Beni asla yanlış anlamayin. Allah düzlüğe cikmasinizi nasip etsin insallah. Ama bir şey soracagim. Bankacilik mesleginde insanlari hic kandirdiniz mi? Bankacilarin çoğu boyledir. O yuzden Allah uzak tutsun derim. Ve ne kadar bankayla işi olan insan gorduysem hep kendilerini kandiranlara bela okuyorlar.
Eğer birilerinin hakkini caldiysaniz arayip bulun ve helallik dileyin lütfen. Iyice bir düşünün, hatirlamaya çalışın.
Allah yardimciniz olsun....
Biz bankada genel mudurlukte calisiyorduk.Musteri yuzu dahi gormuyorduk.Arka plandaki islemlerden sorumluyduk.Operasyon mudurlugundeydik.Biz subelerin islerini yapiyorduk.Kredi basvuru degerlendirme kredi karti basma cek senet havale eft maas vs..Ustelik ben donem donem gece 12 sabah 9 calisiyordum.Birakin musteri yuzu gormeyi insan yuzu gormuyordum.Son 1 yildir da subede anakasadaydim.Sadece para sayiyordum.Giselerin paralarini kontrol ediyordum.Kaldi ki bankacilar hakkinda yanlis dusunuyorsunuz.Bankacilar insan kandirmazlar.Ve basima gelen olaydan anlayin ki musteriden daha fazla risk altinda olanlar bankacilardir.Kimse kimseyi zorla kolundan tutup bankaya goturmez.Mesela bizim paramiz baska bankadaydi.Kendi bankam bana birsey kazandirmiyordu.Bunun icin onunuze gelen kagitlari imzalamadan oncr biraz ozenli okumaniz kafidir.
Ama siz de haklisiniz.Bazi insanlarin gercekten kandirdigina bu donemde sahit oldum.Kucuk bir bilgi daha paylasayim.Bu donemde odemelerim geciktigi icin bankanin birinden siklikla telefon geliyordu.Ilk kez hayatimda boyle birsey yasamistim.Avukat gonderecegiz haciz gelecek odemeni yap vs vs.Bilen var mi bilmiyorum ama kredi kartinizin avukatlik olma asamasina gelmesi icin 90 gun gecikmesi gerekiyor.Benim ise 15 gunluk gecikmem vardi.Bugun 5 e kadar yatirmazsaniz avukat gelecek vs vs..Boyle birsey yok.Genel mudurluge sikayet ettim.Bu kisi beni aramasin.Gidin yapabiliyorsaniz haciz islemi baslatin avukata verin dedim.Ama sozlesmemi bana gonderin dedim.Hangi maddede boyle birsey var ispatlayin.Ispatlayamazsaniz ben dava acacagim size dedim.Faiz isletiyorsunuz zateb hergun dedim.Aramayi kestiler.Insanlati bu sekilde kandirip belki de ekmek parasini elinden aliyorlar.Borclu olmak demek insan olmadigimiz anlamina gelmiyor.Boyle insanlara prim vermeyin.Haklarinizi bilin.Boyle insanlara ben de hakkimi helal etmiyorum.
Beni asla yanlış anlamayin. Allah düzlüğe cikmasinizi nasip etsin insallah. Ama bir şey soracagim. Bankacilik mesleginde insanlari hic kandirdiniz mi? Bankacilarin çoğu boyledir. O yuzden Allah uzak tutsun derim. Ve ne kadar bankayla işi olan insan gorduysem hep kendilerini kandiranlara bela okuyorlar.
Eğer birilerinin hakkini caldiysaniz arayip bulun ve helallik dileyin lütfen. Iyice bir düşünün, hatirlamaya çalışın.
Allah yardimciniz olsun....
Ayrica "hak calmak" biraz agir olmus.Cunku yazdiklarimi okursaniz eger Allah inanci olan biriyim.Allah a inanip namaz kilan secde eden birisi insan hakkinin ne kadar onemli oldugunu,harami ve helali bilir.Bilmelidir.Iki kisinin de gunahini alarak vebal altina girmeyin bence.Calmak demek hirsizlik demek cunku.Yine de tesekkur ederim yorumunuza.Burads her turlu yorum acik olmam gerektiginin farkinda olarak yazdim derdimi..
Lutfen beni yanlis anlamayin diye belirtmistim. Bir kac kişinin cok cani yandigi için öyle dedim. Haklisiniz kirmis olabilirim. Hakkinizi helal edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?