Nasıl Davranmalıyım? Ablası Sebebiyle Ayrı Tatiller?

asıl kızdığım o zaten eşim ablasına hep hop der sus der hatta bana yaptığı bir terbiyesizlik sebebiyle 1 sene konuşmadı ama konuşmadığı zaman bile ablasının benim hakkımda söylediklerini duyduk. Ya bana gelen öğretmenler günü hediyelerine bile laf etti. Sonra hastalık sebebiyle konuştu şimdi de hop diyor biraz konuşmuyor sonra yine konuşuyor sonra ablası yine böyle. Eşim tam ayarı veremiyor o konuda haklısınız ben de sizin gibi düşündüğüm için kıyamet koptu zaten. Buna izin veren eşim diyorum o da ben ne yaparsam yapayım bu hep böyle diyor.

Çok felaket birisiniz cidden. Genelde eşler illa gelceksin aileme diye kavga eder. Burda eş size saygı göstermiş orda adamın gülmesine takılmışsınız. Yahu gülsün? Deli de olsa ablası işte. Yok bundan sonra bensiz bi yere gidemesin falan ne bu? Adamın tapusunu mu aldınız? Ha madem canınız sıkılıyor o zaman sizde gideceksiniz yanında. Hem gitmeyin hem eşiniz gitmesin ailesiyle görüşmesin o zaman ailesi olmayan biriyle evlenecektiniz. Adamın sabrını sınamayın bence ya da erkeklere böyleleri mi yarıyor anlamadım

Kayinpederi onu idare et diyormuş ya. Konu sahibi de niye kızını tercih etti diye düşünüyor bence. Hem onu sorunlu görüp hem de niye bana gel demediler diye düşünüyor. İnsanlar kızını silecekti herhalde. Beklentisi bu.

Trip mi atayım, merakta mi bırakayım,burnundan mi getireyim
Bir salın adamı , kendi tatilinize odaklanın ya. Yemin ederim okurken benim içim şişti.
Adamdan memnunmuşsunuz genel olarak. Kendi planınızı kendiniz yapmışsıniz. Zaten bir dahaki ay beraber de tatile çıkacakmışsiniz. Bunu bir gerilim meselesi haline getirmeseniz, eğlenmenize bakıp eşinize ailesiyle güzel zaman geçirmesini dileseniz, o da stres olmasa, insanlara 'aralari bozuk , baksana' mahcubiyeti yaşamasa kötü mü olur yani?
Her şeyden bir dram çıkarmaya gerek var mı?

Amaaan gitsin ne olacak? Siz de arkadaşlarınızla eğlenin, story atın. Hatta eşinize de iyi ki ayrı gitmişiz, çok eğlendim kız kıza deyin. Çünkü bu da bir ihtiyaç. Ayrı tatil de bir hak diye düşünüyorum. Üstelik zaten beraber gidecekmişsiniz

Çünkü eşiniz tavır yaparken istikrarlı değil, ablası olması nedeniyle toleranslı davranıyor, ona göre olaylar geçmiş bitmiş ama siz ister istemez yapılanları unutamıyorsunuz, bence arkadaşlarınızla gideceğiniz tatili kendinize zehir etmemek için bu konuyu şimdilik rafa kaldırın, tatilin keyfini çıkarın, eşiniz döndüğünde sakince konuşup içinizdekileri dökebileceğiniz bir zaman diliminde hissettiklerinizi eşinize anlatın, hiçbir şey yapmayacaksa dahi en azından ablasıyla olan tartışmalarında ablasının hakkınızda söylediklerini size taşımasın.

Siz zaten aileyle mesafeli olmak istiyorsunuz ki bence de mesafeli olmak iyidir, saygı çerçevesinde çok da görüşmeden yürütülebilir bu tip aile ilişkileri, açtığınız konulardan görebildiğim kadarıyla zaten ne siz ne de onlar birbirinize bayılmıyorsunuz sürekli bir şeyler oluyor o yüzden kafanızı eşinizin ailesiyle meşgul etmeyin, onlar anne baba ve çocuklar aile ilişkileri böyle demek ki, bir gün kavga ediyorlar herkes birbirine sayıp döküyor ertesi gün herkes ballı lokum oluyor, siz evliliğinize odaklanın eşinizle evliliğinizi bu şekilde yürütmek istiyor musunuz istemiyor musunuz bunu düşünün.

