Nasıl hareket etmeliyim?

Ya yeni birini arayın.
Ya da imkanınız elveriyorsa kendiniz yapın o para da cebinize kalsın.
Çalışıyormuşsunuz ama olduğu kadar. En azından para çıkmamış olur. Diğer konularınıza istinaden yazdım bunu.

Ben yaptırdığıniz işlere 2 haftaya bir 5 saat yarım gün 100 TL veriyorum,tam gün 200 TL yapmasını istediğiniz işleri yapıyor cam, kapı, mutfak dolapları içi derin temizlik dediğimiz olay ama tam gün geldiğinde parası kadar çalışma saatleri de uzuyor 9 saat kalmıştı en son kadın, kahvaltı ve yemek oluyor tam gün olunca 7 buçuk da gelince içime sinmiyor tek öğün

vive

benim evim 3+1

evde iki yetişkin bir çocuk bir kedi var

10 yaşındaki erkek çocuk da iki kediye yaklaşır sanki kirleticilikte

benim yardımcım her hafta yarım gün geliyor 100 TL alıyor

her geldiğinde yerleri süpürüp siliyor, mutfak tezgahı, ocak masa işte orada ne varsa temizliyor, dolaplaır dıştan siliyor,

banyo, tuvalet klasik zaten

haftada bir de bir odanın camını siliyor

mutfak camı sildiği hafta buzdolabı içi de siliyor

canı isterse dolap içini dahi açıp katlıyor

ama eşya az

salonda iki tane 3lü koltuk bir mini tv sehpası bir masa bir piyano var

yatak odasında bir baza çekilmiyor ama altına süpürge giriyor, bir gardrop, bir şifonyer, iki koltuk var

oğlumun odasında bir küçük baza o çekiliyor, monteli kitaplık, masa ve küçük dolap var

üçüncü odada da bir duvar camlı kitaplık bir küçük koltuk bir masa var

antrede de mini bir vestiyer

benim yardımcım arada benim evde dinlendiğini, çay keyfi yaptığını falan söyler

ıcık cıcık yok diye ince iş yok

kedi var, tüy var vs ama tuvaletini temizlemiyor ama etrafa saçılan kumlar vs tabii ki temizliğe dahil

bence bu tarz bir programı deneyin

her hafta gelirse daha az kirleneceği için daha az iş çıkar, hem senin ev daha temiz olur, hem de yarım gün olsa da o aynı parayı alır aylık

Haftada bir 125’i kabul etmez eğer tam günden söz ediyorsanız. Yarım gün 100 ediyor o da işine gelmez hem daha çok gelecek, hem de aynı parayı alacak. Ayrıca zaten kadın dolu haftada bir gelmez.

bunu şimdi gördüm

ama öbür türlü de işsiz kalır

o zaman sana yarım gün gelsin yine 15 günde bir çıkışta da nereye giderse gider

bir de tüm camlar iki haftada bir mi siliniyor

onları bölüştürseniz yarım günde rahat biter iş

sonuçta bizimki bir dönem bizim sitede günde iki ev temizliyordu

7.30 da gelip akşam da 18.30 gibi gidiyordu

iki tane 3+1 çocuklu evleri temizliyordu

sonra bebeği oldu bebeğin 40 ı çıkınca aynı tempoda devam etti

şimdi kızı okula gidiyor onu bırakıp öyle geliyor 9 a doğru ama benden çıkınca da merdivene gidiyor mesela 13.30 gibi

Salonda bir yemek masası altı ahşap sandalye, ortada bir sehpa, bir büyük L koltuk bir de tv sehpası.
Yatak odası : bir yatak, bir başucu sehpası bir gardrop.

Oturma odası: bir kütüphane, bir tv sehpası, bir L koltuk

Giyinme odası : ayaklı askıda jelatinli pardesü, bir mont vs. , bir boy aynası, iki şifonyer, bir ayakkabılık.

Balkon 1: Boş
Balkon 3: Kedi malzemeleri

Antre : Bir minik ayakkabılık ve ayna
Mutfak ve banyo ( ikisi de ufakçana)

Ama sanırım senden fazla eşyam varmış minimal diyorum da gayet eşyalı evim

Geldiğinde bunu konuşacağım haklısın.

aynen benim yardimcim da eskiden haftada bir gelirdi,

supurme silme,
banyo ve tuvaletlerin temizligi,
her hafta bir cam ve bir kapi ,

benim evdeki her sey zaten yerden yuksektir, yataklar dahil, hic bir sey cekilip geri konmaz.

evim buyuk oldugu icin bu kadar is sadece.
Ev kucuk olsa baska isler de eklebilir, tezgah ve mutfak temizligi gibi.
mutfak dolaplarini temizledigi hafta mesela hic cam kapi silmezdi.

ben sik gelsin az saat de olsa olur diye dusunuyorum,
evin duzeni olmus oluyor o sekilde.
Tamam 2 haftada bir gelip evi tertemiz yapabilir ama cocuklar var bende, zaten ev duzeni en buyuk problem oluyor.
Kedili evde de oyledir diye tahmin ediyorum. Tamam sen de supurur silersin ama haftada bir de birinin dip kose supurup silmesi cok ise yarar.

