Ben sözlüyüm, evlenince kv ve kp'le altlı üstlü oturucam. Ama ben baştan konuştum herşeyi, açıkça söyledim sözlüme. Herkesin evi, kapısı ayrıdır, yakın oturmak zırt pırt gidip gelmeyi yada yeni evlilerin evinin içişlerine müdahale etmeyi gerektirmez. Benim görüşüm bu. Benim ailemde evlenen kişilerin hiç birşeyine karışılmaz yorum bile yapılmaz. Böyle gördüğüm için karışılırsa çok rahatsız olurum ve buna izin vermem asla. Sözlümde kimse karışamaz sen merak etme ben izin vermem dedi. Bence eşin bu duruma bir dur demeli. Sürekli annesindeyse evlenmenin ne anlamı kaldı, çok saçma.
benim taktikler tamamen yanlış çıktıı aklımdakini şak diye söyleyip direk tartışmaya zemin hazırlıyorum böyle oluncada annesine karşı kıskançlık duyduğumu düşünüyor ve olay büyüyor bendde zamanla öğrenicem sanırımm. Evde istediği yemekleri yapıyorum çayını sonra meyvesini veriyorum şikayet etmesini gerektircek yada mutsuz olmasını eski düzenini aramasını gerektircek hiçbirşey yapmıyorum ki ben evlenmeden önce bir tek yemek bile yapmamış temizliğe elini sürmemiş bir insan olarak 20 yıllık ev hanımı gibi yapmadığım yemek kalmadı tatlı börek kalmadı ben nasıl zorlandım ama bizim evimiz dedim alıştım o napıyo zırt oldu gidim pırt oldu gidim dün dedim hatta orda yatsana bende rahat rahat uyurum yatakta tek başıma yok öyle yağma diyo bide gıcıkk. Umarım taktikleri uygulayabilirim zamanla
daha yeni diye sorun çıkmasın diye herşeye tamam deme
benim yanlışım bu oldu
ve sonunda gelin bizim her dediğimizi yapar oldu
şimdi hayır desem neden niçin öyle olsun böyle olsun diye soru yağmuruna tutuluyorum
sen kendi düzenini kurmaya çalış
onlara ayak uydurmaya çalışma
eşin sana ayak uydursun
kendine özel zamanların olsun onları işin işine katma ki onlarda böyle alışsımlar
sen onların hayatına nasıl alışmaya çalışıyorsan
henüz,evliliğiniz 1 aylık..zamanla herşey rayına oturacaktır..siz tartışmadan,eşinize şikayette bulunmadan kendi düzeninizi oturtmaya başlayın..gitmemek için tatlı dille maniler,engeller bulun.Allah yardımcınız olsun..
bence de kimse kimseye karışmasın
herkes evini yurdunu bilsin
bana misafir gelecek ya benim kv yemekleri yapar hazırlar
bana yapacak hiçbir iş bırakmaz
artık gelen misafirlerde sen yapmamışsındır zaten der insanın çok gücüne gidiyo
ben yaptım ya bi daha mı yapacaksın der
iyiliğimi mi düşünüyo ewt ama bu kadarı da fazla olmaması lazım
benim evime girip kirli çamaşır sepetimi açıp yıkıyo
diyorum ki ben istemiyorum utanıyorum yapma
ben seni kızım gibi görüyorum ne olacak diyo
buyur burdan yak
baştan sıkı tut
yoksa ipin ucu bulunmuyo
bence de kimse kimseye karışmasın
herkes evini yurdunu bilsin
bana misafir gelecek ya benim kv yemekleri yapar hazırlar
bana yapacak hiçbir iş bırakmaz
artık gelen misafirlerde sen yapmamışsındır zaten der insanın çok gücüne gidiyo
ben yaptım ya sen bi daha mı yapacaksın der
iyiliğimi mi düşünüyo ewt ama bu kadarı da fazla olmaması lazım
benim evime girip kirli çamaşır sepetimi açıp yıkıyo
diyorum ki ben istemiyorum utanıyorum yapma
ben seni kızım gibi görüyorum ne olacak diyo
buyur burdan yak
baştan sıkı tut
yoksa ipin ucu bulunmuyo
ay kızlar yorumlarınızı okuyunca korktum. bende 3 aylık evliyim kv burda değidi yeni geldiler altlı üstlü ouruyoruz kv. gelmeden daha biz işten geç geliyoruz yemek yapamıyoruz diye ben gelince sizin yemeğinizi yaparım dedi bende seviniyom. Sizin yazdıklarınzı okuyunca allahı sana geliyorum dedim.
