Narsist kişiler bir kişiyi seçip karşısındaki kişiyi ezmeye çalışırmış karşısındaki kişiye köle gözüyle bakıyormuş sürekli kendi istediklerini yaptırmaya kendi söylediklerinin doğruluğuna inandırmakta sadece tek haklının kendisi olduğunu göstermeye çalışırmış böyle olmazsa kendilerini ezik hissediyorlarmış onları yenmek için hatalarını onların yüzüne vurman gerek özellikle aşalayarak ondan üstün olman gerek asla onun haklı olmasına izin vermemen gerek
Narsist kişiler bir kişiyi seçip karşısındaki kişiyi ezmeye çalışırmış karşısındaki kişiye köle gözüyle bakıyormuş sürekli kendi istediklerini yaptırmaya kendi söylediklerinin doğruluğuna inandırmakta sadece tek haklının kendisi olduğunu göstermeye çalışırmış böyle olmazsa kendilerini ezik hissediyorlarmış onları yenmek için hatalarını onların yüzüne vurman gerek özellikle aşalayarak ondan üstün olman gerek asla onun haklı olmasına izin vermemen gerek
Karşısında ne mümkün onu aşağılamak. Bu durumu netleştirince kafamda baya saydım döktüm. En son sen aşağılık bir kadınsın diye hakaret edip küstü. İki gündür küs
Ben de eşimin narsist olduğunu düşünüyorum. Eminim diyeceğim ama psikologlara saygımdan düşünüyorum diyorum :) YouTube’da Tülay Kök’ün Narsist kişilerle yaşamak tarzında videolarını izleyin. Eminim biraz yol gösterecektir.
Psikiyatrik tanı konulabilmesi için belirli şartları uzun bir süre taşıması gerekiyor. Ben tam anlamiyla proplemi giderilebilmis bir psikiyatri hastası gormedim açıkçası. Temel hedef yaşam kalitesini yukseltmek galiba.
Narsist kişilik bozukluğunun tedavisi var mı? Çevrenizde bu konuda psikolojik yardım alan oldu mu? Eşim çok yüksek ihtimalle bu psikolojik rahatsızlığa sahip. İki senedir neyi neden yaşadığımı konuyu derinlemesine araştırınca anladım. Örnekler çok fazla. Ben en sonunda tükendim 2 aydır psikiyatrdan yardım alıyorum. Ama onu ikna edemiyorum gitmek için.
siz yardım alsanız da bir işe yaramaz çünkü sürekli bir hastayı tolere etmeye çalışıcaksınız, tedavisi vardır bence erşeyin tedavisi var ama kabul etmezse yardım almayı bence geçmez
siz yardım alsanız da bir işe yaramaz çünkü sürekli bir hastayı tolere etmeye çalışıcaksınız, tedavisi vardır bence erşeyin tedavisi var ama kabul etmezse yardım almayı bence geçmez
Üzüldüm durumunuza. Nasıl ikna ettiniz peki babanızı? Allah yardımcınız olsun. Acaba diyorum düzelir mi? İkinci evliliğim ve 11 aylık bir oğlum var. Ama şoktayım gerçekten. Hep kendimde aradım sorunu.
bende aynı durumdayım 6 yıllık evliyim hiç değişmedi değişmezde sürekli gergin kavgacı eleştirel hiç bişeyden memnun olmaz nankörlüğün dibini yaşar sırtımda taşıyıp 2 dk. indirsem kötü olurum ben boşuyacam 2.evliliğm ama daha beter oldum