Ne oldu kayinpederiniz sizi kızından önde tutuyordu, keyifli keyifli yazıyordunuz bunu önceki konularda?
O kadar egolu,kendinizi beğenmişsinizki, bütün aile aman çilek sende gel diyecekti değil mi,hatta kızları gitmesin siz gidin. Onların soyadını taşıyorsunuz ya
Her doğru her yerde söylenmez, yeni bir aileye girmişsiniz çat çat koşuyorum derken ne gereksiz diyaloglara girdiniz kim bilir.
Mesafe istiyorum diyorsunuz ama siz mesafeli olun aile etrafınızda dönsün istiyorsunuz tam olarak. Nerede görüyorsaniz kendinizi artik.
Eşiniz kardeşleriyle, anne babasıyla güzel bir tatil yaparken, siz asla mutlu geçiremeyeceksiniz tatilinizi. Kendiniz kendinize sorun olarak yetersiniz bence.

Kayınpeder Emin’im kızına da aynı lafları söylemiştir idare ediver o şöyle böyle diye. Gerçi kayınpeder bu ev oğlumun bile değil senin demişti konu sahibi ona da inanmıştı. Kayınpeder idare etmeyi iyi biliyor, tatlı dilli. Konu sahibi de inanmış kızından öte olduğunu sanıyor

Evet ya, konu sahibi olaylara o kadar dar pencereden bakıyor ki şaşıp kalıyorum her konusuna.
En son daha 6 gün önce "kardeşim gibi gördüğüm kuzenim vefat etti, ağzıma su dışında bir şey girmedi, mahvoldum, ben yerlerde aglarken eşimin ailesi sadece aradı" diye konu açmıştı. O zaman da dedim, "kardeşim gibi de desen sonuçta kardeşin değil,bir telefon yeter" diye. Çok hakliymisim çünkü o "kardeşin" evinde bu bayram yas var, hiç kimse bu bayramı kutlamayacak,muhtemelen taziye havasında geçecek kızları olmadan ilk bayram. Oysa konu sahibi kız arkadaşlarıyla tatilde. Bir dahaki ay da kocisiyle tatilde olacak
Hani öz kardesinden farksızdı?

Konu sahibi dünyayınin kendi etrafında döndüğünü sanan biri. Kardesimden farksızdı dediği kuzenin vefatından da kendine eş ailesi üzerinden pay çıkarmıştı. O konuda bile kendini, ailesini övüp durmuştu. Hic boşluk bırakmıyor maşallah.
Kuzen bu kadar yakınsa kendi için derdi tatil mi olurdu dediğin gibi mesele eş ailesi ile ilgili sorun çıkarmaya fırsat bulmak olsun onun icin.

Arkadaşlar bu tatil eşime sinirle gelişmiş ailemin ve eşimin desteğiyle birden gelişti. Çünkü eşim gidince annemde kalmam gerekiyor cenaze yeri ve psikolojim bozulmuştu zaten daha 3 4 gündür yemek yiyorum ama asla kendimde değilim sağ olsun eş ve ailesi dünyaya döndürdü. Eşim ve ailem uzaklaşmamı istedi yoksa ben keyifle gidip eğlenelim gülelim diye ortaya atılmış bir tatil değil bu. ve tabii kızını bıraksın beni seçsin demedim ama biz geliyorsak kızından korkmadan sen de sonra gel diyebilmeli. ve eşime bilet al çilek de gelsin neden gelmiyor olur mu öyle şey demişler.

Tasma tak bir de.
bir hafta ayrı kalmak ikinize de iyi gelir daha çok ozlersiniz. Ablasıyla güldü diye sinir krizi nedir. Sen de evde oturmamissin ki tatile çıkıyorsun. O senin burnundan getirse tatili nasıl olur. Sen güzel güzel tatil yap ama kocamın burnundan getirip en diye de kinlen.

Daha ne desinler ?

Niye kendine kızlarina sonra gel desinler? Her bayram aile evinde toplanıyorlar sizin için kızlarına gelme demelerini beklemeniz ne tür bir bencilliktir?
Siz ciddi ciddi kızlarının önüne sizi koymaları bekliyorsunuz
Görümce ile aynı ortama girmek istemeyen sizsiniz.
Siz görumcenin olmadığı zamanı seçip gideceksiniz isterseniz.
Kimse size göre bir şey ayarlamak zorunda değil. İyi ki öyle bir şey yapıp sizi havalara sokmuyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…