Narsist kişilik bozukluğu tedavisi

memure09

paşasının validesi
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
161
86
98
40
Narsist kişilik bozukluğunun tedavisi var mı? Çevrenizde bu konuda psikolojik yardım alan oldu mu? Eşim çok yüksek ihtimalle bu psikolojik rahatsızlığa sahip. İki senedir neyi neden yaşadığımı konuyu derinlemesine araştırınca anladım. Örnekler çok fazla. Ben en sonunda tükendim 2 aydır psikiyatrdan yardım alıyorum. Ama onu ikna edemiyorum gitmek için.

Babam ,muzdarip,hala da düzelmedi ,hala da çekiyoruz ,
İlaç tek başına yetersiz ciddi bir psikoterapi süreci var ama bazı durumlar karakter meselesi ,
Tedaviyi o istemeden yapamazlar,
Yol yakınken boşanın uğraştığınıza çektiğinize değmez

Tedavisi en zor olan psikolojik rahatsızlıklardan biri diye okumuştum, hatta hemen hemen imkansızmış. Kendisini hasta olarak görmesi imkansız oyle birinin ki kalkıp gidip tedavi olsun.

Kendiniz psikolojik yardim alacak hale gelmissiniz. Kaç yasindasiniz, ne kadarlık evlisiniz, çocuk var mı gibi sorular önemli bence bu konuda. Kendi omrunuzu heba etmenize değer mi bilemiyorum. Allah yardımcınız olsun.

tedavisi veya hafifletici yöntemleri illa ki vardır
çocuğunuz var mı
kv kp yardım eder mi onlardan yardım isteseniz?

Üzüldüm durumunuza. Nasıl ikna ettiniz peki babanızı? Allah yardımcınız olsun. Acaba diyorum düzelir mi? İkinci evliliğim ve 11 aylık bir oğlum var. Ama şoktayım gerçekten. Hep kendimde aradım sorunu.

Ben gidiyorum zaten öyle dediği için. Gitmiyor da doktora. Ama boşanması da zor bu rahatsızlığı olanlardan

Narsistlerin en basarili oldugu konu hep sucu baskasina yuklemeyi cok iyi bilirler.

35 yaşında memurum. İlk evliliğimden 6 yaşında bir oğlum. Bu evliliğimden de 11 aylık oğlum var. Boşanmak isterim evet ama o da çok zor olacak. Artık onu hasta olarak görüyorum. İnsan korkuyor yapabilrceklerinden. Şiddet fiziki değil ama psikokojik

Keşke 2. evliliginizi yaparken, ikinci çocuğu yaparken iyi düşünseydiniz. Evlendiginizde tanidiginizda boyle değil miydi, bir anda mı oldu?

Keşke 2. evliliginizi yaparken, ikinci çocuğu yaparken iyi düşünseydiniz. Evlendiginizde tanidiginizda boyle değil miydi, bir anda mı oldu?
Narsist kişilerin karşısındaki avlama yöntemleri var. İnanamazsınız çizdiği tabloya. Oğlum için asla evlenmezdim onunla. Küçük oğlum sürprizdi. Ama asla keşke demem onun için.

Narsist kişilerin karşısındaki avlama yöntemleri var. İnanamazsınız çizdiği tabloya. Oğlum için asla evlenmezdim onunla. Küçük oğlum sürprizdi. Ama asla keşke demem onun için.

Olan olmuş o halde yapacak birsey yok, mesleğiniz var işiniz var çok şükür. Ben olsam boşanırdım sanırım, pek seviyor gibi de görünmüyorsunuz. En azindan bahsetmemissiniz.

Artık kim narsist deilki??? Günümüzün hastalığı.Tamam demeyi.Tesekkür etmeyi.Haklısın demeyi.Afersin özür dilerim demeyi uzun zamandır kimselerden duymadım.

Olan olmuş o halde yapacak birsey yok, mesleğiniz var işiniz var çok şükür. Ben olsam boşanırdım sanırım, pek seviyor gibi de görünmüyorsunuz. En azindan bahsetmemissiniz.
Sevip sevmediğimi bilmiyorum ki. Duygularım uyuştu artık. Benim sevdiğim adam bu değil ki zaten. Acaba diyorum var mı çaresi?

Artık kim narsist deilki??? Günümüzün hastalığı.Tamam demeyi.Tesekkür etmeyi.Haklısın demeyi.Afersin özür dilerim demeyi uzun zamandır kimselerden duymadım.
Evet haklısınız ama bu gerçekten çok farklı bir durummuş. Ben şımarıklık saydım depresyon saydım ama hepsi birarada çok kötü

Sevip sevmediğimi bilmiyorum ki. Duygularım uyuştu artık. Benim sevdiğim adam bu değil ki zaten. Acaba diyorum var mı çaresi?

okuduğum yazıda bir de şu yazıyordu,
"bir narsist ancak eşi ya da patronu "terapiye git tedavi ol, yoksa kapı orada" derse tedaviye ikna olur."

çare olur mu bilemiyorum malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…