Nasıl sorabilirim :(

İkimiz çalıştığımız için kv ve kp bizim durumumuzu çok çok iyi sanır yani onların rahatsız olacağı bir durum olmaz
27 yaşındayım
Ben eşimin tavırlarını görünce konuşmak istemiyorum
Biz bu konuları konuştuk boşanmaktan döndük ve ben değişmedim kararım isteklerim değişmedi
Ben açık açık rahatsız olduğumu dile getirdim ve bunu tekrar tekrar konuşmak istemiyorum anlaşın istiyorum
Konuşunca çözülmeyecek biliyorum bu sebepten olmalı ki konuşmak gelmiyor içimden.
Hizmet konusuna gelince evet haklısınız o kadar çok erkeğin oturduğunu kadının hizmet ettiğini gördük / gördüm ki aksini düşünsem dahi iş gerçekliğe gelince bir tuhaf geliyor doğrusu.
Allah aşkına kendinize gelin, lamı cimi yok eşinizle derhal konuşun gerekirse kavga çıkarıp ailenizin evine gidin...

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor :KK43:
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
:KK43:
Daha önce, bu uzun kalmaları sebebiyle boşanmanma aşamasına geldiniz ama yine de hiçbir şey olmamış gibi gelip uzun uzun kalmaya devam ediyolar öyle mi. E pes artık! Eşiniz de sizin rahatsızlığınızı hiçe sayıyor. Gelen şahıslar da zahmet edip ne zaman gideceklerini, planlarını bile söyleme gereği duymuyolar öyle mi??? Bura oğlumun evi, e doğal olarak benim evim. Gelin kimmiş istemiyosa kapı orda!!! Kafasındaki insanımsılarla muhatapsınız. Eşinize deseniz, sen benim anamı babamı nasıl istemezsine gelir konu. Allah yardımcın olsun. Boşansan yeridir.

bence bavulunuzu toplayıp eve dönün aileniz bir iki gün konuşur faturaları falan ödemeye başladığınızda susarlar...yavaş yavaş da ayrı eve çıkarsınız.
yaptığınız şey resmen kölelik..benim kayınvalidem de 70 yaşında çok şükür sağlık sorunu da yok yemeğini yapıyor, temizliğini yapıyor sizde kalacak düşkün bir durumları yok yani..hasta olsa , sıkıntısı olsa anlarım.resmen özel alanınız işgal edilmiş...

Siz ilk evlendiğiniz dönemde de aynı sorunu yaşamıştınız..o zaman eşinize resti çekmiştiniz diye hatırlıyorum.O zamandan bu zamana eşiniz sizin aynı tepkiye veremeyeceğinizi kafasında kestirmiş olacak tekrar yaşamayı istediği düzeni size dayatma çalışmalarına başlamış.Eşinizin ailesi (eşiniz de) yalnız kaldıklarında sizin evde hükmünüzün,bir karar gücünüzün olmadığı yönünde fikir birliğine varmışlar ki sizin "ne zaman gideceksiniz" sorunuza böyle bir cevap vermişler.Ben bu sorunu evlilik Birliği içinde çözebileceğinizi düşünmüyorum..eşinize ve ailesine "madem bu şehirde kışı geçirmeyi seviyorsunuz küçük bir ev açalım bari" diyin olmadı o eve siz geçersiniz🤷‍♀️

Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor :KK43:
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
:KK43:
Her gün yemek yapmayın, kayınvalideniz bir zahmet kalacaksa kendine ve eşine yemeği pişirsin.
Evde olsanız hadi neyse de çalışan insana yapılmaz bu.
Evinde toplu/dağınık olmasını umursamayın.
İki ay misafirlikten çoktan çıkmış o yüzden misafir gibi davranmayın.
Kayınvalidenize yemek malzemesini hazır bırakın anne ben geç geleceğim sen pişirirsin deyin..
Kendi evi barkı varken neden bu kadar düşüncesiz oluyorlar anlamıyorum..

Eşinize de bir şey diyemiyorum anne babasına gidin diyemez bunu onların idrak etmesi lazım..

Şu '' kışı burda geçirsinler '' lafını hiç anlamıyorum. Sanki memleketlerinde sokakta yaşıyorlar , evleri yok da kışı sizde geçirecekler. Ayrıca ben kimsenin evinde 1 günden fazla kalmak istemiyorum, erkek arkadaşımın evindeyken bile 1 günden fazla kalmak fazla geliyor, kendi evinin rahatını istiyor insan. Nasıl insanlar gidip aylarca , oğlu da olsa başkasının evinde yaşıyor

ailem beni siler, onlarla yaşasam bin beter ederler söylemleriyle
onlarla yaşamasam beni silerler
Sırf elalem ne der diye kendi kızlarına bu mutsuzluğu reva görüyorlarsa asıl sizin onları silmeniz lazım. Anne baba olmak böyle bir şey değil. Bu kadar ezik olmayın yoksa çok tepenize binerler.

