Namaz

ince şile bezi gibi bürümcüklü bir kumaştan boydan düz kafadan geçmeli elbise diktirin burar düğümcük halinde çantaya atarsınız bide
böyle pratik eşarplar var onlardan almanızı da tavsiye ederim başka bir arkadaşın dediği gibi camilerde de bulunuyor etek eşarbınızı çantada taşıyıp ordan bi etek giyebilirsiniz

dinimizde ibadetin yapılış şekli ayrıntılarıyla anlatılmış.

bence şöyle kılınır, bence böyle de olur demektense açıp bir ilmihal kitabına bakalım.

dini kendimize uyduramayız, biz emredilene uyarız.

Pratik namaz elbiseleri satiliyor,
internetten bakabilirsin,cok kullanisli,
Ben almadim ama pismanim almadigima..

Dediğiniz gibi ayrıntı yok ki kitabımızda genel hatlar var. mesela oje ile abdest kimisi olur diyor kimisi olmaz. bunu çok araştırmıştım ben sürmüyorum araştırıp buna kanaat getirdim. yanlışsa düzeltin İslam bilginleri yorumluyor pek çok konuyu. Burada ki arkadaşlarda sağolsunlar düşüncelerini paylaştı. Böyle her konuyu tartışmayıp akıl süzgecinden geçirmeden kabullendiğimizden eksik ve sığ kalıyoruz pek çok konuda.

Kuran'ı Kerim'i Arapça okuyup anlamını merak etmemek değilmi çoğumuzun yaptığı. Yanlış anlaşılmak istemem Arapça indirildi tabiki okunmalı ama anlamıda bilinmeli. Şeytanın istediği de buymuş biliyormusunuz Kuran'ı Kerim okunsun ama yüzünden yani anlamadan.

Amacım ahkam kesmek değil ama yazmadan da duramadım.

Ayrıca biz dini emirlere uyurken çağımızada uyarlıyoruz. Bunu bi şekilde hayatımıza adapte edemezsek tamamen uzaklaşıyoruz bu sefer.

Şile bezi süper fikir bu yapacağım sanırım.

canım rabbim namazlarını kabul etsin inşallah. kuzum herkes güzel fikirler vermiş inşallah allahın huzuruna çıktıgında nasıl özen gösteriyosan diger yaşamındada o şekilde giyinmeyi nasip eder rabbim sana anladım kadarıyla sadece cesaretin yok buna ama bak ne güzel namaz konusunda şeytanı yenmişsin bu konudada allahım sana yardımcı olur inşallah.

Sağol canım inşallah:))

arkadaşlar,tesettür ayeti geçerken kadınlar dışarı çıkarkenki örütüsnden bahsedilir yani namaz kılarken öyle pür tesettür olmaya gerek yoktur.yanlış anlaşılmasın tabiki başın örtülü olacak ama illaki ayağınakadar etek olmalı gibi bi görüş fazla tutuculuk ya da vücut hattını belli etmicek gibi görüşler ibadeti zorlaştırıyor.dar bi bluzla da uzun kollu olması şartıyla namz kılınabilir ya pantolon tunikle namaz kılınabilir.BENCE...

Canım yanlış anlaşılmak istemem nasıl açık namaz kılarım gibi bi kılıf aramıyorum. (Sözüm sana değil) Sadece dışarıdayken arkadaşlar neler yapıyor fikir almak istedim. güzel fikirler geldi. Ve doğru söylüyorsun zorlaştırmamak lazım herşeyi. Su bulamayınca dahi abdest almanın kolaylığı var dinimizde.

ya islam kolaylık dinidir sonuçta zorlaştırmamak lazım .dar olmıcak falan gibi şeyler namaz için değil,kadnların dışarda uyması gereken bi kuraldır.namazda daha esnektir yani..mescitlerde etek var sonuçta.yanında bi başörtüsü taşısan yeter bence..başkasının kullandığı eteği giymek çok sorun değil yanii

Sana katilmiyorum arkadasim : )

Namazda ozellikle dikkat etmeliyiz zira O yuceler yucesinin huzuruna onun en cok razi olacagi sekilde cikmamiz gerekir diye dusunuyorum.

Allah hepimize en dogru sekilde huzuruna gelmeyi nasip etsin insaAllah.

basortulu degilim. fiks hazirladigim bir torbam var, icine uzun hafif bir elbise, seccade, basortusu ve dua kitabi koydum. agir falanda degil. namaz kilmam gerektiginde ne kiyafet giyersem giyeyim hemen o hafif elbiseyi ustume geciriyorum, cok rahat oluyor. tabi disarisi icin konusuyorum.

