Nasıl Vereceğiz Doğum Kilolarını?🙄

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
10.365
8.898
168
29
İyi akşamlar kızlar 🙃

Doğum yapalı bir buçuk ay oldu neredeyse. 63 kilo ile hamile kaldım ve 85 kilo ile doğuma girdim. Su an 75 kiloyum ve 60 olmak istiyorum 😔

Ama emziriyorum bebeğim sadece anne sütü alıyor ve emzirme sonrası bildiğiniz tatlı krizim tutuyor. Doğum öncesi tatlıya düşkğnlüğüm yoktu.. Ama simdi sürekli canım tatlı şeyler istiyor.
Normalde bebeğimin kırkı çıkınca pilatese başlama niyeyindeydim ama su an düsünme aşamasındayım 😂 Esime bırakıp iki saat gidebilirim ama sanırım birden o kadar ayrı kalmaktan korkuyorum. Su an evin içerisindeylen bir iki saat esime bırakıyorum, o ara ben kendime vakit ayırıyorum.. Ama evdee onları bırakıp ayrılmakk… Bilmiyorum su an 😂

Neyse bu bir kenarda dursun.. Bebeğimle her gün yarım saat falan yürüyüş yapıyorum. Aynı zamanda diyet de yapmak istiyorum.. Aynı zamanda sütüm de azalmasın istiyorum 😔Diyetisyenle de ilerlemeyi düsündüm ama bildiğim güvendiğim bir diyetisyen yok. Önerisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

Siz neler yaptınız? Nasıl ilerlediniz?

Kendine biraz daha zaman verebilirsin bence, ilk aylar emzirirken iştah çok açık oluyor. Ben bebeğim5-6 aylık gibiyken diyete başladım o aylarda artık iştahım eskisi gibi fazla değildi daha kolay oldu. Danışmanlık aldığım diyetisyen bu. Sütüm hiç azalmadı ben hiç sıkıntı yaşamadım.

Kendine biraz daha zaman verebilirsin bence, ilk aylar emzirirken iştah çok açık oluyor. Ben bebeğim5-6 aylık gibiyken diyete başladım o aylarda artık iştahım eskisi gibi fazla değildi daha kolay oldu. Danışmanlık aldığım diyetisyen bu. Sütüm hiç azalmadı ben hiç sıkıntı yaşamadım.

ne kadar beklersem daha da kilo alacağım diye korkuyorum. su an doğumdan sonraki kilom artmadı hiç ama bu gidişle artacak gibi 🥲

ne kadar beklersem daha da kilo alacağım diye korkuyorum. su an doğumdan sonraki kilom artmadı hiç ama bu gidişle artacak gibi 🥲
Evet emzirirken kilo alabilirsin diyete kadar, ben almıştım 🤓 mutlaka bir gebelik/emzirme diyetisyeniyle çalışmanı tavsiye ederim. Protein alımın yeterli olduğu sürece sütünde azalma olmaz.

İyi akşamlar kızlar 🙃

Doğum yapalı bir buçuk ay oldu neredeyse. 63 kilo ile hamile kaldım ve 85 kilo ile doğuma girdim. Su an 75 kiloyum ve 60 olmak istiyorum 😔

Ama emziriyorum bebeğim sadece anne sütü alıyor ve emzirme sonrası bildiğiniz tatlı krizim tutuyor. Doğum öncesi tatlıya düşkğnlüğüm yoktu.. Ama simdi sürekli canım tatlı şeyler istiyor.
Normalde bebeğimin kırkı çıkınca pilatese başlama niyeyindeydim ama su an düsünme aşamasındayım 😂 Esime bırakıp iki saat gidebilirim ama sanırım birden o kadar ayrı kalmaktan korkuyorum. Su an evin içerisindeylen bir iki saat esime bırakıyorum, o ara ben kendime vakit ayırıyorum.. Ama evdee onları bırakıp ayrılmakk… Bilmiyorum su an 😂

