nce erkek bebekmi

Töre ve gelenek bir annenin bile kız bebeğini aç bırakabilecek kadar iliklerine işlemişse işimiz gerçekten zor... Ve bu kemikleşmenin gücü bile insanı ürkütüyor.

Bebek orada ağlıyor ve süt vermiyorsun sen, önce oğlun emsin diye. Allah sana hem erkek hem kız bebek nasip etmiş aynı anda. Herkese nasip olmayan muhteşem birşey bu... Karşılığındaki şükür de bu mu??

Ablacım ellerine sağlık, yine damarlara basan, insanı düşündüren cümlelerle anlatmışsın herşeyi...

Kendi ezilmişliğini, ertelenmişliğini, bir erkek çoçuğa sahip olarak aşmaya çalışmaktan başka ne olabilir ki ?
Cahillik fonu arkasında acı bir fotoğraf karşımda duran,
"bizim oralarda".

Bende kendimle ilgili anlatayım, benim annem 16 yaşında anne olmuş, 20 yaşına kadar üç çocuğunu doğurmuş.
Düşünün ne kadar anne olabilir ki, birde bilmediği bir şehirde bir sürü sorumluluk altında. O yüzden anlıyorum, onu. Erkek kardeşim sonuncu bizde de, şımarıktır, şımartılmıştır biraz da.
Küçükken sucuklu yumurta yapıldığında tek ben yiyicem diye mızıldanırdı, şımarıklığıyla. Annem de derdi kızım o askere gidicek bırakın o yesin. Bende tabii, napalım o askere gitcekse bizde evlencez, çocuk doğurcaz, büyütcez dedimi hatırlarım hep. Hani açıklama farklı olsa ne derdim bilmiyorum ama, erkeklik iması sinir ederdi beni.
Bu nedenle sucukta yumurta da severek yemem pek.
Acı bir hatıra değil gülüyorum kendime, anneme. Her zaman sucuklu yumurta yaptığında sataşırım ona, oda bana. Ben sucuklu yumurta yemedim sana damatta yok torun da derim, onda da cevap hazır yeseydin boşa gidecekti bak diye. Der hep kızım cahillik o yaşta anne o kadar olunur, diye.

Yeşilim erkeği, kızı, evlat nimettir diye düşünüyorum,
Allah nimete nankörlük ettirmesin kimseye.
Herkese hayırlı evlat olmayı ve sevgili, bilinçli, ebeveyn olmayı nasip etsin.

a.s.a.s.

Ayn, gerçekten yaşadım yazdıklarımı.
Bilgegökçen,çok doğru şükretmek varken...
Camdankalbim,anneciğinin gençliğine hatta çocukluğuna denk gelmiş,sende yazmışsın.Şimdiki fikirleri farklıdır mutlaka..
Yorumlarınıza teşekkürler

İnanılır gibi deil.:uhm:daha neler duyacağız.Kızmayın bana o kadın Anneliği haketmiyor....vijdansız şey...Bana kızmayın ne olur,vijdansız kadın ancak bunu hakediyor:eek:klava::mymeka:Anne olarak onun davranışlarından utandım.....
Yeşilim ...bizimle paylaştığın için teşekkürler.a.s.

hala bu ayrımı yapan insanlar varmı gerçekten yaa
nasıl insan bunlar nasıl anne bu kadın!!!!
yazık el kadar bebeğe
işte geleceğin mutsuz kendine güvensiz kadın bireyi yazıııkk!!!

bebeğin erkeği kızı olurmuymuş hiç,ikisininde ayrı tatlı yönleri olur,Bu ayırımı yapan erkek çok Türkiyede ama bayanlar yapmasında bari erkekler iyice yüz bulmasın..Benimde bir oğlum var iyiki var çok seviyorum ama bir kızımda olmasını çok isterdim..Bir anne için ileriki zamanda kızlar arkadaş olabiliyor,her annenin bir kızı olması gerektiğini düşünüyorum,Erkek çocuklar ileriki yaşlarında duygulaını fazla paylaşmıyorlar....paylaşımın için teşekkürler.

Bebeğini cinsiyetine göre ayıran bir annenin olduğuna inanamıyorum bunu bir insan yapıyor öyle mi?Şaşırtıcı ama gerçek.

