• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın ?

ay ben bunu okuyunca sobanın üstünde kızartıp margarin salça sürüp yediğimiz ekmeklerin kokusu geldi burnuma :50:

Bayat ekmekler değerlendirilmeliydi :( Benim de burnumun direği sızladı. Sabahın köründe yakardı sobayı, koyardı o ekmekleri yağ sürerdi üzerine.

80lerde Perihan Abla vardı
[video=youtube;uYhJqIAs1_I]http://www.youtube.com/watch?v=uYhJqIAs1_I[/video]

Ne zaman adını duysam hep aynı melodi kulağımda; bana bir masal anlat baba içinde denizle balıklar, yağmurla kar olsun, güneşle ay. :(

Süper Baba! gelmiş geçmiş en güzel TV dizisi :)

ve Yeni Türkü'nün bu şarkısı..off içim bi garip oldu,nerelere gidip geldim şu anda Elmayra bir bilsen.

Son düzenleme:
Süper Baba! gelmiş geçmiş en güzel TV dizisi :)

ve Yeni Türkü'nün bu şarkısı..off içim bi garip oldu,nerelere gidip geldim şu anda Elmayra bir bilsen.

Sanki o salonda oturdum dizi bitti ve bütün aile itinayla dinledik, kanal bile değiştirmedi babam, zaten kumanda da yoktu birimize söylemesi lazımdı :)

Akşama kadar oynardık sokakta, eve geldiğimizde kir pastan gözlerimiz bile görünmezdi. Eve dönüş saatimiz akşam ezanına endeksliydi, ezandan sonra eğer sokakta kalırsak muhtar mahalleyi mühürlerdi biz de evimize gidemezdik :1: ahahah sinirlerim bozuldu :D

siyah okul önlüğüm vardı tabi ablamlardan kalanları giyiyodum:16:
nasılda özenirdim mavi önlüklülere:6:
okulda mavi önlük dağıtılırdı öğretmen ısrarla bana vermezdi:ssz:
neden vermiyosun öğretmenim die titrek bir sesle sorardım :43:
öğretmenim senin babanın elma bahçesi var fıstık bahçesi var die vermezdi:9::9:
sanki bahçeler bana nakit para veriyodu:9:

Son düzenleme:
Sanki o salonda oturdum dizi bitti ve bütün aile itinayla dinledik, kanal bile değiştirmedi babam, zaten kumanda da yoktu birimize söylemesi lazımdı :)

:))

bizim için cuma günleri süper baba günüydü..kumandamız da kardeşimdi :) zavvallı çocuk neler çekti benden :)

bir de süper baba deyince mandalina geliyor aklıma.annem dizi boyunca mandalina yedirirdi bana çünkü hiç sevmezdim ve bir tek o diziyi izlerken hayır demezdim :1:

ne güzel günlermiş ya,o zaman değerini bilememişiz.keşke çoculuğumuza dönebilsek :)

ben de siyah önlüklü nesildenim :) rahmetli annem yeşil bir hırka örmüştü kışın önlüğün üstüne onu giyerdim ama yeşil de nasıl bir yeşil türbe yeşili gibi mübarek:9: okula gelen her müfettişin gözüne çarpardım haliyle tahtaya beni kaldırırlardı hırkam yüzümden derslerle ilgili soru sorarlardı pek de çalışkan bir öğrenci sayılmazdım soruların bazısını bilemediğimden müfettiş gittikten sonra öğretmenimden paparayı yerdim:17:

90'lı yılların çocuğuyum bende :36:

4 yaşlarındayken elimde bir liste ile bakkala giderdim çokta yakın değildi bakkal kendime hep yumiyum alırdım para üstü ile:27:

Sitede oturuyorduk ve sitenin tüm çocuklarını tanırdım ip atlardık hep balkondan atla rahat otur abla eteğini topla falan gibi sözleri olan gibi şarkılarımızla beraber:51:

Paranın çok önemli olduğunu ve parasız kalırsak aç kalacağımızı da hiç bilmezdim. Annem dışarda kimseden birşey almamam konusunda tembihlerdi beni ama çok ekmek arası yemişliğim vardı:)

Kolumda 2 küçük altın bileziğim ve küpemle gezerdim,oynardım ben.

Park şimdiki gibi her eyrde yoktu kaç kere gittiğimi bilmiyorum ama lunaparkalar vardı çarpışan arabalar en büyük heyecan aldığım eğlencelerden bir tanesi idi.

$CARPISAN ARABA.webp

Öyle işte...

