Nasıl sorabilirim :(

Evet çocuk yok.
Ağzı iyi laf yapar ve ben ona söz cümle yetiştiremiyorum.
banyo tuvalet bir ve ben bunu en başında söyledim başta surat yaptı sonrasında hiç sözünü etmedi.
oda bu kadar kalacaklarını bilmiyordu belki de bilmiyorum.

ben odama geçip yatıyorum, ne zaman gelmiş görmüyorum.

arada uğrar yanıma neden yanımıza gelip oturmuyorsun en azından benim yanımda otur der ve ben istemediğimi söylerim gider.

her gun dizi mi izlenir? adamların her gün bir dizisi var hani baba anne oğul muhabbet ediyor deseniz hayır asla
dizilerini izlerler kesintisiz.
Aynı şeyi yaşadım çokça her sene stres sebebi bir de çocuğum da vardı. O günler kabustu benim için. Evde kontrol kaybedilmiş her yer pislik içinde olurdu. Evim resmen kamuya açık alandı. Kendileri bir de akrabaları gelirdi. Hele bir sene olan o zaman kızım bebek kpssye hazırlanıyorum dört aya yakın kaldılar hayat neşem gitti ölmek istedim o derece. Sonra daha az kalmaya başladılar. Yani en azından bir ay o da öyle böyle geçer diye teselli ederdim. Yaşlı insanlar ile uğraşmak çok zor salon onların, tv onların, banyo da, temizlik desen yok. Kayınpeder vefat etti şu an kayınvalide hayatta o da iki sene gelmedi ama bu sene kaçış yok gelecek. Allah kolaylık versin size çok zor bir durum.

anne ve babası sonuçta gözüne gelmez sanmıyorum
Yemek yapmasam kaynanamın hoşuna gider komple mutfağa Eve hüküm sürer
Eşim beni seviyor demişsinşz ama sevgi böyle olmuyor. Seven erkek, eşiyle boşanma noktasına geldiği bi konuda, bu kadar vurdumduymaz olmaz. Bu durumdan son derece rahatsız olduğunuzu biliyor. Daha önce büyük sorun çıkmış, annesi babası tekrar geliyor ve aylarca kalıyor, ama eşin gayet rahat. Ailesi de zaten senin eşinden yüz bulup geliyor. Yani bu yaşadığınız zor günlerin müsebbibi eşiniz. Seven bi erkek olsaydı karşınızda, daha en baştan boşanma noktasına gelmezdiniz, bu abuk duruma en baştan, daha sorun çıkmadan bi lafınızla engel olur, ailesiyle dengeyi bulurdu. Ve eşiniz ev işinde de sizi anlamıyor size pek de acımıyor, çalıştığınız halde kendi rahatına bakıyor, yıkıyor üstünüze. Kusura bakmayın da gerçek sevgi böyle şeylerde belli olur.
Lafla sevgi olmaz. Üzgünüm ağır olduysa ama kendinizi kandırmayın. Laf etseniz yine olay çıkar, ama eşiniz sizi anlamaz, çünkü umrunda değil sizin hisleriniz ve siz korkuyosunuz tekrar aynı şeyleri yaşamaktan ,o yüzden de susmaya devam. Korktuğunuzu, bunu göze alamadığınızı da bildiklerinden zevkle sizi boğuyolar o evde.

Kv kp doğalgaz ödememek için kışı sizde geçirecek belli. Diğer gelini sevmeme gitmek istememe nedenleri de eminim dişli ve tepki gösteren bir gelin olmaları.

Sizin maaşınız nereye gidiyor çok merak ettim Siz cici gelin cici eş olmak için bütün işi yüklenmissiniz hem dışarda çalış hem evde çalış şu çalışan kadınlar ev işini de karilarina yükleyen kocalarına bir laf gecirebilmeyi ogrenemediler gitti. Neymis Paşa'nın görevi acaba ekmek alıp getirmek mi. Siz her gün 15 saat mesai yapiyosunuz resmen ve kocanizla aynı zihniyettesiniz bir farkınız yok. Bütün işi sirtlandiniz da ne oldu acaba kaçınılmaz son siz bir hicsiniz onların gözünde. Sizin gibi olmaktansa hakkımı arayan o diğer istenmeyen gelin olmayı yeğlerim her zaman.

