• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Napıcam ben şimdi

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Biraz uzun olucak ama kimseye kendimi anlatamıyorum. Buraya yazmak istedim. Biz iki kardeşiz. Babam ben çok küçükken ölmüş. Annem okuma yazması olmayan babamın ölümünden sonra kendini iki çocuğuna adayan evden dışarı çıkmamış sadece bizimle ilgilenmiş bir kadıncağız. Babamın bize kalan maaşıyla geçimimizi sağladı. Bizi okuttu. Ben aldığım burslarla hayırsahiplerinin yardımıyla okudum doktor oldum abimde kendi işini kurdu. Okulum bitti çok iyi bir tıp fakültesinden mezun oldum mecburi hizmete memleketime atandım. Herşey güzeldi güzel hayallerim vardı evlenene kadar. İlk eşimle aynı hastanede çalışıyoduk ordan tanıştık. Evlendik. Evlendiğim ilk günden sorunlar başladı. Yaşadıklarımı yazsam sayfalarca sürer. Annesi babası öğretmendi. İlk günden sen kaybedersin diye parmağımdaki tektaşıma kadar geri istediler. Ama salaklık bendeki aymadım. Mecburi hizmet bitince uzmanlık sınavına hazırlanmak için bir süreliğine çalışmak istemedim. Çünkü nöbetler çok yoğun geçiyodu ve ders çalışmaya fırsatım kalmıyodu. TUS bilenler bilir ciddi bir çalışma disiplini isteyen bir sınav. Bana söylenen biz seni boyuna posuna bakmak için almadık tabiki çalışıp para kazanıcaksın yok öyle oturduğun yerde ders çalışamazsın dediler. Maaş kartım eski eşimdeydi vermemek için çok direttim ama sırf evliliğim yürüsün diye maaş kartımı da verdimve o dönemde hayatımda ilk defa annemden para istedim. Okurken bile burs aldığım için annemden para istemiyodum. Buna benzer bir sürü şey yaşadım. Bir liranın dahi hesabını yapıyolardı ailecek. Hamile oldum canım ceviz istedi onu bile kv laf etti zaten vitamin ilacı kullanıyosun ceviz niye yiyosun dedi ve sonrasında zaten düşük yaptım ve o halimde beni bırakıp annesiyle antalyaya tatile gitti. O tatildeyken daha fazla dayanamadım boşanma davasını açtım ve ayrıldım.
İşimde gücümdeydim. Kendimle annemle ilgileniyodum. İki sene sonra şimdiki eşimle tanıştım. Konuşmalarını karakterini çok beğendim. Düzgün dürüst içten samimi çıkarsız yalansız geldi. Maddi durumu yoktu. Bende zaten maddi bişey beklemedim evini geçindirmesi yeterdi benim için. Ailesi de öyle kendi yağında kavrulan insanlardı. Benden 11 yaş büyüktü eşim. Daha önce evlenmemiş nasip olmadı evlenmedim dedi. Biz evlendik. Tayin için nikahı önceden yaptık. Nikah yapıldıktan sonra kv gerçek yüzünü gösterdi. O konuya hiç girmiycem. KVmin GERÇEK YÜZÜ diye ayrı bir başlık olur yazsam. Çok öfkelensemde yüzüne hiçbişey demedim saygısızlık etmedim eşimin hatırı için sesimi çıkartmadım. Buraya yazarak rahatlanaya çalıştım eşime bile bahsetmedim annen şunu dedi böyle davrandı diye. Önemsememeye çalıştım eşim iyi onu seviyorum oda beni seviyo önemli olan bu dedim. Hamile oldum ikiz bebeklerim geliyodu. Çok mutluydum bazı sıkıntılarımız vardı ama zamanla üstesinden gelinir dedim. Sonra hamileliğimin 16. haftasında ikizlerim karnımda öldü. Ölü doğum yaptım 13 ocakta iki ay önce yani. Bebeklerimi kaybettim. Minik kızlarım hayatımın en acı kaybı oldu. Henüz bu acıyı atlatamadan dün sabah eşimin tlfnunda biriyle mesajlaşmasını yakaladım. Beynimden vuruldum sanki. Gözümle görsem inanmam dediğim, annemden sonra ençok güvendiğim mutluluğu yakaladığım adam beni aldatmış. Ben napayım şimdi. Tekrar boşansam anneciğim kalp hastası yıkılır. Herkes birincisi kötüydü budamı kötü diycekler bana. Burada bile yargılayanlar olucak beni. Her iki evliliğimde de mutlaka benimde hatalarım olmuştur. Ama bukadarını da hakettiğimi düşünmüyorum. Ben napayım şimdi devam etsem gururuma yediremem aynı masaya bile oturmak istemiyorum. Nolur yardım edin düşünemiyorum artık napıym ben

