nce erkek bebekmi

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
Hemşire ikizleri annenin kucağına veriyor..Biri kız,biri erkek bebek..:1hug:
Emzirme vakti Anne önce erkek bebeği alıyor.Sol meme,sağ meme uzun uzun emziriyor..İşaret parmağıyla bebeğin saçlarını,burnunu,kulaklarını,yanaklarını okşuyor ağır ağır.Öylesine dalmış seyrediyor.

Diğeri,kız bebek,artık çok acıkmış ağlıyor...Anne öyle dalmış ki erkek bebeğe duymuyor.. duymak istemiyor,sanki umursamıyor....Hemşire gelene kadar...
Anne kızıyor,:kızgın:hayallerini bozduğu için söyleniyor hemşire hanıma...Zor veriyor emzirdiğini...Zor alıyor diğerini...Kızını...Sol sağ derken sütler boşalmış kız bebeğe sütü yok.. Bu kez hemşire kızıyor Kötü Kazen“Bunu hep yapıyorsun bir kerede önce kızını beslesen olmaz mı”
Anne “Önce oğlum”diyor.. Ağzını doldura doldura..Kız bebek açlıktan ağlıyor hazır mama hazırlanıyor onu veriyorlar..

Anneye nasıl baktıysam...“Bizim oralarda önce erkek bebeler,sonra kızlar” diyor..Aman Allahım beni yine sinir şeyler buluyor:kızgın:..Dinlersem,susamam..Yavaşça arkadaşıma ben gidiyorum yoksa...Diye işaret ediyorum..Tamam tamam anladım diyor..
Sizin oralarda önce erkek çocuk ha!:uhm: Diye söylenerek eve dönüyorum.
Sonunu tahmin ettiğim için daha sonra arkadaşıma kadının ne anlattığını sormuyorum,üzülmemek için..O da anlatmıyor
Yeşilimin duyguları

Sanırım Doğu kültüründen bahsediyorsunuz. Okudukça halime şükrettim Biz 3 kızız. Hatta annem ilk bebeğini kaybetmiş ki o da kızmış. Tüm aile özellikle babam el üstünde tutar bizleri... Nefes alamaz bizim sesimizi duymadan, yüzümüzü görmeden..

bebek sağlıklı olsunda ister kız ister erkek olsun önemli olan hayırlı bir evlat olması değilmi? benim kızım var ve ben onunla çok mutluyum:dance::dance:

YEsilim yarin bir gün o erkek bebek büyüdümü cok güzel agzinin payini verir.Allah hayirlisini versin ama kiz evlatlar bir baska oluyor Yesilim.Benimde iki oglum var var ama hic ümidim yok.Severken bile fazla bel baglamiyorum.Yarin bir gün hayal kirikligina ugramayim diye.Ama evlat ..sagol canim Ablam yüregine saglik..

Vah vah..Daha erkek bebek,kız bebek ayırımı yapan var..Şu insanoğlu hiç mi kanaatkar olmayacak,hiç mi şükretmiyecek..

Birini doğurduysan,öbürünüde doğurdun.Yüreğini iki parçaya ayırabilir misin?Yazıklar olsun,hakkı olan bir damla sütü,diğerine hak görene!!!

Büyüt bakalım,sütü ağzına dolu dolu akıttığın mı,yoksa bir damlasını bile çok gördüğün mü,sana omuz verecek..

Ablam,gönlüne sağlık..Keşke elinde olsada,yüreğinden fışkıran merhamet ve güzelliklerden,bunlardan hiç nasibini almamışlara dağıtabilsen..Gram dahi versen onlara çok bile!!!!

Bir Anne, Bir Kadin nasil böyle birsey diyebiliyor aklim almiyor. Hala erkek ve kiz ayrimi yapiyorlar.Kötü Kazen Sinir oldum simdiKötü Kazen

O Anne Aslında kız evladın ileride daha hayırlı bir evlat olacağını bir bilse eminim böyle yapmaz.Ama yetiştiği ortam gereği malesef.

tain sebebi ile bulunduğumuz bir ilimizde yerli halk kız kardeşlerini evlattan saymazlardı çok şaşırmıştım.