yooo fazla değil

yaklaşık benzer ki bizde çocuk var hali ile onun odası ıvırı zıvırı var

bizim kedi fakir

bir koltuk üstünde minderi

bir iki de karton evi var

bir de tuvaleti

bence cam silme sizin işin sıkıntısı

yani en az 5 muhtemelen salon camı büyüktür 6 cam var

balkonlar da kapalı ise onlar da var

o camlar zaman alır

bizde bir hafta salon camı Fransız ve iki ayrı yerde kocaman camlar, bir de balkon kapısı var

diğer hafta oğlumun odası ve küçük oda 3 kanatlı küçük cam bunlar

bir hafta yatak odası camı büyük bir cam dolap içi vs daha yatak odası ağırlıklı

öbür hafta mutfak camı ve buzdolabı

kış ise yağmur vs varsa silme camları diyorum

mesela banyoda duş, klozet, lavabo iki de makine var o makineleri de siliyor, dolap dışlarını da

odaları silerken kapılardan da geçiyor elektrik düğmelerinden de

sokak kapısını da siliyor

ama tabi bizim evde halı yok

süpür topla altını sil gibi bir etkinlik yok

kışın koridorda kedi hanım üşümesin diye yolluklar oluyor ama onlar da küçük hafif zaten ama daha serilmediler

Aslında öyle değil pek, okul sigort yapıyor çalışmadıklarında sigortası yatmıyormuş. Yani o birinci iş bizler de ek iş gibi ama evet geldiği saat kadar ücret vermeli de ben yapabilecek miyim onu acaba?
Aslinda en guzeli haftada yarim gun sizin icin.eviniz her daim duzenli ve temiz kalir.temiz ev insan psikolojisini cok etkiliyor.kabul ederse onunla devam edin etmezse yeni birini arayin.

Bazisi mutfağa yarim gun ayirir bazisi birkac saat..bu sadece 1 ornek..temizlik herkese gore degisen birsey..bunu ancak siz is veren olarak gecip karsisina onunla konusa bilirsiniz..her hafta aliyorsaniz is baska olur ayda 1 aliniyorsa is baska olur..

Kışın cam silmesin zaten şu havada gerek yok, bana göre sürekli beyaz eşya çekip altını silmeye de gerek yok, ayda bir yeter. Halı bende salonda bir büyük, yatak odasında yolluk gibi , oturma odasında da yuvarlak bir ince ikealardan var. Bizim iki tuvalet var biz eşimle temizliyoru zaten. Camı çıkartınca 15’de bir geleceği için işleri dönüştürürsem yeter bence zamanı. Şu an umut oldun bana.

Saate gore para vericem de eksik geliyor neden 200 veriyorsun 150 ver ne bileyim. Ayrica sizin bu saydiklarinizi bana haftada bir yarim gun geliyor kadin hepsini yapiyor evim 2+1 ama yapiyor yani 9dan 1e kadar ve 100 tl aliyor. Siz fazla iyimsersiniz kabul etmezse baskasini bulun

Haftada bir 125’i kabul etmez eğer tam günden söz ediyorsanız. Yarım gün 100 ediyor o da işine gelmez hem daha çok gelecek, hem de aynı parayı alacak. Ayrıca zaten kadın dolu haftada bir gelmez.
O zaman tam gün gelmemiş oluyor neden 200 veriyorsunuz?

5 saatlik temizlige 150 tl veriyoruz ,tam gun 200 tl degil su an yani bosu bosuna 1-2 saat icin kendinizi uzmeyin ,biter o isler

Bunlar 6 saatte biter.
Cam, kapı, halı, koltuk silme ya da dolap içi düzenleme temizleme görmediğimden yapılır diyorum ve ısrar ediyorum bu fikrimde.

Yetiştiremiyorsa eli ağırdır muhtemelen, daha atik davranmasını söyleyin.
Ve sizin yapabileceğiniz şey, o gelmeden önce evi temizliğe hazırlamak, her şeyin düzenli olmalı olur.
Bir de banyoları 1 gün önceden temizlerseniz, o da gelince üzerinden geçer ve zamandan kazanır.

Tam ücret vermeyin öncelikle. Yarım gün her hafta gelsin. Hizmet talep eden sizsiniz o sizi yönlendiremez bu konuda yani o işine gelmez bu işine gelmez diye düşünmeyin pek. Onun işine gelmezse başkasının işine gelir.

Ayrıca okulda dezenfekte tarzı bi iş yapıyorsa bence zaten yollarınızı ayırın covid bu kadar tırmanmışken riske girmeye değmez bu konuda.

Son olarakta kesinlikle robot süpürge alın. Inanılmaz kolaylık ve işleri ciddi oranda rahatlatıyor.

6 saatte bu işlerin hepsi biter. Çünkü ben bu işleri Max 4 saatte bitiriyorum evimde ve büyük 3+1 eşya bol. 3 kedi var bir de.

Bence yarım gün alın. Gelmiyorsa alternatifine bakın. Çünkü bunlar stardart işler. Derin temizlik bile sayılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…