Nasıl sorabilirim :(

Neden yemegi siz yapıyorsunuz? Evi siz topluyorsunuz? Bırakın eşiniz yapsın gemileri yakarım ben olsam, eve gelir çok yoruldum der yatarım. Çalıştığınız için zaten ortak olmalı ama şu durumda %20sini bile yapmayın işlerin. Siz böyle alttan alırsanız hep ne onlar gider ne eşinizin istedikleri kadar kalırlar cümleleri biter.

Görüş bildiren %90 kişi bu şekilde bir tavır sergileyeceğini iletmiş.
Ancak gelin görün ki keza size söylemiyorum sizde şahitsinizdir dışarıda etrafımızda çevremizde o kadar bunun zıttı hareket eden insan var ki
tabiki bu ; mevcut durumu doğru kılmaz ancak insan böylesini görünce de bende mi sorun var acaba diyor

Bende bu yoldan geçtim. Yanlış ata oynuyorsun bacım. Kocani değil o gelenleri huzursuz edeceksin. Surat yaparak hizmet etmeyerek. Kocanlada herzamankinden daha iyi olacaksın. Kimseyi evinde 1 haftadan fazla rahat ettirmeyeceksin. Çünkü hiçbir değeri yok. Salakligin yanına kâr kalacak sadece.
Senin tavırlarından anladilarsa ne âlâ. Anlamamazliktan gelirlerse eşinin kardeşlerine anlat durumu böyle devam ederse boşanmamiza az kaldı de. Onlar araya girmezse tüm sülalesine duyur elalem baskısı görsünler. Ben 1 gorumceyle konuşmayla halletmistim çok şükür. Şimdi kaç sene oldu unuttum gelmiyorlar çok şükür. Anca senede 1 biz gideriz o. Kimseye iyi gelin olmak yaramıyor. Bende efendi misafire hizmeti seven biriydim ailemden öyle gördüm gerçi hâlâ öyleyim ama eş ailesine asla değilim artık. Çok suistimal ettiler zorla kötü gelin yaptılar suç bende değil:kahve:

Eş ve aile arasındaki dengeyi kurması gereken kişi evlendiğimiz kişiler değil mi?
kayınvalideme gidin desem eşim neden gidiyorsunuz kalın dedikten sonra ne anlamı var ki?

tavırlarımdan anlamazlar anlamıyorlar ya insan yerine koyup cevap vermiyorum günde en fazla 1-2 cümle kurarız kurmayız
böyle bir muamele gördüğünüz evde ortamda her nerede olursa olsun kalır mısınız kalmazsınız
bu insanlar muamele falan anlayacak insanlar değil

sizin adınıza sevindim

Iste buna izin vermeyin,sizi çözmüş biliyor vuracağı noktayı. Bunu bugun yaşarsınız bir daha denerler kabul etmezsiniz ve bir daha cesaret edemezler.Lutfen dik durun ,esinizi yatakta asla yaklastirmayin ,bu konu kesin çözülene kadar asla çocuk yapmayın

çocuk için eşim tedavi görüyordu ancak öteledik

Eş ve aile arasındaki dengeyi kurması gereken kişi evlendiğimiz kişiler değil mi?
kayınvalideme gidin desem eşim neden gidiyorsunuz kalın dedikten sonra ne anlamı var ki?

tavırlarımdan anlamazlar anlamıyorlar ya insan yerine koyup cevap vermiyorum günde en fazla 1-2 cümle kurarız kurmayız
böyle bir muamele gördüğünüz evde ortamda her nerede olursa olsun kalır mısınız kalmazsınız

sizin adınıza sevindim
Bu konuda haklısınız ama öyle bi potansiyel i yoksa yapabilecek çok bişey yok. Ben size tecrübelerimi aktardım. Bende ilk eşimle konuştum ama her seferinde ne yapayım annemi babamı evden mi kovayim dedi. Bi bakıma oda haklıydı çünkü kimse anne babasına git diyemez. Sonra dediğim taktiği uyguladım. Şuan çok şükür kafamız rahat .

