- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.574
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Haftada bir yarım gün alın. Böylece işleri düzene koyar her hafta bir ağır iş artı süpürme silme yapar. Pandemi öncesi benim sistemim buydu. Bir hafta mutfak, bir hafta banyo, bir hafta camlar şeklinde. 3 haftada o kadar kirlenmez sanıyorum 2 kişinin yaşadığı ev.Öncelikle herkese mutlu günler diliyorum. Bu kez derdim temizliğe gelen kişiye karşı nasıl bir tutum izlemem gerektiği. Ev temizliği için onbeş günde bir eskiden de tanıdığım, evimize gelmiş işinden memnun olduğum bir kızı alıyorum. Ancak taşeron bir işte çalışıyor ve benden çıkıp bir kaç saat dahi olsa oraya gitmesi gerekiyor (okullar açılınca bu sisteme döndü, okulda gidip çöpleri atmak vs. gibi derin temizliğe girmeden çalışıyor) bana 9’da gelir 17.00’de çıkardı. Üç kedim var evim minimal döşenmiş 3+1 ama az eşyalı demek kirlenmiyor demek değil korona yüzünden evdeyiz leş gibi oluyor ev. Ben çalışıyorum, haftada bir kaç gün ofise gitme şekline döndü programım. Yapma imkanım yok, imkanı bırak mecalim de yok. Bu kızdan memnunum ama okul işi çıkınca 15.30’da çıkması gerekiyor. Yani 09.00-15.30 olacak şekilde evi temizleyecek ya da hiç almayacağım ama bu işime gelmez bkz. yukarıda yazdım.
Benim önceliğim mutfak ve banyo, zaten düz süpürmeyi toz almayı ben de yaparım. Nasıl işleri bu aralığa yetiştirebilirim? Ki bunun 30 -45 dk.sı zaten yemek molası. Yemek vermesem sadece kahve-tatlı-kek vs. İle geçiştirsem? O da içime sinmiyor. Camları zaten sildirmiyorum yağmur var sürekli. Ama işi de şişriip gitmesin 200 TL veriyorum biraz temizlik beklemek hakkım diye düşünüyorum çıkamadım işin içinden.
Bu arada yaptıkları :
Odalarda süpürme, toz alma, yatak, koltuk vs. çekme altını silme, yerleri silme, camları silme, avizeyi silme çıkma.
Mutfak dolaplarını dıştan silme. Mutfak yeri silme, arada bir beyaz eşyayı çekip arkasını silme.
Banyoyu yıkama, duşakabini ovma, lavaboyu temizleme.
Yani perde yıkama, halı silme falan yok. Şimdi bunları nasıl programlayabilirim ki 6 saatte bitsin hepsi? Şimdiden teşekkür ederim.
15 günde bir demiş.Haftanın her günü için fazla değil mi o temizlik?
Hepsi 6 saatte bitmez. Haftada bir alın ücreti düşürün 125 verin mesela. O da 50 lira karda olur işini de bitirir hem ev az kirlendigi için yorulmaz.
Haftada bir yarım gün alın. Böylece işleri düzene koyar her hafta bir ağır iş artı süpürme silme yapar. Pandemi öncesi benim sistemim buydu. Bir hafta mutfak, bir hafta banyo, bir hafta camlar şeklinde. 3 haftada o kadar kirlenmez sanıyorum 2 kişinin yaşadığı ev.
Bana 9-13 arası geliyordu. Böylece yemek derdi de olmuyor. 11 civarı kek çay yetiyor.
Sizde hafta sonu alın kadiniHaftada bir 125’i kabul etmez eğer tam günden söz ediyorsanız. Yarım gün 100 ediyor o da işine gelmez hem daha çok gelecek, hem de aynı parayı alacak. Ayrıca zaten kadın dolu haftada bir gelmez.
Sizde hafta sonu alın kadini
Neremle okudum acaba
Sabah biraz daha erken gelme şansı yok mu peki? 8 gibi mesela.
O zaman başka kadın seçeneğini değerlendirin. Bana gelen sabahtan öğlene bana sonra başka eve gidiyordu mesela.Yukarıda da yazdım o işine gelmez haftada bir 100 TL ayda 400 eder, bana ekstradan iki gün daha bağlayacak hem de aynı parayı alacak. Her hafta 150 versem o da beni aşar.
En iyisi yeni birini aramak sanırım.
Haftanın her günü olur mu hemşire? Safiye yaptın beni
Ya geldigi saat kadar ucret verin ya da yeni birini arayin.o kendi hesabini dusunup uc kurus fazla kazanma pesinde kosuyorsa siz de hesabinizi dusuneceksiniz elbette.para kolay kazanilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?