Nasıl sorabilirim :(

Yani tam öyle değil de, herif en son yaka paça kovmuş işte, ayrılma bile onun kararı. Tek fark Rutky artık ayağına kapanıp yalvarmadı, kovulduğu yerde durmadı.
Rutkyinin konusunu düşününce bir üye daha vardı nicki S ile başlıyordu, onun da eşi çok eziyet etmişti. Kadın hem çalışıyor, eve gelip bir de temizlik, yemek yapıyordu. Adam götünü koltuktan kaldırmıyordu. Kadının annesi kanserden öldü, kadının yasını yaşamasına bile izin vermemişti. Hafta içi, hafta sonu ablalarını çağırıyor kadından hizmet hürmet bekliyordu. Sonunda kadını evden kovmuştu, çantasını zor alıp çıkmıştı.
Boşandıktan sonra kadına duygu sömürüsü yapıp beni yalnız bıraktın, destek olmadın diye ağlıyordu. Kadın gidince o çok sevdiği ablaları ne evine geliyor, ne de evlerinin kapısını acıyordu buna.
Bir ömrümüz var eziyet görmek için gelmedik bu dünyaya, olmuyorsa zorlamanın mantığı yok.

Konu sahibinin eski konularına bakarsanız ilk evliliğini 18 civarında akrabası olan bir uyuşturucu bağımlısıyla ailesinin zoruyla yaptığını, hiçbir şekilde tedavide başarılı olmadığını, bu yüzden 19 yaşlarında boşandığını ve sonrasında eski kocanın madde etkisindeyken kaza yapıp ölmüş olduğunu göreceksiniz. Bu başka bir konu tabi

Konu sahibi bu genç yaşında 2. evliliğini yapmış, ailesi arkasında değil, en kötüsünü yaşadıktan sonra düzelme ihtimali olduğunu ümit ettiği bir evlilikten şak diye vazgeçmekte zorlansa da haklıdır. Hayatının hiçbir döneminde desteklenmediği halde ayakta ve bu kadar naif kalmış olması da mucize. İnşallah dişini de göstermeyi öğrenir. Boşansın veya boşanmasın inşallah dik durabilir. Bence en önemlisi o
Zaten önemli olan o. Kendini mutlu ve değerli hissetmesi. Burada resmen kadın giriyor çıkıyor ise gidiyor geliyor yemek yeniyor necisin diye soran bile yok. Önemli olan aile arkada değilken bu kararı gerçekten verip güçlü bir şekilde arkasında durabilmek. Veya tedavi terapist her ne ise. Ben de hemen tek çare olarak boşanmayi söyleyen insanların zihniyetini anlamıyorum klavye başından.

Zaten önemli olan o. Kendini mutlu ve değerli hissetmesi. Burada resmen kadın giriyor çıkıyor ise gidiyor geliyor yemek yeniyor necisin diye soran bile yok. Önemli olan aile arkada değilken bu kararı gerçekten verip güçlü bir şekilde arkasında durabilmek. Veya tedavi terapist her ne ise. Ben de hemen tek çare olarak boşanmayi söyleyen insanların zihniyetini anlamıyorum klavye başından.
Bu adamla boşanmadan önce, üstelik kendi ailesi de evli kalması konusunda ciddi baskı yaparken ,aynı çatı altında manipüle edilme ve gebe kalma riski altında alacağı herhangi bir tedavi kendini esene daha değerli hissettirecek mi sizce? Yoksa önce bu cendereden çıkıp sonra yaralarını sarması mı sağlıklı olur? En azından klavye başından bunun cevabını dürüstçe verirseniz mutlu oluruz.

Son düzenleme:
Biz hemen boşanın demedik yalniz ,günlerdir kafa patlatıyoruz konuya.Siz bütün mesajları okuduğunuza emin misiniz?Kangren olmuş bir parmağı tutmaya çalışırsanız elinize ne geçer?Biz boşan dedik diye boşanmayacak zaten ,ayrıca boşanacağına da burda kimse inanmıyor.Ta nişanliyken başlamış daha önce cok sorun olmuş halen polyanacılık oynamak bana göre sadece kendini komik duruma düşünmektir.

