• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napcam ben ..... yardım

Ayrıca evlisin ve hala eski eşinle görüşüyorsun sana gel diyor falan. Hatta geri dönme fikrini düşünüyorsun ilk eş kabul etse...Aladatıyorsun şimdiki eşini farkında mısın?

Anlamıyorum ebrar. Sen sırf kendi cıkarın icin Allahı da dini de kullanıyorsun. İslamda cocuk babanındır denmez. Yazmaz öyle birşey. Annelik kutsaldır denir ama görüyorum ki öyle değil.

arkadaşım benim değil islamın emirleri bunlar. ayrıca annem çocukları istemedi babamı boşamakla tehdit etti . babam ve ben herşeye rağmen alacaktıkçocukları ama eki eşim babamı öldürmekle tehdit etti hatta adam tuttu ben engelledim. eski eşim çocukları asla vermez. ister kanunen ister kaba güçle anladınmı?

Sen hangi islamiyetten bahsediyorsun?

İslama gore cocuklar oncelikle annede kalir.. Anne sag degil ise bile babaya verilmez teyze, anneanne varsa onlara verilir !

Kadin tekrar evlenirse yeni koca cocuklara bakmayacaksa cocuklar anneden alinabilir

Ama oncelik annededir

Sen ne diyorsun yahu?

Bana "Cocuklar babanin hakkidir" diyen mutevatir hadis bulur musun?

arkadaşım benim değil islamın emirleri bunlar. ayrıca annem çocukları istemedi babamı boşamakla tehdit etti . babam ve ben herşeye rağmen alacaktıkçocukları ama eki eşim babamı öldürmekle tehdit etti hatta adam tuttu ben engelledim. eski eşim çocukları asla vermez. ister kanunen ister kaba güçle anladınmı?

Anladım da demek ki sen de islam icin elinden geleni yapmamışsın. Kendinle celişiyosun farkında değilsin. Hem diyorsun ki islam öyle emrediyor hem de biz almak icin didindik.

yazık. gerçekten yazık.almayın o zaman. çocuklara üzülüyorum sadece.

canım işte Türk kadını haklarını altın tepside aldığı için bu şımarıklık Avrupalı kadınlar ne çilelerle seçme seçilme hakkı vs elde ettiler bizler ne şanslıyız ki dinimiz de bizden yana yıllar önce edindiğimiz haklarımız da var, bu şımarıklık ondan, bazı kadınlara bu özgürlük bu güzellik fazla geliyo, ondan boşanayım onu alayım şimdi dön dese dönerim yok çocuk yaptım babaları baksın baştan ayağa saçmalık baştan ayağa din sömürüsü, Allah ıslah etsin

Turkiye hukukunu uygulasaydin eski esin babani oldurmekle tehdit ettiginde polise sikayet ederdiniz

Sen babani oldurmekle tehdit eden adama cocuklarini birakmissin

Kanun ile o cocuklar babadan bi guzel alinir sen hiicc merak etme

yazık. gerçekten yazık.almayın o zaman. çocuklara üzülüyorum sadece.

Atatürk bize haklarımızı verdi. ama sizler gibiler bunun kıymetini bile bilemiyorlar.

Allah için dini kanuları bırakın neden bıraktığım rabbimle bnm aramda. ayrıca Allah varken bir fanide kim oluyor.
hadi ne yapıyım söyleyin eski eşim kafayımı yesin alıyımda. bu eşim çocuğu elimden alır. eski eşim bu eşime zarar verir vs . tek istediğim çocuklarımla bağımı koparmamk.

Ayrıca evlisin ve hala eski eşinle görüşüyorsun sana gel diyor falan. Hatta geri dönme fikrini düşünüyorsun ilk eş kabul etse...Aladatıyorsun şimdiki eşini farkında mısın?
asla evlendim evleneli 1 kere konuştum o da bu eşim yanımdaydı. konuşmam gereken konu vardı. suizan etmeden önce sorsan fena olmaz.

Allah için dini kanuları bırakın neden bıraktığım rabbimle bnm aramda. ayrıca Allah varken bir fanide kim oluyor.
hadi ne yapıyım söyleyin eski eşim kafayımı yesin alıyımda. bu eşim çocuğu elimden alır. eski eşim bu eşime zarar verir vs . tek istediğim çocuklarımla bağımı koparmamk.

Eziksin

Ama bunun sebebi Allah degil

Senin cahil islami -olmayan- bilgilerin

Sen islami nerden ogrendin? Yas kac? Egitim durumun nedir?

çocuğm doğdu 3 aylık sütüm zatn azaldı üzüntden derdime çare bulamıom bari sigara içip rahatlarmıyım dedim konu nereye geldi.annem çocukları eve bilekabul etmedi. çalışırım ama babaları elimden aldı ve mecburen verdim. bilmiyorsanız öğrenin. islamda çocuk babaya aittir ancak baba olmazsa onun akrabalarının hakkıdır. sadece beni görmeye engelleyemez. artı izin verrse alabilirdim ama ben bunları bile düşünmeden önce evlatlarımın babasının psikolojisini düşünmek zorunda kaldım açıkcası hiç bi halukarda alamazdım.