Ama eşlede alakalı benim eşim sevmez kalabalığı öyle zırtpırt inelim çıkalım demez eminim yemeğide iner yer çıkarız. bu gün başlıyo maraton bakalım kızlar. :44:
ama neden alıştırıyosun ki tabiki arada yenir ama her akşam da olması fazla değilmi sonuçta evlenmeye karar verirken bir takım sorumlulukları alacağımızı bilerek evleniyoruz kimseye güvenerek değil ben bir aydır bir gün önce akşamdan yapıyorum her çağırdığında da kibarca reddediyorum zamanla teklif etmeyi bırakıcağını düşü nüyorum
ben de her akşam orda yemeği düşünmüyodum:)
şimdi galiba ölüm çıkacak o evden
işin kötü yanı kv 46 yaşında :)
ben ondan önce öleceğim galiba
İnsana zarar veren en büyük en ölümcül virüs, düşünceleridir...FİKİR...fikrinde olaylara insanlara nasıl bakarsan o virüs yerleşir...seni yer bitirir..onları KV yada KP olarak görme evliliğine zarar verip oğullarına senden ayrılması seni boşaması için fikir verip, sen kocana dövdürüp, namusun hakkında iftira atıyorlarmı...Sanırım hayır bunları yaşayanlar var...onları dost olarak görüp öyle yaklaşmalısın...yanlarında sanırım kendini kasıyorsun gelin olduğunu hissediyorsun...zıpır bir çocuk gibi davran...şakalar espriler yap...eşin ve ailesi senin ailenden sonra sana sahip çıkıp, hastalığında koşacak tek insanlar...
laf sokmalara gelince herşeyi düşünürsen nefretle dolarsın...sende KV:KP olacaksınız eşinle...
ailenle kimseyi kıyaslama evlilik bu kültür farkı..
İnsana zarar veren en büyük en ölümcül virüs, düşünceleridir...FİKİR...fikrinde olaylara insanlara nasıl bakarsan o virüs yerleşir...seni yer bitirir..onları KV yada KP olarak görme evliliğine zarar verip oğullarına senden ayrılması seni boşaması için fikir verip, sen kocana dövdürüp, namusun hakkında iftira atıyorlarmı...Sanırım hayır bunları yaşayanlar var...onları dost olarak görüp öyle yaklaşmalısın...yanlarında sanırım kendini kasıyorsun gelin olduğunu hissediyorsun...zıpır bir çocuk gibi davran...şakalar espriler yap...eşin ve ailesi senin ailenden sonra sana sahip çıkıp, hastalığında koşacak tek insanlar...
laf sokmalara gelince herşeyi düşünürsen nefretle dolarsın...sende KV:KP olacaksınız eşinle...
ailenle kimseyi kıyaslama evlilik bu kültür farkı..
dengeyi kurmak zor bazen diyorum eşimin alışma evresi bazen diyorum ya daha da beter olup hep böyle giderse keşke imkanlar farklı olsaydıda yakında oturmasaydık mesela diyoki eşim her gün ara sor diyorum ne konuşcam hergün arayıp ne konuşulur nasılsın iyimisin diyip kapatçakmıyım yada sen arıyormusun diyorum sen bayansın diyo bence bu durumun alakası yok benden bekliyosa kendisinin de araması gerekmezki yada bizler bayan olduğumuz için onların üstlerine mi düşmemiz lazım veyahur 3 ,5 yıldır b,rlikteyim nişanlılıkla birlikte kv hiç beni aradığını bilmem hep ben arıcam onunda araması halimi hatrımı sorması gerekmezmi hep ben mi verici olmam lazım anlamadım gitti bu işleri sanırım e vlilik bana göre değilmiş
Bencede düşünceyle alakalı benim kv. kp köyden yeni geldiler gelmeden önce diyodum ay gelsin hergün arardım kv. aramız iyidir. dün burayı okuyunca düşüncelerim değişti ben kv. dede böyle yaparmı diye. Bide benim kv. kp. köydeler kışın 2-3 ay burda kalıyolar. Bide ben istemediğim bişey yaparsa kv. de söylerim anne bu yapma ben yaparım diye.
Ha bide kv. kp görümcelerim hepsiyle iyiyiz konuşuruz rahatım yanı ay ben gelin falan tiriplerine girmiyorum. bakalım umarım iyi oluruz.
Bide ben kv demle konuşmayı düşünüyorum bu konuyu açıık açık dicem sende bende istemediğimiz bişey olursa söyleyelim ki birbirmize kırılmıyalım diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?