Üzüldüm.
İmtihan ustune imtihan yasamissiniz.
Ama milletin lafini ne diyeceklerini hic takmayin.
Onlar ne olsa konusurlar.
Bosansan bosandi, bosanmasan gurursuz, tekrar evlensen koca delisi, evlenmesen kiz kurusu derler.
Derler de derler.
Yani onlar hic susmaz.
Fakat annenizi dusunmenizi anliyorum.

Annenizle hic konustunuz mu, durumlar nasil oralarda?

Üzüldüm...
Evet var öyle toplum bakışı "ikisiyle de boşandı, demekki sorun kendinde" diyecekler.
Amaa siz vicdanen rahatsanız, insanları önemsemeyip hayatınıza bakmalısınız. Allah biliyor ya kimse bilmese de olur diyerek...

Aldattığına emin misiniz peki??

Üzüldüm.
İmtihan ustune imtihan yasamissiniz.
Ama milletin lafini ne diyeceklerini hic takmayin.
Onlar ne olsa konusurlar.
Bosansan bosandi, bosanmasan gurursuz, tekrar evlensen koca delisi, evlenmesen kiz kurusu derler.
Derler de derler.
Yani onlar hic susmaz.
Fakat annenizi dusunmenizi anliyorum.

Annenizle hic konustunuz mu, durumlar nasil oralarda?
Annemle konuşmadım abime bahsettim. O da şaşırdı eşime yakıştıramadı emin misin falan dedi. Ama mesajı gözümle gördüm hemen sildi ben yazmadım arkadaşım benim tlfndan yazmış diye bişeyler uydurdu inanmıyorum ama. Abim belki doğru söylüyodur dedi. Öfkeyle karar vermemi söyledi

ya şu elalem ne derlerden kurtulun artık ya ,bunu birde cahil biri yazsa gam yemiycem,okumuşsun doktor olmuşsun başkalarının şu bunu der bu bunu derleriylemi hayatınızı yönlendireceksiniz,onlar kapıyı kapatınca dışarıda kalıyor ,Anneniz bile,niye kendi hayatınızı başkaları bişeyler söyleyecek diye mahvediyorsunuz?olabilir boşanınca kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz çocuğunuz yok ,iki deneyim yaşamışsınız bundan sonra beteri olmaz inşallah,daha emin adımlar atarsınız daha dikkatli olursunuz,annenize de anlatın durumu elbette çocuğunun arkasında duracaktır.

Annemle konuşmadım abime bahsettim. O da şaşırdı eşime yakıştıramadı emin misin falan dedi. Ama mesajı gözümle gördüm hemen sildi ben yazmadım arkadaşım benim tlfndan yazmış diye bişeyler uydurdu inanmıyorum ama. Abim belki doğru söylüyodur dedi. Öfkeyle karar vermemi söyledi

Oo, bir arkadas yalani daha, dedim okurken ne yalan soyleyeyim.
Cunku devir teknoloji devri, devir iletisim devri.
Arkadasim niye benden yazişsin ki?
Cok mantiksiz maalesef.

Durum buysa suphelerinizde %99 haklisiniz, demektir.
O acidan abinizin sozlerini bir şokla soyledi olarak kabul edin.
Yakistiramadigi icin ne diyecegini bilememis sanirim.

Aileniz uzakta mi?
Annenizin yaninda misiniz?
Bu arada esiniz n'apiyor, tek aciklamasi bu mu oldu?

Boşanırken birilerine açıklama yapmak zorunda mısınız?
Ayrılırsınız,hayatınıza kaldığınız yerden devam edersiniz.
Kolay değil biliyorum ama mesleğiniz de var,daha çabuk atlatırsınız.
İşsiz güçsüz boşanan ben şahsen aynen böyle yapmıştım.

