• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl oldu da hayatta kalmayı başardın ?

90lar çocuğuyum bende :32:
en çokda cino, yumiyum, patlayan şeker, tüp çikolatayı ve vazgeçilmezim toz muhallebileri severdim muhallebinin hepsini ağzıma alırdım birden boğazıma kaçardı her defasında da ama ölmezdik :1:
bir sürü misketim, tasom, legolarım vardı :1:
Pikachuya bayılırdım :34:
en güzeli bilgisayar yoktu atarim vardı iki üç tane de oyun kaseti tabiki süper mario :)
Dallası, Sıdıkayı çok izlerdim :1:
Hugo ve Tolga abinin müdavimiydim :27:
ve daha birsürü şey aklıma gelmeyen özledim o yılları :26: anılarım canlandı gözümde teşekkürler Kazen :34:

ufalda cebime gir lütfen ...

Bu arada Küçük evi hatırlayan da vardır değil mi ?

Hatırlıyorum tabiki İngalls’ ailesi birbirlerine son derece bağlı her pazar kiliseye giderlerdi ailecek..

$hzzcc.webp

İlk renkli televizyonu amcamlar almıştı, memlekete gidince onlarda alırdım soluğu ama bak sen Allah'ın işine nedense izlendikçe tüpü bitecek tezi ile çizgi film başladığında bir anda çöt diye kapatırlardı....

Regulatörü hatırlayan var mı ?

Bizde vardı televizyon güçlendiricisiydi,mutlaka tv açıldımı oda açılırdı

$hzzc4.webp

Evet regülatörü biliyorum

Surrender onu bende yapardım:)Hatta pikap kolu tamir etmişliğimde vardır.:1:

Küçük evi hatırlıyorum.Tatlı cadıyı da.

Hanımcım muhtemel ay farkı var aramızda.
74 yılından öncesi annem bakkala yollardı ekmek için.Hergün ekmekle beraber yuvarlak tulumba tatlılarından alır,yer eve öyle giderdim.
Eki Görüntüle 605947
Apaynısından vardı

O tatlıların tadıda farklı olurdu ama demi

Babam bize Commodore 64 almıştı yaaa....Hatırlayan var mı... C64 monitörü yoktu tv ye bağlıyorduk :))))))))))))))

İçinde oyun vardı samantha fox ile strip poker :))) kaybettikçe soyunuyordu :) en son pc ıslık çalıyordu :9: :9: :9: aklımda bir bu kalmış,hoş kadındı :23: :23: :9:

$200px-Commodore-64-Computer.webp

Benimde beslenme çantam bundandı :1: nerde şimdiki gibi süslü çantalar,içini doldurur götürürdük okula ..

Bunlar miadını doldurduktan sonra tarihe mandal çantası olarak adını yazdırmıitır :27:

$hzzf7.webp

1987 doğumluyum:3:
Çok şey değişmedi aslında, sadece biraz boyum uzadı :1:

Önce
$39675_20101018111035.webp

Sonra
$el-atarisi_354550.webp

Daha sonra
$tv-atarisi.webp

Şimdi
$laptop_oyun.webp

Eki Görüntüle 606017

ben sariydim bakkalda kartondan maskeleri satilirdi takar savasirdik o zamanlar :27:

Bizde bütün kızlar kavgaya tutusurdu pembe ben olacağım diye:27:

Benimde beslenme çantam bundandı :1: nerde şimdiki gibi süslü çantalar,içini doldurur götürürdük okula ..

Bunlar miadını doldurduktan sonra tarihe mandal çantası olarak adını yazdırmıitır :27:

Bu çantayla az evcilik oynamadım:21:
Her fotoğrafta birden fazla anı var:31:

Kader, 87 doğumlu musun sen de?
Ben daha büyük birini bekliyordum, nedense bakmak hiç aklıma gelmemişti :1: Konuyu dağıtmayayım :))

Ben de 87'liyim..
O kadar çok şey götürdü ki zaman...
Polis lojmanlarındaydık, kocaman bahçelerde tüm sitelerin çocukları toplanırdık..
İstop, saklambaç, ortada sıçan oynardık..
Akşam ezanı oldu mu eve gitmek zorunda olmayanlar vardı..
Bir kez takıldım onlara, annem eve almadı, kapının önüne oturup ağlamıştım :60: :60: :60: :60: :60:

Bir gün 5-6 çocuğu topladım (7 yaşında yoktum), çiçek tarlasına diye götürdüm..
Tüm lojman bizi aramış, dökülmüşler sokaklara...
Eve gelince elebaşı olarak sonum malum :60: :60: :60:
Ne kaçırıldık, ne çalındık sokaktan...

Okulun ikinci günü "kendin gidebilirsin" demişti annem..
"Kaybolurum" dedim azıcık sırıtarak :1:
Her yaramazlığa kafan güzel çalışıyor ya, dedi güldü ve yolladı annem..

