Canım istediğin incelikte, kumaşta namaz kıyafeti bulamadıysan kumaşı kendin alıp diktirebilirsin. 20-30 liraya şahane dikerler. Hem rengini, bedenini istediğin şekilde ayarlarsın.
Çok hoşuma gitti konun, belirtmeden edemeyeceğim. Namazını kılan genç insanlara inanılmaz saygım var. Bir de kapalı olmayıp da namaz kılman bana bir sene önceki halimi hatırlattı. :)
Ben kapanmayı düşündüğüm için kısa kollu giymezdim. İncecik bir etekle bir başörtü taşırdım yanımda. Çantamın bir köşesine sığıyordu minicik katlayınca.
Allah kabul etsin namazlarını. Bana da dua et. Sınava gireceğim de, hiçbir fırsatı kaçırmıyorum.
Ayrıca yorum yapıp yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşları daüyorum. Allah hepinizden razı olsun.
basortulu degilim. fiks hazirladigim bir torbam var, icine uzun hafif bir elbise, seccade, basortusu ve dua kitabi koydum. agir falanda degil. namaz kilmam gerektiginde ne kiyafet giyersem giyeyim hemen o hafif elbiseyi ustume geciriyorum, cok rahat oluyor. tabi disarisi icin konusuyorum.
öncelikle Allah kabul buyursun inşallah
ben ferace taşıyorum yanımda eve gidiyorsam şayet
camide ise zaten etek başörtüsü herşey mevcut oluyor ama benim işim daha zor cunkü ben etekle namaz kılamıyorum feraceyle kılabiliyorum onlar zıbın gibi yandan baglıyorsun tesbih taşımam parmaklarım var cünkü kücükde bir dua kitabım var makyaj esyası tasıycagıma onları tasırım daha ıyı... hem artık cantalarda geniş
sen iste yeterki Allah bir kolaylık gösterir sana sürekliliği nasıl sağlıyorsun sorusuna gelince herkesin derdi bu zaten nefsle baş etmek o kadar zorki 5 dak 10 dk diye diye keraate yaklaşıyoruz ben bu son namazın olabilir düşüncesini oturtmuştum kafama ürkütücü ama gerçek...!!!
şekilcilik değil edeptir...
Namaz kılarken, senin tabirinle öyle pür tesettür olmaya gerek vardır arkadaşım. İlla ayağına kadar etek olmalı gibi bir görüş de vardır. :) Kadının yüzü ve elleri dışında her yerini örtmesi farzdır. (Tesettürlü olmayan arkadaşlarım lütfen ama lütfen kırılmasın. Asla insanları tesettürlü, tesettürsüz diye ayırmak niyetinde değilim.) Hatta ayaklarını da örtmesi gerektiğini söyleyenler bile çıkıyor ara sıra.Konumuz bu değil gerçi...
Özetle; eller yüz ve ayaklar hariç her yer örtülmelidir namaz kılarken. Pantolon da ne kadar bol olursa olsun vücut hatlarını ortaya çıkarıyor eğilip doğrulurken. Pantolon etek istisna tabi...
Son olarak; dinde sence bence olmaz arkadaşım. İslam dininde kurallar çok açık ve nettir. Yorumlamamıza ihtiyaç yok. Fetva makamları yapıyor o işi zaten. :)
Amacım asla polemik yaratmak, tartışmaya girmek değil. Kırmadım umarım seni...
Canım istediğin incelikte, kumaşta namaz kıyafeti bulamadıysan kumaşı kendin alıp diktirebilirsin. 20-30 liraya şahane dikerler. Hem rengini, bedenini istediğin şekilde ayarlarsın.
Çok hoşuma gitti konun, belirtmeden edemeyeceğim. Namazını kılan genç insanlara inanılmaz saygım var. Bir de kapalı olmayıp da namaz kılman bana bir sene önceki halimi hatırlattı. :)
Ben kapanmayı düşündüğüm için kısa kollu giymezdim. İncecik bir etekle bir başörtü taşırdım yanımda. Çantamın bir köşesine sığıyordu minicik katlayınca.
Allah kabul etsin namazlarını. Bana da dua et. Sınava gireceğim de, hiçbir fırsatı kaçırmıyorum.
Ayrıca yorum yapıp yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşları daüyorum. Allah hepinizden razı olsun.
Elinize saglik cok guzel anlatmissiniz : )
Çok ince namaz elbiseleri var, başörtüleriyle birlikte dikiyorlar ayrı taşımak da gerekmiyor
Pantalona gelince, dinin pantalonla ilgili hükmü bellidir, ben de tesettürlü değilim ancak doğruyu ve yazılmış olanı reddetmek başka bir şeydir. Pantalonla namaz olmaz ve namaz kılarken kullanacağın elbiseyi bile özenle seçmen gerekir. Allah CC nin karşısına ne kadar düzgün çıkarsan o kadar güzel. dinimizislam.com diye bir site var, çok güzel bilgiler içeriyor, bir göz at istersen, sonuçta bizler fetva verecek ilme sahip değiliz, ancak edindiğimiz bilgileri aktarabiliriz.
Bahsettiğin namaz elbiselerini nerden bulabilirim canım
Tesettür giyim mağazalarında satılıyor fiyatı 25-30 TL arası, başörtüsü ile bir elbise dersen hepsi bilir. Tek parça olunca taşıması da rahat oluyor, üstelik ince kumaşlardan yapıldığı için sıcakta çok büyük rahatlık. Benimkinin önü boydan boya fermuarlı, dışarıdaysam elbisenin üzerine bile geçirebiliyorum
Bahsettiğin namaz elbiselerini nerden bulabilirim canım
http://mcdn01.gittigidiyor.net/7426/AMADE-Tek-Parca-Namaz-Kiyafeti__74268033_0.jpg%3F_%3D1361453174 için Google Görsel Sonuçları
Ne kadar tatlıymış şu. :) Çok beğendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?