Nasıl bir tepki versem?

OdunHatun

O bir odun'du, olsundu..
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
901
447
Selam kızlar,

Kayınpederle bir türlü uyuşamadık. Bir türlü sevemedik birbirimizi. Sanırım evliliğimin ilk zamanlar da ki kötü anılarımdan olsa gerek kendisiyle ilgili. Bir kaynaşamıyorum.

Gel gelelim konuya;
Sağolsun babam evlenmeden önce bana sıfır araba çekmişti altıma onuda hediye etti düğünümde kalsın sende diye. 1 senelik evliyim. Bu son 2 aydır araba babamda, kendisinin arabası bozuldu ve taksi şöförü olduğu için belirli müşterileri var babamdan hariç kimseye binmez teyzeler fln.. Onun için aldı arabamı. Arabanın tüv'ü, freni, motoru yani herşeyine baktırmış baya bi masrafı çıkmıştı. Babama arabayı vermeden önce zaten ses çıkartıyordu eşim ilgilenmiyordu. Herneyse babam arabanın bütün masraflarını üstlendi 2 milyara yakın masraf.. Eşim sadece üç ayda bir gelen 300 tl civarı sigortayı ödüyordu.

Kayınpederim Geçenlerde eşimi aradı, OdunHatun'un arabasını alcamda babasını bir ararmısın diye.. Ben bi sinirlendim ama eşime belli etmedim. Oda babanı aricam sorcam dedi, bende sen niye arıyorsun ki baban arasın sorsun babamı dedim. Ayrıca babamın müşterileri var, o yüzden aldı arabayıda dedim. Oda babasını aradı baba sen ara istersen dedi kp'in müşterisi var ama dedi.. Sonra ne olduysa kendi arabasıyla gitmeye karar verdiler kv'nin eltisini 500km'lik yerden almaya. (Kendi arabasının arızası varmış).. Ama gidebildiler, alıp geldiler.

Şimdi sorum;
Kp'im kv'in eltisini bırakmak için arabayı birdaha istermi? Babama o zamana kadar araba sende dursun dicem.. Sizce nasıl yapmalıyım? İstemiyorum ona arabamı fln vermek, ne demek ayrıca benim arabamı eşime sormak, babamı aramamak araya aracı koymak? Abisi kendi gelinine sıfır araba alıyor ehliyet yaptırıyor, bizimkisi de aralarını nasıl açsam, nasıl zarar versem diye düşünüyor (tek bu olay değil önceside var)

Siz olsaydınız napardınız, sinirden sağlıklı karar veremiyorum.. İsterse tekrardan nasıl kırmadan rededebilirim?

Ben mi yanlış anladım yengeyi almak için babandan arabayı oğlu aracılığı ile istetiyor

Bu ne samimiyet hani araba sende olsa istese anlarım da babandan istiyor ki kendi arabası var ve iş de cenaze vs değil

Mesafe koyun kendi arabası ile girmiyorsa arkadaşından istesin yoksa araba kiralasın

Bana birinden araba istemek çok garip geliyor da biner otobüse taksiye giderim

Duymamış bilmiyor gibi yapın. Bir daha sorarlarsa eşiniz "araba OdunHatun'un arabası, babasına vermeden önce o kullanıyordu. Ona sormanız gerekir." desin. Siz de bahane uydurun vermeyin anlarlar.

Al işte meselenin derinlerde yine elti yatıyor...kaynananin elticigi atlasin otobüse gelsin bi zahmet

Ayrıca üzerinize ruhsatlı bi arabayı başkasına verdiğinizde herhangi bir kaza anında direk basiniza bela alırsınız...cezası büyük

benim anlamadigim babanizin size hediye ettigi arabayi nasil bu kadar sahiplenerek usteniyor olusu ???!!!

Duymamış bilmiyor gibi yapın. Bir daha sorarlarsa eşiniz "araba OdunHatun'un arabası, babasına vermeden önce o kullanıyordu. Ona sormanız gerekir." desin. Siz de bahane uydurun vermeyin anlarlar.

Ben zaten direk şaşırdım, benim arabam isteniyor ama ben kaale alınmıyorum.. Eşime bana niye sormuyor ki, veya babama direk? Diye sorduğumda Eşim de "herhalde sen ben aynıyız diye öyle önemsememiştir" diye cevapldı dahada sinirlendim. Arasın babama sorsun o zaman, ama sanmıyorum babam müşterilerini napacak arabayı ona verirse dedim. Oda aynısını babasına iletti. Şimdi sizin gibi dersem, eşim acaba senin benim mi yapıyoruz? Fln diye çıkışırmı diye düşünüyorum..

Ben de bu ihtimale karşı "kullanma" belirleyiciliğini devreye soktum. Eşinizin kullandığı arabayı bir başkası sizden istese ve siz ona sormadan verseniz ne hisseder?

Ben de bu ihtimale karşı "kullanma" belirleyiciliğini devreye soktum. Eşinizin kullandığı arabayı bir başkası sizden istese ve siz ona sormadan verseniz ne hisseder?

Aa bak çok güzel bunu aynın uygulacağım. Kıyas yaparak güzelce anlatarak. Anlamadı, hır gür kavga edeceğiz napiyim. İs te mi yo rummm! Bide kp'in maşallah durumu çok iyi, gitsin alsın kendisine bir araba. Offf illa oğluyla senin baban benim babam kavgası yaptıracak..

Vermicem o kesin de, bunu nasıl sert bir tepkiyle ama bir o kadar da kırıcı olmadan yapabilirim?

Ahhh ahhh keske oyle bisey mukun olsa...
Hem sert hem kirici olmamak imkansiz..
Helede yuzsuz insanlar icin.
Bazi insanlari evimde istemiyorum belli ediyorum yinede gelmeyi istiyorlar acikca musait degilim diyorum olsunnn diyolar sert soyleyince kusuyorlar yuz olmadigi zaman boyle oluyor...

Aynen, yüzsüz insana nasıl bir tepki versen de umursamaz. Ama olan oğluyla bana oluyor "senin baban böyle benim babam böyle" tartışmasına giriyoruz. Offfff

Müşteri olayını duyduğu için bidaha araba babanız da iken isteyeceği ni sanmam. araba babanız da kalsın olayın üstüne gitmeyin boşuna

Müşteri olayını duyduğu için bidaha araba babanız da iken isteyeceği ni sanmam. araba babanız da kalsın olayın üstüne gitmeyin boşuna

İşin garip tarafı, istemesinden bir kaç gün önce zaten biliyordu babamın müşterileri olduğu için arabayı aldığını :) keşke açmasaydım konuyu hiç. Boş yere tartıştık 30 dk önce. Öff susamadımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…