Nasıl Davranmalıyım? Ablası Sebebiyle Ayrı Tatiller?

Böyle davrandıkları tek kişi abla değil size de aynısını yapıyorlar. Sizden de illallah etmişler. İkisinden biri gelecekse tabiki kızımız gelecek demişler açık açık. Hiç boşuna gitsem giderim demeyin kendiniz de yazdınız istenmiyorum diye. Kızınıza söyleyin geri gitsin ben gelmeye karar verdim deyin de görün kayınpederinizi kayınvalidenizi. Hepsinde değil ama çoğunda hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Acımadı ki acımadı ki yapıyorsunuz ama acıyor. Bakın gözünüzü açın biraz diye yazıyorum, yanlış kişiyi karşınıza almışsınız. Sorunlu da olsa onların kızı, kardeşi, ablası. Sizin hükmünüz eşinize geçer, geçmeli. Kimse kızının yerine geçirip oturtmaz sizi. Eşiniz güle oynaya gitmiş işte. Yok burnunun direği sızlasın, yok pişman olsun, yok benim karım niye yok desin...
Bence konu sahibinin "dobra ve yapmacık olmayan cümleleri" dolayısıyla he deyip geçmişler. He bizim kızımız kötü falan diye. Sonuçta diğer ablalari da melek değilmis ama kötü de değilmiş.

Bence konu sahibinin "dobra ve yapmacık olmayan cümleleri" dolayısıyla he deyip geçmişler. He bizim kızımız kötü falan diye. Sonuçta diğer ablalari da melek değilmis ama kötü de değilmiş.
Yani ileri gitmek istemedim diye yazmadım. Aynı şeyleri kızlarına da demiyorlarsa ne olayım. Bırak kızım idare et kardeşinin hatrı var diye bir şey demiyoruz, sen sakin kal bozma sinirlerini, he de geç...
Dedim ya hayal aleminde yaşıyor.

Sırf sizin ego yarışınız için aile neden kızlarından vazgeçsin ?
Siz onların gelinisiniz, elsiniz onlara göre. Yarın bir gün boşansanız yoksunuz hiçbir bağınız olmayacak onlarla.
Gelin için evladına gelme diyen aileye asla saygı duymam ben.
Ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz.
Takıntılarınızı kontrol altına almayı öğrenmelisiniz. Yoksa bugün size hak veren eşiniz yarın tamamen karşınızda olur.

Ya ben normalde eş olmadan tatile pek uygun bakmıyordum eşim çok yoğun çalışıyor bu yaz işleri de çok yoğun , tatili sonbaharda yapacağımız için istersen kız arkadaşının yanına git dedi bana (yurtdışında arkadaşım) biz sevgiliyken çok gidiyordum arkadaşımın yanına evlenince de bu konuda çok rahat oldu , bakış açım biraz değişti bence siz de eşinizin üstüne gitmeyin bırakın kendi gitsin siz de arkadaşlarınızla eğlenirsiniz ne güzel
Kız kristalia sen evlendin mi tebrik ederim 🥳

Zaten eşinizle konuşmuşlar neden ayrıca tekrar sizi arayıp çağırsınlar ki? Belli ki görümceyle anlaşamıyorsunuz çokta gidesiniz olduğunu düşünmüyorum. Eşinizle ördek ailesi gibi her yere birlikte gitmeniz de şart değil. Neden adamın sizsiz ilk ve son bir yere gidişi olsun yahu? Bu isteğiniz aşırı saçma.

Kendinize bayram için ayrı tatil de ayarlamışsınız zaten ne güzel. Eşiniz niye karım bunun yüzünden yok desin ki ayrıca? Ablasıyla düşman olsa mutlu mu olacaksınız? Size yapılan bir haksızlık olduğunu da düşünmüyorum. Sizin beklentiniz fazla bence. Bu kafayla giderseniz eşinizi de bıktırırsınız.

Siz bence çok zor bir insansınız. Anlattığınız profile bakınca eşinizin ailesinin sizi öyle anlattığınız gibi sevdiğini falan da düşünemedim. Ayrıca evet her doğru her yerde söylenmez. Her konuda herkese yanlışa yanlış demek marifet değil. Genelde ben şöyleyim ben böyleyim diye kendini uzun uzun öven insanlar anlattıklarının tam tersi olurlar.

O kadın eşinizin ablası. Bir ömür de hayatınızda olacak. Sevin/sevmeyin bu gerçek değişmez. Siz istemiyorsanız bir araya gelmezsiniz ama eşinizin ablasıyla olan ilişkisine müdahale etme hakkınız yok.

