Nasıl?

poncik159

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2024
510
495
18
İyi geceler sevgili hanımlar.
Biz çekirdek aileyiz. Anne çocuk ve koca. Biz memuruz. Evimiz kira değil ve bir aracımız var.
Memuriyet dışında tek kuruş gelirimiz yok. Cocugumuzu özel okula gönderiyor, yeme icmeyi de koşmadan evi donduruyoruz.
Arkadaşlar bunlardan bahsetmememin sebebi şu; biz iki kişi çalışıp her yıl tatile bir kez çıkamıyoruz. İnsanlara bakıyorum hafta sonu tatili, kış tatili, bahar tatili, yaz tatili vb. Bayram seyran tatili derken yılda 3 5 kez tatil yapıyorlar. Nasıl oluyor ya çok imreniyorum. Biz niye bu kadar beceriksiz iki insanız.
Ne eşimin ne benim sigara alkol gibi ekstra para harcayacak bir gideride yok. Buna rağmen biz her ay ucu ucuna geçiniyoruz. Tatile gidecek olsak karta 9 taksitle ödüyoruz. O da ya öncesi ya sonra rastlıyor hep bir donusturme gayretindeyiz. Biz neden 3 krs kenara atıp rahat rahat gezemiyoruz. Ülkemde gördüğüm 3 5 şehir dışında bir yer yok. Geldim gidiyorum hiç bir yer gormeden, tatmadan sap gibi gidecem 😪
Ne olur bir yol gösterin. Milletin tatilini görmekten, dinlemekten gına geldi.
(Yanlış anlaşılmasın ben gidemiyorum diye gideni kiskanmiyorum. İmkanlik içinde imkansızlığımıza uzuluyorum. Keşke biz de dahil herkes gezse)

Milletin kenara attiklariyla nakit tatil yaptigini mi saniyorsunuz agzina kadar kredi karti taksitleri borçlari doludur eger zengin filan degillerse.
Geçen sosyal medyada bi kiz gordum bir çanta için kredi cektigini soyluyordu. Yani agzim acik kaldi 10-15bin canta icin kredi cekilmesi filan yani bazisi alisverisi bile krediyle yapiyor onunla da param var gösterişi yapiyor.

Siz de borclanarak gidebilirsiniz tabi ödeme planlarini iyi yapin.

geliriniz ne kadar? Aslında kira da ödemediğinizi düşününce kenara biraz koyabiliyor olmanız lazım🤔 özel okul masrafı mı fazla acaba

Koşmadan dondurmak ya da imkanlik ne demek anlayamadim ama beceriksiz degilsiniz ki bu devirde eviniz arabaniz varmis, Allah daha cok versin.

Ozel okul gideri, ev ve araba sahibiyken bircok insandan usttesiniz zaten, tatilde yilda 1 kez olsun ne onemi var? Bahsettiginiz 8-10 tatil yapan insanlar sizden cok mu farklilar, mesela ev ve arabalari kendi emekleriyle aldiklari menkuller mi?

Bazi insanlar teknolojik aletlere cok fazla para harciyor. Ya da kucuk ev aletlerine filan. Bunun farkinda bile olmuyorlar, sorsaniz her aldiklari icin "gercekten cok lazimdi" diye kendilerini bir sekilde ikna etmis oluyorlar.
Bazi insanlar da surekli ya disarda yiyor ya da siparis veriyorlar. Hazir corba siparisi verenler bile var.
Bazi insanlar ise, "su urun burda 50 liraymis, surda 40 mis, amaaan 50 sinden olsun" diye diye sifiri tuketiyor.
Bu tarz bir harcama egiliminiz olabilir. Ben calismiyorum, tek maasla geciniyoruz ve kiradayiz ama evet biz de her sene cok sukur tatile gidebiliyoruz. Yani sunu demek istiyorum, gundelik hayatta her sey dort dortlukken ustune tatile gidebilmek cok zor. Biz sene icindeki harcamalarimizdan kisiyoruz. Ne robot supurgemiz var, ne saglam bir tost makinamiz. Orta sehpamiz bile yok. Bizim icin bunlardan daha onemli olan senede bir hafta bas basa uzaklasabilmek. Belki biraz da oncelik meselesidir.

Özel Okul parası ödemek kolay değildir. Gelir - Gideriniz ne durumda? Ona göre yorum yapılabilir.

Nereden baksanız evinize 100 K gibi bir para giriyor en az, kira yok ki kira çok ciddi bir gider şu anda. Kendi aracınız var ve senede bir kez olsun tatile gidemiyorsunuz. Giderleriniz mi çok fazla acaba? Bizim öyle çok ciddi bir gelirimiz yok ben çslışmadığım için, kira da yüksek şu anda, iki de çocuk var ama asla tatilden feragat edemem. Tatili ben ayarlıyorum aylar öncesinden zaten, eşim hiç karışmaz böyle işlere, zamanı gelince gideriz sadece ama biz otelde kalmak yerine ev tutuyoruz mesela. Herkesin tercihleri farklıdır tabi ama illa senede bir gitmek isterim. O sekiz on kere gidenler nasıl yapıyor onu bilmiyorum ama 🙂

Herkes tatilini taksitle yapıyor zaten. Gelir ve giderlerinizi her ay tek tek yazın. Kenara 5 bin atsanız kardır

İyi geceler sevgili hanımlar.
Biz çekirdek aileyiz. Anne çocuk ve koca. Biz memuruz. Evimiz kira değil ve bir aracımız var.
Memuriyet dışında tek kuruş gelirimiz yok. Cocugumuzu özel okula gönderiyor, yeme icmeyi de koşmadan evi donduruyoruz.
Arkadaşlar bunlardan bahsetmememin sebebi şu; biz iki kişi çalışıp her yıl tatile bir kez çıkamıyoruz. İnsanlara bakıyorum hafta sonu tatili, kış tatili, bahar tatili, yaz tatili vb. Bayram seyran tatili derken yılda 3 5 kez tatil yapıyorlar. Nasıl oluyor ya çok imreniyorum. Biz niye bu kadar beceriksiz iki insanız.
Ne eşimin ne benim sigara alkol gibi ekstra para harcayacak bir gideride yok. Buna rağmen biz her ay ucu ucuna geçiniyoruz. Tatile gidecek olsak karta 9 taksitle ödüyoruz. O da ya öncesi ya sonra rastlıyor hep bir donusturme gayretindeyiz. Biz neden 3 krs kenara atıp rahat rahat gezemiyoruz. Ülkemde gördüğüm 3 5 şehir dışında bir yer yok. Geldim gidiyorum hiç bir yer gormeden, tatmadan sap gibi gidecem 😪
Ne olur bir yol gösterin. Milletin tatilini görmekten, dinlemekten gına geldi.
(Yanlış anlaşılmasın ben gidemiyorum diye gideni kiskanmiyorum. İmkanlik içinde imkansızlığımıza uzuluyorum. Keşke biz de dahil herkes gezse)
2memur kira yok nasıl hiç paranız yok ?

Back