Simdiki ev haliniz nasil peki?
Uzerinemi dustu yoksa halami burnu havalarda ben yapmadim diye?
Konuşmuyoruz aynen burnu havalarda benimle ilgisi yok diyo yeminler ediyo ve saçmasapan şeylerden tartışma çıkarıyo suç bastırıyo zannımca

Konuşmuyoruz aynen burnu havalarda benimle ilgisi yok diyo yeminler ediyo ve saçmasapan şeylerden tartışma çıkarıyo suç bastırıyo zannımca

Aynen. Suc bastirma. Cokta amator atmis, arkadasi atmismis.
Ne yapmayi dusunuyosun?
Ben senin yerinde olsam insanlar beni 5 dk cekistiricek kiniycak diye bir ömrumu boyle bi adamla gecirmezdim.

boşanır mısınız bilmem ama kendiniz için evleniyosunuz kendiniz için de boşanın. millete ne ki, isterseniz on kere boşanırsınız. boşanmasanız eşinizin kayınvalidenizin kahrını onlar mı çekecek, siz çekeceksiniz.

annenizin de yıkılacağı bi durum yok, ne var bunda. siz onun karşısına anne çekemem ben boşanıcam diye mutlu mesut çıkın, anneniz de sizi güçlü görünce etkilenmez.

çocuğunuz da yok ayrıca mesleğiniz de var. sıfırdan başlamak gibi olur.

Sen gücünün farkında değilsin
Herkes seni sindirmiş
Kocaman kadınsın üstelik doktor olmuşsun, neler neler yaşamışsın bu mu koyar sana ?
Tayin iste, başka şehre git anneni de alıp. Konu komşu ne derse desin duymazsınız
Tabi ki o adamı da boşa, lafın gelişi adam
Hiç işi gücü olmayıp 2 çocukla boşanan çevre ne dere kulak asmayıp merdiven silip çocuklarını büyüten kadınlar var
Ki annen de baban ölünce elinden geldiğini yapmış sizin için
Sen çok daha şanslısın ! Yeter ki gücünü kullanmasını bil

Nerden baksanız elinizde kalan bir evlilik..
Sadece mesaj için değil genel olarak bitmesi gereken bir evlilik..
Etraftakiler kim iyi kim kötü diye üç gün konuşmasınlar diye bir ömür mutsuz yaşamanın manası yok.
Gidersiniz annenizin yanına birbirinizin yaralarını sararsınız..
Annenizin istediği mutsuz bir evililik yapmanız değildir emin olun..
Mutlu olmanız..

Millete niye bakıyorsun ki başkaları için mutsuz mu olacaksın ayrıl tabi ki aldatma nin affedilir yani yok yazıklar olsun bu erkeklere evde namusun varken ne diye başka kariya giderler ki Allah ıslah etsin boylelerini

Aynen. Suc bastirma. Cokta amator atmis, arkadasi atmismis.
Ne yapmayi dusunuyosun?
Ben senin yerinde olsam insanlar beni 5 dk cekistiricek kiniycak diye bir ömrumu boyle bi adamla gecirmezdim.
Boşanmayı düşünüyorum şuanda başka yapıcak bişey yok. Ama sonrasında bu yorgunluğu nasıl atlatıcam yaşadıklarımı nasıl gömüp hayatıma devam edicem bilmiyorum.

Kiyamam sana
Evlilik bu dunya uzerindeki en buyuk kumar bence, kazanirim diye girisiyorsun is sansina kalmis oluyor
Bosanirsan bosanirsin kime ne, elaleme ne? Ekmegini suyunu elalem vermiyor onlari hic ilgilendirmez, mutsuzsan aldatilmissan bosan guzel kardesim cekme elin ahlaksizini

Bence bir süre soğuk kanlilikla gözlemleyin eşinizi. bir delil somut bir kanıt bulana kadar gözünüz üzerinde olsun. Eğer ayrilacaksaniz bile bu şekilde ayrılın. Şu an bir durum kanitlayamiyorsunuz diye ne aldatildim diyebilirsiniz ne de aldatilmadim. Sonucta aldatiyorsa illa ki bir yerde ele vercektir kendini illa ki hissedersiniz yani. Kendinizi yipratmayin ne olursa olsun öncelik sizsiniz. Herşey geçer yeterki Allah can sağlığı versin

Back