Namaz

Teşekkür ederim canım. Sınavda başarılar inşallah dilediğin gibi geçer.

İşte demek istediğim buydu.sizler napıyorsunuz.. Mesela bi arkadaşıma sormuştum o kaza ediyorum dedi.

Evet aslında 1 dk sonrasını dahi göremiyoruz. Ama herşeye hükmettiğimizi sanıyoruz ne garip.

Kızlar bir fikirde ben vereyim. Renk renk şallar alıyorum kendime başımı örtecek tarzda. Boynuma sarıyorum ve namazda kullanıyorum. Hem şık hem pratik:))

elbetteki kırılmadım kırılacak bişey yok,tabiki düşüncelerimi belirtcez belirtmek zorundayız.hele ki böyle bi durumda...
tabi ki tam tesettür olsa dah aiyi ama obür türlü de kılınabilir..kılınamaz demek doğru değil..ki buradaki arkadaş tam tesettürle tanışmamış,,dinimizi zorlaştırmamak lazım...sonuçta tesettür bir çok kişi için aşamalı gelişiyor...
tabi ki farklı görüşler var,çarşaf giymeden tesettür olmaz diyenler de var.ama günümüz şartları farklı..kolaylaştırınız zorlaştırmayınız,müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz...elbette bu arkadaşımız da bir gün inşallah tam tesettür olduğu zaman namazını da o şekilde kılacaktır ama şuan onun için bir geçiş aşaması...

Çok ince namaz elbiseleri var, başörtüleriyle birlikte dikiyorlar ayrı taşımak da gerekmiyor

Pantalona gelince, dinin pantalonla ilgili hükmü bellidir, ben de tesettürlü değilim ancak doğruyu ve yazılmış olanı reddetmek başka bir şeydir. Pantalonla namaz olmaz ve namaz kılarken kullanacağın elbiseyi bile özenle seçmen gerekir. Allah CC nin karşısına ne kadar düzgün çıkarsan o kadar güzel. dinimizislam.com diye bir site var, çok güzel bilgiler içeriyor, bir göz at istersen, sonuçta bizler fetva verecek ilme sahip değiliz, ancak edindiğimiz bilgileri aktarabiliriz.

Fakat kolaylastiriniz zorlastirmayiniz da ki maksat yanlisa yoneltmek degildir : )

Pazardan gidip 5-10 TL ye bir parca almak zor degildir.

Dolayisiyla dar bir penye yerine vucut hatlarini belli etmeyen bir penye giyinmekte zorluk degildir.

Ayrica namaz kilan arkadaslarimiz bilirler ki asil namazda bol ve ferah giyisiyler giyinmek kolayliktir : )

Elinize saglik cok guzel anlatmissiniz : )

Bahsettiğin namaz elbiselerini nerden bulabilirim canım

Bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış sanırım. Pantolonla kılmıyorum ama kılarsamda uzun tunik tarzı kıyafetlerle. Ben siz ne yapıyorsunuz onu sormuştum. Güzel cevaplarda geldi hepinizden Allah razı olsun kızlar.

Tesettür giyim mağazalarında satılıyor fiyatı 25-30 TL arası, başörtüsü ile bir elbise dersen hepsi bilir. Tek parça olunca taşıması da rahat oluyor, üstelik ince kumaşlardan yapıldığı için sıcakta çok büyük rahatlık. Benimkinin önü boydan boya fermuarlı, dışarıdaysam elbisenin üzerine bile geçirebiliyorum

http://mcdn01.gittigidiyor.net/7426/AMADE-Tek-Parca-Namaz-Kiyafeti__74268033_0.jpg%3F_%3D1361453174 için Google Görsel Sonuçları

Ne kadar tatlıymış şu. :) Çok beğendim.

bu konudan ben de muzdaribim. bir yere gideceğim zaman nasıl kılacağımı bilmiyordum
namaz kıyafetlerinden de haberim yoktu hiç.
pratik oluyorsa almakta fayda var.

namaz kıyafetleri sadece dışarıda değil evde de çok yardımcı..Ben eşimin cübbesini giyiyorum mesela,tek parça,popüler tabirle ohh miss

Camilere taytla falan gelen nişantaşı ehli teyzeler olurdu.Onların durumununu bir alime sormuştum.Anlayamayacak birisi ise ısrar edilmemesi gerekir,inşaallah zamanla daha iyisini yaparlar,demişti.Bazen bu işler adım adım ilerliyor..Ama kendimiz yaparken mümkün mertebe en iyisini yapmaya çalışırsak güzel olur tabiisi

Bi de gençken daha kolay oluyo bazı şeyleri anlamak ve oturtmak.Yaş ilerledikçe değişmek zor maalesef..

bende namaza yeni başladım ve açığım
bu konuda bana yarımcı olan şey büyük çanta kullanmam oldu ben hiç minicik çantalar kullanmadım çantalarımın hepsi mini valiz kıvamındadır:)))))
öğrencilikten alışkanlık:))))
namaz kıyafetlerimi poşete koyup çantama atıorum dışarıçıkcamda hatta ince bi seccade bile koyyorum:))))
nerde olursa kılıorum:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…