İş konusunda eşinizle beraber yapabilirsiniz.
Başka türlü de evden gidin istemiyorum vs denmez.
Deniliyorsa o evliliği bitirmeye göze almışsınız demektir.
Bu durumda yemekleri siz yapıyorsanız eşiniz de bulaşık yıkama çıkarma işini yapacak.
Yada tam ziddi.
Başka yolu yok.
Hiçbir erkek yada kadın ailesine niye geldin ne zaman gideceksin kolay kolay demez.
Aile dusunmeli.
Yılda bir gidiliyorsa 15 gün kalınması çok degil fazlası gereksiz.
Ya da gittimi rahatsızlık vermeden torun olur çocuk olur ziyaret edilir ama kimseyi rahatsız etmeden.
Rahatsızlık veriyorsa işinize karışıp sürekli gıcık ediyorsa 1 gün bile katlanilmaz.
Ben şahsen normalde erken geliyorum bu yıl esimin annesine bir gün tolere edemem cidden uzun süreli kalmadı henüz ama kalirsa şahsen esim gelmeden eve gelmem giderim cafede otururum.
Ya da okulda esimin çıkışını beklerim.
O gelince de herşeyi ortak yaparim.
Öyle kendimi hirpalamam.

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor :KK43:
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
:KK43:
Bu kadar kalmaları da ayrı yüzsüzlük ben tahammül edemezdim de anlamadığım ikiniz çalışırken neden tek yemeği siz yapıyorsunuz hizmet sizde yapmayın madem eğer söyleyemiyorsanız gelebildiğiniz kadar geç gelin eve kör saate kadar aç duracak halleri yok olmadı hastalık uydurun kendinize atın uyku ilacını yatın uyuyun ne hali varsa görsünler zaten eşiniz 1 hafta sabredemez bu düzene ama yemek önünde hizmet önünde üstüne ana babası yanında tabii memnun olur

fikirleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim
dün yarın bundan sonra akşamları yemeyeceğimi söyledim ve eve geldiğimde kv mutfağımda sefasını sürüyordu
ondan mutlusu yoktu
oğluyla mutlu mesut yediler
bir arkadaş odalarını salona taşımaktan bahsetmişti onu dile getirdim sabah eşime aldığım tepki aynen şu şekilde ;
1-2 ay daha kalacak insanları rahatsız etmeye bayılıyorsun dedi
şimdi kocası salonda kendisi de diğer odada miss gibi keyif sürüyorlar ama ben rahatsız eden oluyorum.

git demeden gideceklerini düşünmüyorum ama biliyorum ki kocam olacak adam da annesinin yarım ağızlı bize bilet al gideceğiz lafına gitmeyin neden gidiyorsunuz olarak yanıt dönecek

bilmiyorum , çok bunaldım.

dün yarın bundan sonra akşamları yemeyeceğimi söyledim ve eve geldiğimde kv mutfağımda sefasını sürüyordu
ondan mutlusu yoktu
bir arkadaş odalarını salona taşımaktan bahsetmişti onu dile getirdim sabah eşime aldığım tepki aynen şu şekilde ;
şimdi kocası salonda kendisi de diğer odada miss gibi keyif sürüyorlar ama ben rahatsız eden oluyorum.

git demeden gideceklerini düşünmüyorum ama biliyorum ki kocam olacak adam da annesinin yarım ağızlı bize bilet al gideceğiz lafına gitmeyin neden gidiyorsunuz olarak yanıt dönecek

Kaç yıllık evlisiniz çocuk var mı?

Önce eşinizi ikna et.. seninle başbaşa yemek yemeği film izlemeyi ozledim, seninle gezmeyi ozledim de.. onu kivama getirdikten sonrasi daha kolay olur..