Ya eski konularını baktım da. Sizi küçücük yaşınızda madde bağımlısı amcanızın oğluyla evlendiren ana babanız sizi silecek diye neden bu kadar dertleniyorsunuz?

Eşinizin ailesine de evlenip ayrıldığınızı söylememişsiniz önceden. Şimdi durum ne bilmiyorum ama eşiniz size bu yüzden bile saygı duymuyor olabilir. Kötü bir tecrübeymiş yaşamışsınız bitmiş bunda utanılacak bir şey yok.

Daha önce boşanma aşamasına gelmişsiniz. Kusura bakmayın arkadaşım ama sanki tekrar boşandı dedirtmemek için rahatsız olduğunuz bu berbat duruma katlanıyorsunuz gibi hissettim. Eşiniz de böyle hissediyorsa daha çok çekersiniz.

Önceden yaşadıklarınız hafif şeyler değilmiş. Bence bi terapi alın ve özgüven sorununuzu çözün. Eşinize de isteklerinizi net şekilde söyleyin. Olmazsa da boşayın gitsin ölüm yok ya ucunda gencecik kadınsınız.

Eşimin beni sevmediğini düşünmüyorum
anne ve babasını herkes gibi çok seviyor ancak aradaki dengeyi kuramıyor.
Şöyle düşünün babanız aramadı ve evinize geldi, ne zaman gideceğini söylemiyor
bunu sorarken herkes çekinir ama sorulmalı

anne babanın zaten bunu biliyor düşünüyor olması gerekiyor ama düşünmüyorsa da sorarsın
Eşin kendisi kurmuyorsa dengeyi..senin kişisel alanını korumak için yaptığın çıkışlarına da müdahil olmayacak.Kayınvalidem ve kayınpederim bize haberli bir şekilde misafirliğe gelmişlerdi..evlerimizin arası 4 saatlik otobüs yolculuğu mesafesinde.İkinci çocuğuma yakın zamanda doğum yapmıştım ..herhalde bu kız bebekli ,her lafımı söylerim dedi şov yapmaya karar verdi ve "ben çok çılgın bir kadınım..bundan sonra gelirken aramak istemiyorum..kapınıza gelirim ,kapıyı açarsınız ..bir bakmışsınız benim..aklıma esince gelirim ..çanta yapmama bile gerek yok " döktürdükçe döktürüyor.Herhalde eşimin "annem ayıp ediyorsun anamnezin anahtarı senin olsun,kapıyı bile çalma, direk anahtarınla gir" demesini bekliyordu.Eşimle ben yüz yüze baktık .Ben "anne evde olmayabiliriz ..eskisi gibi binada sizin tanıdığınız arkadaşlarımız da yok..geri dönmek zorunda kalırsınız..çok üzülürüm" dedim.Kayınvalidem "akşama eve dönmeyecek misiniz?" dedi .." belli olmaz dönmeyiz " dedim." iki çocukla nerede kalacaksınız? " sürdürdükçe sürdürüyor laf ebeliğini."Anne ev benim hayat benim ..hesap mı vereceğim program yaparken!?" dedim.Ortam buz gibi oldu.Bazen insanlar çok zorluyorlar şanslarını

Eşin kendisi kurmuyorsa dengeyi..senin kişisel alanını korumak için yaptığın çıkışlarına da müdahil olmayacak.Kayınvalidem ve kayınpederim bize haberli bir şekilde misafirliğe gelmişlerdi..evlerimizin arası 4 saatlik otobüs yolculuğu mesafesinde.İkinci çocuğuma yakın zamanda doğum yapmıştım ..herhalde bu kız bebekli ,her lafımı söylerim dedi şov yapmaya karar verdi ve "ben çok çılgın bir kadınım..bundan sonra gelirken aramak istemiyorum..kapınıza gelirim ,kapıyı açarsınız ..bir bakmışsınız benim..aklıma esince gelirim ..çanta yapmama bile gerek yok " döktürdükçe döktürüyor.Herhalde eşimin "annem ayıp ediyorsun anamnezin anahtarı senin olsun,kapıyı bile çalma, direk anahtarınla gir" demesini bekliyordu.Eşimle ben yüz yüze baktık .Ben "anne evde olmayabiliriz ..eskisi gibi binada sizin tanıdığınız arkadaşlarımız da yok..geri dönmek zorunda kalırsınız..çok üzülürüm" dedim.Kayınvalidem "akşama eve dönmeyecek misiniz?" dedi .." belli olmaz dönmeyiz " dedim." iki çocukla nerede kalacaksınız? " sürdürdükçe sürdürüyor laf ebeliğini."Anne ev benim hayat benim ..hesap mı vereceğim program yaparken!?" dedim.Ortam buz gibi oldu.Bazen insanlar çok zorluyorlar şanslarını
Tebrik ederim gerçekten bazen gerekiyor bir daha yapmaz işte..

