Napicami bilmiorum lütfen yardim edin

derya2423

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2015
107
-20
34
Okadar üzgünüm ki su an ne yapicam nasil yapicam bilmiorum. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Ben bi bucuk sene önce severek evlendim. Eşim ve ben birbirimize cok ama cok aşikdık. Eşim türkiyede yaşiodu evlendikden sonra almanyaya getirdim. Türkiyede gecirdimiz zaman cok güzeldi nişanli olarak beni hic kirmadi el üstünde tutdu. Almanyaya geldikden sonra cok değişdi. Yani işi yok dili yok yavas yavaş herşeye kizmayi başladi, herşeye sinirlendi, bana küfür etmeye başladi. Okadar kötü oldu ki bazen kendini kaybetdi tokat atdi bana ama hic özür dilemedi. İyi oldu günlerde var bana bebek gibi davranior el üstünde taşio ama şimdi bir sene gecdi geleli cok değişdi. Sürekşi bana kizio küfür edio. Evden gitdim annemgile gidiom dedim napiosan yap umrumda değil beni rahat birak dio. Senden bikdim dedi. Kac saat benden haber almadi ve bi kere olsun bile aramadi. Ben arayinca ama kizdi nasil bi eşsin dedi kim bilir gecenin bi vakti nerdesin dedi. Kav sefer bitdi dior ama ayrılip gitmior. Annrmgile söylicem ozaman diorum onada yok kimseye bşey söyleme dior. Bazen bana okadar iyi davranior ki dünyanin en mutlu kadını oliom aöa bazen bambaşka birisi olior. Sürekli brni ezmeye calişio. Türkiyede hic böyle degildi hep mutluyduk.
Size napmsm lazim ? Kimden yardim istiyeyim ? Onun annesiyle konuşsam mi ? Ayrilsam mi bilmiorum cok mutsuzum ölmek istiorum...

Yardimlariniz icin cok teşekkür ederim.

Adam alıştığı yerin dışına çıkmış
Dil bilmiyor, işi yok.
Alisamamis belliki böyle davranması normal bence ayak uyduramamis.
Biz kadınlar bile evlenip başka şehire yerlesince fevri oluyrz alisamiyoruz erkek napsin.

Konuşmayı deneyin Türkiye ye taşınma ihtimaliniz yokmu?
Siz mi eve bakıyor sunuz eşiniz ne yapıyor?
Ve size neden nasıl bi essin dedi?

Okadar üzgünüm ki su an ne yapicam nasil yapicam bilmiorum. Sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Ben bi bucuk sene önce severek evlendim. Eşim ve ben birbirimize cok ama cok aşikdık. Eşim türkiyede yaşiodu evlendikden sonra almanyaya getirdim. Türkiyede gecirdimiz zaman cok güzeldi nişanli olarak beni hic kirmadi el üstünde tutdu. Almanyaya geldikden sonra cok değişdi. Yani işi yok dili yok yavas yavaş herşeye kizmayi başladi, herşeye sinirlendi, bana küfür etmeye başladi. Okadar kötü oldu ki bazen kendini kaybetdi tokat atdi bana ama hic özür dilemedi. İyi oldu günlerde var bana bebek gibi davranior el üstünde taşio ama şimdi bir sene gecdi geleli cok değişdi. Sürekşi bana kizio küfür edio. Evden gitdim annemgile gidiom dedim napiosan yap umrumda değil beni rahat birak dio. Senden bikdim dedi. Kac saat benden haber almadi ve bi kere olsun bile aramadi. Ben arayinca ama kizdi nasil bi eşsin dedi kim bilir gecenin bi vakti nerdesin dedi. Kav sefer bitdi dior ama ayrılip gitmior. Annrmgile söylicem ozaman diorum onada yok kimseye bşey söyleme dior. Bazen bana okadar iyi davranior ki dünyanin en mutlu kadını oliom aöa bazen bambaşka birisi olior. Sürekli brni ezmeye calişio. Türkiyede hic böyle degildi hep mutluyduk.
Size napmsm lazim ? Kimden yardim istiyeyim ? Onun annesiyle konuşsam mi ? Ayrilsam mi bilmiorum cok mutsuzum ölmek istiorum...

