- 13 Şubat 2008
- 12.354
- 1.423
-
- Konu Sahibi toprakyagiznehirim
Çeyrek mantıklı değil ama gram alınabilir belki.altın almak su an mantıklı mı ?
Haklısınız artık her şey o kadar pahalı oldu ki dışarı adım atsak para gidiyor. Yardımcı olan arkadaşlar oldu sağ olsunlar onların önerilerini bu ay deneyeceğim teşekkür ederim. :)Türk parası öyle değersizleşti ki bekarım ev masraflarını da babam karşılıyor sadece ayda yılda bir yaptığım giyim, kozmetik masrafım var ama gel gör ki benimde kazancım geldiği gibi gidiyor. Yiyecek çok masraflı dışarıda cafede falan çok vakit geçirmeye başlayınca para biriktirememeye başladım ben de. Bir de kitaplara çok masraf yapıyorum. Nasıl biriktirilir gerçekten hiçbir fikrim yok ama bir banka hesabı açıp maaşınızın bir kısmınızı kendinize bir kısmını oraya yatırın ve kazancınız 3000 varsayıyorum 2000'ini bankaya yatırın 1000'ini kendinize ayırın. Bir haftada bile bitse geri çekmeyin. Kalan haftalarda maaş gününe kadar idare etmeye çalışın. Günümüzde tek çare :)
Maaşınız yattığı gibi internet bankacılığından gr altın alabilirsiniz. Bide biz abur cubur çok alırdık hemen hemen her akşam 20-30 liralık artık aldırmıyorum. O parayı alınıyomuş gibi eve bırakıyo eşim öyle bi yöntemde deneye bilirsiniz.Merhaba Sevgili Üyeler. Benim derdim maaşım ay başında aldığım maaşım ay sonuna kadar bitiyor Orta halli bir maaşım var. Ne çok az ne de çok fazla buna da şükür. Eşime zaman zaman destek oluyorum ama çok büyük rakamlar değil ve ben maaşımı biriktirmek istiyorum. Kıyafete falan da para harcamıyorum ama bu para nereye gidiyor bilmiyorum tek takıntım alışveriş sitelerinden temizlik malzemesi almak genelde onları da indirim günlerinde yakalıyorum varsa güzel fikirleriniz paylaşır mısınız ? 4 aylık evliyim ve biraz borcumuz var bitince çocuk düşünüyoruz onun geleceği için birikim yapmak istiyorum.
Bence dolar almak mantıklı.altın almak su an mantıklı mı ?
Yarın gidip ilk işim yatan maaşım ile altın yapmak olacak. Ama altın içinde biraz beklemek istiyorum belki biraz daha düşer diye ilk olarak gram ile başlarım daha sonra çeyrek ya da yarım yapıp kenara koyabilirim.ben gram altınla başladım 1 yıl önce. eşimde dalga geçti 1 gram altınla ne yapacaksın diye
neyse 16 tane çeyrek altın oldu bu yıl. araba aldık dalga geçtiği altınlarımı! da kullandık.
ben maaşı alır almaz hemen çeyrek altın alıyordum.
bir de ben mutfak masrafı ve kredi de ödüyorum.
sizin 2900 lirayla baya biriktirmeniz lazım.
eşinize 1000 lira vermişsiniz her ay öyle verirseniz 1000 lirada kenara atabilirsiniz. bence siz gram almayın. yarım altın alın direkt
Bütün maaşı yatırmıyorum ki alırsam indirim de görürsem alıyorum onun dışında almıyorum. Psikologa yatırım yapacak kadar ilerlemedi daha ilerlerse düşünürüm tabiki:)Esinize az miktar destek oluyormussunuz yani eve harcama yapmiyorsunuz, kiyafet vs almiyormussunuz. Oturup butun maaşi temizlik urunlerine mi harciyorsunuz? Birikimden once psikologa yatirim yapin bence.
Kiyafete, kozmetige harciyorum tum maasi desen daha normal gelirdi.