Nasıl Davranmalıyım? Ablası Sebebiyle Ayrı Tatiller?

Bu kadar dipdibe yaşamak hiç bana göre değil ya ara sıra birbirinize alan tanıyıp özlemeniz evliliğinize renk katar. Evlendim evleneli ilk defa geçen yaz kocamdan ayrı kız kıza tatil yaptım nasıl iyi gelmişti anlatamam.

Bayramı eşinizle beraber geçirmek istiyorsanız ilişkileri minimumda ama yüz yüze bakacak seviyede tutacaksınız. Ailesi sebebiyleyi öyle bir diyorsunuz ki sanki yedi kat el, konu komşudan bahsediyor gibi. Sonra neden beni tam sevmiyorlar falan fıstık. İnsan ilişkileri katı kurallara göre işlemez. Kaygan bir zemindedir. Yani iftira mı attı, canınıza mı kastetti ne yaptı da bayramda bile yüzünü görmeye tahammül edemeyecek seviyedesiniz mesela? Ne olursa olsun ailedir bayramı da ailesiyle geçirmek ister. Siz de eşinizle beraber geçirmeyi değil tatili seçmiş şimdi de özlüyorum diye serzenişte bulunuyorsunuz. Tercihinizin arkasında durun bari.

Ailesi sebebiyle bayramı ayrı geçirmiyorsunuz, ailesiyle birlikte olmak istemediğiniz için bayramda ayrısınız öncelikle bunu idrak edin. Kimse size gelme gibi bir şey dememiş. Hatta niye gelmiyor bile demişler üstünüze düşmüşler. Siz kendiniz gitmeme kararı almışsınız. Adam her sene gidiyormuş memleketine. Siz istemiyorsunuz diye neden gitmesin? Bencilsiniz çok.

Kaç gündür ayrısınız ki özlediniz? Bana şu kadarcık ayrılıkta kocamı özledim muhabbeti inandırıcı gelmiyor. Kocanızla mı doğdunuz da ayrı kalamıyorsunuz? Kocanız da ailesi de size iyi dayanıyorlar. İnsan ilişkileri konusunda sizin kafanızda bir doğru var ve asla esnemiyor. Bu şekilde devam ederseniz daha çok bayramı yalnız geçirirsiniz.

Siz karı koca birbirinizden yorulmuyor musunuz? O aile etkisinden çıkamamış, siz ise fazla kaprislisiniz.

Ablası ile gülerse sinirleniyorum ne demek Tamam tsrtışabilirsiniz falan ama eşin güzelce uyarsın onun dışında gülmelerine falan sinirlenmek niye ablası onun napsın adam
Kendileri el insanı diye rahatça küsüp aylarca aramıyorlar ya sanıyorlar ki eşleri de silebilir öz ailesini öyle. Ama olmuyor işte. O adam o aileden çıkmış, senden önce onlar vardı yani, kolay mı silip atmak, kendileri elini kesse anne diye ağlar bu yaşta ama eşleri pat silsin bi hatada. Ne güzel memleket.

Sizin tek derdiniz elinize kumandayı alamıyor olmak, geçinmekte çok gönlünüz yok.

Bi laf var bilir misiniz, "*t *ti atar yâr başında tutar.". Bi de şey var bak "Kardeş kardeşi bıçaklamış sonra dönmüş kucaklamış.". Öyle yani. Size de baksak ailenizde ne abukluklar vardır ama toz kondurmazsınız, elin ailesine hüküm vermek kolaydır, elin aldığı nefes batar. Evet, sizin için eşiniz ailesini atacak değil, ya ben ya onlar kafası da sağlıklı değil, kim bu kıyasa girerse ilk o kaybeder hangi taraf olursa olsun.

Silinse ilk benim görümcem silinirdi valla napalım atılmıyor kurbanda beraberiz. Konuyu önce okusaysam kızlarla tatil planlardım

Abartmayin ya ayri ayri takilin iste gorumceyle yarismaya calismayin o esiyle mutlu falan bosverin herzaman heryere birlikte gitmek zorunda degilsiniz kizlarla gezin tagil yapin oh mis sizi gel diye zorlamamislar daha ne istiyosunuz

Zeynep Ergul cikti icinden

Sen kocanı özlerken o ablasıyla gülüp eğleniyor olacak. Tüh.

katılıyorum. Ayrıca ne yaşarlarsa yaşasın eşimin kimseye saygısızlık etmesini de istemem şahsen. Annesini, babasını ablalarını saymayan adam beni sayar mı? Hiç sanmıyorum

Boyle bi rezalet olabilir mi ya? Eyyy gorumce sen kimsin senin soyadin bile baska. Niye elalemin kocasiyla gulusuyosun??
Bayram tatilinde kocasıyla babasının evine gidip, kardeşiyle gülüşen görumceyi kınıyorum bende.
Gelin hanım dururken ne haddine baba evinde bayram geçirmek? Olacak iş değil.

Bayram tatilinde kocasıyla babasının evine gidip, kardeşiyle gülüşen görumceyi kınıyorum bende.
Gelin hanım dururken ne haddine baba evinde bayram geçirmek? Olacak iş değil.
Tabisiki ne sandın herkeş kocasının ailesine yallah.

Esin ve gorumcenin hatası var. Ama asıl hata sizin bakış acinizda. Ama burada sayfalarca yazsak birşey değişmez. Sizde kendinizi objektif değerlendirme yetisi yok.
Not: Ne zaman kendini dobra diye değerlendiren biri görsem hep aynı şey. Ben istediğim yerde, istediğim lafı apır sapır konuşayım karşımdaki buna tepki koyarsa aglanip, sizlanayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…