• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir evlilik benimkisi?

Furiosa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
9
3
1
48
Merhaba, bu forumdaki ilk başlığım. Bugüne kadar nasıl bir evlilik sürdüğümü ailem dışında kimseye anlatmamayı tercih ettim. Anlatılması gereken olağandışı bir şey olarak görmedim. Dün yaşadıklarımdan sonra artık bu ihtiyacı hissediyorum.

11 yıldır evliyim, eşim yabancı. 1 oğlum var. Geçen sene yaz ertesine kadar 7 yıl eşimden ayrı yaşadım, evlendikten sonra sadece 3 yıl birlikte yaşayabildik. İşim nedeniyle iki sene yurtdışına gitmek zorundaydım, eşim ise kendi ülkesinde iş kurmaya karar verip benim yurtdışına çıktığım yıl kendi ülkesine gitti. Ben iki sene sonra döndüğümde o dönmedi, sonraki 5 sene boyunca da asla Türkiye'ye yerleşmek istemedi. Ben de devlet memuru olduğum için işimden ayrılıp onun yanına gitmem hiç kolay değildi. 5 sene daha ayrı yaşadık. Ayrı yaşadığımız bu toplam 7 senelik zaman diliminde birbirimizin kontrolünü kaybettik. Belki de birlikte yaşasaydık çoktan bitecek olan evliliğimiz birbirimize pek fazla katlanmak zorunda olmadığımızdan bu kadar sürebildi. Birlikte yaşadığımız ilk 2 senenin sonunda sıkça kavga ettiğimiz bir döneme girmiştik. Kavga nedenlerimiz kıskançlık, birbirimizi değiştirmeye çalışmak, yaşam tarzına karışmak gibi nedenlerdi. Ben yurtdışına gidip döndükten sonra artık ayrı hayatlar yaşadığımız için tartışmalarımız da bitmiş oldu. Tek derdimiz görüştüğümüz zamanlarda birlikte olduğumuz vakitlerden ve birbirimizden alabileceğimiz en çok keyfi almaktı. Bir zaman sonra bunun çalıştığını fark ettik. Her şeyden önce evlenmemizin asıl sebebinin bu olduğunu hatırladık, yani birbirinden keyif alan iki insan olarak hayatlarımızı birleştirmek. Ama sonra anladık ki ne o ne de ben hayatlarımız birleştiğinde dikbaşlı bireyselliklerimizden ve egolarımızdan vazgeçip aile adındaki kurumu yaşatabilecek donanıma sahip insanlarız.

Ayrı yaşadığımız bu 7 senede çok şey öğrendik ve birbirimizin hayatına karışmadan birbirimizi mutlu edebilmenin formülünü bulmuştuk. Geçen sene tekrar ve bu sefer keşfettiğimiz formülü uygulayarak birlikte yaşamaya karar verdik. Bu nedenle ben meslekten istifa ettim, o da ülkesindeki işini kapattı. Birlikte İngiltere'ye taşındık. 6 aydır birlikteyiz. Bu 6 ay hem benim hem de onun ayrı yaşadığımız 7 sene boyunca kazandığımız 'yeni' alışkanlıklarımıza sahne oldu. Tartışmıyoruz, tekrar birlikte olabildiğimiz için mutluyuz, birbirimizi gerçekten çok sevdiğimizi yüzümüzde bir tokat gibi yeniden hissetmeye başladık bile. Peki bu nasıl oldu? Mucize bu işin neresinde? Bütün bunlar bir bedel ile birlikte geldi. Birbirimizi çok sevmenin, iyi ve kötü anlarımızda birbirimizin yanında olmanın dışında yaptığımız bir şey var: umursamamak ve sorgulamamak. Çünkü eğer yine birbirimizin yaptıklarını kafaya takıp sorgulayacak olursak büyü bozulacak, ne o ne ben nefes alabileceğiz ve eskisi gibi birbirimizden kaçmaya çalışacağız.