Arkadaşlar ailesi daha geçen hafta gitti oraya ne aile görmesi eşim oraya aile ziyaretine değil de memleket havası almaya gidiyor.
Sorun yanlış anlamışsınız ben kendi isteğimle gitmiyorum demedim sadece. Hani durum bana kalsa tek tamam ama zaten insanlar kızımıza aynı anda gelme diyemiyorum o zaman çilekperisi gelmesin kafasında olmaları. Gitsem tabii kapıları açık ama istenmeyen olmak. Ve görümce haklı dediniz için mi eşimin babası gelip benim kızım geçimsizdir sinirlidir onu böyle kabul ettik biz sen de et. Evine alma görünce selam ver geç. O sebeple mi çilekperisi sorun çıkarmaz Allah var yukarıda benim kızım sorun çıkartır rahat durmaz diyorum hep der diye mi geldi. Ailedeki herkes kabul ediyor onun sorunlu olmasını ama ailedeki herkes he de geç takma siniri geçince düzelir kafasında. Sorun çıkmasın diye aile kızlarına aynı anda gelmeyin diyemiyor çünkü ortalığı yıkar ama bana ayıp olmuyor kafasındalar. Eşim de ailesinin bu tutumunu bildiği halde gitmesi. Ben eşimle neden ayrıyım ablası sebebiyle ve ablasının yaptıkları bitmiyor ki her şey kanıtlı mesajlarla. Olay benle alakası yok eşimel tartışıyor beni gördüğü yok konuştuğumuz yok birden baya hakaretler ediyor. Ben ne alaka? Sonra eşim konuşmayınca geldi özür diledi senle alakası yoktu gözüm dönünce ne saydığımı bilmiyorum kime saldırdığımı dedi. Eeee ben mi prensesim Allah aşkına biraz kendinize durduk yere sayan görümce düşünsenize muhalefet olmak için muhalefet olmayın.

Bence siz evet prenses sendromuna yakalamışsınız Allah şifa versin. Hanımefendi o kızları, doğurup büyüttükleri öz kızları. Siz kimsiniz? Kaç yıldır hayatlarında varsınız? Kendinizi kızlarından önde görmelerini bekliyorsunuz ciddi ciddi çok garip. Birinden biri gelmeyecekse siz vazgeçilen olacaksınız bu çok normal. İstenmeyen olmanız da normal. Siz de idare edebilen ortama uyum gösterebilen bir karakter değilsiniz ki. Ne yapsınlar kızlarını hayatlarından mı çıkarsınlar sorunlu diye? Siz de zerre politik olamayan, her doğruyu her yerde söylemeyi marifet sanan birisiniz.

Babası size ne desin bekliyorsunuz? Adam kendince en uygun şekilde orta yolu bulmaya çalışıyor. Emin’im kızına da benzer cümleleri sizin için kuruyordur. Görümcenizle istemiyorsanız görüşmeyin ama eşinizin görüşmesi sizi ilgilendirmez. Onun ablası olacak kalacak her daim.

Ayrıca eşinizin memleket havası almaya gitmesi bana aşırı saçma geldi. Siz kendinizi inandırmışsınız ama basbayağı ailesini görmeye gidiyor işte.

Anne/ baba demiyorsunuz belli ki az ukala bir havanız var, samimi olmuyorsunuz ki yanınızda gülmeye bile çekinir hâle gelmişler. Bir de niye kızları geliyor, kardeşiyle ya gülerse diye sorguluyor musunuz?? Bahsettiğiniz kişi onların kızı, eşinizin kardeşi. Ben eşinizin sizin yokluğunuzdan dolayı pişman olacağını zannetmiyorum. Erkeklerin kafası öyle çalışmıyor. Yüksek ihtimalle beraber gülüp eğlenceleri güzel bir tatil geçirecekler. Size de dolmuş olarak dönecek. Onunlayken neden ailemle böyle vakit geçiremiyorum diye sorgulayabilir de. Siz yine kız kıza tatile çıkın ona bir şey diyemem. Ama eşinize trip atmayın, hesap sormayın söylenmeyin.

Çokta kolay ziyarete gider cok keyifli vakit gecirir tam tersi çok temiz bu işten sıyrıldım ya demiyorsa birsey bilmiyorum tabiki gidecek ailesini görecek ablası ile görüşecek neden kızlarına gelme desinler yahu ne alaka? Dememişler ztn, sizi istememisler sizi tatille kandırmışlar eşinizde gitmiş onlar açısından sorun yok tertemiz iş.

