• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napcam ben ..... yardım

Siz Kuran-ı Kerim okudunuz mu.
Yani mealini.
Bakara suresi 229, ayet
Boşanma iki keredir. Bundan sonra (kadın) ya ma'rufla (örf ve adete uygun olarak) iyilikle tutulur veya ihsanla serbest bırakılır. Kadınlarınıza verdiklerinizden bir şey (geri) almanız sizin için helâl olmaz. Ancak ikisi de, Allah'ın (evlilik hakkındaki) hududunu gereği üzere yerine getiremeyeceklerinden (ayakta tutamayacaklarından) korkmaları hariç. O zaman siz de eğer, Allah'ın bu hududunu ikame edemeyeceklerinden (gereği üzere yerine getirimeyeceklerinden) korkarsanız, bu durumda kadının (ayrılmak için) verdiği fidye konusunda her ikisinin üzerine de günah yoktur. İşte bunlar Allah'ın hudutlarıdır.Artık onları (Allah'ın hudutlarını) aşmayın. Kim Allah'ın hudutlarını aşarsa işte onlar, onlar zâlimlerdir.

Boşanma iki keredir diyor.
Yani yeniden biraraya gelmeniz için hülleye gerek yoktu.
..
Ama şimdi siz kalkar biz zaten iki kere boşanmıştık da dersiniz.

seneler önce bir ablamızın kızı eşinden boşanıp bir süre annesiyle yaşadı.daha sonra aracılar sayesinde yeniden evlendiler.

ramazanda mukavele okumak için toplanıyorduk ve hoca ablamız aynen konu sahibi gibi(aynı gruba mensuplar herhalde)bu işin yanlış olduğunu hülle gerektirdiğini söyledi ve haliyle o ablamız çok üzüldü.o gün tesadüftür ki tam da bakara suresini okuyorduk ve yanımızda bulunan bir öğretmen arkadaş bu meali açıkladı.tabii hocamız ses çıkaramadı.dinimizde hülle vardır ama bir kez boşanma için değil ve kadınlarımızı korumak amaçlıdır.erkeklerin olur olmadık sebeplerle eşlerini boşamalarını engellemek içindir.

müne kusura bakma ama yaşadığımız bir durumu anlatmak istedim:16:

Allah hülleye kadar düşürmesin insanları :1: Düşünsene yan odada eski eşin dinliyo, hangi adam dinleyerek durur orda.

Konu sahibinin eski eşi de hülle diye bu bilgilere sahipse ondan vazgecmiştir yeniden evlenmekten :1: Doğrusunu söyleyelim adam kabul eder.

yavrum iyi okumadınmı dinlesede dinlemesede karısnı boşarken iyi düşün die keskin kılıç koymuş önüne...
o kadın adamın içinde bitmişse bırak dinlemeyi izlese ne olurki..

sende tuhafsın ha..:9::9::9::9:.

benden tek ayak üstünde koşarak istanbulu turlamamı iste ama bunu isteme:36::36:

Ebrar hanım kayıplara karıştı.
1. Kocasına mı gitse 2. Şinde mi kalsa karar veremede zaar.
Birde çocuklarını bırakıp evlenmiş. Çocuk çoktan umrundaydı zaten. Can sıkıntısını geçirmek için bir tane daha yapmış, baktı geçmiyo canının sıkıntısı sütünü vermekten bile vazgeçti.
Aman banana babası mama alsın diyo. Bu kadın kendini ana olarak görmüyor ki. Çocukların babanındır diyo, kendisi kiralık rahim gibi sanırım.....

yavrum iyi okumadınmı dinlesede dinlemesede karısnı boşarken iyi düşün die keskin kılıç koymuş önüne...
o kadın adamın içinde bitmişse bırak dinlemeyi izlese ne olurki..

sende tuhafsın ha..:9::9::9::9:.

Keskin kılıcı nerde koymuş onu görmedim ben.

Diyorum ki; hülleyi yanlış biliyosa (odada dinleyeceğini zannediyo ya) ondan dönmedi :D

Allah hülleye kadar düşürmesin insanları :1: Düşünsene yan odada eski eşin dinliyo, hangi adam dinleyerek durur orda.

Konu sahibinin eski eşi de hülle diye bu bilgilere sahipse ondan vazgecmiştir yeniden evlenmekten :1: Doğrusunu söyleyelim adam kabul eder.

Elooo aklıma kötüşeyler geliyor ya,düşünsene adam kapıda dinliyor ne olur mazallah :55::55:

Birazdan müdürüm gelir dağılmak lazım acilen :10:

Aslında çok kolay ulaşılabilen bilgiler. Hülle resmen erkeğe verilen bir ceza, eşini üç kez talak ile boşarsan bu sana cezadır diyor ve ayrıca anlaşmalı yapılan nikahları da sahih kabul etmiyor. Normal bir evlilik yapılacak, insanlar eğer anlaşamayıp boşanırsa yeniden ilk eşle evlenme hakkı doğuyor. Anlaşmalı nikah mutaya girer ki, haram kılınmıştır. Bilgiler, kaynaklar çok açıktır. dinimizislam.com çok akla yatkın bilgiler veriyor, tavsiye ederim.