susmadım biz seninle bu konuyu konuşmuştuk ve sen kendini resetlemiş gibi davranıyorsun
rahatsızlığımın farkında olup benimle konuşmaktan çekiniyorsun ama kaçmakla olmaz
ben de 1 2 ay kafa tatiline çıkıyorum o zaman gittikleri zaman konuşuruz dedim
Allah kimseyi senin eline düşürmesin cidden sana ne zararları var tamam sus konuşmayalım
dedi ve gitti konuşmadık henüz.

konuşurken beni vicdansız biri olarak nitelendiriyor ve ben cidden ben vicdansız mıyım soruyorum kendime.
Vicdansız değilsin, herkesin evi hayatı var. Kocan bencil

evlendiğim ilk sene yaşadım konuştum gittiler
ardından eşimle konuştuk önce anlaşamadık boşanmaya gitti konus sonra beni anladığını dile getirdi ve bu sene geldiler.
geçen sene gelmediler, pandemı sebebi ile mi yoksa ben istemedim diye mi bilmiyorum ama gelmediler.
bu sene geldiler dedim ki tamam hoş gelmişler sonuçta evlatlarını özler insan ama kalmanın da bir adabı var ve bunu ne eşim ne de ailesi idrak dahi edemez bunu anladım.
evet eşimle konuşacağım ve dediğiniz gibi seviyorsa orta yolu bulur bulamıyorsa da artık yapacak bir şey yok

sadece konuştuğunuzda size kendinizi kötü hissettiriyor bundan çekiniyorum.
Kötü hissetmeyin güçlü durun, siz haklısınız, eşinizle güzelce konuşun baktınız anlamıyor direk boşanmak istediğinizi belirtin...

Yazilmistir ama yazayim yine de ,bütün iş eşinde ve o durumdan memnun nokta.Yaş ilerledikçe ben daha iyi gördüm cektigim kayinvalide problemlerinin bitmeyişi eşim yüzündendi .Anne bi dur napiyorsun diyemiyordu.Ikisine de ben dur dedim sonunda.Sen dilerim 40 yasina gelmeden ,benden önce anla bunu.Eşin de iyilikle soylemekten anlayacak gibi durmuyor.Seni ailesine hizmetci yapmis .Mutlu,mesut yasiyor.

Yazilmistir ama yazayim yine de ,bütün iş eşinde ve o durumdan memnun nokta.Yaş ilerledikçe ben daha iyi gördüm cektigim kayinvalide problemlerinin bitmeyişi eşim yüzündendi .Anne bi dur napiyorsun diyemiyordu.Ikisine de ben dur dedim sonunda.Sen dilerim 40 yasina gelmeden ,benden önce anla bunu.Eşin de iyilikle soylemekten anlayacak gibi durmuyor.Seni ailesine hizmetci yapmis .Mutlu,mesut yasiyor.

İyilikle söylemekten anlamıyor haklısınız
Hafta başından beri hiç hiçbirşey yapmıyorum
haftasonuna plan yapmışlar kayıtlamayacağımı ilettim

Eşimle de müsait bir zaman yaratıp bunun böyle olamacağını ileteceğim

İyilikle söylemekten anlamıyor haklısınız
Hafta başından beri hiç hiçbirşey yapmıyorum
haftasonuna plan yapmışlar kayıtlamayacağımı ilettim

Eşimle de müsait bir zaman yaratıp bunun böyle olamacağını ileteceğim
Bir sonuca var mı bari durum?

sizin adınıza sevindim
Cok aci bundan gurur mu duyuyorsunuz bir de. Insan yerine koymayacaginiza pasif takilacaginiza madem gecin karsilarina duzgunce konusun. Yoruldugunuzu dile getirin.

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor :KK43:
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
:KK43:
Yemeği temizliği eşle beraber yapın. Yük binsin biraz üstüne.