Neyse bu bir kenarda dursun.. Bebeğimle her gün yarım saat falan yürüyüş yapıyorum. Aynı zamanda diyet de yapmak istiyorum.. Aynı zamanda sütüm de azalmasın istiyorum 😔Diyetisyenle de ilerlemeyi düsündüm ama bildiğim güvendiğim bir diyetisyen yok. Önerisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.

güle güle büyütün bebeğinizi. normal şartlar altında çocuk 1 yaşına girdiğinde eski kilonuza diyet yapmadan dönmeniz gerekiyormuş. uzmanların açıklaması böyle. bende de böyle olmuştu ve tatlı hariç allah ne verdiyse yiyordum. siz de kendinizi kısıtlayıp diyete girmeyin, acele etmeyin. sütünüz bol olsun ki emzirerek bol bol kalori yakın. 6 ay dolduğunda hala kilonuz azalmaya başlamamış olursa o zaman diyet işlerine girin. şimdi bebeğinizin tadını çıkarın. kiloyu da zamana bırakın derim

güle güle büyütün bebeğinizi. normal şartlar altında çocuk 1 yaşına girdiğinde eski kilonuza diyet yapmadan dönmeniz gerekiyormuş. uzmanların açıklaması böyle. bende de böyle olmuştu ve tatlı hariç allah ne verdiyse yiyordum. siz de kendinizi kısıtlayıp diyete girmeyin, acele etmeyin. sütünüz bol olsun ki emzirerek bol bol kalori yakın. 6 ay dolduğunda hala kilonuz azalmaya başlamamış olursa o zaman diyet işlerine girin. şimdi bebeğinizin tadını çıkarın. kiloyu da zamana bırakın derim
evet ama kıyafetlerimin hiçbirine girmiyorum 😟 her yere eşofmanla gidiyorum 😂

İyi akşamlar kızlar 🙃

Bence işe porsiyonlarını küçültülerek başlayabilirsin. Her şeyden ye ama az az. Sebzeyi çoğalt. Akşam 6-7 den sonra çok acıkırsan salatalık,yoğurt,çerez yiyebilirsin.
Doğumdan sonra kalan kilolar maalesef ki çok inatçı oluyor. Ne kadar erken verirsin o kadar iyi.
Beyaz ekmek tüketme.
Eğer sezeryan olmadıysan spor yap.
Youtupta Ayşegül demirsoy yağ yakıcı antrenman var 30 dk çok çok işe yarıyor. Ben onu yaptım her gün.

Canım ya senin doğum hikaye konun vardı oradan hatırladım ❤️ Bence sabret tatlıyı kısmaya çalış tatlı en çok kilo aldıran şey veya sağlıklı tatlılar ye yulaflı hurmalı veya bitter çikolata tarzı sonrasına takılma kilo eminim verirsin 🐣 anne olmak nasıl bir şey 🥹 benim de temmuzda geliyor inş 💕💕💕 seni bu kadar iyi gördüğüme sevindim bu arada 👍

İyi akşamlar kızlar 🙃

Tatlı krizlerini hafif tatlılar ile geçiştir
bol su içmeye özen gösterin
Artı kalori almazsanız verirsin zamanla

Canım ya senin doğum hikaye konun vardı oradan hatırladım ❤️ Bence sabret tatlıyı kısmaya çalış tatlı en çok kilo aldıran şey veya sağlıklı tatlılar ye yulaflı hurmalı veya bitter çikolata tarzı sonrasına takılma kilo eminim verirsin 🐣 anne olmak nasıl bir şey 🥹 benim de temmuzda geliyor inş 💕💕💕 seni bu kadar iyi gördüğüme sevindim bu arada 👍
çok tesekkür ederim 🥰🥰
yulaftan nefret ediyorum.. hevesleneyim diye bowl hazırladım bi kaç gün ama hepsinden bir kaşık alıp bıraktım. bana göre değil 😂😂 benim gönlüm hep pasta börek istiyor 😂😂 hele emzirdikten sonra öyle bir tatlı çekiyor ki canım sanki yemezsem ölücem 😂😂

