Ortak iş için altın vermek istemiyorsanız sadece bunu konuşmalıydınız. Konu bu çünkü.
Olay eve, arabaya, zengin kocaya dayandıysa sebebi sizsiniz bence. Basit bir mesele için istemediğini belirtmek, başka çözümler üzerine kafa yormak varken, adamı "git zengin birini bul" diyecek noktaya getirmişsiniz.
Ben olsam ben de aynı cevabı verirdim bu kadar ev tartışmasının üzerine.
Yaşınız kaç ki daha? Adam yeni girmiş işe ve özel sektör. Ha deyince nasıl ev alsın?
Tam bir ayranı yok içmeye, atla gider çeşmeye durumu sizinki.
Ben 10 bin ihtiyaç kredisi çekmiştim seneler önce. Kredinin daha ilk taksidi gelmeden işten çıkarılmıştım.
Ev için kredi çekip birinizden biri işsiz kalırsa ne yapacaksınız?
Nişanlınızın annesine olayı anlatmakla da hata yapmışsınız.
"Bana zengin birini bul dedi, ben bu sözü kabul edemem."
Nişan atmayı mı düşünüyorsunuz?
Eğer atmayacaksanız gözlerinde bu sözü kabul etmiş biri olacaksınız artık.
İlişkide tartışmalar olur, söylenmemesi gereken cümleler kurulabilir ve bunları hazmedip hazmetmek sizin bileceğiniz iştir.
Ama sadece kendiniz bilerek hazmetmeniz ayrı, aileler duyduktan sonra hazmetmek ayrı.
Bence biraz sakinleşin ve kendinizi küçük düşürecek hamleler yapmayın.
Bunu okuyana kadar annesine anlatmakla hata ettiğimi düşünmüyordum. Haklısınız bu açıdan bakmamıştım. Ama gerçekten o an nişanı atabileceğimi düşündüm ve bir şey yapmak istedim. Kendi anneme anlatsam bile anlattığıma inanmazdı nişanlım. Ben de annesine anlattımki anlatabileceğimi görsün istedim. Çok yanlış olduğunu şu an farkettim.