Nasıl bir salgın bu ya

çok geçmiş olsun.Adeno virüs olabilir mi? Kızım edenovirüs oldu ondan bana geçti gözüm kızardı aktı baya 10 gün gözden çektim ben. Adenovirüste grip gibi belirtiler oluyor ayrıca göze de yerleşebiliyor.

Şu an ilaç kullanıyor ve bu süreçte doktor gördüyse , genel halinde değişiklik yoksa doktor genelde bekleyin evde diyor. Halsizleşir ya da yeni bir belirti başlarsa hemen beni arayın demişti dr umuz. Biz de influenza değildi ama 4 gün boyunca 4 saatte bir yükselen 39, 39,5 olan bir ateş oldu

Çocuklarım iki haftadır perişan oldular bu salgin yuzunden. İkisininde 5 gun boyunca ateşi surekli 40/41 dereceye çıkıyordu. Oğlum oksurmekten helak oldu bronşit oldu. Çocuklarım ilk kez bu kadar kötü hastalandilar psikolojik olarak çökmüş durumdayim.

1 haftadır bu salginla urasiyorz ateş ishal kusma bu sene maalesf çok zor doktor dedi kolay kolay geçmiyor

Aynen bende öyle 5 gündür ateş ishal kusma grip pskolojim bitik

Bende bu sene tükendim cidden oğlumun ateşi daha bugün düştü 4. Günde. Öksürmekten kusuyorum yediğim şeylerden ağzıma deterjan tadı geliyor meyveler hariç

Dün gece çok kötü geçti ama bugün sonunda düştü ateşi 4. Gündeyiz

5. Gün bitiyor en azından oğlumda o zaman bitti. Çok geçmiş olsun

hanım efendi strep A boğaz iltihabı yapar evet
ama kızıl da yapabilir ki burada bir üye okulunda kızıl görüldüğünü söylemiş --ki kızıl hiç belirtisi olmayan kuluçka döneminde bulaşan bir hastalık.

adenovirüs de normalde kimseye bir şey yapmaz
ama bu sene ciddi bir salgın yaptı

medya "nedense" abartmadı, ABDde 15 milyon kişi hasta şu anda bu nüfusun %5i yapıyor daha önceki senelerde daha kış başında %5 gibi bir rakama hiç ulaşılmamıştı
Almayanda çocuk üniteleri tamamen doldu bu da şimdiye kadar hiç olmamıştı.

sorun strep a sorunu değil, covid influenza (muhtelif türleri), rsv (parainfluenza), adeno, rhino bu ara ne ararsanız var.

cidden büyük bir sorun olmasa kimse durup dururken ajitasyon yapmazdı. neredeyse COVID peak dönemindeki rakamlara ulaşıldı aslında abartmanın tam aksine ortalık fazla bile sakin aslında.

Evet burada okudum bir üyenin yeni doğan bebeği yoğun bakıma girmiş anaokulundan abla getirmiş
Entube durumdaymis
Günah değil mi o bebeğe okullar saatli bomba gibi şu anda.

avrupa kış tatiline girdi
noel 2 hafta filan tatiller şu anda
bu sürede sakinleşir

ama bizim daha tatilimize var sanırım? (benim çocuğum yok)
valla yiğenlerim var ailesel bir durumdan dolayı bu hafta evde kreşe giden
yemin ederim gitmiyor diye mutluyum.

İnfluenza hık demiş covidin burnundan düşmüş yemin ediyorum şuan aynı covid olduğum zaman ki bulantıları yaşıyorum kendi yaptığım salatanın kokusu beni kusturdu

Merhaba sanırım kizim da influenza test yaptıracağım ama sormak istedim ilacının adı nedir özelden yazabilirsiniz.
24 saatte belirtileri kesti dediğiniz için öğrenmek istedim acikcasi süründüğü yeter cocugun.. ne yazik ki her dr farkli yol takip ediyor.

İşte tam dediğiniz gibi bende bunu anlamıyorum ne sakin dimi ortalık ne sağlık bakanlığından bi açıklama var ne bişey maskeyi bari yarı yıl tatiline kadar mecbur tutsalar.hani herhangi bi salgın döneminde ne salgını olursa olsun uzaktan eğitime geçilcek önlemler alıncaktı anlamıyorum ya yazık değilmi ya çocuklarımızı okula yollamayalım ozaman elimde olsa yada gerçekten tanıdık bi doktor olsa gerçekten uzun süreli rapor alsam diye bile düşünüyorum ya

Strep A sanki hayatımızda hiç yokmuş gibi algı var bende bundan bahsediyorum.Strep a, domuz gribi , rsv hep hayatımızda vardı şu sıralar combo geçiriliyor.Yani ikisini üçünü birden bunun önemini ve önlemini anlatın buna birşey dememedim ama abartı dediğim ingiltereden türkiyeye de geldi mi strep vakaları aman allahım dedikleri için bu hastalık vardı ve çocuklarına test yapmadıkları için bilmiyorlar dedim.Devlet hastanelerin de evet bu testler yapılmadığı için kızıl vakaları artar.Tüm bademcik ya da ateşli hastalıklara antibiyotik verilip gönderiliyor.Belki ateşi domuz gribinden belki beta dan bunun teşhisini koyamadıkları için herkese de kolaylıkla bulaşıyor.
Asıl konuşulması gereken konu da antibiyotik krizi var bu konuşulmuyorken diğerleri hiç konuşulmaz.Herkes sanırım memnun .

Biz 3 gece bu durumdayız dün serum yemişti dedim rahatlıyor galiba 4-6 saat arayı açtık fakat bugün 3 saat dolmadan ateş çıkıyor zaten 37 lerde şurup etki edince de . Çok korkuyorum uzun sürmez inş. Çok ilaç kullandı çünkü eylülde havale geçirdi geniz eti de var antibiyotik ve ateş düşürücü kullanmadığımız nadir zaman oldu. Dr umuz da bunu bildiği için 3 saatte bir verin ilaç dedi ağlıyorum resmen şuan . genzide tıkalı çok zor nefes alıyor. İshal de var yemek yemiyor çok zor durumda yız

Kaç yaşında? Geniz eti ne zamandan beri var?

Allahım acil şifalar versin inşallah tüm hastalara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…