Bayramda kız kıza tatile gidiyorsunuz ve hala eşinizin ailesinin yanına tatile gitmesine mi takıldınız siz. Biraz melankolik bir yapıya mı sahipsiniz acaba yada Bırakın ablasıyla mutlu mesut tatilini yapsın gülsün de eğlenesinde bunda ne kötülü var. Siz ablasıyla anlaşmaya bilirsiniz bunu bu kadar önemsemeyin Bayramda kız kıza tatile şu an çok özendim 😂

evet itiraf etmek gerekirse öyle oldu. Eşim orada onlar kazanmış gibi eşim aksine böyle düşünmemem gerektiğini hep söylüyor ama o kadar kötülük gördüm ki o ablasından. Mesela diğer ablaları da orada sorun etmiyorum tek onu ediyorum. He diğerleri de melek değil ama bu derece kötü değiller. Ve inanın gerçekten kötü tüm aile biliyor kendi de farkında sinirini.
Bu bir savaş veya yarış değil ki kazanan kaybeden taraf olsun, aile ilişkilerine bu şekilde bakmanız yanlış, üstelik konuyu bütün olarak ele alırsak ailesiyle mesafe koymak isteyen sizsiniz, kayınvalide kayınpederinizi sevmediğinizi söyleyen de sizsiniz, kuzeniniz vefat edince baş sağlığı dilemediklerini, kayınpederinizin telefonundan isminizin silindiğini anlatan da sizsiniz, onlarla konuşmak istemediğinizi yazan da sizsiniz, hiç sevmediğiniz konuşmak istemediğiniz aileye gitmek istemeyen de sizsiniz, eşiniz de tamam sen gelme o zaman demiş, size illa geleceksin diye ısrar edip zorlamamış bu durumda zaten mesafeli olduğunuz ailesi sizi niye arayıp gel desin, gelmek isteyen gelir gelmek istemeyene de ısrar kıyamet ne olur gel denmez.

Üstelik bayram haftasındayız, aile bayramda bir arada olmak istedi belli ki, mübarek bayram neden kızlarına sen gelme desinler, görümceniz size artık iyi davranıyormuş demek ki aranızda küslük yok, 1 hafta aynı evde kayınvalide kayınpederinizin de dediği gibi birbirinize he he deyip idare edebilirdiniz.

Sürekli bu meseleleri kafaya takıp ne yapsam da pişman olsa, aileden intikam alsam gibi şeylere kafa yormak yerine arkadaşlarınızla ayarladığınız tatile odaklanıp anın tadını çıkarın.

kız kıza tatil tabii çok güzel. Sorun haksızlıkkkk. Siz ister inanın ister inanmayın ben aileye karşı evet mesafeli soğuk ama çok da iyi biriyim. Onlar da bunu hep söylerler. Çilekperisi her zor durumda her hastalığımızda yanımızda diye. Eşime bile söylemeden hastalar mı çorbamı çayımı yapar götürürüm ya bazen içeri girerim bazen işim yoğun der kapıdan bırakırım. Ablası normal abla olsa neden karışayım diğerlerine neden bir şey demiyorum diğerleri de orada mesela? Bu ablası normal değil. Bundan 2 3 ay önce mesela ne konuşmuşluğum var ne görüşmüşlüğüm eşim ile tartışırken birden bana saymaya başlamış bizim evliliğimize saymış bana saymış. Eşim haklıyı haksızı göremese ne olacaktı? Eşim nasıl olsa beni biliyor ne derse desin diyip susup saymasına izin mi verelim? Özür dilerim de kocasını yerden yere vuruyor adamda ne onur bıraktı ne bir şey resmen zehir etti adama tatili ama biz ağzımızı açıp ya enişte senin karın da böyle şöyle diyor muyuz yoook ee o kim ki konuşuyor benim hakkımda benim evliliğim hakkımda. Şu an sinirli değil ya iyi bana ama iki yüzü var ve eşim evlenmeden de söylemişti bana bu böyledir eşinin ailesini de karıştırdı konuşmuyorlar dedi. Şimdi sıra bana mı geldi onun sinirine göre aa ne derse desin diyip susacak mıyım Allah aşkına ne prensesi ya durduk yere biri size sataşsa eşimin ablası canım diyip susacak mısınız? Ailedeki herkessss kabul ediyor onu herkess eşi de dahil. Bu hep böyle diyor eşi mesela.

Ve doğru diyorsunuz orada şimdi kardeşlerinin de burnundan dökecek ben kız kıza tatil yapacağım buna odaklanayım. Ama işte haksızlık karşısında kızımız ablam diyip susulmasını kaldıramıyorum. O zaman şöyle sorayım sinirine göre ortamda ben olayım olmayayım beni görsün görmesin uzun zamandır önemi yok bana sayan evliliğime laf eden eşimin ablası ile eşimin görüşmesi ne kadar normal ablasıdır canım ne olacak mı diyelim yoksa bu adamın bir gün dolabileceğini düşünmek mi lazım ve benim de peygamber olmadığımı bilirsek