Bu adamla boşanmadan önce, aynı çatı altında manipüle edilme ve gebe kalma riski altında alacağı herhangi bir tedavi kendini esene daha değerli hissettirecek mi sizce? Yoksa önce bu cendereden çıkıp sonra yaralarını sarması mı sağlıklı olur? En azından klavye başından bunun cevabını dürüstçe verirseniz mutlu oluruz.
Ben boşanacağım adamla ya da boşanmayi düşündüğüm biri ile asla aynı evde yaşamam.Komdediden baska bir sey değil

Biz burada kafa patlatiyoruz konu sahibi gün boyu girip bakmadı bile ,muhtemelen terkesilmişliğin yasını tutup ,ağlıyordur.Artik bu konuya kafa patlatmayacağım her koyun kendi bacağından asılır

Ben boşanacağım adamla ya da boşanmayi düşündüğüm biri ile asla aynı evde yaşamam.Komdediden baska bir sey değil
Adam dönmem eve artık demiş giderken bakalım , dönmezse helal olsun sözünün eriymis deriz ama hiç sanmıyorum, illa bir yol bulup yanasacaktır. Esen zaten yumuşak yüzlü, 2 gün sonra bı bahaneyle girer eve bu adam. Buraya yazıyorum

Bu adamla boşanmadan önce, üstelik kendi ailesi de evli kalması konusunda ciddi baskı yaparken ,aynı çatı altında manipüle edilme ve gebe kalma riski altında alacağı herhangi bir tedavi kendini esene daha değerli hissettirecek mi sizce? Yoksa önce bu cendereden çıkıp sonra yaralarını sarması mı sağlıklı olur? En azından klavye başından bunun cevabını dürüstçe verirseniz mutlu oluruz.
Bakin ben ona boşan veya boşanma hiç bir şey demedim bunu deme hakkını da kendimde görmem ama diyen arkadaşlar da haklıydı ve sonunda boşanma kararı aldı yerinde bir karar oldu. Boşanma terapist desteği al yuvana devam et çek bu adamı da demedim. Terapi almadan boşanmayın dedim ki terapi boşanma sürecinde de alınabiliyor sadece yuva kurtarmak için değil. Bu aşamada çok mutsuz ve hâlâ sevdiğini düşünüyorum bu adamı. İçinde ukde olacağina gitsin bir şeylerin olmayacağını üçüncü bir gözden görsün veya belki adam pisman olur devam eder diye düşündüm. Çünkü ayrilinca tüm yaşananlar unutuluyor sadece güzel şeyler ve sevgi geliyor insanın kalbine. Şiddet aldatma vs yoksa. Bu da bana göre bir tasviye idi diyelim.

Biz hemen boşanın demedik yalniz ,günlerdir kafa patlatıyoruz konuya.Siz bütün mesajları okuduğunuza emin misiniz?Kangren olmuş bir parmağı tutmaya çalışırsanız elinize ne geçer?Biz boşan dedik diye boşanmayacak zaten ,ayrıca boşanacağına da burda kimse inanmıyor.Ta nişanliyken başlamış daha önce cok sorun olmuş halen polyanacılık oynamak bana göre sadece kendini komik duruma düşünmektir.
Okumadım haklısınız siz cok destek verdiniz okuyorsa eğer. İyiliği için uğraştı çoğu kişi. Ben biraz onun kafasına girip onun gözüyle baktım eşimin ailesine benzettim biraz.

Konu boşanmaya gideceğine kayınvaliden ile sen konuşsaydın. Aranız açılırdı belki bir daha gelmezdi kalmaya daha iyi olurdu. Olan olmuş şimdi sesiz kalmalısın eşin dönerse senindir dönmezse hiç senin olmamıştır...

Rutkyinin konusunu düşününce bir üye daha vardı nicki S ile başlıyordu, onun da eşi çok eziyet etmişti. Kadın hem çalışıyor, eve gelip bir de temizlik, yemek yapıyordu. Adam götünü koltuktan kaldırmıyordu. Kadının annesi kanserden öldü, kadının yasını yaşamasına bile izin vermemişti. Hafta içi, hafta sonu ablalarını çağırıyor kadından hizmet hürmet bekliyordu. Sonunda kadını evden kovmuştu, çantasını zor alıp çıkmıştı.
Boşandıktan sonra kadına duygu sömürüsü yapıp beni yalnız bıraktın, destek olmadın diye ağlıyordu. Kadın gidince o çok sevdiği ablaları ne evine geliyor, ne de evlerinin kapısını acıyordu buna.
Bir ömrümüz var eziyet görmek için gelmedik bu dünyaya, olmuyorsa zorlamanın mantığı yok.
Bunlar aslında o yoluna kurban oldukları tarafından içten içe sevilmediklerini biliyorlar.

