Nasıl Arkadaş Ediniyorsunuz?

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Evet derdim bu. Evleneli 1 yıl oldu. 5 yıldır aynı şehirde yaşıyorum ama maalesef arkadaş çevrem iş yerimle sınırlı. Oradaki insanlarla da taban tabana zıt hayat tarzlarımız var. Bazen görüyorum insanlar birbirleriyle plan yapıyor gezmeye gidiyor oturmaya gidiyorlar filan. Çok eski arkadaşlarım bile ben aramazsam asla merak etmezler. Haliyle yalnızız.

Aslında oldukça sosyal bir insanım. Girdiğim ortamda hemen ilişki kurarım. Spor salonuna çeşitli kurslara katıldım şimdiye kadar. Oralardan tanıdığım insanlar da oldu ama hep geçici kaldı ilişkilerimiz.

Sizler nasıl arkadaş ediniyorsunuz?

Ben birlikte planı ancak toplu isek yapıyorum. Yani 3 ve daha fazla kişi ile. Teke tek organizasyonları sevmiyorum pek. Ancak çok güvendiğim eski arkadaşlarımla ki sayısı 5 i geçmez birebir görüşürüm.

Genelde iş arkadaşları ile plan yaparız toplu toplu. Ben de çok arkadaş canlısı değilim öyle hemen kaynaşan falan.. 3-5 kişi var işte görüştüğüm bu kadar. Yalnız olmaktan memnun oluşumdan kaynaklı sanırım.

Ama komşulardan gözlemlediğim pastayı yapan yan komşunun ziline basıyor , öbürü gelsene içeri diyor artık ne konuşuyorlarsa bikaç seferden sonra pastasız direk "kahveni içmeye geldim" yakınlığı kuruyolar :D

Edinmiyorum. Salonda veya kurslarda topluca bi etkinlik olursa katılıyorum oralarda herkes kendi dengine göre birilerini buluyor zaten. Ben de bulduysam onlarla görüşüyorum ama genel olarak sıkılıyorum insanlardan yaa. 3 kez görüşürsem 4. zor . Çoook eski arkadaşlarımla görüşmeyi tercih ediyorum

benim en çok çektiğim konu çok arkadaşımın olması. okulda hazırlıkla beraber 3.senem oldu,her aldığım derste sınıftaki herkes beni kankası bildiği için insanları telefonuma ayşe(eng102) diye kaydetmeye başladım...çünkü genelde karıştırıyorum ve trip yiyorum:KK70:

çok arkadaşımın olması benim küçüklükten gelen bir özelliğim sanırım. insanlarla hemen samimi olurum. çok cıvık değil ama soğuk olmayan ilişkiler kurarım. karşımdaki insan da bana iyi bir izlenim verdiyse mesela dersten sonra kahve içmeyi teklif ederim,illa karşıdan beklemem. mesela 2 kişi bir yere gidiyorsak ortak arkadaşımız olan birine denk gelirsek onu da çağırırım. kalabalık olmayı seviyorum. sürekli karşıdan da teklif beklemem.

ama kötü yanları da var. mesela can dostum dediğim 2 kişi var onlar hariç haddi olmayan herkes kendilerini en yakın arkadaşım zannediyor. bilmiyorlar ki ben herkese karşı sıcakkanlıyım...

siz de mesela karşıdan teklif beklemeseniz,sohbet ettiğiniz kafanızın uyuştuğu birini ne bileyim kahve içmeye,tatlı yemeye davet etseniz? tabi kişiliğinize ters değilse. karşı tarafa o sıcak duyguları verdikten sonra arkadaş olmamak için bir sebep kalmıyor ortada. kabuğunuza çekilmeyin yeter.

