- 9 Nisan 2018
- 1.421
- 3.799
- 133
- Konu Sahibi ozgurruzgar
-
çok geçmiş olsun.Adeno virüs olabilir mi? Kızım edenovirüs oldu ondan bana geçti gözüm kızardı aktı baya 10 gün gözden çektim ben. Adenovirüste grip gibi belirtiler oluyor ayrıca göze de yerleşebiliyor.Ya kızlar birşey soracağım doktor dün bize 3 virüsün karışımı dedi birisi korona diğeri domuz gribi ama 3. Olan ne ? Doktor şuan test yaptırsanız da negatif alırsınız dedi zaten bizim de öyle bir niyetimiz yoktu çünkü süreci biliyoruz . Birde benim kaburga kemiklerimin ağrısını hiç birşey geçirmiyor ne yapacağımı bilemiyorum
Şu an ilaç kullanıyor ve bu süreçte doktor gördüyse , genel halinde değişiklik yoksa doktor genelde bekleyin evde diyor. Halsizleşir ya da yeni bir belirti başlarsa hemen beni arayın demişti dr umuz. Biz de influenza değildi ama 4 gün boyunca 4 saatte bir yükselen 39, 39,5 olan bir ateş olduYa influenza da çocuklarda ateş ne zaman bitiyor acaba kızlar ? Oğlumun 3. Günü damar yolunu bu akşam çıkarttık daha . 19:30 da ilaç içti 20:00 de uyudu ateşi 37 di ilaç içerken şuan 38 canım o kadar sıkılıyor ki artık bağıra çağıra ağlamak istiyorumdoktora yazamıyorum çünkü covid geçirirken gece çok geç saatlerde bile bizi aradığı yardım ettiği için yüzüm kalmadı artık
1 haftadır bu salginla urasiyorz ateş ishal kusma bu sene maalesf çok zor doktor dedi kolay kolay geçmiyorİyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Aynen bende öyle 5 gündür ateş ishal kusma grip pskolojim bitikÇocuklarım iki haftadır perişan oldular bu salgin yuzunden. İkisininde 5 gun boyunca ateşi surekli 40/41 dereceye çıkıyordu. Oğlum oksurmekten helak oldu bronşit oldu. Çocuklarım ilk kez bu kadar kötü hastalandilar psikolojik olarak çökmüş durumdayim.
BendeÇocuklarım iki haftadır perişan oldular bu salgin yuzunden. İkisininde 5 gun boyunca ateşi surekli 40/41 dereceye çıkıyordu. Oğlum oksurmekten helak oldu bronşit oldu. Çocuklarım ilk kez bu kadar kötü hastalandilar psikolojik olarak çökmüş durumdayim.
Dün gece çok kötü geçti ama bugün sonunda düştü ateşi 4. GündeyizŞu an ilaç kullanıyor ve bu süreçte doktor gördüyse , genel halinde değişiklik yoksa doktor genelde bekleyin evde diyor. Halsizleşir ya da yeni bir belirti başlarsa hemen beni arayın demişti dr umuz. Biz de influenza değildi ama 4 gün boyunca 4 saatte bir yükselen 39, 39,5 olan bir ateş oldu
5. Gün bitiyor en azından oğlumda o zaman bitti. Çok geçmiş olsunYa influenza da çocuklarda ateş ne zaman bitiyor acaba kızlar ? Oğlumun 3. Günü damar yolunu bu akşam çıkarttık daha . 19:30 da ilaç içti 20:00 de uyudu ateşi 37 di ilaç içerken şuan 38 canım o kadar sıkılıyor ki artık bağıra çağıra ağlamak istiyorumdoktora yazamıyorum çünkü covid geçirirken gece çok geç saatlerde bile bizi aradığı yardım ettiği için yüzüm kalmadı artık
hanım efendi strep A boğaz iltihabı yapar evetStrep A bildiğiniz badecik şişmesi göz göz. Benim oğlum ondan oldu ama bunu her sene oluyor çocuklar medya nedense abartmış.
Yani 3 ilde görüldü filan değil gidin test yaptırın sadece çocuklarda değil sizde de çıkar. özel hastaneler dışında hiçbir hastane test yapmıyor ki inflanza a ,b ,strept a ,covid filan...
hanım efendi strep A boğaz iltihabı yapar evet
ama kızıl da yapabilir ki burada bir üye okulunda kızıl görüldüğünü söylemiş --ki kızıl hiç belirtisi olmayan kuluçka döneminde bulaşan bir hastalık.
adenovirüs de normalde kimseye bir şey yapmaz
ama bu sene ciddi bir salgın yaptı
medya "nedense" abartmadı, ABDde 15 milyon kişi hasta şu anda bu nüfusun %5i yapıyor daha önceki senelerde daha kış başında %5 gibi bir rakama hiç ulaşılmamıştı
Almayanda çocuk üniteleri tamamen doldu bu da şimdiye kadar hiç olmamıştı.
sorun strep a sorunu değil, covid influenza (muhtelif türleri), rsv (parainfluenza), adeno, rhino bu ara ne ararsanız var.
cidden büyük bir sorun olmasa kimse durup dururken ajitasyon yapmazdı. neredeyse COVID peak dönemindeki rakamlara ulaşıldı aslında abartmanın tam aksine ortalık fazla bile sakin aslında.
