Çok haklısınız,ben buraya geldiğimde zaten göreceğim manzarayı önceden biliyordm ama yinede insan çok sinirleniyor,onların bu yaşayış tarzına,insanları kendilerinden tiksindirmelerine ve ortaçağ cahiliyetini üzerinde taşımalarına..
Burda tonlarca yabancı yaşıyor.zamanında işçi olarak gelen italyanlarda var niye kimse onlardan nefret etmiyor? Kimse bana boş boş milliyetçi safsatası yapmasın zaten karacahilliğimiz burdan geliyor.Türklerin burda sahip oldukları hakların yarısına biz ülkemizin kendi vatandaşı olarak sahip değiliz,daha da oturmuş ülkeyi kötülüyorlar.Mahallesinden dışarı çıkmıyor ondan sonra vay efendim almanyada hiçbişey yokmuş,türkiye gibi güzel değilmiş,heryer sıkıcı boğukmuş..ne sıkıcısı ya sen bir kendi kabuğundan çık dışarı,bir entegre ol,göreceksin onların yaşadığı hayatın 10 da 1 ini yaşamadımızı..kaç tane alman ortamına girmiş(1-2 kere bulunmaktan bahsetmiyorum,düzenli olarak alman ortamlarına girmekten bahsediyorum) ki almanların sosyal hayatı hakkında karar veriyor.Kendinin komşuya gitmek,kaynanayşa dedikodu yapmak dışında bir sosyal hayatı yok ama almanı beğenmiyor :) ve gerçekten çok sosyal çok keyfini çıkararak yaşayan bir millet.ben geleli 6 ay olcak,bazen tekellerde falan türk oluyor burayı sevdin mi diye soruyorlar..çok sevdim diyince bir bozuluyorlar inanamazsın..vatanımız gibisi yok.defol git vatanına,hem adamın ülkesini işgal ediyosun,hem herkesi hareketlerinle ayılığınla rahatsız ediyorsun,hemde adamların ülkesine sövüyorsun..karacahil bir milletiz..biz kim avrupa birliği kim allah aşkına bir taraflarıyla gülerler adama..