Ne kadar bu durumdan memnun olduğumu düşünsem de aklımda yanlış bir şeyler olduğunu söyleyen bir ses var. Dün gece eve gitmedim, bir mesajla bu gece gelmeyeceğimi haber verdim. Cevap gelmedi. O an dünyanın en şanslı kadını olduğumu düşündüm. Kendim gibi davrandığım için hesap vermek zorunda değildim, haber vermem yetiyordu. Bu akşam eve gelene kadar hiç haberleşmedik. Geldiğimde eşim evde yoktu. Aramadım bile. 1 saat sonra eve geldi ve bana dün ne yaptığımı sordu. Kavga etmesini ümit ederek şuursuz bir şekilde arkadaşlarımla takıldığımı söyledim. Verdiği tepki 'Peki, eğlenebildin mi?' oldu. Hiçbir şey söylemedim. Ne yaptım ben diye düşünmeden edemiyorum. İstediğim gerçekten de bu muydu bilmiyorum. Görünürde her şeyin çok güzel olduğu, eskiden olsa ideal olarak tasvir edeceğim bir hayatım var. Ama içten içe birbirimizin üzerinde bu seviyede kontrolümüzün olmaması beni rahatsız etmeye başladı. Ne istediğimden artık emin değilim.

Sürekli bu düşüncelerle boğuşuyorum, artık anlatıp rahatlamam gerekiyordu. Sizinle paylaşmak istedim. Bunları okuduğunuzda vaktinizi çaldığımı düşündürttüysem özür dilerim.

Evlilik özgürlüğün elimizden alınması değil ama evlilik fedakarlık ve birlikteliktr bence.. aynı yöne bakabilmek,baktığın yerde aynı şeyleri düşünebilmek.. bilemedim ki,sizin evliliğiniz evlilik gibi gelmedi bana.. sınırları yok gibi..

Bana göre değil. ..yani ben yapamam böyle birseyi.
Ama başaran ve mutlu olan birileri varsa da Kutlarım yani.
Çocuk yok sanırım.

Cogu zarar azi kär diye bir lav varya aynen oyle herseyde bu boyle o yuzden ne istedigimizi bilmedigimizi zannediyoruz ama oyle degil iste birbirinizi ne cok sıkacaksiniz nede gevsek birakacaksiniz

Biz çok karışmayız birbirimize ama o gece eve gelmemenin sonunda eğlenebildin mi cümlesi beni de rahatsız ederdi
Böyle evlilik yürürmü evet yürür ama tamamen kontrolsüz ve sınırsız yaşamak da bence aile bağı oluşturmak için yetersiz
Birbirinize karşı sorumluluğunuz yok sanırım

yazıp yazp sildim ama yazacağım ..
bazı insanlara evlilik kurumunu :
darmı geliyor ,büyük mü geliyor bilemem ama
böyle olmaz.( evlilik ruhu olmayan biri söylüyor)

ev arkadaşında olsa hiç mi sormaz nerdesin demeyii

Sizinki nsl evlilik anlamadım hayat arkadaşligindan başka birşey değil ,ne güzel bir başlangıç yapmışınıź bir sofrada tüm ailenin yemeyini kaşiklayip birbirini gözüne bakmasi,aynı masada oturması ,yatarken iyi geceler,Günaydın demesi , evlilik te ben bu gece gelmiyorum demek ne demek ?güzelim o sana öğle yapsa sen ne yapardin onun gibi karsilarmiydin

Bana göre değil. ..yani ben yapamam böyle birseyi.
Ama başaran ve mutlu olan birileri varsa da Kutlarım yani.
Çocuk yok sanırım.

1 oğlum var.

Biz çok karışmayız birbirimize ama o gece eve gelmemenin sonunda eğlenebildin mi cümlesi beni de rahatsız ederdi
Böyle evlilik yürürmü evet yürür ama tamamen kontrolsüz ve sınırsız yaşamak da bence aile bağı oluşturmak için yetersiz
Birbirinize karşı sorumluluğunuz yok sanırım

Ben de geleneksel bir aile bağımız olduğunu düşünmüyorum. Ama benim için aile yapayalnız olduğumuz bu hayatta güvenebileceğimiz ve zorluklarda yanımızda olacak, bizim için ihtiyacımız olduğunda fedakarlıklar yapabilecek kişilerdir. Çok şükür bu konularda sorunlarımız yok. Bugüne kadar birbirimize sayısız fedakarlıklar yaptık. Asla birbirimize olan güvenlerimizi sarsmadık. Bir şey saklamadık. Sorumluluklarımızın ne olduğu açıkça konuştuk ve bunları yerine getirdik. Bunlar olmadan hiçbir şey olmazdı zaten. Ama şu an eksik olduğunu düşündüğüm şey eskiden fazla olduğunu düşündüğüm şey. Sorumluluklarım haricinde benden hesap sormaması. Bu umursamamazlık çok tatlı geliyor ama içten içe bir eksiklik hissediyorum.

