Arkadaşlar nişanı neden erkek tarafı yaptı diyenler olmuş. Nişanı erkek tarafı yapmadı. Evde aile arasında bir nişandı zaten. Yine de dağıtılacak hediyeler, pasta vs hepsini biz yaptık nişan kız tarafına ait olduğu için. Onlar takıları aldılar. Nişan masrafından kastım o. Takı için de hiçbir talebim olmadı. Nişanlım kendisi istedi almak. Hepsini düğünde almaktansa bir kısmını ödemek daha mantıklı dedi. Toplam kaç tane alacaklarını ne alacaklarını bile bilmiyorum. Çünkü ailem bu konuda hep der ki bir şey istemeyeceğiz. Herkes neye gücü yeterse onu yapar. Yani nişan masrafından kastım aldıkları takılardı.
Ev araba konusuna gelince. Nişanlımın yeni işe girdiğini, birikiminin olmadığını ve ev alamayacağını biliyordum bilerek kabul ettim. İyi bir işe girdi ve geçinmemizin de sorun olmayacağını düşünüyorum. Ben de çalışıyorum zaten. Sorun ev araba değildi aslında. Kardeşiyle ortak iş yapmak için düğünde takılacak olanları kullanmak istemesi beni bu noktaya getirdi. Üstelik yapacakları ortak iş kardeşinin üzerine olacak. Tabi ki kendi evim olsun istiyorum ve bunun için bazı faizsiz ev imkanları var bunlar konusunda direttim. Ama tartışmamızın asıl sebebi söylediğim gibi altınları ortak iş için kullanacak olması. Ben bu sebeple direttim çünkü istemiyorum ortak iş.
annesine yazdım. Nişanlımın Bana zengin birini bul dediğini ve bu sözü kabul etmeyeceğimi, aileme de anlatacağımı belirttim. Annesi de hemen ailene anlatma aranızda halledersiniz dedi. Ertesi gün yine yazdı ne yaptınız diye. Konuşmuyoruz dedim. Yine ısrarla ailene anlatma dedi. Gel konuşalım önce dedi ama gitmedim henüz. Nişanlım o günden sonra yazmadı ben de yazmıyorum. Annesine de şimdiden ortak iş konusunu istemediğimi belirtmek için konudan bahsettim.
Ortak iş için altın vermek istemiyorsanız sadece bunu konuşmalıydınız. Konu bu çünkü.
Olay eve, arabaya, zengin kocaya dayandıysa sebebi sizsiniz bence. Basit bir mesele için istemediğini belirtmek, başka çözümler üzerine kafa yormak varken, adamı "git zengin birini bul" diyecek noktaya getirmişsiniz.
Ben olsam ben de aynı cevabı verirdim bu kadar ev tartışmasının üzerine.
Yaşınız kaç ki daha? Adam yeni girmiş işe ve özel sektör. Ha deyince nasıl ev alsın?
Tam bir ayranı yok içmeye, atla gider çeşmeye durumu sizinki.
Ben 10 bin ihtiyaç kredisi çekmiştim seneler önce. Kredinin daha ilk taksidi gelmeden işten çıkarılmıştım.
Ev için kredi çekip birinizden biri işsiz kalırsa ne yapacaksınız?
Nişanlınızın annesine olayı anlatmakla da hata yapmışsınız.
"Bana zengin birini bul dedi, ben bu sözü kabul edemem."
Nişan atmayı mı düşünüyorsunuz?
Eğer atmayacaksanız gözlerinde bu sözü kabul etmiş biri olacaksınız artık.
İlişkide tartışmalar olur, söylenmemesi gereken cümleler kurulabilir ve bunları hazmedip hazmetmek sizin bileceğiniz iştir.
Ama sadece kendiniz bilerek hazmetmeniz ayrı, aileler duyduktan sonra hazmetmek ayrı.
Bence biraz sakinleşin ve kendinizi küçük düşürecek hamleler yapmayın.