• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir salgın bu ya

5 yaşında 3.5 yaşında çok belirgin oldu
Benim ilk kızım ameliyat olmuştu. Sağlıklıyken bile horluyordu gece ve yüzde doksana yakın tıkanıklık vardı röntgen filminde görünüyordu. Devamlı hasta olup antibiyotik kullanıyordu. Durumunuz böyleyse ameliyatı tavsiye ederim.

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Ben 3,4ay çektim o öksürüğü içmediğim bitkisel çay yemediğim karışım kalmadı desem yeridir şuruplar ilaçlar. En son sağlık ocağındaki doktor farklı bir antibiyotik ve c vitamini yazdı öyle kurtuldum

Canim gecmis olsun

Belki duymusunuzdur Belcika agir virus vakasi ilan etti ,hatta kapanmayi maskeyi falan dusunuyolar

Ben kendi sahsima gelirsem 33 yasindayim hayatimda hic bukadar kotu bi hastalik gecirdigimi hatirlamiyorum
Noel tatili dolayisiyla doktorum izindeydi

Tam 8 gun boyunca evde oksuruk, ciger agrisi, eklem agrilari,bogaz agrisi ,bas agrisi yani total bisekilde atlatmaya calistim.

En sonunda baska doktora gittim antibiyotik yazdi. Bu arada antibiyotik ciddi anlamda cok zor yazilir . Hastanede yattim desem cok normal ama antibiyotik kullaniyorum desem vah vah durumun vahim denilen bi sistemde Yasiyoruz.

O antibiyotige ragmen tam 11.gun biraz kendime geldim

Canim gecmis olsun

Belki duymusunuzdur Belcika agir virus vakasi ilan etti ,hatta kapanmayi maskeyi falan dusunuyolar

Ben kendi sahsima gelirsem 33 yasindayim hayatimda hic bukadar kotu bi hastalik gecirdigimi hatirlamiyorum

Tam 8 gun boyunca evde oksuruk, ciger agrisi, eklem agrilari,bogaz agrisi ,bas agrisi yani total bisekilde atlatmaya calistim.

En sonunda baska doktora gittim antibiyotik yazdi. Bu arada antibiyotik ciddi anlamda cok zor yazilir . Hastanede yattim desem cok normal ama antibiyotik kullaniyorum desem vah vah durumun vahim denilen bi sistemde Yasiyoruz.

Bu arada belirtmeyi unuttum
Influenzaydi benimki

Benim ilk kızım ameliyat olmuştu. Sağlıklıyken bile horluyordu gece ve yüzde doksana yakın tıkanıklık vardı röntgen filminde görünüyordu. Devamlı hasta olup antibiyotik kullanıyordu. Durumunuz böyleyse ameliyatı tavsiye ederim.
Kesinlikle artık karar verdik şu çok hasta ve geniz tamamen tıkalı resmen boğulur gibi ses çıkıyor ateş zaten bitirdi bizi. Ağzı açık nefes alırsa da öksürük kusma oluyor. İlk teşhis konduğununda böyle ilerleyeceğini düşünemedik.Burun akıntısı düzelmeden olmaz dedi dr yeşil akıntı vardı. Bir de influenza oldu şimdi çok çaresizim

Sizin kızınız kaç yaşındaydı hangi şehirdesiniz bir zorluk yaşadınız mı? Bu çektiklerimizi görünce zaten mecburuz artık. Kullandığı antibiyotiğin ateş düşürücü nün haddi hesabı yok. Boşa o çiğneme tableti spreyler falan

Sizin kızınız kaç yaşındaydı hangi şehirdesiniz bir zorluk yaşadınız mı? Bu çektiklerimizi görünce zaten mecburuz artık. Kullandığı antibiyotiğin ateş düşürücü nün haddi hesabı yok. Boşa o çiğneme tableti spreyler falan
4.5 yaşındaydı. Özel hastanede ameliyat oldu. Sabah ameliyat oluyor akşam eve geliyorsunuz. İlk etapta her şeyi yiyemiyor, bir haftalık plan veriyor doktor. Beş gün-bir hafta sonra normale dönüyor.

Canim gecmis olsun

Evet haberlerde duydum bende bikaç ülke resmi salgın ilan etmiş.ben bu konuyu açtımda hastaydım iyileştim ve 10 gün sonra tekrar hasta oldum ve suan hastayım ve tekrar malesef antibiotik kullanıyorum sizede çok geçmiş olsun

Evet haberlerde duydum bende bikaç ülke resmi salgın ilan etmiş.ben bu konuyu açtımda hastaydım iyileştim ve 10 gün sonra tekrar hasta oldum ve suan hastayım ve tekrar malesef antibiotik kullanıyorum sizede çok geçmiş olsun
Antibiyotik kullanirken probiyotikde kullan, tabiki doktorunada danis oncelikle.
Bende suna Antibiyotik kürüne basladim
Tesekkur ederim

