Merhabalar siteye yeni üye oldum ve değerli fikirlerinizi almak isterim..Yeni evliyim.2 yıl olacak.Eşimin anne ve babasını gerçekten çok seviyorum annesini annem babasını babam gibi kabullendim ve o denli açığım ikisine de..Nişanlıyken evimizi dekore ediyordum.İç Mimarım ve ne istediğimi bilerek girdim bu işe.Fakat bilmediğim bir konu eşimin annesinin dekorasyona delice düşkün ve meraklı olmasıydı.Eşim bu tarz işleri çok sevmediğinden annesi el attı. Fakat kendi zevkleri ve ısrarcı fikirleri benim, bana hiç uymayan bir tarza yönelmeme sebep oldu.Saygısızlık etmek veya bilmişlik yapmak istemedim.Kayınvalidemin renk takıntısı var.3 renk belirler ve kedinin kumuna kadar hep o 3 renk ile dekore eder herşeyi.Aldığım eğitim ve meslek icabı bana uymayan bir şey bu tabi.ve bana hep bu konuda muhalefet olur nedense.annecim bak bu çok güzel derim mutlaka negatif bir şey söyler bunla alakalı.Neyse sonunda ev garip bir şekle dönüştü.2 yıl olmadan koltukların üstündeki kumaşlar ve fitilleri erimeye başladı.kırlentlerin üstüne tozlar yapıştı çıkmamacasına.eve gelen misafirlerimiz koltuğun üstüne kırmızı şarap döktü sigara ile koltuk yandı vs vs...yani rezil oldu anlayacağınız.Bu şekliyle oturdum yine ama eve misafir çağırmaya utandım. diğer bir sebep ise sen ne biçim iç mimarsın evin bu hali ne demesin diye çok yakınlar hariç kimseyi davet edemedim. Neyse..Bu yaz eşimle konuştum ve döşeme perde ve halı ile oynayarak çok güzelleşeceğini söyledim gerekli olduğunun o da farkındaydı zaten. Maddi olarak çok şükür bu değişikliği yapmak eşimi zorlamayacaktı.bunu bildiğim halde yine de saygıdan sordum. tamam dedi. Neyse kayınvalideme söylemeden tüm değişiklikleri yaptm ve kayınvalidem 2 gün önce eve geldi.girer girmez şok geçirdi tabi.Kendi kontrolü dışında gerçekleşen herşeye tepki veriyor.burasının ayrı bir hane olduğunu unutuyor sanırım..girer girmez aaaa aynı benm yazlık evime benzemiş dedi. çıkan yeni sezon kumaşlarının yazlık olabilme ihtimali yok heralde değil mi ??ya da ben senin yaptığını taklit edecek kadar kapasitesiz olamam heralde? sonra durdu durdu. bizim ailede 2 senede ev yenileyen yok dedi.30 senedir aynı şeylerle oturanımız var dedi. ama ses tonundan deliye döndüğü aşikardı. bende dedim ki salon dökülüyordu anne bunu biliyorsunuz evimize daha aile fertlerini davet etmedik o şekilde ayıp olurdu dedim. sonra kalktım mutfağa gittim. eşim annesine, ''anne neden böyle bir şey söyledin şimdi ?'' dedi. ve bunun üstüne annesi, '' neden söylemeyecekmişim ? ben kimsenin arkasından konuşmam yüzüne söylerim.dedi ve en sonunda oğlum sen parayı kolay mı kazanıyosun 2 senedir ne zorluklar çektin demezmi.. bu lafın nereye gideceğini bilmeyecek kadar cahil bir kadın değil. hiç düşünmüyor mu bu laf oğlumla kızın arasını açar? 2 senedir eşimin iş sıkıntısını ben yaşıyorum aynı evde yaşayan benim. ama herşey düzeldi ve rayına girdi.oğlu jetski almak istediğini söylediğinde hiç sesini çıkarmıyor ? sonra dönüyor diyor ki evet koltuk şöyleydi böyleydi.. e madem böyle düşünüyorsun o zaman ne diye laf söylüyorsun ? oğlunun yanında ana kraliçe olma peşinde bunun koltukla vs ile ilgisi yok aslında...ben nasıl hissediyorum biliyormusunuz? tamamen yetersizleştiğimi hissediyorum.sen hiç bişey değilsin ben tecrübeliyim bak sen mimarsın ama ben senden daha iyi bilirim..tamam da bana gelen müşteriler kaç yaşında insanlaronlar öküz oldukları için mi geliyorlar?? bu size anlattığım bir örnekti.bu sürekli karşılaştığım bir şey.ben bilirimi gösteriyor. eşim ses çıkarmıyor.bence zaten çıkarmasın çıkarırsa bana daha da düşman olur.ama inanın gözüme uyku girmiyor ve çok sinirliyim..eşimle bu konuyu hiç konuşmadım bilerek.. üzüldüğümü farketti bir kaç kez sordu neyin var diye ama kapat konuyu dedim.fakat kendimi ifade etme gereği hissediyorum.eşime bunları anlatsammı görmesi için? yoksa k.valideyle mi konuşsam neden böyle yapıyorsunuz diye ? bilemedim ..kendime gidip çanta ayakkabı saat vs almadım ikimizin oturacağı ev için bişeyler yaptım.ayrıca size ne ? demek istiyorum..ama saygısızlaşmak istemiyorum nası bir yol izlemeliyim.? bu gün bu iş ev için oldu yarın öbürgün çocuğum olursa onu öyle yap bunu böle yap falan filan bi sürü laf duyacağım buna bir son nasıl verebilirim? hayatı boyunca herkesi kumanda etmiş bir insan.ama ben kumanda edilmem.karakterime ters.ancak eşim için yaparım bunu.