Evet testi var. Benim çocuğumda da antibiyotik vermişlerdi, ateş düşmeyince aynı gün başka doktora gittik. Çünkü ilk kez 39 dereceyi gördük biz de. Ateş düşürücü bile işe yaramamıştı. Covid gibi pcr testiyle bakılıyor. Test pozitif çıkarsa ilacını veriyorlar. İlaç bizde 24 saatte tüm belirtileri kesti. Sanırım 5 gün kullanmıştık.
İşte tam dediğiniz gibi bende bunu anlamıyorum ne sakin dimi ortalık ne sağlık bakanlığından bi açıklama var ne bişey maskeyi bari yarı yıl tatiline kadar mecbur tutsalar.hani herhangi bi salgın döneminde ne salgını olursa olsun uzaktan eğitime geçilcek önlemler alıncaktı anlamıyorum ya yazık değilmi ya çocuklarımızı okula yollamayalım ozaman elimde olsa yada gerçekten tanıdık bi doktor olsa gerçekten uzun süreli rapor alsam diye bile düşünüyorum yahanım efendi strep A boğaz iltihabı yapar evet
ama kızıl da yapabilir ki burada bir üye okulunda kızıl görüldüğünü söylemiş --ki kızıl hiç belirtisi olmayan kuluçka döneminde bulaşan bir hastalık.
medya "nedense" abartmadı, ABDde 15 milyon kişi hasta şu anda bu nüfusun %5i yapıyor daha önceki senelerde daha kış başında %5 gibi bir rakama hiç ulaşılmamıştı
sorun strep a sorunu değil, covid influenza (muhtelif türleri), rsv (parainfluenza), adeno, rhino bu ara ne ararsanız var.
cidden büyük bir sorun olmasa kimse durup dururken ajitasyon yapmazdı. neredeyse COVID peak dönemindeki rakamlara ulaşıldı aslında abartmanın tam aksine ortalık fazla bile sakin aslında.
Strep A sanki hayatımızda hiç yokmuş gibi algı var bende bundan bahsediyorum.Strep a, domuz gribi , rsv hep hayatımızda vardı şu sıralar combo geçiriliyor.Yani ikisini üçünü birden bunun önemini ve önlemini anlatın buna birşey dememedim ama abartı dediğim ingiltereden türkiyeye de geldi mi strep vakaları aman allahım dedikleri için bu hastalık vardı ve çocuklarına test yapmadıkları için bilmiyorlar dedim.Devlet hastanelerin de evet bu testler yapılmadığı için kızıl vakaları artar.Tüm bademcik ya da ateşli hastalıklara antibiyotik verilip gönderiliyor.Belki ateşi domuz gribinden belki beta dan bunun teşhisini koyamadıkları için herkese de kolaylıkla bulaşıyor.hanım efendi strep A boğaz iltihabı yapar evet
Biz 3 gece bu durumdayız dün serum yemişti dedim rahatlıyor galiba 4-6 saat arayı açtık fakat bugün 3 saat dolmadan ateş çıkıyor zaten 37 lerde şurup etki edince de . Çok korkuyorum uzun sürmez inş. Çok ilaç kullandı çünkü eylülde havale geçirdi geniz eti de var antibiyotik ve ateş düşürücü kullanmadığımız nadir zaman oldu. Dr umuz da bunu bildiği için 3 saatte bir verin ilaç dedi ağlıyorum resmen şuan . genzide tıkalı çok zor nefes alıyor. İshal de var yemek yemiyor çok zor durumda yızInfluenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?
Kaç yaşında? Geniz eti ne zamandan beri var?Biz 3 gece bu durumdayız dün serum yemişti dedim rahatlıyor galiba 4-6 saat arayı açtık fakat bugün 3 saat dolmadan ateş çıkıyor zaten 37 lerde şurup etki edince de . Çok korkuyorum uzun sürmez inş. Çok ilaç kullandı çünkü eylülde havale geçirdi geniz eti de var antibiyotik ve ateş düşürücü kullanmadığımız nadir zaman oldu. Dr umuz da bunu bildiği için 3 saatte bir verin ilaç dedi ağlıyorum resmen şuan . genzide tıkalı çok zor nefes alıyor. İshal de var yemek yemiyor çok zor durumda yız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?