- 5 Ocak 2015
- 783
- 620
- 103
- Konu Sahibi simmer down
-
Bende Mardin'in Nusaybin ilçesinde yazıyorum Kızıltepe fazla güzel bir şehir değil köy gibi küçük bide yolları falan güzel değil Kızıltepe ve Mardin'in arasında bi alışveriş merkezi var kızıltepenin içinde mağazalar var ama fazla büyük değil Kızıltepe ve Mardin'in arasında Kurdis diye bir yer var yine küçük bi şelalesi var su akıyor restoranları var yine Mardin yolunda dara diye bir yer var tarihi zindanları var. Nusaybin de kızıltepeden yarım saat uzaklıkta Nusaybin ve Midyat arasında subaşı diye bir yer var yazın gelsen beğenirsin çok güzel ama bu aralar olaylar var Mardin'de gezilecek çok güzel tarihi yerler var. Güzel restoranlar var Mardin çarşısı çok güzeldir Mardin ve kızıltepeden ya 10 yada 15 dakika mesafededir. Nusaybine yolun düşerse evime beklerim istersen adresimide veririm.Herkese merhaba arkadaşlar konumu kısaca özetlersem tayinım mardin kiziltepeye cikti. Tabi tercih aşamasında anne ve babama bişey söylemedim açıkçası çok çıkma ihtimalinide düşünmedim şimdi ise bişey diyemedim açıkçası birazda pişman oldum gibi. Hem aileme nasıl söyleyeceğim hemde nasıl bir yer olduğu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler simdiden
Hilton otel mi Can'ım o çoktandır var zaten.Arkadaşım mardin kızıltepe de Hilton bile yapilma asamasinda. Öteki doğu şehirleri arasında en güvenli şehirlerden biri bence, evet arada her yer teror olayları ile gündeme geliyor, fakat bu yerlere Ankara İst. Ve izmir' de dahil. Ben istanbul da yasiyorum ama benim ablam 30 yılı aşkın suredir Mardin de yegenlerim teyzelerim dayilarim hepsi orda ve asil onlar bize ısrarla İstanbul da dikkatli olun diyorlar :) insan bilmeyince tedirgin oluyor tabi. Ama korkma Mardin çok güzel bir şehir.
araban taşlanabilir camların kırılabilir. bende cizrede araba kullandım şükür başıma birşey gelmedi ama arkadaşlarımın bir kaçının başına geldi. genelde çocular taşlıyorlar. yinede orada araban olması iyi birşey çevreyi gezebilmen için. arabasız olmaz.Mesajlarınızı için teşekkür ederim arabam var açıkçası yol nasil bilmiyorum hergün gidip gelebilirmiyim onuda bilmiyorum.
evet kızıltepe köy gibi ama mardin çok yakın 10-15 dk. mesafede. gidip gelebilirsin. ama işte senin mizacınada bağlı küçük şeylerden mutlu olabiliyorsan ve genelde pozitifsen mutlu olursun seversin. bir yeri insan güzelleştirir ve mardin insanıda cidden çok misafirperver ve şaşılacak derecede hoşgörülüler. buralarda gece sokakta gezemezken oralarda sokağa çıksan bir Allahın kulu dönüpte bakmaz laf etmez. ben cizrede kalın askılı buluz ve bermudalarla gezdim mardinde keza aynı inan istanbulda rahatsız oldum bakışlardan duruşlardanda şırnakta mardinde batmanda olmadım. buradan bakıldığı gibi değil oralar.Hele yemeklerine bayılacaksın. Ama küçüklüğü sebebiyle biraz sıkılabilirsin.
biz gelmeden önce aqua park açılmıştı :) gidememedim ama dönüş yolunda yeni açıldı diye avm ye uğramış yemek yemştik. haaa birde Nusaybinde Yahyanın yeri diye bir yer vardı ne güzel yemekleri kebapları vardı. #Gul76 :)Hele yemeklerine bayılacaksın. Ama küçüklüğü sebebiyle biraz sıkılabilirsin.