Sigara değilde psikolojik yardım almanız şart , doğum,2.evlilik vs bu konuda ücretsiz devlete ait yerler var bayan psikologlarda;olayları bulunduğunuz durumu dinen değil önce ahlaken ve vicdanın tartın; evet eşiniz sözlerini tutamamış dürüstlüğü tartışılır ama sizinde dürüstlüğünüz tartışılır olmadı ilk eşe dönerim hesabınız varmış,eşin bundan haberi olsa evlenir miydi?bunu planlayıp ilk eşle paylaşmışsınız ayrıca;sanırım şimdiki eşinizin kazancından etkilenmişsiniz ;sürekli kendinizi sağlama alma gayreti gözüküyor;hayatınızda açıklık ve dürüstlük olmadığını görüyorum önce kendinize çıkış bulamadığınız noktalarda da vicdanınızı rahatlatmak için dini referans almışsınız çocuklarınız babada veya sizde bu sizi kötü anne yapmaz bence ilgisizliğiniz yapar:( eşinize durumunuzu anlatın hiç olmadığınız kadar fedakar olmak zorundasınız belkide imtihanınız budur

o fani dediğiniz Atatürk bize haklarımızı verdi. yok susayım ben. yoksa ban yerim şu lafa.

Son düzenleme:
ya konuşturma beni.. sabahtan beri allah allah deyip duruyorsun. yanlış, sapıkça şeyleri allahın hükmüymüş gibi anlatıyorsun. yaşım kadar sene ilim aldığını iddia ediyorsun yazarım, çizerim diyorsun, yazılarından cahillik akıyor. ben dinini yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir kadın olarak ömrüm boyunca senin gibi din istismarcılarına pabuç bırakmamaya yeminliyim. yemişim hülleni de, kocanın psikolojisini de.. din kisvesi altında garip garip fantazilerinizi yutturmayın millete..
olay hülleye kadar gelmişşş :26::26::26::26:

Anladım da demek ki sen de islam icin elinden geleni yapmamışsın. Kendinle celişiyosun farkında değilsin. Hem diyorsun ki islam öyle emrediyor hem de biz almak icin didindik.

o zaman eski eşim izin verdi almam için. meğer bana dönebilmek içinmiş yahu eleştiriyi bırakın imkansızdı çocukları almam .. yoksa kolay pes edecek biri değilim.... af ben bunları yazarken derdime bi çare ararken eşimin umrunda bile değil gitmiş oyun oynuyor. habire borçlanıp ailesine para gönderiyor. lütfen eski yazdklrımı okuyun

o zaman eski eşim izin verdi almam için. meğer bana dönebilmek içinmiş yahu eleştiriyi bırakın imkansızdı çocukları almam .. yoksa kolay pes edecek biri değilim.... af ben bunları yazarken derdime bi çare ararken eşimin umrunda bile değil gitmiş oyun oynuyor. habire borçlanıp ailesine para gönderiyor. lütfen eski yazdklrımı okuyun

Neyse, Allah yolunu acsın. Cocuklarına merhamet etsin de yüzünüze gülsün.

Bu konuya baska bir temennide bulunmam imkansız.

Eziksin

Ama bunun sebebi Allah degil

Senin cahil islami -olmayan- bilgilerin

Sen islami nerden ogrendin? Yas kac? Egitim durumun nedir?

35 yaşndaym 2 ünw. btrdim. istanbulda birçok yerde eğitim verdim. islami olmayan senin kuruntuların. Allah basiret versin sana.

Sen napacagim diye sormussun

Memnun degilsen yurumuyorsa bu kocandan da ayril

3 cocugunu da yanina al.. Cocuklarinla yeni bir hayat kur.. İlk iki cocugunun yaslari buyukmus, okula giderler, ufaklik da biraz buyuyunce krese verirsin

TURKİYE DEVLETİ HUKUKUNA gore eger sen calismaz ev hanimi olur isen bosandigin koca sana ayri bir nafaka odeyebilir

Cocuklar icin de zaten nafaka alacaksin, o yuzden gecimini dert etme

TURKİYE DEVLETİ HUKUKUNA gore bi adam bosanmada kusurlu ise calismayan eski karisina -kadin calismiyor ve tekrar evlenmemis- nafaka oder

İSLAM HUKUKUNA GORE eski kocalarin sana ev bile kiralamak zorundalar, nafaka odemek zorundalar cocuklarina bakabil diye

Hangisini tercih edersen, secim senin

bence sen en iyisi 3. bir koca bak. senin diğer üç çocuğunla görüşmeni finanse edebilecek dine göre yaşayan bir muhterem bulursan dertlerin dermana kavuşacaktır sanıyorum ki.

35 yaşndaym 2 ünw. btrdim. istanbulda birçok yerde eğitim verdim. islami olmayan senin kuruntuların. Allah basiret versin sana.

2 inw bitirilmez ünWdiye bişey yok akıllım !!

Ben demek istediğini anlıyorum dini kurallara göre ama o kural anne bakamıcak haldeyse babanın akrabalarındadır hak !
Sen koca derdine düşmektense çocuklarının derdine düş anne ol anne!!!

Ama bi annenin beyni bu kadar belden aşağıda olmaz
dinde yalanda yok bunuda açıkla o zaman

Çocukları görmek istemeyen anneyede burda kimse anne demez!
Çıldırttın bunca insanı..

.

Son düzenleme:

Keşke Dünya'daki en büyük günahım çocuğuma sahip çıkmak olsa, yavrumun kokusuyla uyumak için yanmaya razı olurum...
Siz eski eşinizden ve şimdiki eşinizden korktuğunuz için çocuklarınıza sahip çıkamıyorsunuz, lütfen bazı şeyleri öne sürmeyin, o çocuklar şimdi size anne bu senin imtihanın der ama yıllar sonra kucağınızdaki yavrunuz yanınızdayken onların niye yanınızda olmadığını, niye görmediğinizi açıklayamayacaksınız, bunun vebali babadan almamaktan daha ağır değil mi?

Ve ayrıca tüm yorumcular bu topikte uyarı yapmıştım değil mi?
Konu dini yorumlanmasın diye.

Back
X