Sana katilmiyorum arkadasim : )

Namazda ozellikle dikkat etmeliyiz zira O yuceler yucesinin huzuruna onun en cok razi olacagi sekilde cikmamiz gerekir diye dusunuyorum.

Allah hepimize en dogru sekilde huzuruna gelmeyi nasip etsin insaAllah.

elbetteki o şekilde olsa daha iyiolur ama illa böle bişey olcak demek şekilciliktir ve islamiyet bence şekilcilikle olmuyor...tam bir huşu ile namaz kılan biri pantolon tünikle kılsa allah ondan razı olur ama çarşafla kılsan ama kalbin mütmain değilse elimizde kalacak olan yorgunluğumuzdur...

öncelikle Allah kabul buyursun inşallah

ben ferace taşıyorum yanımda eve gidiyorsam şayet
camide ise zaten etek başörtüsü herşey mevcut oluyor ama benim işim daha zor cunkü ben etekle namaz kılamıyorum feraceyle kılabiliyorum onlar zıbın gibi yandan baglıyorsun tesbih taşımam parmaklarım var cünkü kücükde bir dua kitabım var makyaj esyası tasıycagıma onları tasırım daha ıyı... hem artık cantalarda geniş

sen iste yeterki Allah bir kolaylık gösterir sana sürekliliği nasıl sağlıyorsun sorusuna gelince herkesin derdi bu zaten nefsle baş etmek o kadar zorki 5 dak 10 dk diye diye keraate yaklaşıyoruz ben bu son namazın olabilir düşüncesini oturtmuştum kafama ürkütücü ama gerçek...!!!

şekilcilik değil edeptir...

ben dışarıya çıkacağım zaman yanıma büyük kol çantalarımdan birini alıyorum.
içine başörtümü atıyorum. eğer ağır değilse bir de etek atıyorum ama camide de bulunuyor etek.
bir de o gün büzülebilir kollu bir gömlek giyiyorum. camiiye girince kollarını açıyorum.
altımda pantolon oluyor genelde. üstüne de eteğimi geçiriyorum.
ben pantolonla kılamak konusunda rahat edemediğim için etek giyiyorum.

bu arada yaz aylarında ince uzun etekler var çok şık dışarıdayken onu giyebilirsin.

Son düzenleme:
Canım istediğin incelikte, kumaşta namaz kıyafeti bulamadıysan kumaşı kendin alıp diktirebilirsin. 20-30 liraya şahane dikerler. Hem rengini, bedenini istediğin şekilde ayarlarsın.
Çok hoşuma gitti konun, belirtmeden edemeyeceğim. Namazını kılan genç insanlara inanılmaz saygım var. Bir de kapalı olmayıp da namaz kılman bana bir sene önceki halimi hatırlattı. :)
Ben kapanmayı düşündüğüm için kısa kollu giymezdim. İncecik bir etekle bir başörtü taşırdım yanımda. Çantamın bir köşesine sığıyordu minicik katlayınca.
Allah kabul etsin namazlarını. Bana da dua et. Sınava gireceğim de, hiçbir fırsatı kaçırmıyorum.

Ayrıca yorum yapıp yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşları da üyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Namaz kılarken, senin tabirinle öyle pür tesettür olmaya gerek vardır arkadaşım. İlla ayağına kadar etek olmalı gibi bir görüş de vardır. :) Kadının yüzü ve elleri dışında her yerini örtmesi farzdır. (Tesettürlü olmayan arkadaşlarım lütfen ama lütfen kırılmasın. Asla insanları tesettürlü, tesettürsüz diye ayırmak niyetinde değilim.) Hatta ayaklarını da örtmesi gerektiğini söyleyenler bile çıkıyor ara sıra.Konumuz bu değil gerçi...

Özetle; eller yüz ve ayaklar hariç her yer örtülmelidir namaz kılarken. Pantolon da ne kadar bol olursa olsun vücut hatlarını ortaya çıkarıyor eğilip doğrulurken. Pantolon etek istisna tabi...

Son olarak; dinde sence bence olmaz arkadaşım. İslam dininde kurallar çok açık ve nettir. Yorumlamamıza ihtiyaç yok. Fetva makamları yapıyor o işi zaten. :)

Amacım asla polemik yaratmak, tartışmaya girmek değil. Kırmadım umarım seni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…