• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasil birakacam bu lanet seyi :((((

mercan345

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2015
939
905
103
36
Slm kk uyeleri benim sorunum sigara iciyor olmamdir. Bir sene once ara ara iciyordum bu sene tamamen iciyorum hergun bazen birakiyorum ama iki gun sonra tekrar basliyorum. bana yardimci olacak biri var mi icinizde lutfen yardim edin. Daha once kullanip birakanlar bana rehber olsunlar...

benim çalıştığım yerdeki arkadaşların çoğu doktora gitti bir iki tahlil yapıldı sonra hap verdi..şuan hiçbirisi içmiyor..ve bu bahsettiğim kişiler çok tiryaki...

Aslinda kolay gibi oluyor ama ben yapamiyorum... bende bebek dusunuyorum o yuzden birakmam lazim

Ben bırakmayı başardım neredeyse 6 aydır içmiyorum..Tavsiyem bırakacağınız o ilk haftanın çok stresli geçeceğini ama bu stresin biteceğini bilerek bu işe girişmeniz olacak..Çünkü krizlere yenik düşmek an meselesi..

Sağlık il müdürlüğüne gidiyorsunuz ve bazı sağlık kontrollerinden geçiyorsunuz, daha sonra hap veriyorlar ve kolayca bırakıyorsunuz..

Bi ara bırakmıştım, aklıma sigara geldikçe dişlerimi fırçalıyordum, ciddi anlamda işe yarıyordu ama diş macunlarıda günde 3 kez den fazla kullanılmaması gerektiğini duyunca diş macununu da bırakmıştım:KK53: alo 170 yardımı alan tanıdıkların çoğu yine geri döndüler :KK8:Kısacası bağımlılık noktasında bile olsanız tamamen kendi bilincinizle bırakabilirsiniz.

Masallah darisi basina diyeyim acil birakmam lazim. Bide cok strrsli zamanlarda kullaniyorum

Kotu bir ornegim ...2 kez 2 sene arayla birakmisligim var hic canim istemiyorken zorla alistirdim kendimi yine de yardimci olur belki paylasayim.... ilk zamanlar onemlidir ya ve kesinlikle karar sart arastirdim neden canim istiyor.diye nikotinmis sebebi bende nikotin sakizi 4 mg meyveli almaya basladim ilk baslarda ciddi derece canin istiyor sakiz istegi kesiyor fakat elinde tutmayi ozluyorsun zor bir durum sonra zamanla hayat anlamsiz geliyor en azindan bana oyle geliyordu sonra tadini bile unuttum 2 sene gecti yine basladim ama size yarali olan.kismi nikotin sakizi cok etkili

Bende kötü bir örneğim ama bir ara ciddi karar verdim Dr a gittim testler yapıldı sonra şu çok şaibeli bir ilaç var hani intihara yönlendiriyor dedikleri onu verdi bana :KK14: Düzenli kullanımda 4 gün içinde bırakacağını sigaradan tiksineceğini söylüyor. Keza öylede amaaaaa... HALÜSİNASYONLAR - KABUSLAR - HER YERİMDE HORTLAYAN YARALAR ve panik atağım dönünce bıraktım. O neydi ya derim halen... Sonrasında anladım ki ben sigara içmeyi seviyorum. Aman dedim hepimiz bir şekilde öleceğiz devam ediyorum yine. Çözümünü bulan olursa banada söylesin lütfen :KK14:

Ben varım canım annem ve babam günde 2 paket içiyor bende 2 ye yaklaşmıştim. .etkisi var mı bilmem ama ben normalleri beni rahatsız etmeye başlayınca nefes darlığı gibi naneli almıştım naneli içelim 4 ay falan oluyordu bir anda yeter tmm bitti dedim ve o gün bugündür 1 nefes bile almadım 1 yıl oldu o zaman nisanlim şimdi eşim oldu nefret ediyor evimizde de icirmiyoruz çok zor değil inan ben ilk 10 gün ne Nescafe içtim ne çay. . Anca kuşburnu ada çayı melisa vs içtim ve bol su canım sigara istediği an dikti suyu kafama

allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu kitabını kesinlikle tavsiye ederim.. kitap okuyarak sigara bırakılır mı demeyin.. düşünce yapınızı değiştiriyor ve bırakmak istiyorsunuz ki zaten sigara bırakma işi beyni ikna etmekte:))

nezaman canin sigara cekiyor diye kendini gözlemle ilk önce.
mesela cogu kisi sinirlenince sigara icer.. sonra yemek sonrasi veya cay, kahve yaninda iyi giden sigara vs..
sonra diyelim sinirlisin sigara icmek istiyorsun ama icmeyeceksin.. ta ki sinirin gecence kadar. ondan sonra icebilirsin.
veya cay, kahve iciyorsun sigara yakmak istiyorsun ama cayin veya kahven bittikden ve aradan on onbes dk gectikten sonra ic sigarayi..tabi canin istemeyecek cunku psikolojik olarak sigara icmeyi birseylere bagliyor insanlar. bunu kendinizde gözlemleyin dogru oldugunu anlayacaksiniz.. böyle böyle zamanla birakabilirsiniz. ilk önce psikolojik olarak bagimli olmamalisiniz yukarida verdigim örnekler gibi..

Benim annem 3 kez kalp krizi geçirdi ve sigarayı bırakması gerek. Bacağından 3 kez rahiminden 1 kez ameliyet oldu, üçte doğum yaptı. Her ameliyatında narkozdan, ve her hamileliğinde hormonlardan sigarandan tiksindi. Fakat her defasında çokta canı istemediği halde yine başladı. Ben sigarayı bırakma olayının onu sevmekle alakası olduğuna inanıyorum. Kullananlar her ne kadar bırakmak istiyorum dese de sigara içme eyleminden vazgeçmek istemiyorlar. İlk önce sigarayla arada olan o özel bağdan kurtulmak lazım. Gerisi gelir. Mesela kayınvalidem bazen sigaradan üstünün başının koktuğunu söylüyonrdu hep. Bir gün paketi bitince yeni paket almamış ve o an bıraktı sigarayı. Olmayacak şey değil bence.

Back