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
ayyy ALLAH yardımcın olsun çok iyi anlıyorum seni ..benim kaynanamda öyleydi gelir 1 ay kalır yemek yapmaz çocuğumu bile anneme gönderirdi.şükür diğer kaynım evlendi buraya yerleştide şimdi 2 hafta bizde 2 hafta onda kalıyo...soruna gelince soramazsın sorduğun zaman eşinle daha büyük sorunlar yaşıyorsun senin yakınlarından biride gelsin bence annen kardeşin falan misafir misafiri sevmez lafı gb.belki ozmn gider

Cok aci bundan gurur mu duyuyorsunuz bir de. Insan yerine koymayacaginiza pasif takilacaginiza madem gecin karsilarina duzgunce konusun. Yoruldugunuzu dile getirin.
Gurur duymuyorum açık açık konuşmuştum Zaten ama anlamıyorlar
Pasif takıldığımı da düşünmüyorum rahatsızlığımı her anlamda dile getirdim ve anlamıyorlar
Bugün tekrar konuştum eşim ve annesi İle ramazandan sonra gideceklerini ilettiler ve Boşanıyorum

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim

Evet çocuk yok.
Ağzı iyi laf yapar ve ben ona söz cümle yetiştiremiyorum.
banyo tuvalet bir ve ben bunu en başında söyledim başta surat yaptı sonrasında hiç sözünü etmedi.
oda bu kadar kalacaklarını bilmiyordu belki de bilmiyorum.

ben odama geçip yatıyorum, ne zaman gelmiş görmüyorum.

arada uğrar yanıma neden yanımıza gelip oturmuyorsun en azından benim yanımda otur der ve ben istemediğimi söylerim gider.

her gun dizi mi izlenir? adamların her gün bir dizisi var hani baba anne oğul muhabbet ediyor deseniz hayır asla
dizilerini izlerler kesintisiz.
Ay valla okudukça sinir oldum ben sana misafir geliyim de onları evden men ediyim 🤣 kaynana kayınbaba hatta koca tarafı fobim var 🤣 gerçi ben kendi evimi seviyorum kendi aileme de vıcık vıcık değilim.sen bi kaç gün yüz verme onlar konuşurken konuşma sürekli Güler yüz gösterme huzursuz olup kalkıp gitsinler 💗

Ay valla okudukça sinir oldum ben sana misafir geliyim de onları evden men ediyim 🤣 kaynana kayınbaba hatta koca tarafı fobim var 🤣 gerçi ben kendi evimi seviyorum kendi aileme de vıcık vıcık değilim.sen bi kaç gün yüz verme onlar konuşurken konuşma sürekli Güler yüz gösterme huzursuz olup kalkıp gitsinler 💗

🥺🥺
Bugün açık ve net bir şekilde konuştum ve Ramazan/oruçta sonra gideceklerini söylediler boşanıyorum

🥺🥺
Bugün açık ve net bir şekilde konuştum ve Ramazan/oruçta sonra gideceklerini söylediler boşanıyorum
Peki onlara bi kilo da kına al giderken yaksınlar bi yerlerine şimdi iyi mi olacakmış.üzülme canım asla değmez üzüldüğünü görürlerse daha çok psikolojik baskı yaparlar buna eşinde dahil.hiç birsey senden önemli değil.madem boşanıyorsunuz sevgili ailesi kalsın oğullarıyla niye gideceklermiş tabi sen yokken iş yapmak zor gelecek bekarken işleri zor gelen oğulları evlenince kıymete biniyor

Peki onlara bi kilo da kına al giderken yaksınlar bi yerlerine şimdi iyi mi olacakmış.üzülme canım asla değmez üzüldüğünü görürlerse daha çok psikolojik baskı yaparlar buna eşinde dahil.hiç birsey senden önemli değil.madem boşanıyorsunuz sevgili ailesi kalsın oğullarıyla niye gideceklermiş tabi sen yokken iş yapmak zor gelecek bekarken işleri zor gelen oğulları evlenince kıymete biniyor

Çok ilginç Bekarken kalmaya gelmiyorlarmış 😳
Üzülmüyorum, buz kestim hissizim
Hayırlısı artık ne diyim

Back
X