$V_Diana.webp ziyaretçiler hatırlamaynımız yoktur herhalede fare yiyen adamlar:27:
korkulu rüyamdı resmen ablam bayılırdı bende yorganın altından yarı açık gözle izlerdim:18::18:

72 doğumluyum.80 leri de 90 ları da doyasıya yaşadım.şimdi çocuklarımın adını bile duymadıkları oyunları hava kararıncaya kadar oynardık.longuz,gazoz kapağı ütmece,istop,yakar top,ankara sobesi,9 kiremit,ip atlama.hatta bazen annelerimiz,ablalarımız da katılırlardı oyunumuza.
birde bizim evimize çok yakın bir tepeye ağaç dikmek için kürt işçiler gelmişlerdi.dillerini bilmiyorduk ama hem korkarak,hem merakla süzüyorduk birbirimizi.sonra binnaz abla vardı o kürtlerden.nasıl güzel anlaşmıştık.ama onlara kürt diye çekingen davranmazdık.sonuçta yabancıydı.o zamanlar başka mahalleden olanlar bile yabancı gelirdi biz çocuklara.
karşı komşumuz huriye teyze vardı bir de,karşı dediysem öyle cadde madde yok arada taş yol,yosunlu.nereden baksan iki metre ya var ya yok.göksulu armut ağacı var.sonbaharda esen rüzgarlarla bir düşerdi,diğer komşularla yarış yapardık kapmak için.
sonra bazen sokak arasında kazanlar kurulur tavuklu tutmaç çorbası kaynatılır,bol naneli.gelene gidene,çocuklara ayak üstü dağıtılır,yakın evlerden kaşık,tabak tedarik edilirdi.
babaannem ve halamlar lokma dökerler konu komşuya biz çocuklar dağıtırdık.bizi lokma döktükleri yere almazlardı.maazAllah patlar matlar yanardık Allah korusun.
gavurküfürü derdik biz çocukken.sabah erkenden kalkar ateş yakardık.kalmayanların,perdesi açılmamış,yakacak bişeyler getirmeyenlerin kapıları bağlanırdı.bir tarafta soğan kabuğuyle,lohusa şerbeti boyasıyle renklendirilmeye çalışılmış konserve kutuları içerisinde yumurtalar kaynatılır bir taraftan da yanan ateşten atlanırdı.çocuklara izin verilmezdi ama.sonradan öğrendik ki nevruz bayramı imiş bizim yaptığımız.
şuan da bile neden ne zaman yaptığımızı bilmediğim,büyüklerimizin senede bir defa yaptırdığı''ahmet abe kabe kabe ''diyerek sokağımızın tanıdığımız,bildiğimiz amcalarımızın önüne geçer bu tekerlemeyi söyledik.onlar da üç beş kuruş verirlerdi her birimize.
bizim sokağımız da cami önüne gelirdik ramazanlarda.karşıda tüm heybetiyle kütahya kalesi.elimizde tabanca şeklinde hamurdan yapılmış iftariyelikler hep bir ağızdan bağrırırdık''topçu topunu atamıyo atamıyo helvacıya gızını veremiyo veremiyo!'' diye.sonra top atılır çil yavrusu gibi eskilerin tabiriyle seyirte seyirte evlerimize koşardık.
yazın mahallecek pikniklere,kaplıcalara gidilirdi.kaplıcalarda şimdiki gibi rengarenk şişme simitlerle değil içi boşaltılmış su kabaklarıyle yüzmeye çalışırdık.
annelerimiz harıl harıl çeyiz yaparlardı.birbirlerinden dantel,iğne oyası modelleri alıp verirlerdi.birbirinden pek hoşlanmayan genç kızlar aynı model olunca surat asar somurturlardı.bu örneklerin model isimleri de pek bi ilginçti doğrusu.mesela;türkan şoray kirpiği,zeki müren modeli vb.
meyve ve sebzeleri dalından kopartmanın tadına doyasıya vardık biz.öyle şimdiki gibi organikmiş,gdo luymuş bilmezdik.elmanın kurt girmiş yerini keser ya da dişlerimizle kopartır yemeye devam ederdik.yanlışlıkla yarım kurt çıkarsa içinden kıymalı elma yedi diye dalga geçerdik birbirimizle.sabah kahvaltısında kümesten yumurtaları almak,biber,salatalık,domates kopartıp sofraya koymak.bakkaldan sıcak sıcak dumanı üstünde ekmeyi sen alacaksın ben alacağım tartışmaları arasında alınan ekmekle hep birlikte kahvaltı etme.bizim buraların tabiriyle ''gülüş çığrış''.
...(aklıma geldikçe devam ederim inşAllah)

Oynadığımız atlamalı lastik oyunları, biriktirdiğimiz tasolar, yediğimiz tombiler...
İzlediğim Bizim ev dizisi... :26:
Full-house-cast.jp-3117.jpg

Bunlar benim için nasıl da özlenilesi... :25: :17:
Ah bir de o 90lı müzikler... Gir kanıma :27:
[video=youtube;V7DAzOf1Clg]http://www.youtube.com/watch?v=V7DAzOf1Clg[/video]

Hepimizin odasında bir adet deli yürek bir adet de memoli posteri olmuştur o halde :1:

Back
X