Taşındık.. Ağlaya ağlaya..
Her taşınmamız öyle oldu zaten... Ağlayarak...
İstanbul apayrı bir aşktı...
Hayatımız ondan sonra mahvoldu zaten..
Hep parasız kaldık, kendi evimizde kendi memleketimizde...
Babacım gitti.. Kaybettik..
Kolumuz kanadımız kırık...
Melankoliye bağladım sabah sabah...
Ama geçmişe dönünce çok canım yanıyor... Özlüyorum...

Sinek ilaçlama arabalarının dumanının içinde koşardık:23:
Arabanın sesini duyduk mu heyecanlanırdık resmen:9:
Zehirlenmedik hiç...

aaa bu konu ne güzelmiş :16:
90 doğumluyum bende...
ben küçükken unutamadığım nadir şeylerden biri annemin ıslak kekiyle her cumartesi mahalledeki kızlarla yaptığımız piknikti şimdikilere bakıyorum cipsler kolalar alıp yapıyolar aah ah :33:
bir de topuklu spor ayakkabılar çıkmıştı bütün topuk 9 tlydi pahalıydı o zamanlar, babam aldığında ne kadar mutlu olmuştum, aldığım hiçbişey bana o alınan ayakkabı kadar sevinç vermedi.
ve tabi en önemlisi oyunlar. saklambaç, üçgen ip, körebe, istop...şimdikiler gibi pes falan yoktu. güzeldi yaa

pekii bu cosby ailesini hatırlayanınız var mı :):9:

$cosby-ailesi.webp

Kader, 87 doğumlu musun sen de?
Ben daha büyük birini bekliyordum, nedense bakmak hiç aklıma gelmemişti :1: Konuyu dağıtmayayım :))

Ben de 87'liyim..

Hı hı 87 liyim :23: Hayat erken olgunlaştırmış beni demek ki :1: böyle bir izlenim verdiğime göre

Öhöm öhöm konuya dönersek
Çok tehlikeli biliyorum ama o zaman bize eğlence gibi gelirdi
Sokaktan geçen kamyonların ardına takılır sokağın başına kadar gittikten sonra geri zıplar inerdik :17:

Ekmeğin üstüne salça sürüp kapı önünde arkadaşlarla onu yemek paha biçilemez bi duygudu benim için..
Hava kararana kadar sokakta oyardık, ne zaman ezan okundu annem seslenir " hadi artık sabahın hayrı, akşamın şeri girin içeri" diye..
Öğlen arası okuldan eve koştura koştura gelirdim harçlığım yanıma kalsın evden yiyeyim diye.. O harçlığa da sonra 50 kuruşluk dondurma alır yerdim..
Bakkala yada çarşıya gitmek için anneme bozuk paralar benim olacak şartı koyardım.. O bozuk paralar beni nasıl mutlu ederdi..
Keşke şimdide hayat bu kadar masum olsa keşke..
:31:

televizyonda aklıma gelenler:
cumartesi günleri yayınlanan furi(yanlış hatırlamıyorsam ismini) at vardı.hadi şu anlında beyaz yıldız işareti olan.
sonra polis köpeği co vardı.(türkçe okunuşlarıyle yazıyorum.ingilizcelerini bilmiyorum)flipır,lesii,bak racır(25.yüzyıl filmi),stıngrey,izzet öz pop saati,sigortacı iki adam vardı dizi,sonra tatlı sert,komiser kolombo,zenginler de ağlar,aşk gemisi,çizgi filimlerden aklımda kalanlar esteban,şeker kız kendy,jorjiya,çiçek kız,he men,hop hop değiş ton ton,marko,yakari,musti,...
sonra çocuk dergilerinden hatırladığım yüzbaşı volkan,tengiz,asteriks,gül mahmut,mucit macit...
her cumartesi akşamı türk filmi olurdu.düğünlerden filmi kaçırmayalım diye erken dönerdik(70 li yılların sonlarında.).80 yıllarda pazar günleri sabah valt disney filmi yayınlanırdı.doğal yaşamlarında ki hayvanların seslendirilip sanki birbirleriyle konuşuyormuş gibi olduğu.sonra hikmet şimşeğin sunduğu pazar konseri(klasik müzik).hele dany key'in orkestra şefliğini yaptığı bir bölüm vardı ki ailecek gülmekten kendimizden geçmiştik.kovboy filimleri,5 dakika mini aralar olurdu ,kısa kısa hatırlatmalar.bizimkiler,gençler(aynı evi paylaşan 4-5 erkek öğrenci arkadaş.yanlış hatırlamıyorsan fikret kuşkan,oktay kaynarca gibi ünlüler vardı. çok genç halleriyle tabiii.şimdilik hatırlayabidiklerim bunlar.

Son düzenleme:

Hepsini hatırlıyorummm.. Severek izlerdik :))))

Çok tehlikeli biliyorum ama o zaman bize eğlence gibi gelirdi
Sokaktan geçen kamyonların ardına takılır sokağın başına kadar gittikten sonra geri zıplar inerdik :17:

Ben de takılırdım :9: bir de at arabasında meyve-sebze satan köylüler gelirdi.. adam tartmaya çalışırken atı yürütürdük,ot falan uzatırdık :)))) çok yaramazdık :33: :9:

Back
X