anne olmak zor.. simdi mesela sen temmuzda doğurucam dedin ya.. içimdenn “keşke onun yerinde olsaydım” diye gecti 😂 benim hala doğuma vaktim olsaydı, bir günğm dahi olsaydı ve su an sahip olduğum düsüncelerim de olsaydı çok daha kolay gecebilirdi benim için. doğumdan korkma sezaryen veya vajinal. en fazla bi kaç saat içerisinde sonlanacak bir durum o. benim doğumum 9 saat sürdü.. su an aklıma bile gelmiyor. ama doğumdan sonrası için psikolojini sağlam tut. yapmayı sevdiğin, seni iyi hissettirecek her seyi doğuma kadar yap cünkü doğumdan sonra bir süre imkanın olsa dahi enerjin olmuyor. ve bir an önce bebeğinle yalnız kal. etrafında insanlar olmasın. ben sırf bu yüzden bebeğimi uzun süre sahiplenemedim. emzirirken bile basımda dikilen insanlar vardı.. bebeğimin ilk banyosunu bildiğin açık tiyatro gibi izlemeye geldi herkes. korkuttular bizi bu yüzden uzun süre tek basıma yıkayamadım bebeğimi..

simdiden kendi çizgilerin olsun ve kimsenin, en yakınının bile aşmasına izin verme. doğru veya yanlış. ben bebeğimle yalnız kaldığımdan beri her sey inan ki daha kolay. insanlar etrafımızdayken ben de bebeğim de sürekli stresliydik.. emzirirken, uyuturken, uyandırırken her seyde sorunlar yasadım. simdi süt liman olduk.. tabii ki yüne bazı günler zorluyor, bebek bu daha dünyaya alışamadı bile.. ama en azından artık ikimiz varız.. kimsenin saçma sapan yorumları, önerileri yok. o yüzden aman yetemem, ev işi kalır, yemeğim eksik kalır diye endişe etme. hepsi halloluyor. 🥰🥰 duygulandım.. bebişiö uyuyor su an, uyanık olsa bu kadar pozitif bahsetmezdim sanırım 😂😂

İyi akşamlar kızlar 🙃

Daha yeni doğum yapmışsınız kendinize biraz zaman tanıyın, 1 sene vucud anca kendine geliyor ,bende 60 la gebe kaldim 80 le doğurdum doğumdan sonra dedim herhalde gitmez bu kilolar ki hayatım boyunca hiç diyet yapmış biri değilim, hiç diyet yapmadım kismadim da şuan 16 aylik kızım 62 kiloya düştüm son 2 kg fazlam kaldı ama gitmeyen bi göbek fazlalığım var o nasıl olcak hiç bilmiyorum 🤷‍♀️

Daha yeni doğum yapmışsınız kendinize biraz zaman tanıyın, 1 sene vucud anca kendine geliyor ,bende 60 la gebe kaldim 80 le doğurdum doğumdan sonra dedim herhalde gitmez bu kilolar ki hayatım boyunca hiç diyet yapmış biri değilim, hiç diyet yapmadım kismadim da şuan 16 aylik kızım 62 kiloya düştüm son 2 kg fazlam kaldı ama gitmeyen bi göbek fazlalığım var o nasıl olcak hiç bilmiyorum 🤷‍♀️
beni de darlayan göbeğim 😔😔 ondan kurtulsam rahatlicam 😂

Haftada 2 gün diyet yap 5 gün kalorini düzgün al chat gpt ile hesapla. Örneğin 2 gün kabak detoksu yap tavuklu salata ye. 2 gün olduğu için kolay geçer. Yürüyüş yapabilirsin. Vitaminlere dikkat et

Back
X