1 oğlum var.

Ben de geleneksel bir aile bağımız olduğunu düşünmüyorum. Ama benim için aile yapayalnız olduğumuz bu hayatta güvenebileceğimiz ve zorluklarda yanımızda olacak, bizim için ihtiyacımız olduğunda fedakarlıklar yapabilecek kişilerdir. Çok şükür bu konularda sorunlarımız yok. Bugüne kadar birbirimize sayısız fedakarlıklar yaptık. Asla birbirimize olan güvenlerimizi sarsmadık. Bir şey saklamadık. Sorumluluklarımızın ne olduğu açıkça konuştuk ve bunları yerine getirdik. Bunlar olmadan hiçbir şey olmazdı zaten. Ama şu an eksik olduğunu düşündüğüm şey eskiden fazla olduğunu düşündüğüm şey. Sorumluluklarım haricinde benden hesap sormaması. Bu umursamamazlık çok tatlı geliyor ama içten içe bir eksiklik hissediyorum.
Ozaman sıkıntı olmaması lazım
Belki kıskanılmak istiyorsunuz hep olmayan aranır ya ondandır o da

Ozaman sıkıntı olmaması lazım
Belki kıskanılmak istiyorsunuz hep olmayan aranır ya ondandır o da

Sadece kıskanılmak mı istiyorum bilmiyorum. Yarın kendime ait tüm birikmiş paramı çar çur etsem de tek kelime etmeyeceğinden eminim. Galiba bu umursamamazlıktan korkuyorum ben.

Sadece kıskanılmak mı istiyorum bilmiyorum. Yarın kendime ait tüm birikmiş paramı çar çur etsem de tek kelime etmeyeceğinden eminim. Galiba bu umursamamazlıktan korkuyorum ben.
Haklısın umursanmamanın da ayarı olmalı tıpkı kıskançlık gibi
Bilmiyorum ama kıskançlık demeyeyim de işte oradaki ne deniyorsa o duyguya anladım sizi rahatsız edeni o eksik ve haklısınız Bencede

Bende kendimi medeni bilirdim.

11 yıllık evliliğin 7 yılı ayrı geçmiş. Gece gelmeyeceğim denip gece gelinmiyor. Geldikten sonra bey eve geliyor. Ben evlilik görmedim.

Biliyorum taşlanacagım ama;
bu 7 yıl içinde hem sizin, hemde eşinizin başkalarıyla birlikte olmadığına inanmam çok zor. Üstelik bunları karşılıklı kabul etmenizde bi garip gelirdi bana. Her ne kadar dik başlı karışılgan bireylerde olsanız. evlilik farklı bi şey. Sizinki amerikan tabiriyle açık ilişki gibi bi şey olmuş. Üstelik sonradan bi araya gelmekte garip olmuş.

Bende merak ettim eve gitmediğiniz gece ne yaptınız,tabiki cevaplamak zorunda değilsiniz..

Bu bir evlilik değil, evcilik. Evlilik bu değil emin olun sizi sikan şeyin aslında sizi bir arada tutan şey olduğunu çok geçmeden anlayacaksınız.

Çok uzun konu ya keşke böyle uzun konularda bide özet bölümü olsa

Özgürlük ve olgunlaşmak çok iyi.
Fakat artik ayrı değilsiniz bence biraz ikili takılmaya ihtiyacınız var.

Elbette eski özgürlük durumu hafif kısıtlanmalı ve biraz ilişki hatta evlilik sorumluluğu gerek.

Bu şekilde yönlendirirseniz siz istediğinizi elde edersiniz ancak erkek bir kere özgür oldu mu eskiye dönmesi ve uyum sağlaması çok zor olacaktır.
Bu konu yüzünden tartismalar çıkabilir.

Sonuçta ingiliz kültürü ile yetişmediniz benlikte ego ve gelenek diye bir sey yatıyor.
F Furiosa

Nereye kadar devam peki?
Birbirinizden haz almamaya başladığınızda ne olacak? Hadi herkes kendi yoluna mı?
Rahat olduğum için mutluyum, eşimi seviyorum diyorsunuz, inanmıyorum açıkçası. Bir terslik bir boşluk var.
Ya eşinizi sevmiyorsunuz. Ya da rahatım diye kendinizi avutuyorsunuz

Back
X