kaç kardeşsiniz diye sorarsın aslında 5 kardeşler .3 kız 2 erkek sadace iki kardeşiz derlerdi.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

evladın ayırımı mı olurrr ? :eek:klava: offff yaaa.... cehalet..cehalet..cehalet.. başka bir şey değil buu... Vicdan ise malesef töreye (töre dedikleri ama hiç anlamadığım) kurban gitmiş...:kızgın:

aslında doğu falan farketmiyor.kimi kadınlar tarafından erkek evlatlar daha değerli oluyor.tabii batıdakiler doğudakiler kadar bunu kız çocuklarına sezdirmiyolar ama kızlar inceden inceye seziyorlar.örneğğin ben abimler annem için daha önemli sölediğimde hayır hepiniz birsiniz diyor ama ben 6. hissime güvenirim.onlar uzakta diyor.görecez bakalım bende bi evlenem banada aynı ilgiyi göstericekmi yoksaaaa aynı devammı edicek...

Bende doguluyum aslen, cook uzun yillar ønce gøc etmis buyuk buyuk dedem oralardan, iyide etmis, cunku sinir oluyorum bu yaptiklari erkek kiz ayirimina. bu fikirlerim bu dusuncelerimli o ortamda olsam kafayi yerdim herhalde. Ama cok sukur benim ailem øyle geri kafali degil aslen dogulu olmamiza ragmen. Nefret ediyorum din din diyipte isine geleni baskasina yaptiran, ve bu gibi ønemli konulardada dini unutanlardan.. Insan ayirimi yapmak gunahken, evlat ayirimi yapanin halini dusunemiyorum, Allah akil fikir versin.

ya halen böyle şeyler duyabiliyoruz ve görebiliyoruz ne yazıkki.
allahın verdiği rızkı bile paylaştıramıcak zihniyette insanlarımız var yazıktır yaa.
bizde evin bereketi gelir diye önce kız çocuğuna verilir ama erkeklerde verilir ev gelen herşeyden kızlar daha kısmetlidir daha vefakardır ama insan evledı için böyle bir ayrımı ne olursa olsun yapmamlıdır ama yaşam şekilleri böyle ..

biz 3 kiz 1 erkek kardesiz
ilki benim, sonuncumuzda erkek kardesim
babam hepimizi el ustunde tutar, evet erkek kardesim simariktir kabul ama sonuncumuz ve en kuçugumuz diye böyledir birde 11 seneden sonra dogdugu için, onu kimse kiskanmaz hepimiz çok severiz kavga etsek bile bazen
babam için hepimizin yeri ayridir kiz-erkek ne fark eder
zaten erkek çocuguna düskün bir baba olsaydi ilk çocugunu kiz istemezdi
benim kiz olmami çok istemis, Allah'ta gönlüne göre verdi ben dogana kadar cinsiyetimi ögrenmek istememisler...
babam bizi seviyor, bizde onu
ona tapiyorum o benim ilk askim babam benim canim yaaa herseyimm

Apışarasındaki bir et fazlalığı bir iki damla sütü bile fazladan hakedebiliyorsa hala ülkemde ve bunu yapan hem bir KADIN hem de bir anneyse,yazıklar olsun.Anneliğimden ve kadınlığımdan utandım resmen.

cehalet başka bir şey değil . çocuğu olmayanlara bir sorsunlar farkedermi kız erkek diye biz de 3 kız kardeşiz babam hiç sorun etmedi hiçbir zaman bizede ayrı bir düşkünlüğü vardır çok şükür bence kız evlatlar daha hayırlı oluyor yalnış bir ayrımcılık yapılmış baştan beri. cahillikten başka bir şey değil

Laale,Simal 11,Ceyhanlı,Cüvcüv,Berşule,Sevgi8,Hatişim,Ciccos,Eylül-son
Dimağ,Aylacan,Sellos,Gamzelim,Ne kavgam bitti ne sevgim,Dishy-Kartal,
Tatlıcadıarzu,Tuliana,Rüyagibişeker...
Yorumlarınıza teşekkür ediyorum..Ellerinize,yüreklerinize sağlık..Çocuk çocuktur kızı erkeği mi olur.Allah olmayanlara,sağlıklı çocuklar nasip etsin

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

ay yeşilim,inanmiyorumya,cidden böyle mi davrandılar,ay nasıl evlat ayrımı yapabilirler,bari kız bebişi hastanede bıraksın belki,yetimhanede daha iyi bakarlar yavrucağa,

X