Yardimlariniz icin cok teşekkür ederim.

yurtdışına kapak atmak için canım cicim demiş olabilirmi ??
bu kadar kısa zamanda değişmesi
ancak geçmişte rol yapmış olduğu düşüncesini akla getiriyor
evliliğin başlarındasın
kimse kimseyi çekmek zorunda değil
canına tak ettiğ noktaya geldiğin zaman
bitirmek en hayırlısıdır

Sepetle Türkiye ye, dil öğrenip geri gelsin.

Hayır menbaaında öğrensin diyicem de çekilir mi bunun afrası tafrasıı.

Evde mi oturuyor tüm gün? Yanında kalmak istiyorsa, çalışmak için dil şart değil. O kadar türk var, gitsin bir inşaatta çalışsın, dönercide , lokanta da..

Bütün gün evde evet. Kendisi inşaat mühendisi ve ondan başka iş yapmam dio. Evi ben zor gecindiriorum ama o garsonluk felan yapmam dio. İş bulamasamda türkiyeye dönerim dior.

yurtdışına kapak atmak için canım cicim demiş olabilirmi ??
bu kadar kısa zamanda değişmesi
ancak geçmişte rol yapmış olduğu düşüncesini akla getiriyor
evliliğin başlarındasın
kimse kimseyi çekmek zorunda değil
canına tak ettiğ noktaya geldiğin zaman
bitirmek en hayırlısıdır

Yok o aslinda türkiyede yaşamak istiodu orda işide vardi inşaat mühendis olarak calişiodu. Sürekli dönücem dio ben yok diordum...

Yok o aslinda türkiyede yaşamak istiodu orda işide vardi inşaat mühendis olarak calişiodu. Sürekli dönücem dio ben yok diordum...

almanyanın havasından suyundan diyip mazur görünmezki yaptıkları
küfür var hakaret var şiddet var
daha öncede dediğim gibi
kimse kimsenin depresyonunu sinirini çekmek zorunda değil
bırak gitsin o halde
türkiyenin taşı toprağı altın ,:)

Küfür ediyor tokat atıyor .normal mi oluyor ? Iyi vala her ülke şehir degistiren şiddet yanlısı küfürbaz olsun .Bizde normal bu diyelim .Daha neler ya daha neler .Eşinin kisiliginde var olan bir şey küfür şiddet bu böyle gitmez.Garsonluk yapsa ne olacak ? Evine biraz katkı da bulunsa ciksa insanları tanısa dil öğrenmek için gayret çaba sarfetse sana iyi bir eş olsa çok mu kötü olur ? mucadele etmek yerine evde oturup ahkam kesmek kolay tabi .

Camiyi çalmışsın ama kılfını hazırlamayı akıl edememişsin.
Sen dil bilmeyen adamı ne demeye evlendin de oradan Almanya'ya götürdün? Bir an gelin gittin gibi okudum ama sonra anladım ki adam gitmiş.
Bomboş evde oturuyor tüm gün. Bir kadın olarak bunu nasıl gurur yapmıyorsun?
Nasıl geçiniyorsunuz?

Bir yerde okumuştum, göç en büyük intihar sebebiymiş.

Depresyonda olabilir, yardım alma şansınız var mı?
Tabi ki bu haliyle çekmek zorunda değilsiniz ancak depresyonda ise bence yanında olmanız gerekir.

İş stresine girmiş
Dil öğrenebileceği bir yere yollasanız
Kurs falan çalışınca değişir

Onu bu hale getiren konu sahibi.
Bu hale gelmesi için ortam hazırlayan konu sahibi ve konu sahibin ailesinden başka kimse değil.

Sepetle Türkiye ye, dil öğrenip geri gelsin.

Hayır menbaaında öğrensin diyicem de çekilir mi bunun afrası tafrasıı.

Evde mi oturuyor tüm gün? Yanında kalmak istiyorsa, çalışmak için dil şart değil. O kadar türk var, gitsin bir inşaatta çalışsın, dönercide , lokanta da..
Adam alıştığı yerin dışına çıkmış
Dil bilmiyor, işi yok.
Alisamamis belliki böyle davranması normal bence ayak uyduramamis.
Biz kadınlar bile evlenip başka şehire yerlesince fevri oluyrz alisamiyoruz erkek napsin.

Konuşmayı deneyin Türkiye ye taşınma ihtimaliniz yokmu?
Siz mi eve bakıyor sunuz eşiniz ne yapıyor?
Ve size neden nasıl bi essin dedi?