"arkadaşa ihtiyaç yok ki" diyen arkadaşlara sormak istiyorum, mesela "kınam, nişanım, düğünüm olunca napıcam, kimi çağırıcam" diye düünmüyor musunuz sonuçta bunlar yalnız olmuyor ki arkadaşa ihtiyaç var

evli kadınlar da bebek doğurunca baby shower falan yapıyorlar çağıracak hiç arkadaşı olmaması kötü olmaz mı

"arkadaşa ihtiyaç yok ki" diyen arkadaşlara sormak istiyorum, mesela "kınam, nişanım, düğünüm olunca napıcam, kimi çağırıcam" diye düünmüyor musunuz sonuçta bunlar yalnız olmuyor ki arkadaşa ihtiyaç var

evli kadınlar da bebek doğurunca baby shower falan yapıyorlar çağıracak hiç arkadaşı olmaması kötü olmaz mı
Haftaya nişanım olacak. Çağıracağım insanlar tee liseden çook uzun yıllardır birbirimizi çok iyi tanıdığımız insanlar. Hatta ben yıllardır doğup büyüdüğüm şehirde değilim buna rağmen böyle

Bulamazsa yada yaralanirsa insan kismetine razi oluyor;)

o zman benim durum fena, öyle eskiye dayanan dostluklarım olamadı maalesef :KK43:
Aslında doğrusu şöyle olmalıydı yeni arkadaş edinmiyorum. Biri yazmış hatta arkadaşlıkların .oku çıktı diye. Doğru demiş. Kimseyle bir şey paylaşılmıyor, değer versen yanlış anlaşılıyorsun , sır söylesen başkasından duyuyorsun vs. Eski sıkı dostluklarım yetiyor.

Bitane olsun tam olsun bence. Oda bi yerden sonra çok zor oluyor... ailemden kilometrelerce uzaktayım. Burda eşimin arkadaslarının eşleriyle tanıştk kafama uyanlarla konusuyoruz whatsapta grubumuz var 1 yıldır. Olmasada olur diyorum yani sadece ailecek birşeyler yapıyoruz. Hiç arkadasım olmasa aramam bile yalnızlık en güzeli...

dostlarım okul hayatımdan kalma (17 yıllık)
arkadaşlarım yine okuldan, işyerinden bir de son dönemde kızımın arkadaşlarının anneleriyle görüşmeye başladık, iki tanesiyle çok iyi anlaştık, baya keyifli vakit geçiriyoruz, devamlılığı olacak gibi görünüyor.

Ne güzel az ve öz olur. Masraftan da kısılır :D

Hoşuma giden anlaşabileceğimi düşündüğüm birini sahile kahve içmeye davet ederim. Sohbet muhabbet yürürse başka bir zaman kahvaltıya davet ederim. Tabi o arada bakarım o bana karşı bir adım atıyor mu...

Bir de hiçbir özelliği olmayan, ortamda sohbeti iyi olmayan kişileri insanlar aramıyor. Akıllara gelmeyen kişiler genelde böyle insanlar oluyor.

Mesela ben çok iyi bilgisayar bilirim. Video yapma, film çekme, fotoğraf çekme vs gibi şeyler öğrendim. Telefonda kimsenin bilmediği şeyleri bilirim.

Kamp yaparım, güzel araba kullanırım, tamirinden anlarım, alışverişin nerden yapılacağını bilirim, yeni yerler görmek gibi bir hobim var, çantamı takar bir sabah aniden herhangi bir şehre gidebilirim, tatil yerlerini iyi bilirim, çok güzel kahvaltı mekanları bilirim, istabul Anadolu yakasını çok iyi bilirim ve biri şu nerde dediğinde direk otobüsüyle tarif ederim, çok kitap okudum vE büyük kütüphanem var, birisi şuraya gittiniz mi diye sormuşsa kesin gitmiş oluyorum... bilgi almak için dikkatler bana çevrilir. vs vs derken beni arayan soran çok Olur. Tabi kimisi kullanmaya çalışır ama ilk adımında görür gününü...

Demem o Ki kendini iyi tanı vE sağlam yönlerinle yürü. ÖZgüvenin yüksek olursa herkesin dikkatini çekersin.

Hiç arkadaşım yok. Gerekte duymuyorum.
Ki yaşadığım şehirde hiç akrabam olmamasına ragmen gerek duymuyorum :)

Back
X