dinimizde ibadetin yapılış şekli ayrıntılarıyla anlatılmış.
bence şöyle kılınır, bence böyle de olur demektense açıp bir ilmihal kitabına bakalım.
dini kendimize uyduramayız, biz emredilene uyarız.
ince şile bezi gibi bürümcüklü bir kumaştan boydan düz kafadan geçmeli elbise diktirin burar düğümcük halinde çantaya atarsınız bide
Eki Görüntüle 781527 böyle pratik eşarplar var onlardan almanızı da tavsiye ederim başka bir arkadaşın dediği gibi camilerde de bulunuyor etek eşarbınızı çantada taşıyıp ordan bi etek giyebilirsiniz
canım rabbim namazlarını kabul etsin inşallah. kuzum herkes güzel fikirler vermiş inşallah allahın huzuruna çıktıgında nasıl özen gösteriyosan diger yaşamındada o şekilde giyinmeyi nasip eder rabbim sana anladım kadarıyla sadece cesaretin yok buna ama bak ne güzel namaz konusunda şeytanı yenmişsin bu konudada allahım sana yardımcı olur inşallah.
arkadaşlar,tesettür ayeti geçerken kadınlar dışarı çıkarkenki örütüsnden bahsedilir yani namaz kılarken öyle pür tesettür olmaya gerek yoktur.yanlış anlaşılmasın tabiki başın örtülü olacak ama illaki ayağınakadar etek olmalı gibi bi görüş fazla tutuculuk ya da vücut hattını belli etmicek gibi görüşler ibadeti zorlaştırıyor.dar bi bluzla da uzun kollu olması şartıyla namz kılınabilir ya pantolon tunikle namaz kılınabilir.BENCE...
Canım yanlış anlaşılmak istemem nasıl açık namaz kılarım gibi bi kılıf aramıyorum. (Sözüm sana değil) Sadece dışarıdayken arkadaşlar neler yapıyor fikir almak istedim. güzel fikirler geldi. Ve doğru söylüyorsun zorlaştırmamak lazım herşeyi. Su bulamayınca dahi abdest almanın kolaylığı var dinimizde.
arkadaşlar,tesettür ayeti geçerken kadınlar dışarı çıkarkenki örütüsnden bahsedilir yani namaz kılarken öyle pür tesettür olmaya gerek yoktur.yanlış anlaşılmasın tabiki başın örtülü olacak ama illaki ayağınakadar etek olmalı gibi bi görüş fazla tutuculuk ya da vücut hattını belli etmicek gibi görüşler ibadeti zorlaştırıyor.dar bi bluzla da uzun kollu olması şartıyla namz kılınabilir ya pantolon tunikle namaz kılınabilir.BENCE...
Sana katilmiyorum arkadasim : )
Namazda ozellikle dikkat etmeliyiz zira O yuceler yucesinin huzuruna onun en cok razi olacagi sekilde cikmamiz gerekir diye dusunuyorum.
Allah hepimize en dogru sekilde huzuruna gelmeyi nasip etsin insaAllah.
elbetteki o şekilde olsa daha iyiolur ama illa böle bişey olcak demek şekilciliktir ve islamiyet bence şekilcilikle olmuyor...tam bir huşu ile namaz kılan biri pantolon tünikle kılsa allah ondan razı olur ama çarşafla kılsan ama kalbin mütmain değilse elimizde kalacak olan yorgunluğumuzdur...
Arkadaşlar aranızda başı açık olup namaz kılanlar mutlaka vardır.
Merak ettiğim sürekliliği nasıl sağlıyorsunuz dışarı çıktınız, yanınıza şal, tülbent aldınız. Ancak üzerinizde pantolon, tişört var.Yanınızda kıyafetmi taşıyorsunuz. Denedim sürekliliği olmuyor. Bide pantolon ile namaz kılınırmı camilerde görüyorum ama annem olmaz diyor. Pantolonun üzerine uzun hırkayla dahi olmaz illa etek olmalı diyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?