Sonra bir iş seyahatiniz veya sehir disinda bir isiniz ciksin.. belki doktor randevusu veya baska bisey.. sizin de biletinizi alalim, tek basiniza kalmayin vs de.. tabi 'siz gidin biz evde bekleriz' derlerse sıkıntı 😅

Birde bence yemek vs kvye yaptirma.. kendi evinde gibi hissetmesin.. hatta 'şurda 2-3 gun daha kalacaksiniz, zaten kendi evinde sen yaparsin anne ' diyip hem iyi gelin imaji ciz hem dusunceni söyle 😁

Maalesef benim kv kp de öyle.. geldikleri zaman aylarca gitmiyorlardi.. 2 haftadan sonra cok cok zor gercekten.. pandemi vs 2 senedir gelmiyolar.. kv min bazı saglik sorunlarinda dolayi pek gelmek istemiyorlar artik... herkes evinde mutlu olsun..

ondan mutlusu yoktu

1 2 ay daha dedi ve sen sustun mu, biz evlenirken anlaşmıştık bu konuda, elden ayaktan düşmemiş insanlar evleri varken neden 3 ay benim evimde kalıyor demedin mi? Sormayacaktın bile taşıyacaktın gisin. Kızım sen akıllanmazsın, bu adam ve ailesi seni senenin en az 3 ayı tepe tepe kullanacaklar, eve para getirip üzene adamın ailesine bakan bir kölesin sen, aklını başına topla tavrını koy, koyamayacaksan hiç şikayet etme çekmeye devam et. Senin de para soktuğun evde neden senin istediğin olamıyor, neden bu kadar pasifsin

Önce eşinizi ikna et.. seninle başbaşa yemek yemeği film izlemeyi ozledim, seninle gezmeyi ozledim de.. onu kivama getirdikten sonrasi daha kolay olur..

Sonra bir iş seyahatiniz veya sehir disinda bir isiniz ciksin.. belki doktor randevusu veya baska bisey.. sizin de biletinizi alalim, tek basiniza kalmayin vs de.. tabi 'siz gidin biz evde bekleriz' derlerse sıkıntı 😅

Birde bence yemek vs kvye yaptirma.. kendi evinde gibi hissetmesin.. hatta 'şurda 2-3 gun daha kalacaksiniz, zaten kendi evinde sen yaparsin anne ' diyip hem iyi gelin imaji ciz hem dusunceni söyle 😁

Maalesef benim kv kp de öyle.. geldikleri zaman aylarca gitmiyorlardi.. 2 haftadan sonra cok cok zor gercekten.. pandemi vs 2 senedir gelmiyolar.. kv min bazı saglik sorunlarinda dolayi pek gelmek istemiyorlar artik... herkes evinde mutlu olsun..

siz gidin biz evde bekleriz derler ve işlerine de gelir :(
bende başta öyle düşünüyordum yapmasın etmesin evime müdahalesi olmasın ama yoruluyorum ve her gün yemek yapmak da yoruyor

yani uzaydan da gelmiyorsun 5 ayda 1 hafta gel git veya yılda 1 ay gelirsin ama fazlası cidden yoruyor

kızlarının evi sütüdyo ev, kocası ile birlikte yaşıyor
kızlarında 2 hafta kaldılar rahatsız olmadan, bizde düşünemiyorum.

1 2 ay daha dedi ve sen sustun mu, biz evlenirken anlaşmıştık bu konuda, elden ayaktan düşmemiş insanlar evleri varken neden 3 ay benim evimde kalıyor demedin mi? Sormayacaktın bile taşıyacaktın gisin. Kızım sen akıllanmazsın, bu adam ve ailesi seni senenin en az 3 ayı tepe tepe kullanacaklar, eve para getirip üzene adamın ailesine bakan bir kölesin sen, aklını başına topla tavrını koy, koyamayacaksan hiç şikayet etme çekmeye devam et. Senin de para soktuğun evde neden senin istediğin olamıyor, neden bu kadar pasifsin
susmadım biz seninle bu konuyu konuşmuştuk ve sen kendini resetlemiş gibi davranıyorsun
rahatsızlığımın farkında olup benimle konuşmaktan çekiniyorsun ama kaçmakla olmaz
ben de 1 2 ay kafa tatiline çıkıyorum o zaman gittikleri zaman konuşuruz dedim
Allah kimseyi senin eline düşürmesin cidden sana ne zararları var tamam sus konuşmayalım
dedi ve gitti konuşmadık henüz.

