Nasıl sorabilirim :(

Esenmine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.466
2.365
133
30
Selamlar Hanımlar,

3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor :(
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük

sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
:(

Eşiniz neden bakıma yardım etmiyor, madem ikiniz de çalışıyorsunuz, ikiniz de eve yorgun geliyorsunuz? Erkek cinsel organına sahip olmak ev işlerinden onu alıkoyan bir şey mi de bir de bu görevi ustlendiniz???
Ben yerinde olsam hastalanır yatarım bir cumadan, ah,uh ederim. Hem bana baksın eş kişisi hem ana babasına. Hoş, işleri sen yaparken 70lik olan anne oglusu ev işi yapmasın diye bir anda kırk kaplan gücünde ev hanimi kesilir,yine erkek yapmaz işleri...

Eşiniz neden bakıma yardım etmiyor, madem ikiniz de çalışıyorsunuz, ikiniz de eve yorgun geliyorsunuz? Erkek cinsel organına sahip olmak ev işlerinden onu alıkoyan bir şey mi de bir de bu görevi ustlendiniz???
Ben yerinde olsam hastalanır yatarım bir cumadan, ah,uh ederim. Hem bana baksın eş kişisi hem ana babasına. Hoş, işleri sen yaparken 70lik olan anne oglusu ev işi yapmasın diye bir anda kırk kaplan gücünde ev hanimi kesilir,yine erkek yapmaz işleri...

eşim en fazla robot süpürgeye başlama komutunu verir
ev işlerine yardım etmiyor bu ayrı bir kavgamız :(

ben yatsam da eve Selam vermeden de girsem kv asla umursamaz ve istifini bozmadan dizileriniz izlemeye devam eder
:(

ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor
Bosanmadan donmussunuz ama adam hala cok net
Bu ne cesaret eniste bey dedim yani okurken

Bilmiyorum yazi dili mi sert hissettirdi bana ama esiniz cok keskin bu konuda sanirim ve bosanmaktan donme pahasina sinirlarini koruyor gibi gorunuyor
Evin isine de karismiyormus esiniz
Hicbir yerinden tutamadim bu iliskinin

Eşin bütün işlere yardım edecek. Öyle bu nçkonu hakkında hem boşanmanın eşiğinden dönüp hem de bu derece yalnız bırakılmak karşınızda eşiniz nasıl bir tavır sergiliyor?
Sne de kayınvalidene anne yemekler konusunda yardımcı olsan ben çalışınca zorlanıyorum sizin de kendi sevdiğiniz şeyleri de yapın hem oğlun da özler senin yemeğini vs...

Burada suç sizde gerçekler acıdır.
Başta böyle konuşmamışsınız ama şimdi boyun eğiyorsunuz.
Toplayın bavulu gidin gerekirse özel alanınız ihlal ediyor aylarca bu normal değil.
Eşiniz de başta farklı şimdi farklı davranıyor sindirmiş sizi pasif görüyor siz bir hizmetcisiniz sizin sözünüzün isteğinizin bir önemi yok siz.

2-3 gün hasta ol yatıyorum de yemek yapma

Hafta içi de ful dışardan söyle ya da yemeğe gidelim de

Veya annecim sen şu yemeği güzel yapıyordun onu yapsana falan de KV yemek yapmaya hizmet etmeye başlayınca giderler.

Artık yorulduğunu her gün ama her gün dışardan yemek sipariş etmek istediğini söyle

10 gün veriyorum maks 10 güne eşin gidin der

Yemek yapma
İş yapma

Hak etmişler artık kaç ay olmuş

kayınvalidem yemek yapmakla gitmez en fazla oğlum benim yemeklerimi özlemiş der
gelinin yemeklerini beğenmiyor der ki sürekli dile getirir oğlum bunu böyle şunu şöyle sever diye

geçen hafta ben akşamları yemek yemiyorum diyetteyim diyip akşamları odama çekildim hiç rahatsız olmadılar ki meydan ona kalmış gibi kadın bir kanepe de kocası birinde eşim birinde uzanıp tv keyfi yapıyor
odalarına tv koydum asla o odada oturmuyor üstelik kedim girmesin diye kapısını kapatıyor

ben onlarla yemişim yememişim asla umurunda değil

Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ...
Tam cinnet geçirmelik konu. Şimdi bir şey deseniz yaptığınız bütün iyilikler unutulur hatta sizden kötüsü olmaz. Yerinizde olsam hiç kimsenin kahrını daha fazla çekmem. En başta eşimin. İşten geldikten sonra bırakın paşazade yapsın ana babasının bütün hizmetlerini. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü.. Bütün kışı bırakın bir gün bile dayanamaz! Öküz.

Eşin bütün işlere yardım edecek. Öyle bu nçkonu hakkında hem boşanmanın eşiğinden dönüp hem de bu derece yalnız bırakılmak karşınızda eşiniz nasıl bir tavır sergiliyor?
Sne de kayınvalidene anne yemekler konusunda yardımcı olsan ben çalışınca zorlanıyorum sizin de kendi sevdiğiniz şeyleri de yapın hem oğlun da özler senin yemeğini vs...
kendi yemek yapınca ekstra evi daha çok sahipleniyor

ya en basitinden çarşıya gidecek bana değil oğluna soruyor oğlum ne seversin ne alayım eksik nedir vs

kayınvalidem yemek yapmakla gitmez en fazla oğlum benim yemeklerimi özlemiş der
gelinin yemeklerini beğenmiyor der ki sürekli dile getirir oğlum bunu böyle şunu şöyle sever diye

geçen hafta ben akşamları yemek yemiyorum diyetteyim diyip akşamları odama çekildim hiç rahatsız olmadılar ki meydan ona kalmış gibi kadın bir kanepe de kocası birinde eşim birinde uzanıp tv keyfi yapıyor
odalarına tv koydum asla o odada oturmuyor üstelik kedim girmesin diye kapısını kapatıyor

ben onlarla yemişim yememişim asla umurunda değil
Anneniz bulunduğunuz şehirde mi ?