Yesilim ah gene yaraladin yazdiklarinla kalbimi yanlis anlama sen degil hayatimizda hala bu tur insanlarin oldugunu hatirlattigin icin nasil kizdim o anneye anlatamam, of bu kadar cahillik olurmu evlat evlattir candir evin meyvesi nesesi Allahin bize sundugu bir armagandir, ne mutlu anne olabilmis buna sukretmek yerine erkek kiz ayiranlara cok sinirleniyorum, bunun hesabini birgun verecektir sanirim

ayyyy böyle cahil insanlar varmi diye icimden gecirdim ama vardir eminimm
ayyy simdi su an kadinin yaninda olup sacini basini yolasim geldi okuyunca
veya cokmu ezildi cokmu üzüldüki bu kadarmi hirpalanndida el kadar bebeden imdat umuyorki benimde 4evladim var ama hic birinin birinden farki yok sadece kücük cadoloz seydayi kücük oldugu icin seviyoruz yoksa hepsi birrrr

gercekten cok uzucu.sanirim doguda ezilen kadin bunu gelenek haline getiriyor.gecmiste kendine verilmeyen degeri oda kizina vermiyor.onuda kendi gibi degersiz bir varlik saniyor(tabiki degersiz oldugundan degil)cunku doguda yasayan butun hanimlarimizin kafasina bu kaziniyor.artik oyle civilenmiski bu fikir kafalarina annelik duygularindan bile baskin cikiyor.gercekten uzucu.

diyecek söz bulamadım ben annelik duygusunu tabiki bilemem ama bir gün anne olursam eminimki evlatlarımı kız yada erkek diye asla ayırmam önemli olan her şeyden önce miniminicik masum dünyadan hiçbirşeyden habersiz yavrular.ayırt edilirmi hiç

Aysemim,İlona,Mesure,Ayşecik,Nixe,Seyda 66,Seyran,Putzie,Bera-Berrak
Paylaşımlarınıza teşekkürler,yorumlarınıza sağlık

evet bizdede bu ayrım var annem hep bana şöle der sen bu evden gidicen ele onlar bana bakıcak der ama o erkekler değilde ben baktığım zaman bunu yüzüne vurucam onları kız gibi yetiştirdi yaşayan bilir bu duyguyu...

Ne acıdır ki hala evlatlarına cinsiyetinden dolayı farklı muamele edenler var.
Paşam ,evimin direği,gözbebeğim,sen farklısın sen teksin diye diye erkek çocuklarını öyle bir havaya sokuyorlar ki ,çocuk küçükken kız kardeşlerini ,
evlenince eşini, çocukları oluncada kızlarını hor görüyor.
Bazı annelerde malesef yeşilimin yaşadığı olaydaki gibi
evlatlar arasına doğar doğmaz uçurumu koyarak,
buna zemin hazırlıyor.
Anneler çocuklarına kadın olmanın ,anne olmanın kutsallığını küçük yaşta kız erkek demeden öğretmeli .
Erkekler bu bilince ererse ,kadınlar üzerindeki erkek evlat baskısı kalkar belki.

Ne acıdır ki hala evlatlarına cinsiyetinden dolayı farklı muamele edenler var.
Paşam ,evimin direği,gözbebeğim,sen farklısın sen teksin diye diye erkek çocuklarını öyle bir havaya sokuyorlar ki ,çocuk küçükken kız kardeşlerini ,
evlenince eşini, çocukları oluncada kızlarını hor görüyor.
Bazı annelerde malesef yeşilimin yaşadığı olaydaki gibi
evlatlar arasına doğar doğmaz uçurumu koyarak,
buna zemin hazırlıyor.
Anneler çocuklarına kadın olmanın ,anne olmanın kutsallığını küçük yaşta kız erkek demeden öğretmeli .
Erkekler bu bilince ererse ,kadınlar üzerindeki erkek evlat baskısı kalkar belki.

Cok haklisin canim,aynen katiliyorum sana.
Bir erkek cocuk annesinden bunu görürse ilerde karisina-kiz cocuklarina nasil bir tutum icinde olacagini az cok tahmin edebiliyorum. Nedir bu erkek sevdasi anlamiyorum, evladin erkegi - kizi mi olur ? O anne ilerde kizinin degerini anladigi zaman,bakalim yaptigi bu ayirimin vicdan azabi icinde rahat uyuyabilecek mi...
Allah cümlemize evlatlarin en hayirlisini nasip etsin.

hala var böyle ana babalar şiddetle kınıyorum. allah çocuğu olmayanlara hayırlısı ile nasip etsin

anneye kızıyor insan işte nasıl sindirilmiş o kültürün içinde
insan evledına bunu yapar mı
bizim oralarda da erkek cocugu ayrımı yapılıyor fakat yavaş yavaş degişiyor bunlar
peygamberimizin evladın hayırlısı kızdır diye bir hadisi var zannedersem onu hatırlatmak lazım

X