Evet bende sizin gibi düsüniorum. Depressiona girdi galiba cok tusf kendisi. Ben en cok bundan korkiordum, böyle olucandan. Icinde hic istek yok ne dil ögrenmekde ne burda kalmakds. Hani evden gitdil ya eysalarimi alip haber etmedim ondan sonra gecenin bi vakti acdim ona telefon sonra dedi ki isde kim bilir nerdesin sen nasil bir eşsin eysalarini alip gidion felan..
Beni cok sevdini biliom ama öyle bi depressionda ki taniyamiom onu. Sanki yabanci.. Annesinden yardim mi istesem? Kaynanamgil türkiyede yaşior..

Bütün gün evde evet. Kendisi inşaat mühendisi ve ondan başka iş yapmam dio. Evi ben zor gecindiriorum ama o garsonluk felan yapmam dio. İş bulamasamda türkiyeye dönerim dior.
İnşaat mühendisi adam diyorsun. Kafasının az buçuk basması lazım. 1 seneyi geçkin süredir Almanya'da yaşıyor hala dil öğrenmemiş.
Bunun belli ki kalmaya niyeti yok. Ya beraber döneceksiniz, ya onu göndereceksin gibi duruyor.
Hayır istemiyorduysa niye geldi?

Aslında böyle TR'den gelin/ damat getirenlere de kızıyorum. Orada ki türkler evlenememekten yakınıyor, kendi gibi yabancı kültürde yetişmiş bir türk ile yuva kurmaktansa, gidip TR'den dil, uyum sorunu olacak insanlarla bu riski almak niye?

Netice %90 bu. Psikolojisi bozulmuş bir taraf, kandırılmış hisseden diğer taraf.

Evet bende sizin gibi düsüniorum. Depressiona girdi galiba cok tusf kendisi. Ben en cok bundan korkiordum, böyle olucandan. Icinde hic istek yok ne dil ögrenmekde ne burda kalmakds. Hani evden gitdil ya eysalarimi alip haber etmedim ondan sonra gecenin bi vakti acdim ona telefon sonra dedi ki isde kim bilir nerdesin sen nasil bir eşsin eysalarini alip gidion felan..
Beni cok sevdini biliom ama öyle bi depressionda ki taniyamiom onu. Sanki yabanci.. Annesinden yardim mi istesem? Kaynanamgil türkiyede yaşior..
Bence ailesini işe katmayin ne yapabilir ki oğlum akıllı uslu otur diycek hali yok.
Eşinin de anne sözü dinliceni sanmıyorum.
O oraya ayak uyduramamis Türkiye yi özlüyoru bence.
Eşinizle konusun dil ogrenmesine kursa faln gitsin bide bi psikologa götürün bence..güzel güzel konuşun evi terketmeden adam orda zaten yalnz siz destek olun..

Turkiye' ye dogru salla gitsin. Insanlik onuruna yakismayan davranislari kabul etmeyin. Bunu yapan kim olursa olsun, son olsun.

canım siz niye Türkiye'ye dönmüyorsunuz ki? Erkekler böyle konularda hassas olurlar. Adam başka bir ülkede dil bilmez yer bilmez işi de yok besbelli depresyona girmiş senin kocan. Bence dönün Türkiye'ye adam işine gücüne baksın kendine güveni de yerine gelir mutlu da olur bana tek çare bu geldi he devam ederse sana böyle davranmaya boşa daha iyi

canım siz niye Türkiye'ye dönmüyorsunuz ki? Erkekler böyle konularda hassas olurlar. Adam başka bir ülkede dil bilmez yer bilmez işi de yok besbelli depresyona girmiş senin kocan. Bence dönün Türkiye'ye adam işine gücüne baksın kendine güveni de yerine gelir mutlu da olur bana tek çare bu geldi he devam ederse sana böyle davranmaya boşa daha iyi
Evet cok haklisin canim. Aslinda cok hasas birisi cok kirlir ama asla göstermez. Annemgil zorladi almanyayi önce görsün diye belki hoşuna gider diye. Ben hic istemedim ama karşida cıkamadim. Türkiyeye gitmeyi korkiorum ama ya beni orda daha fazla ezerse orda hic kimsem yok....

X