Altin kesesini kayinvalide dolastirmasi cok buyuk bir gorgusuZluk olmus bence sonucta o bir buyuk dugunde agirligini korumasi gereken biri
Altinlariniz sizde mi peki?
Bende altinlari vermedigim icin kotu gelinimaltınları düğün gecesi aldı bizden. kilitli kutu götüreyim anneciğim düğün mekanında ne olacağı belli olmaz dedim. kabul etmedi tabiiki. biz balayından döndükten sonra eve getirdi. gözümle görmediğim için belki de hiç ihtiyacı olduğunu düşünmediğimden konduramadım ama hasılat 500 kişilik düğünün hasılatı ile denk değildi.
Canım üzme kendini inan bana herkeste var bu durum. Sonuçta eşin ailesini senden daha iyi tanıyordur. Sen saygısızlık etmemeye çalış. İnan bana herkesin kvsiyle sorunu var. Seninki devede kulak kalır.
Bu endişelerini ona anlat ben saygısızlık etmicem ama sen de beni ezdirme de. Çok da takılma herşey olacağına varır.
Durumun ayrıntısını bilmiyorum ama kayınvalidenizi anne gibi kabullenmeniz, ev dekorasyonu gibi bir konuda onun müdahalesini kabullenmenizi gerektirmez ki. Hatanız var bence burada. Zevklerinizin ve fikirlerinizin uyuşmadığı ilk an bunun daha büyük bir soruna yol açacağının farkında olarak, kendi istediğinizi kabul ettirmeniz gerekirdi. Bunu ben daha çok biliyorum, burası benim evim tavrıyla söylemek zorunda da değildiniz. Binbir türlü yolla açıklanabilirdi. Kötü senaryoda iş uzardı, sinirler gerilirdi belki ama haklı olanın başından beri siz olduğu bir durumda, olaylar bu şekilde sonuçlanmazdı. İstemediğiniz halde evet demeniz sizi daha iyi yapmaz kimsenin gözünde. Alanınızdaki en iyi iç mimar olsanız dahi beğenmeyecek ve fikrinize katılmayacak insanlar olacaktır ama önce izni verip iş işten geçtikten sonra neden böyle oldu diye düşünmek yersiz.
Ufaktan başlayın, sadece siz ve eşinizin olduğu aile sınırlarınızın etrafına bir çember çizip durumla alakasız, eleştirel her lafına verecek saygılı ve tatmin edici bir cevabınız olsun ve her turda bir hamleyle doğal sınırlara kadar ilerleyin. Sakin ve kendinden emin olan kazanır. Her hamlenizi yumuşatacak bir kalıba da sokabilirsiniz, her minik zaferinizden sonra onun kendini daha iyi hissetmesini de sağlayabilirsiniz, kendi istediğinizi yaptırdığınız bir şeyin sonrası eşinizin yanında onu dolu dolu övmek gibi. El öpmekle dudak aşınmaz sonuçta :) Kolay gelsin.
Anlamiyorum hansi hakla karisiyor ki senin evine. Kv evi ayri, senin evin ayri. Karismasini istemiyorsan hic bi seyde fikirlerini sorma zaten zamanla kendisi de anlar sen sormadikca karisilmayacagini. Ama sen fikirlerini sordukca da devam eder karismaya
Soylemek istedigim sey sen yavastan tavitlarini bildir ki kendinde karisma cesareti bulamasin. Kv uzak olani makbul))keşke fikrini istiyor olsam.. o zmn karışsın tabi.
Aynen ya, benim gelinim mimar olacak nasil degerlendirirdim fikirlerini. Kayinvaliden fazlasiyla kiskanc geldi bana da.Yalnız kayınvalide çok ilginç ve bence inanılmaz bir kıskançlık söz konusu. O mimarsa ben de eksik kalmam gibisinden... Benim mimar gelinim olsa ben zevkine saygı gösterir takdir ederdim.
Aynen ya, benim gelinim mimar olacak nasil degerlendirirdim fikirlerini. Kayinvaliden fazlasia kiskanc geldi bana da.
Fikrini sormayin, karismaya kalkarsa da tatlilikla "ben boyle cok begendim." deyin gecin. Eger esin annesinin eve karsimasina firsat verecek karakterdeyse hic hos degil tabii.
Hahaha hakikaten, ornek cuk diye oturdu.Ya bu şey gibi. Benim gelin doktor olacak ben de onu dinlemek yerine sağa sola ilaç tavsiyesi vericem.. Aynı şey yani çok saçma :)
Kayinvalidesine kapasitesiz dememiş doğru anlamadan yorum yapılmamalı.ya da ben senin yaptığını taklit edecek kadar kapasitesiz olamam heralde? tam sızı haklı bulacakkkeeeeennn tataaammm bu nasıl bır cumledır kayınvalıdenızı gectım okudum dıye boburlenıyorsunuz fakat saygısızsınız ınsan kayınvalıdeyıde gectım bır buyugune kapasıtesız der mı? esınız aynı seyı annenız ıcın kullansa? kv nızın karısmasını ıstemıyorsanız madem okudunuz mımarsınız ya alırsınız karsınıza catır catır soylersınız karıstırmazsınız boyle cırkın usluplara ne gerek var? ayrıca egıtımını almıs dıye her mımar da zevklı olacak tasarımları harıkulade olacak dıye bır kaıde yok zira nıce okuyanlar goruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?