sevinirim.
Ille de süt vermek istiyorsan daha önce senin konuna yazmıştım. Bir ölçek süt, bir ölçek su katabilirsin. Bu sekilde biz de veriyoruz...
Ayrica ben hatırlıyorum doksanlarda miniminnacik bir aylik bebeklere sekerli bebe buskivisini süte katip verirlerdi. Uc aylik bebelere et suyu icirirlerdi. Hatta ayse kulinin hayatini anlattigi "hayat" kitabında ingilterede dogum yapiyordu,1960larda falan. Orada hemsireler eger isterse sütü gelmesin diye igne yapabileceklerini söylüyordu, anne sütü ilkel-mamalar besleyici- modern hayat vs vs geyigine ve ayse kulin ilk cocugunu emzirmiyordu. Oysa simdi anne sütü ne kadar önemli diyoruz. Hele bu devirde 3 aylik cocuga etin suyunu vermeye kalk. Topa tutarlar adami...