Ve doğru diyorsunuz orada şimdi kardeşlerinin de burnundan dökecek ben kız kıza tatil yapacağım buna odaklanayım. Ama işte haksızlık karşısında kızımız ablam diyip susulmasını kaldıramıyorum. O zaman şöyle sorayım sinirine göre ortamda ben olayım olmayayım beni görsün görmesin uzun zamandır önemi yok bana sayan evliliğime laf eden eşimin ablası ile eşimin görüşmesi ne kadar normal ablasıdır canım ne olacak mı diyelim yoksa bu adamın bir gün dolabileceğini düşünmek mi lazım ve benim de peygamber olmadığımı bilirsek

Kaldırmayı öğrenmek zorundasınız eğer düzgün bir evlilik hayatı istiyorsanız.haksıza hep haksız denen dünya neresi siz nerde büyüdünüz? Hiç mi okulda/işte vs farklı insanlarla tanışmadınız? Tutturmuşsunuz haksızlıkta haksızlık. Olmuş bitmiş artık yeter. Ne yapsınlar bekliyorsunuz anlamadım ki silsinler mi kızlarını/ablasını? Ablasıdır canım ne olacak deyin. Gerçek bu çünkü. Et tırnaktan ayrılmaz. Siz bunu kabullenemiyorsunuz. Eşinizi geçtim nerdeyse aile kızlarını silsin benim için diyeceksiniz. Sizin peygamber olmadığınızı zaten hepimiz biliyoruz. Kimse değil. Bu adam bir gün dolar evet ama sizin şu tavrınıza karşı dayanamaz dolar. Hala neyin kinini güdüyorsunuz? Çıkın şu prenses kafasından. Eşiniz şimdi seviyor susuyordur ama sonsuza kadar çekmez sizi. Eşinizin ailesi de kızları mı siz mi sorusunda her zaman kızlarını seçerler. Bu inadınıza devam ederseniz kaybeden siz olacaksınız.

Son düzenleme:
kızımız ablam diyip susulmasını kaldıramıyorum
Bunun hesabını kocanıza sorun. Demek ki o rahatsız değil, ablam deyip susuyor. Burada bile sayfalarca negatif enerji yaydınız. Evlerinde de mi hep böylesiniz? Ben haklıyım, ben iyiyim, ben kötü günlerinde yanlarındayım, annesi babası bile beni daha çok sever, ben susmam, ben dobrayım, onlar yalaka ben değilim... Ya hiç dur durağınız yok mu? Arkadaşlarınızla tatile gideceksiniz ama aklınız fikriniz eşinizin ailesinin evinde. Bu tatil işini de arkadaşlarımla gezip eğleneceğim diye gösteriyorsunuz ama sırf bir aksiyon almış olmak için yapıyorsunuz. Kızlarını kovup sizi çağırsalar koşarak gideceksiniz değil mi?

Yazık sizinle tatile çıkacak olan arkadaşlarınıza, bu ne hırs bu ne ego. Susulmasını kaldıramıyorsanız görüşmeyeceksiniz eş ailesiyle. Kocanız tek gidip görecek ailesini. Milleti terbiye mi edeceksiniz bu yaştan sonra, hem de kendi kızlarıyla?

Sizin asıl meseleniz ne biliyor musunuz?
Bundan 2 3 ay önce mesela ne konuşmuşluğum var ne görüşmüşlüğüm eşim ile tartışırken birden bana saymaya başlamış bizim evliliğimize saymış bana saymış. Eşim haklıyı haksızı göremese ne olacaktı? Eşim nasıl olsa beni biliyor ne derse desin diyip susup saymasına izin mi verelim?
Ablasıyla sorun yaşadığınızı bile bile görümcenizin hakkınızda söylediklerini size taşıyan eşiniz de.
Eşiniz size lafları taşıyor ama kendisi tavır koymuyor, madem eşiniz haklıyı haksızı ayırt ediyor madem görümceniz eşinizle tartışırken sizin için ağzına geleni söylüyor o zaman eşiniz hop abla orada bir dur bakalım demek için tavır gösterecek ve ablasının olduğu ortama girmeyecekti.
Mesleğinden ötürü yoğun çalıştıysa tatile gidecekmişsiniz zaten tatilde dinlenirdi, gitmeyecekti ama gitti, eşiniz kendine bahane yaratıp sizin de başınızın etini yiyip yıldırarak bir güzel gitmiş, yolda da seni bırakıp gitmek saçmalıkmış deyip sözde ayar çekmiş, e saçmalıksa yoldaymış geri dönseymiş niye yola devam etmiş? İnsan eşi için fizandan bile döner dönseymiş.

Siz ailesine boşuna kızıyorsunuz eşiniz tavşana kaç tazıya tut diyor. Mesele kayınvalide görümce vs değil size ayrı ablasına ayrı konuşan eşiniz.

X