• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napcam ben ..... yardım

elmeyra hulle oynatmalık değil göstermelkde değil. 1. eşin seni 2. eşinle yatk odasndayken dinlemesi gerekiyor. öyle olsa boşasın dursun ne anlamı var hulle diye birşeyn... dini konuyu bırakın . 20 yıılk ilmim var derin mevzu bnlar polemik değil amacımız sadece yardmcı olun

Kusura bakmayın ama eşini başka bir adamla birlikte olurken dinleyen erkeğin erkekliğinden şüphe ederim ben...
Bunun dinle filan alakası yok midesizlik bu :6:

Hülle yapmak demek, bir erkeğin, üç talakla boşadığı eşi ile tekrar evlenebilmesi için, o kadını rızasıyla başka bir erkekle nikahlayıp, bir geceliğine zifafa sokması demektir.

Peki nedeen hamile kalmış konu sahibi o kısmı anlamadım. Madem formaliteden?
Bir de bu 3 aylık çocuk kimden o kısmı da anlamadım :26:

Eski eş istememiş o da yeni kocasına asık olmuş cocuk yapmış :)

şu hulle gulle işleri ne iş arkadaş. aklım karıştı. mantıgıma ters düşen şeyler var

'' 1. eşin seni 2. eşinle yatk odasndayken dinlemesi gerekiyor.''
bunun manası nedir?
:26: neyi dinleyecek ki?

1000 sayfalık romanları 2 günde okuyan ben,konuyu 10 defa okudum hiç bir şey anlamadım.
Tabi şu kocayı yatak odasında dinleme meseleleri gülünç geldi o ayrı :27:

bende şimdi okudum. yatıyormuş kadın adamla. feci bir şey..

dinden soğumayın ya hülle insanların icat ettiği bir şey islamda hülle olamaz

Allah diyor ki, bi kadın ve erkek 3 kere boşandıysa artık o beraberlikten hayır gelmez bi daha evlenemezler

kadın ve erkek yolları ayırır.. kadın baskasıyla evlenir.. mutlu mesut geçinir geçinmez, ama olur da bu eşinden de boşanır diyelim..

kadın bari eski eşimle geri evleneyim der ve isterse eski eşiyle tekrar evlenebilir

yani eşimden boşanayım gidiyim bi adam bulayım onla 1 gece sevişeyim sonra eski kocama geri döneyim oh her şey süper olmaz islamda böyle bir şey yok

yani burada bi mesaj var aslında: boşanma konusunda acele karar vermeyin eski eşinize geri dönmek neredeyse imkansızdr

bu anlattığın durum islama atılmış en büyük iftiralardan biridir elmayra. yanlış anlama senin şahsına söylemiyorum. hille için sahte evlilik yapılamaz. kesinlikle yasaktır.

ancak kadın boşanmış başkasıyla evlenmiş ama ondan da boşanmışsa ve kocasına geri dönmek istiyorsa o şekilde olabilir. ama geri dönmek için başkasıyla evlenemez. kaldı ki bu duruma gelmesi için 3 kere boşanmaları gerekiyor.

çok saçma geldi bana. dinde herşey mantığa dayanır. ve bunun mantığı yok. ama erkek kadını bu kolay kolay boşamasın diye olabilir ama yok başka erkekle zivafa sokmak geri dönmek için falan çok kötü. off konuda çorba zatenç. başıma ağrılar girdi yeminle haaa :27:

İnat etmiş evlenmiş inat etmiş çocuk yapmış şimdi gene inadından süt kesilsin diye sigara içecek...
Allah'ım sana geliyorum... :53:

Biz iki saattir beyin fırtınası yapıyoruz olayı çözemedik :1: Yazar kişisinin burda ne yapmaya calıstıgı anlaşılamadı :) uzman cağırdık bekliyoruz :1:

elmeyra hulle oynatmalık değil göstermelkde değil. 1. eşin seni 2. eşinle yatk odasndayken dinlemesi gerekiyor. öyle olsa boşasın dursun ne anlamı var hulle diye birşeyn... dini konuyu bırakın . 20 yıılk ilmim var derin mevzu bnlar polemik değil amacımız sadece yardmcı olun