Sen bana destek olmadın sen beni yalnız bıraktın. = Sayende kıymete binmiştim, ağaydım paşaydım, g.tümü yerden kaldırmadan sayende hayırlı evlat hayırlı kardeş hayırlı kanka her bişeyleri oluyordum, sayende adam diyolardı bana, itibarım vardı. Şimdi yüzüme bakan yok, tabi ki de suçlu sensin. Senin görevin belli, sen bu dünyaya bana hizmete geldin, karşılık olarak iki saçını okşarım arada da '' Ya Allah bizim hanımdan razı olsun iyi çekiyor kahrımı. '' der onure ederim işte neyine yetmiyor? Adam olana çok bile.

Eve dönmeyecek
Konuştuk ailesi gitmeden .. annesi ile birlikte konuşmak istedi ancak ben sadece onunla konuştum .
Anne ve babasının onun için kutsal olduğunu aynı durumun benim için de geçerli olduğunu ailesi benimle ilgili bir şey söylerse cevabının bu yönde olacağını söyledi
Gelecekleri zaman onlara bu kadar kalın gibi bir cümle kuramayacağınj bundan çekindiğini söyledi
Senin rahatsızlığını doğrudan dile getiremem ama bende onlara dolaylı yoldan esenmine rahatına düşkün, uzun süreli misafir sevmez vb cümleler kuruyorum
Şurada yaşayacakları on sene var yok belki de onların Rızasını almak istiyorum falan dedi
Bunun için boşanmak istemene çok kırıldım eski evimiz küçüktü ama bu evimiz değil evet haklısın 5 ay fazla bir süre ama en azından sen konuşabilirsin annemle dedi

Bende ailesi ile konuşması gereken kişinin o olduğunu , ailesinin rızasını kalma sürelerini belirleyerek kaybetmeyeceğini söyledim
boşanmak için yeterli bir sebep , durumun boşanmaya gelmesindeki rolün tamamen onun tutumlarına dayalı olduğunu dile getirdim

Annesinin çok üzgün olduğunu söyledi , eğer istersem tekrardan düzelteceğini falan söyledi
Bende inanmadığımı ve istemediğimi söyledim

Gideceğini söyledi ve gitti
Ben boşanmadan önce tekrar konuşmanızı öneririm
Eşinizle bundan başka sorununuz yok sanırım eşinize sınırlarınızı belirten bir konuşma yapın ailesinin gelip sizde kalma süresini konuşun,
Egerki eşiniz aradaki dengeyi kurma sözünü size verirse tekrar denemenizi öneriyorum hakkınızda hayırlısını diliyorum

Bunlar aslında o yoluna kurban oldukları tarafından içten içe sevilmediklerini biliyorlar.

Sen bana destek olmadın sen beni yalnız bıraktın. = Sayende kıymete binmiştim, ağaydım paşaydım, g.tümü yerden kaldırmadan sayende hayırlı evlat hayırlı kardeş hayırlı kanka her bişeyleri oluyordum, sayende adam diyolardı bana, itibarım vardı. Şimdi yüzüme bakan yok, tabi ki de suçlu sensin. Senin görevin belli, sen bu dünyaya bana hizmete geldin, karşılık olarak iki saçını okşarım arada da '' Ya Allah bizim hanımdan razı olsun iyi çekiyor kahrımı. '' der onure ederim işte neyine yetmiyor? Adam olana çok bile.

şu yorumu okuyunca o tip gözümün önünde belirdi ve yumruklamak istedim ya

Ben boşanmadan önce tekrar konuşmanızı öneririm
Eşinizle bundan başka sorununuz yok sanırım eşinize sınırlarınızı belirten bir konuşma yapın ailesinin gelip sizde kalma süresini konuşun,
Egerki eşiniz aradaki dengeyi kurma sözünü size verirse tekrar denemenizi öneriyorum hakkınızda hayırlısını diliyorum
Kutsal damacana onlar, onlara dokunman dedi gitti adam

Selamlar herkese
Kusura bakmayın bakamadım bir çoğunuzun yazdığı gibi biraz kötüydüm.
Bugün imzalar atıldı anlaşmalı olarak boşanmak için

Söylemek ile hayata geçirmek farklı , her ne kadar olması yapılması gereken bir hareket de olsa insan üzülüyor .
Destekleriniz için çok teşekkür ederim

Back
X