Çok teşekkürler ilginiz için yazarken hep merkeze gidip gelmeyi düşündüm açıkçası hiç orda kalmak aklımda yoktu ama suan tek bayan olarak arabayla gidip gelinir mi hergün tereddüt ediyorumBende Mardin'in Nusaybin ilçesinde yazıyorum Kızıltepe fazla güzel bir şehir değil köy gibi küçük bide yolları falan güzel değil Kızıltepe ve Mardin'in arasında bi alışveriş merkezi var kızıltepenin içinde mağazalar var ama fazla büyük değil Kızıltepe ve Mardin'in arasında Kurdis diye bir yer var yine küçük bi şelalesi var su akıyor restoranları var yine Mardin yolunda dara diye bir yer var tarihi zindanları var. Nusaybin de kızıltepeden yarım saat uzaklıkta Nusaybin ve Midyat arasında subaşı diye bir yer var yazın gelsen beğenirsin çok güzel ama bu aralar olaylar var Mardin'de gezilecek çok güzel tarihi yerler var. Güzel restoranlar var Mardin çarşısı çok güzeldir Mardin ve kızıltepeden ya 10 yada 15 dakika mesafededir. Nusaybine yolun düşerse evime beklerim istersen adresimide veririm.
Elbetteki bilerek yazdım aşırı beklentilerle gitmiyorum hep şehir merkezi istedim ama yazarken konuştuğum bikaç insan şehir merkezinden farkı yok Vs dediler hakkımda hayirlisievet kızıltepe köy gibi ama mardin çok yakın 10-15 dk. mesafede. gidip gelebilirsin. ama işte senin mizacınada bağlı küçük şeylerden mutlu olabiliyorsan ve genelde pozitifsen mutlu olursun seversin. bir yeri insan güzelleştirir ve mardin insanıda cidden çok misafirperver ve şaşılacak derecede hoşgörülüler. buralarda gece sokakta gezemezken oralarda sokağa çıksan bir Allahın kulu dönüpte bakmaz laf etmez. ben cizrede kalın askılı buluz ve bermudalarla gezdim mardinde keza aynı inan istanbulda rahatsız oldum bakışlardan duruşlardanda şırnakta mardinde batmanda olmadım. buradan bakıldığı gibi değil oralar.
Inşallah bende severim çünkü ev arkadası tanıdık vs yok tek kalicam evde inşallah o yüzden güvenlik ve ulaşım problemi en önemlisi suan benim için umarım iyi olur.aşırı sosyallik isteyen biri değilim evde kitap okuyarakta mutlu olabilen biriyimBuranın sıcakkanlı insanlarını çok seveceksin bence hepsi çok misafir perver çok sempatik.
İnşallah öyle olmaz benim icinHiç gitmedim ama her giden büyük kayıp olduğunu söylüyor...
Bnde sizin gibi nere gelse giderim farketmez diyordum ama şimdi biraz endiseliyimYav en kötü ne olabilir terör mü? İstanbulun göbeğinde alası var onun.. Başka bişeyi sıkıntı etmeyin darısı başımıza hakkari çıksa giderim
Teşekkür ederim ınsallah iyi olurKiziltepe dogunun diger ilceleriyle kiyaslarsak imkanlari daha iyi yasanilabilecek bir yerdir. Ayrica daglik bir yer degildir dolayisiyla teror olaylari olmaz. Olabilecek en iyi yerlerden birine cikmis bence tayininiz. Hayirli ugurlu olsun, Allah iyi insanlarla karsilastirsin.
O kadını bende duydum ama sevmem ben pek fal islerini :)Güneydoğu yemekleri iyidir valla.
Bir de kızıltepede çok ünlü bir kahve falcısı bir hatun var.
Daha ne olsun bıraksanız ben giderim
Ogretmensen, stajini zaten oldugun ilde yapacaksin. 5 6 ay memleketindesin yani. Amaaa orasi nasıldır bilemem.Herkese merhaba arkadaşlar konumu kısaca özetlersem tayinım mardin kiziltepeye cikti. Tabi tercih aşamasında anne ve babama bişey söylemedim açıkçası çok çıkma ihtimalinide düşünmedim şimdi ise bişey diyemedim açıkçası birazda pişman oldum gibi. Hem aileme nasıl söyleyeceğim hemde nasıl bir yer olduğu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler simdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?