Siz dindar değil sapkınsınız.
Rica edicem bu saçmalıklarınızı dinimize ilişkilendirmeyin.
O 20 yıllık din eğitiminizide silin atın, cahiliye dönemini yaşamayın!!!!!

dinden soğumayın ya hülle insanların icat ettiği bir şey islamda hülle olamaz

Allah diyor ki, bi kadın ve erkek 3 kere boşandıysa artık o beraberlikten hayır gelmez bi daha evlenemezler

kadın ve erkek yolları ayırır.. kadın baskasıyla evlenir.. mutlu mesut geçinir geçinmez, ama olur da bu eşinden de boşanır diyelim..

kadın bari eski eşimle geri evleneyim der ve isterse eski eşiyle tekrar evlenebilir

yani eşimden boşanayım gidiyim bi adam bulayım onla 1 gece sevişeyim sonra eski kocama geri döneyim oh her şey süper olmaz islamda böyle bir şey yok

yani burada bi mesaj var aslında: boşanma konusunda acele karar vermeyin eski eşinize geri dönmek neredeyse imkansızdr
Öldüm :52::52::52::52::52::52:

çok saçma geldi bana. dinde herşey mantığa dayanır. ve bunun mantığı yok. ama erkek kadını bu kolay kolay boşamasın diye olabilir ama yok başka erkekle zivafa sokmak geri dönmek için falan çok kötü. off konuda çorba zatenç. başıma ağrılar girdi yeminle haaa :27:

eskiden insanlar eşlerini defalarca boşayıp sonra onları geri isterlermiş, kadınlar başkasıyla da evlenemezmiş, ceza verir gibi boşanmalar olurmuş, kadına böyle eziyet ederlermiş, bu yuzden 3 kere boşanma kuralı gelmiştir

bu işi çocuk oyuncağına çevirmeyelim diye

kadın başkasıyla gerçek bir evlilik yapmadan eski eşiyle tekrar evlenemez, bu da erkeğe bir mesajdır, kolay kolay karını boşama, boşarsan başkasıyla evlenme hakkı var ona göre..

evlilik kurumu ciddiye alınsın diyedir bu uygulamalar

Eğer erkek kadını [üçüncü defa da] boşarsa, ondan sonra kadın bir başka erkekle evlenmedikçe [zifaf olmadıkça] onunla evlenmesi kendisine helâl olmaz. Eğer bu kişi de onu boşarsa, Allah’ın koyduğu sınırları muhafaza edeceklerine inandıkları takdirde, yeniden evlenmelerine engel yoktur. İşte bunlar, Allah'ın tayin ettiği sınırdır. Bunlar, anlayan [emri yerine getirecek olan] bir kavim için Allah’ın açıkladığı sınırlardır.) [Bekara 230]

Şayet o erkek zifaftan sonra boşarsa, o zaman bu kadın da isterse ilk kocasıyla evlenebilir. Böyle bir uygulama ise bir erkek için zillettir, aşağılıktır. Allahü teâlâ, erkeklere boşamak hakkını verdi ise de, bu hakkı gelişi güzel kullanmamaları ve kadınlar, erkeklerin elinde oyuncak olmamaları için, erkeklere bu hülle zilletini yüklemiştir. Hülle korkusundan bir erkek, boşama lafını ağzına bile alamaz. Aile arasında boşamanın şakası da olamaz.

Hülle için, hileye baş vuranlar olmuş, iddet beklemeden evlenmek caiz değil iken, nikah yapanlar çıkmıştır. Bu gece evlenip sabah boşayacak kiralık adam aramışlardır. Dinimizde böyle geçici nikah yoktur. Biri ile anlaşıp bu gece evlen, yarın boşarsın diye bir anlaşma yapmak, yani belli bir süreliğine evlenmek sahih değildir. Peygamber efendimiz, hülleciyi kiralık teke olarak vasıflandırıp buyurdu ki: (Hülle yapana da, yaptırana da Allah lanet etsin.) [İbni Mace, Taberani, Hâkim, Beyheki]

Hüllenin amacı yukarıda açıklandığı gibidir arkadaşlar

Back
X