Nasıl yapıyorsunuz

oglum46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2024
94
-72
25
Arkadaşlar merhaba ev işlerini nasıl düzene bindiriyorsunuz ben sürekli yapıyorum bitiremiyorum planlamammı yanlış yoksa bebekten dolayımı sürekli kirleniyor ve sürekli kafamda çok işim varmış gibi hissediyorum bir iş yapacakmışım çok işim varmış gibi oluyor oda oda bakıyorum ama işim yok mesela orda

Yıllardır bir düzene bindigi yok.Her gün yapıyorum ertesi gün yine yerler kıl tüy toz geliyor mesela.Bazen komple temizliyorum 2 saatte bitiyor bazen o iş gözümde büyüye büyüye bütün günümü alıyor ama yine de bitmiyor.Ben sıkıldım buna bağlıyorum.

O zaman daha saçma bir hal. Alt tarafı üç dört oda bir salonun neyini 12 saat temizliyorsunuz?
Yarım saat süpürme yarım saat silme, yarım saat banyo lavabo desek en fazla 2 saatte biter. Bir saatte de yemek yapsanız. Yemekten sonra da yarım saat bulaşık mutfak temizliği deseniz maksimum 4 saat alır temizlik.
Normal mi sizce?
Ciddi bir düzen sorununuz var.
Çocuk gece 2de uyur benimki uykudan nefret eder dersiniz. Temizlik deseniz bitmiyor ne hikmetse.
Sorun ne o zaman. Bir sorun var belli ki.

Size geçen de soruldu nasıl bitiremiyorsunuz neyi temizliyorsunuz her gün? Yemekleri bi kaç günlük yapıp günlük ortalığı süpürüyorum bitti. Çamaşır bulaşık zaten makineye dizmesi çıkarıp katlaması bütün günü alacak şeyler değil. Hani ev asla dağınık olmasın, tek zerre toz olmasın mı beklentiniz, yoksa her gün nasıl ev temizlenir ben anlamıyorum

Evet bir bardak bile olmasın tezgahın üstünde diyourum toz olmasın filan

Ben sizin anneliğinizi geçen gördüm 1saatlik annesiniz siz bana yazmayın diyede uyardım defalarca sizinde düzeninizi gördük

Ya hayır cidden yinemi siz oğlumla beraber yapıyoruz temizliği onu yanlız bırakmıyorum zaten
Eşiniz, eşiniz ailesi mi yorum yapıyor ev düzeninize ?
Ev işi yapmasanız bir işe yaramıyor gibi mi hissediyorsunuz. Sürekli ev işi yapma düşüncesinin altında vardır sizi rahatsız eden bir şeyler.
Ben tüm gün bitmeyen ev işin hiç anlamadım, anlamayacağım.
Küçük çocuk olunca dağılıyor ama her gün temizlik yapmanın ve bunu tüm güne yaymanın işlerle değil sizinle alakası var.

Çok saçma zaten.
Yatak topla, günlük sil süpür yap? Kahvaltı hazırla bir saat desen kahvaltıdan sonra hadi süpürge tutsun yer silsin en fazla 45 dakika. Akşam yemeği hazırlamak 1 saat bulaşık yıkamak silmek toplamak 1 saat.
Temizlik denilen şey günde dört saati geçmez.
Millet işten gelip temizliyor evini. Sanki sarayda yaşıyor.
İş uyduruyorlar bence. Benim annem mesela oturamaz. Sürekli bir iş uydurur kendine. Halı püskülü tarar, diş fırçasıyla ders siler. E böyle masumlar apartmanından fırlamış gibi yaşarsan tabii bitmez. Dip köşe temizlik bir ayda yapılsa da yeter. Her gün detay temizlik mi tapılır

Yapmıyoruz…

Şaka bir yana, sizin de artık evle kafayı bozmaktan vazgeçip çocuğunuzla ilgilenip onun düzenini sağlamanız lazım ev düzeninden önce.

Bunu yazanlara oğlumla iş yapıyorum diyip duruyorsunuz ne alakaysa. Çocuğu ev işlerine dahil etmek, yanınızdan ayırmamak kaliteli zaman geçirdiğiniz, çocuğa düzenli bir hayat sunduğunuz anlamına gelmez.

Dimi ya bazı kullanıcılar ne varki diyor ama ertesi güne sanki hiç yapılmamış gibi oluyor sar başa

Evet bir bardak bile olmasın tezgahın üstünde diyourum toz olmasın filan
Niye? Eşiniz mi öyle istiyor yoksa temizlik düzen takıntınız falan mı var? Ben de temiz düzenli ev severim ama küçük çocukla her daim pırıl pırıl ve düzenli ev mümkün değil, o yüzden mükemmellik beklemiyorum kendimi yormuyorum, oğluma kendime vakit ayırmaya çalışıyorum. Kendinizi niye paralıyorsunuz ev işi için?

Kızacaksınız yine ama ev işleri sizin için bir kaçış. Çocuktan, oyundan sıkılmışsınız ve kendinize ev işleriyle kaçış yaratıyorsunuz. Bu nedenle sürekli bir iş yapıyorsunuz
Düzen yok bacım. Her gün mutfak bulaşık yemek çamaşır vs. Sen bide bebeğin büyüyünce gör bebekken o kadar dağılmaz çünkü ve zamanla alışıyorsun

Ya kudra daha gece normal saatte uyutmayı beceremiyor Allah aşkına hangi kaliteli zaman.
Çocuğun eline toz bezi tuttuşturul etkinlik yapıyor bence

Bende anlamadım son 2-3aydır oldu bu yüzden size soruyorum yani piskolojik bir sorunmı oldu acaba diye düşündüm mesela

Dedi çocuğunu uyutmaktan aciz kadın
Gece 2de uyuyor çocuk. Siz annelikten bahsetmeyin bence hiç komik oluyor:
Aynen sizde hiç annelikten bahsetmeyin çocuk size anne diyormu acaba merak ediyorum 1saat görüyor ya 6da çocukmu uyur kendi rahatlığınızı düşündüğünüz kadar çocuğu düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…