konuşurken beni vicdansız biri olarak nitelendiriyor ve ben cidden ben vicdansız mıyım soruyorum kendime.

siz gidin biz evde bekleriz derler ve işlerine de gelir :KK43:
bende başta öyle düşünüyordum yapmasın etmesin evime müdahalesi olmasın ama yoruluyorum ve her gün yemek yapmak da yoruyor

yani uzaydan da gelmiyorsun 5 ayda 1 hafta gel git veya yılda 1 ay gelirsin ama fazlası cidden yoruyor

kızlarının evi sütüdyo ev, kocası ile birlikte yaşıyor
kızlarında 2 hafta kaldılar rahatsız olmadan, bizde düşünemiyorum.

Evet her aile farkli.. ben kvye biz gidicez isimiz var desem evine gider evde tek kalmaz.. yada iş yaptirmayip hic birsey elletmesem rahatsiz olur.. o zaman tek çözüm esinizin uygun bir dille demesi.. o da diyecek gibi durmuyor 🙄 zor bir durum..

susmadım biz seninle bu konuyu konuşmuştuk ve sen kendini resetlemiş gibi davranıyorsun
rahatsızlığımın farkında olup benimle konuşmaktan çekiniyorsun ama kaçmakla olmaz
Allah kimseyi senin eline düşürmesin cidden sana ne zararları var tamam sus konuşmayalım

konuşurken beni vicdansız biri olarak nitelendiriyor ve ben cidden ben vicdansız mıyım soruyorum kendime.
Benm kv ameliyat oldu bir aydır bende.Bir ay daha kalacak ve cidden dayanamıyorm yani sinirlerim cok bozuk 🤬 ki sen sonuna kadar haklısın mecburi bi durum bile yok katlanmak zorunda msıın hayır.

Senin yemek yememen kimin umrunda pardonda :işsiz:eşini gündüz ara ,gun icinde musaitliginiz varsa gün içinde ,yoksa akşam için dışarıda randehulaşın.Esinle sakin ,ben dili ile ,açıkça konuş(ben dilini bilmiyorsan internetten kolaylıkla öğrenebilirsin) esine bu şekilde bir hayat istemediğini, daha bunu evlenmeden açıkça dile getirdiğini söyle.Her yıl bu şekilde bir olayı asla kabul etmeyeceğini açıkça konuş.Ha şöyle esimi kaybedemem ne olursa olsun aramı bozamam diyorsan ki sanki öyle diyorsun ,o zaman hiçbir şey yapma ve şikayette etme ,çünkü bu şekilde bir arpa boyu yol alamazsın.Acik ve net bir şekilde konuşursan,esin de seni gercekten seviyor ve değer veriyorsa sorunu ancak böyle çözersiniz.Kabus gibi, böyle bir hayatı kabul edemem valla ama diyelim başıma geldi asla senin gibi de davranmadı,3 senedir bu olay ama öyle ama böyle sonuçlanırdı.Simdi düşün, gerçekten ne istiyorsun ve ona göre davran

Bende bu yoldan geçtim. Yanlış ata oynuyorsun bacım. Kocani değil o gelenleri huzursuz edeceksin. Surat yaparak hizmet etmeyerek. Kocanlada herzamankinden daha iyi olacaksın. Kimseyi evinde 1 haftadan fazla rahat ettirmeyeceksin. Çünkü hiçbir değeri yok. Salakligin yanına kâr kalacak sadece.
Senin tavırlarından anladilarsa ne âlâ. Anlamamazliktan gelirlerse eşinin kardeşlerine anlat durumu böyle devam ederse boşanmamiza az kaldı de. Onlar araya girmezse tüm sülalesine duyur elalem baskısı görsünler. Ben 1 gorumceyle konuşmayla halletmistim çok şükür. Şimdi kaç sene oldu unuttum gelmiyorlar çok şükür. Anca senede 1 biz gideriz o. Kimseye iyi gelin olmak yaramıyor. Bende efendi misafire hizmeti seven biriydim ailemden öyle gördüm gerçi hâlâ öyleyim ama eş ailesine asla değilim artık. Çok suistimal ettiler zorla kötü gelin yaptılar suç bende değil:kahve:

Neden yemegi siz yapıyorsunuz? Evi siz topluyorsunuz? Bırakın eşiniz yapsın gemileri yakarım ben olsam, eve gelir çok yoruldum der yatarım. Çalıştığınız için zaten ortak olmalı ama şu durumda %20sini bile yapmayın işlerin. Siz böyle alttan alırsanız hep ne onlar gider ne eşinizin istedikleri kadar kalırlar cümleleri biter.

Senin yemek yememen kimin umrunda pardonda :işsiz:eşini gündüz ara ,gun icinde musaitliginiz varsa gün içinde ,yoksa akşam için dışarıda randehulaşın.Esinle sakin ,ben dili ile ,açıkça konuş(ben dilini bilmiyorsan internetten kolaylıkla öğrenebilirsin) esine bu şekilde bir hayat istemediğini, daha bunu evlenmeden açıkça dile getirdiğini söyle.Her yıl bu şekilde bir olayı asla kabul etmeyeceğini açıkça konuş.Ha şöyle esimi kaybedemem ne olursa olsun aramı bozamam diyorsan ki sanki öyle diyorsun ,o zaman hiçbir şey yapma ve şikayette etme ,çünkü bu şekilde bir arpa boyu yol alamazsın.Acik ve net bir şekilde konuşursan,esin de seni gercekten seviyor ve değer veriyorsa sorunu ancak böyle çözersiniz.Kabus gibi, böyle bir hayatı kabul edemem valla ama diyelim başıma geldi asla senin gibi de davranmadı,3 senedir bu olay ama öyle ama böyle sonuçlanırdı.Simdi düşün, gerçekten ne istiyorsun ve ona göre davran

evlendiğim ilk sene yaşadım konuştum gittiler
ardından eşimle konuştuk önce anlaşamadık boşanmaya gitti konus sonra beni anladığını dile getirdi ve bu sene geldiler.
geçen sene gelmediler, pandemı sebebi ile mi yoksa ben istemedim diye mi bilmiyorum ama gelmediler.
bu sene geldiler dedim ki tamam hoş gelmişler sonuçta evlatlarını özler insan ama kalmanın da bir adabı var ve bunu ne eşim ne de ailesi idrak dahi edemez bunu anladım.
evet eşimle konuşacağım ve dediğiniz gibi seviyorsa orta yolu bulur bulamıyorsa da artık yapacak bir şey yok

sadece konuştuğunuzda size kendinizi kötü hissettiriyor bundan çekiniyorum.

evlendiğim ilk sene yaşadım konuştum gittiler
ardından eşimle konuştuk önce anlaşamadık boşanmaya gitti konus sonra beni anladığını dile getirdi ve bu sene geldiler.
geçen sene gelmediler, pandemı sebebi ile mi yoksa ben istemedim diye mi bilmiyorum ama gelmediler.
bu sene geldiler dedim ki tamam hoş gelmişler sonuçta evlatlarını özler insan ama kalmanın da bir adabı var ve bunu ne eşim ne de ailesi idrak dahi edemez bunu anladım.
evet eşimle konuşacağım ve dediğiniz gibi seviyorsa orta yolu bulur bulamıyorsa da artık yapacak bir şey yok

sadece konuştuğunuzda size kendinizi kötü hissettiriyor bundan çekiniyorum.
Iste buna izin vermeyin,sizi çözmüş biliyor vuracağı noktayı. Bunu bugun yaşarsınız bir daha denerler kabul etmezsiniz ve bir daha cesaret edemezler.Lutfen dik durun ,esinizi yatakta asla yaklastirmayin ,bu konu kesin çözülene kadar asla çocuk yapmayın

Back
X