Konu sahibine diyecek hiç bir şeyim yok, sadece bir batıllık karmaşası gördüğüm için konuya yorum yazdım. Türlü iğrençliklerin İslam'a mal edilmesine gönlüm razı olmuyor.
kesinlikle sana katılıyorum dın konusu ınanılmaz hassastır oyle bır seyı aslı astarı bılınmeden yorum yapmak kesınlıkle adamı dınden bıre cıkarır alım allah cok ıyı yaptın tesekkurlerr bende ordan bakıyorum bı cok seye sagol yınede bılmeyenler okur

google dan bilgiler edinmeyelim internette çok fazla bilgi kirliliği var :1:

talak: islamda boşanmak
iddet: iki adet dönemi arası temiz geçen süredir. iddet süresi bekleme süresidir. hamile olunup olunmadığını anlamak ve tekrar eşle barışma ortamının oluşması gibi faydaları vardır. iddet beklerken kadın evden çıkmaz evinde kalır, bu arada boşanmak üzere olan eşlerin barışması yumuşaması umulur.

iddet dönemi içinde eşler yeni bir nikaha gerek kalmadan birbirine dönebilir. iddet dönemi bittikten sonra ise anca yeni bir nikah ve mehirle eşler birbirine dönebilir

talak 3 defa olur 3 ten sonra artık bu beraberlikten bir hayır gelmeyeceği anlaşılır ve eşler birbirine dönemez.

:46::46::46::46::46:

son durum nedir arkadaşlar ?
hanım efendi eşi ile konuşup sorunlarını çözmek yerine sigarayamı başladı.. Benim kafam hepten karıştı :S

son durum nedir arkadaşlar ?
hanım efendi eşi ile konuşup sorunlarını çözmek yerine sigarayamı başladı.. Benim kafam hepten karıştı :S

Sanırım ilk eşi,
kadınla 2. eşini dinledi
sonra 1.eş dayanamayıp 2. eşi.......

Bence yanii :52: :52:

Son düzenleme:
şimdi benim anladığım kadarıyla konu sahibi evliymiş, 1 eşinden boşanmış ve 1. eşiyle yeniden evlenebilmek için 2.eşle hülle yapmış. 1 yıldır bu 2. eşle evli, 3 aylık da bir bebeği var ama 1. eş hala kadının evli olduğundan bihaber.

eeee bu 1. eş olan şahıs demiyor mu hülleni yaptın boşan gel evlenelim nerdesin 1 yıldır diye :51:
nasıl oluyor da haberi olmuyor konu sahibinin evli olduğundan hiç mi arayıp sormamış 1 senedir. ne biçim hülle bu 1 yıldır devam ediyor bi de çocuk olmuş :37: yanlış anladıysam biri beni düzeltsin lütfen.

şimdi benim anladığım kadarıyla konu sahibi evliymiş, 1 eşinden boşanmış ve 1. eşiyle yeniden evlenebilmek için 2.eşle hülle yapmış. 1 yıldır bu 2. eşle evli, 3 aylık da bir bebeği var ama 1. eş hala kadının evli olduğundan bihaber.

eeee bu 1. eş olan şahıs demiyor mu hülleni yaptın boşan gel evlenelim nerdesin 1 yıldır diye :51:
nasıl oluyor da haberi olmuyor konu sahibinin evli olduğundan hiç mi arayıp sormamış 1 senedir. ne biçim hülle bu 1 yıldır devam ediyor bi de çocuk olmuş :37: yanlış anladıysam biri beni düzeltsin lütfen.

Konu sahibesini anlayan yok ki :D

uzatmalı hülle bu:27:

konuya yapilan yorum sayisi 290 olmus.bir konu daha patlamis.bu konuda en cok sasirdigim ise.senede 2kere gordugu cocuklarinin hasretine nasil dayaniyor.vaybe annelik boyle birseymiki.ben kizimi uyurken bile cok ozluyorum.

hülleyi laf arasına dini bilgilerini göstermek için yazdı muhtemelen.bir şimdi ki eşine aşık olup evlendiğini yazıyor

bir mecburdum evlendim diyor..

çok karışık içinden çıkılmaz bir konu haline getiriyor..

birde yazarım ama eşim izin vermiyor diyor ya bence yazdığı dergi vs

bir daha yazma lütfen demiş artık yazamamış..

diger yorumlari okuyamadim.hulleye ne zaman geldi konu yahu...

okumanı tavsiye etmem. ben okudum da ne oldu:2: kafam o kadar karıştı ki takvimindeki cantanem kelimesini çantam olarak okumuşum.:27::27: kiii ben filozof bir kişiliğim:ssz:

Son düzenleme:
Back
X