Öyleyse sende anneni çağır sizinkilerde gelsin belki o zaman rahatsız olup giderler.

ya en basitinden çarşıya gidecek bana değil oğluna soruyor oğlum ne seversin ne alayım eksik nedir vs
Sen annene git o zaman 😕 bunlar gidene kadar gelmem size mutluluklar de

Ya da kaynanana açık açık ne zaman gideceksiniz eşimle beraber olamıyoruz o diyemiyor size ben diyim de hahahahah

Eşiniz o zaman çözmek zorunda.
Uzak olsun tatlı kalsın, ama böyle yakından daha zor oluyor diye söyleyin.
Siz de gelince yatın, ben bugün çok yorgunum diyecek bir şekilde istemediklerini görecekler. Tabi yine sizi suçlu çıkarmak isteyecektir.

Burada suç sizde gerçekler acıdır.
Başta böyle konuşmamışsınız ama şimdi boyun eğiyorsunuz.
Toplayın bavulu gidin gerekirse özel alanınız ihlal ediyor aylarca bu normal değil.
Eşiniz de başta farklı şimdi farklı davranıyor sindirmiş sizi pasif görüyor siz bir hizmetcisiniz sizin sözünüzün isteğinizin bir önemi yok siz.

Tam cinnet geçirmelik konu. Şimdi bir şey deseniz yaptığınız bütün iyilikler unutulur hatta sizden kötüsü olmaz. Yerinizde olsam hiç kimsenin kahrını daha fazla çekmem. En başta eşimin. İşten geldikten sonra bırakın paşazade yapsın ana babasının bütün hizmetlerini. Yemek, bulaşık, çamaşır, ütü.. Bütün kışı bırakın bir gün bile dayanamaz! Öküz.

Eşim tek yaşıyordu, ailesi ise memlekette yaşıyorlardı ve gelip böyle kalacaklarını hiç düşünmedim
anne baba kalma konularında fikrimi biliyordu ve bunu dile hiç getirmedi
balayından dönerken kayınvalidemin evimde olması ve aylarca kalma isteğinden sonra zaten ipler koptu bizde.

cidden boşanma kararından döndük .
şimdi de 3 günlük dünya anne baba atılır mı vs vs konuşuyor, Anne babanı at demiyorum ancak lafımı sürekli buna getiriyor.
burası da benim özelim özel hayatım bu kadar iç içe yaşamanın ne anlamı. var ne gereği var anlamıyorum
ben mi yanlışım

E yapmayın bir şey, inceldiği yerden de kopsun.

Şunu anlamıyorum, kocalarınızı bu kadar idare ediyorsunuz, paşalar gibi bakıyorsunuz ve sonra yorgunluktan, işlerin hep sizde olduğundan şikayet ediyorsunuz, bunu genele söylüyorum. Bu kadar şikayet edeceğim bir eviliği yaşıyor olsam, günlerim sürekli başkalarını memnun etmekle geçse o evlilik içinde, bunu sürdürmem. Yapmam, kim ne zıkkımlanıyorsa zıkkımlansın yemek de yapmam kendimi besler çıkarım, tuvalet de yıkamam bokun içinde kalsınlar bana ne derim, ha yapıyorsam da, şikayet etmem, zaten yapıyorumdur.

Bunu da anlamıyorum gerçi, hizmetçi muamelesi gördüğünüz evlilikleri neden sürdürüyorsunuz? Dayağı kumarı yok aman karı kızda gözü yok eve gelir erkektir, öyle de böyle de kocadır diye mi? Ya bırakın allaseniz, bu kadar ezileceğim, sözümün hiç geçmeyeceği, kendi evimde ona buna hizmetçi kul olacağım, evimde kim ne kadar kalacak ne olacak ne yapılacak esamemin okunmadığı evliliği bitirdiğim gibi köpek alır köpek filan beslerim, o daha faydalı. Neşelendirir şenlendirir.

Rahatça boşan diyorum ben böyle düzendeki evliliklere, çünkü ben yaşasam boşanırım evet. Kocam sülalesini eve toplayacak, aylarca en az 3 kişiye (çoluk çocuk harici) full hizmet vereceğim yemeğinden aşına, çamaşırından ütüsüne, sçtıkları tuvalete kadar temizleyeceğim ha? Niye bu kadar meraklıysanız koca sülalesi bku temizlemeye, niye hiç sesiniz çıkmaz "Ay gitmiyorlar" diye sessiz sessiz çekersiniz anlamıyorum. Bozulsun be kocayla huzurunuz bundan bozulacaksa, varsın gitsin boşasın sıkıyosa. Yapmayın.

Tabii böyle yazdım da siz yine ağlana sızlana yaparsınız.
Böyle gelmiş böyle gider dersiniz, aman ağzımızın dadı bozulmasın Ali Rıza Bey tadında devam edersiniz.

Son düzenleme:
Back
X