Panik atak hastasiydim ama iyice iyilesmistim simdi hasta olacam korkusu girip duruyo aklima iyice tetikledi 😵‍💫

herkes kutu kutu antibiyotik içmiş maşallah
viral salgın var neden herkese antibiyotik veriyorlar anlamadım

ekşide de herkes doktor antibiyotik verdi yazmış
ilaçlar yoka düşmüş, bu ülke neden hep antibiyotik dayıyor çözemedim gitti.
(viral enfeksiyonun yanında ya da hasta olup zyıf düşmüş kişiler bir de bakteri enfeksiyonu yaşamasın diye bir düşünceyi biliyorum ama şu salgın ortamında şart mı bakteri bulaşı için profilaksik tedavi vermek anlamıyorum). Avrupada böyle bir yaklaşım yok mesela.
Evet yok ama gecen cuma faranjit icin doktora gittim. Belki ilk kez oldugum icin cok agirdi durumum. Tek kulak patlayacak gibi, sinuzitlere vurmus , gözümün alti bile agriyor, bizde olsa hemen bi suruntu alinir falan. Bu bana farnjitsin git dinlen gecmezsen gelirsin dedi, gargara bile vermedi. Haftasonu abartmıyorum 3 gun baygin yattim. Geri gittim, bronşitte baslamis. bu sefer günlük 3 mg augmentin verdi ki, böbrek, bağırsak falan saglam bisey varsa bu do antibiyotikle o da curusun. Bunu bastan yapmiyo antibiyotikle tedavi etse bastan ne bu kadar ilerliycek ne sürünücem, kolay ölüyo muyum anlamaya calisiyo heralde.

Viral enfeksiyonla başlıyor antibiyotik vermiyorlar. kulak enfeksiyonu, yoğun geniz akıntısı, ciğerlere inme vb. Şeklinde seyrederse antibiyotik veriyorlar. Benim çocuğumda bu sene 2 kez böyle oldu malesef. Viral başlayıp bakteriyel devam etti, nasıl oluyor, ne oluyor anlamıyorum 😔
Ne bu hastaligin bi adi var mi?

herkes kutu kutu antibiyotik içmiş maşallah
viral salgın var neden herkese antibiyotik veriyorlar anlamadım

ekşide de herkes doktor antibiyotik verdi yazmış
ilaçlar yoka düşmüş, bu ülke neden hep antibiyotik dayıyor çözemedim gitti.
(viral enfeksiyonun yanında ya da hasta olup zyıf düşmüş kişiler bir de bakteri enfeksiyonu yaşamasın diye bir düşünceyi biliyorum ama şu salgın ortamında şart mı bakteri bulaşı için profilaksik tedavi vermek anlamıyorum). Avrupada böyle bir yaklaşım yok mesela.
Avrupada yasiyorum
Bizde 1 yil icinde 3den fazla antibiyotik alamazsin.
Ben bu hastalandigimda doktorum antibiyotik yazdi cunku bakteri vardi 8gundur iyilesmek icin caba sarfettim kendi kendime.

Normal bi nezle olsam bile hemsire emeklisi teyzem antibiyotik al diyor bana (kendisi Turkiyede) 🤦‍♀️
Aslinda insanlara antibiyotigin bagirsakdaki faydali bakteri oldurdugunu buyuzden bagisiklik sisteminin dustugunu anlatmak gerek.

Evet yok ama gecen cuma faranjit icin doktora gittim. Belki ilk kez oldugum icin cok agirdi durumum. Tek kulak patlayacak gibi, sinuzitlere vurmus , gözümün alti bile agriyor, bizde olsa hemen bi suruntu alinir falan. Bu bana farnjitsin git dinlen gecmezsen gelirsin dedi, gargara bile vermedi. Haftasonu abartmıyorum 3 gun baygin yattim. Geri gittim, bronşitte baslamis. bu sefer günlük 3 mg augmentin verdi ki, böbrek, bağırsak falan saglam bisey varsa bu do antibiyotikle o da curusun. Bunu bastan yapmiyo antibiyotikle tedavi etse bastan ne bu kadar ilerliycek ne sürünücem, kolay ölüyo muyum anlamaya calisiyo heralde.
O doktor avrupadan gelmistir 😀
3gun hasta yatakda yatmadan doktora gitmiyoruz bile
Heralde 3 gun icinde olmezse bizimdir olurse sikinti yok falan yemini ediyolar😀

Viral enfeksiyonla başlıyor antibiyotik vermiyorlar. kulak enfeksiyonu, yoğun geniz akıntısı, ciğerlere inme vb. Şeklinde seyrederse antibiyotik veriyorlar. Benim çocuğumda bu sene 2 kez böyle oldu malesef. Viral başlayıp bakteriyel devam etti, nasıl oluyor, ne oluyor anlamıyorum 😔
Bu ben 🙋‍♀️
Yilbasini yatakda gecirdim ve ilk kez hasta oldugum icin ve 8 gundur iyilesmeye dair bi isaret olmadigi icin agladim
Bi ara gidip direk kendimi kanal boyu atim kurtulim dedim ya okadar ki bi bikkinlik gelmisti

Kayinpederim geçen hafta 5gun hastaydı
Pazar gecesi uyuyamamış. Ambulans çağırmışlar yatamıyormus hava alacaklarmış rahat gitsin diye 67 yaşında idi.
Ambulansa giderken asansöre binmiş bizimkiler aşağı inerken ambulansta mor görmüşler. 3 dk da hastahanede olmuşlar inerken ztn kolları düşmüş gözleri gitmiş. 5 dkda kaybettik gitti..
Akcigerde problem vardı anbiyotik alıyordu 2. Ye gittiler iyi dediler

Ben hissetmiştim o vicdan azabı çok kötü eşime de açık açık dedim cuma günü. Bas git gör bak hiç içim rahat değil dedim ama iyiymiş dedi. Sırtımıza tonlar yuklendi

Back