Hadsiz insanlara haddini bildiren kadınlara bayılıyorum

Oyunu kuralına göre oyna ozaman işten gelince yemek yapma evi toplama birşey derlerse sabahtan aksama kadar eşsek gibi çalışıyorum hiç kusura bakmayın de git yat en az bir hafta içinde giderler merak etmeyin.

Herkes ağız tadıyla oturacakken illaha şansı zorlamanın ,karşıdaki kişinin sınırlarını yoklamanın anlamı yok ki🤷‍♀️ Yok yapmadı henüz
Yapamaz zaten bence bir daha:KK48:
insanlar niye böyle hiç anlamıyorum zorla aranıyorlar işte bazıları bebeği olmuş zaten tırsar ezelim gözüyle bakıyorlar

Böyle bir şeyi sorarsanız şiddetli bi kavga kaçınılmaz olur. ev işi de yemek de yapmayın, sanırsın beş yıldızlı otele tatile geldiler.

kayınvalidem yemek yapmakla gitmez en fazla oğlum benim yemeklerimi özlemiş der
gelinin yemeklerini beğenmiyor der ki sürekli dile getirir oğlum bunu böyle şunu şöyle sever diye

geçen hafta ben akşamları yemek yemiyorum diyetteyim diyip akşamları odama çekildim hiç rahatsız olmadılar ki meydan ona kalmış gibi kadın bir kanepe de kocası birinde eşim birinde uzanıp tv keyfi yapıyor
odalarına tv koydum asla o odada oturmuyor üstelik kedim girmesin diye kapısını kapatıyor

ben onlarla yemişim yememişim asla umurunda değil
ee o zaman ne yapıyorlar illa ki yemek hazırlıyorlar değil mi?
sizin yemek yapmadığınızı varsayıyorum
onlara yemek yapıp da koymuyorsunuz dimi?

kv ve eşinizi kullanacaksınız başka yolu yok
kaba tabir oldu bu ama gerçek

Yapamaz zaten bence bir daha:KK48:
insanlar niye böyle hiç anlamıyorum zorla aranıyorlar işte bazıları bebeği olmuş zaten tırsar ezelim gözüyle bakıyorlar
Sanırım öyle olacağını düşündü kayınvalidem..Gelin aman huzursuzluk olmasın,evime gelmiş misafir diye sustukça "konuşabilecek bir durumu yok/rahatsız olabileceği bir konu yok..ya da onu ilgilendiren bir durum değil " diye düşünüyor eş ailesi.Konu sahibi arkadaş ağzı ile sormuş"abime ne zaman geçeceksiniz?" demiş ..daha ne uzatıyorsunuz ,"havalar ısınınca" ne demek resmen dalga geçiyorlar🤷‍♀️ bu arkadaş da diyemiyor eşine " benimle evlenene kadar neden hava ısınana kadar senle kalmıyorlardı?!" diye

Sanırım öyle olacağını düşündü kayınvalidem..Gelin aman huzursuzluk olmasın,evime gelmiş misafir diye sustukça "konuşabilecek bir durumu yok/rahatsız olabileceği bir konu yok..ya da onu ilgilendiren bir durum değil " diye düşünüyor eş ailesi.Konu sahibi arkadaş ağzı ile sormuş"abime ne zaman geçeceksiniz?" demiş ..daha ne uzatıyorsunuz ,"havalar ısınınca" ne demek resmen dalga geçiyorlar🤷‍♀️ bu arkadaş da diyemiyor eşine " benimle evlenene kadar neden hava ısınana kadar senle kalmıyorlardı?!" diye
oğlunun evi evde de hizmetçi var çünkü otel gibi görevli var hizmeti yapılıyor tuvaleti temizleniyor sonra k..nı devirip yatıyor o yüzden kalırlar tabi hem oğluyla evlenip hem rahat mı edecekti piiis gelinler her zmaan huzursuz olmalı mutsuz olmalılar varlık amaçları onlara hizmet etmek oğullarını ve onları mutlu etmek

Back
X