canım allah kabul etsin incecik namaz elbiseleri var yandan bağlamalı sabahlık tarzı deyim onu taşıyabilirsin yanında.....Arkadaşlar aranızda başı açık olup namaz kılanlar mutlaka vardır.
Merak ettiğim sürekliliği nasıl sağlıyorsunuz dışarı çıktınız, yanınıza şal, tülbent aldınız. Ancak üzerinizde pantolon, tişört var.Yanınızda kıyafetmi taşıyorsunuz. Denedim sürekliliği olmuyor. Bide pantolon ile namaz kılınırmı camilerde görüyorum ama annem olmaz diyor. Pantolonun üzerine uzun hırkayla dahi olmaz illa etek olmalı diyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
canım allah kabul etsin incecik namaz elbiseleri var yandan bağlamalı sabahlık tarzı deyim onu taşıyabilirsin yanında.....
canım allah kabul etsin incecik namaz elbiseleri var yandan bağlamalı sabahlık tarzı deyim onu taşıyabilirsin yanında.....
ince bir ferace alsanız çok rahat olur
Ferace tam olarak ne oluyor acaba. Pardesü tarzı değilmi yanımda taşımam zor gibi.
Genel olarak camiler de, mescidler de bayanların kullanması için etek, başörtü gibi malzemeler bulunuyor.
Ama başkasının kullandığını kullanmak istemezsen tek parçadan oluşan hafif ferace tarzı kıyafet yanında taşıyabilirsin istersen.
Arkadaşlar aranızda başı açık olup namaz kılanlar mutlaka vardır.
Merak ettiğim sürekliliği nasıl sağlıyorsunuz dışarı çıktınız, yanınıza şal, tülbent aldınız. Ancak üzerinizde pantolon, tişört var.Yanınızda kıyafetmi taşıyorsunuz. Denedim sürekliliği olmuyor. Bide pantolon ile namaz kılınırmı camilerde görüyorum ama annem olmaz diyor. Pantolonun üzerine uzun hırkayla dahi olmaz illa etek olmalı diyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Ferace tam olarak ne oluyor acaba. Pardesü tarzı değilmi yanımda taşımam zor gibi.
Farkli kumaslardan var. Fakat cok uyguna cok hafif kumasta olanlar var. Siyah uzun dugmeli elbise gibi dusunebilirsiniz. Google de gorsellere bakabilirsiniz mesela.
Bu arada artik farkli renklerde de bulunuyor : )
Hemen bakıyorum:))
Başkasınınki içime sinmez ki.
Kızlar teşekkür ederim cevaplara.
Pantolon hakkında ne düşünüyorsunuz.
guzel kardesim benim basim acik hatta sari(profilde resmim var),ailemde hic kapali yok,surekli mini elbise etek giyinirim ancak hergun duami da ederim zikrimide cekerim Allahin izniyle namaza baslamaya da niyetlendim..Bunlari yazdim cunku nedense sadece basi kapalilar dini yasiyormus gibi bir ideoloji var toplumda.Hayir onlar sadece dinin bir geregini daha yerine getirmis oluyorlar..benim icin oje konusu cok zor 5 vakit namaz kilmak icin ama nefsimi yenip baslicam cok istiyorum..ben dini sadece kuranda bahsedilenden ve kendi mantigimdan yola cikarak yasarim onun bunun dedigiyle degil..bence gayet pantolon ustu etekle kilabilirsin onemli olan vucut hattinin belli olmamasi degil mi zaten..
Benim düşüncem tesettürlü şekilde namaz kılınması yani ya etek, ferace yada pantolon üzerine giyilen uzun tuniklerle.
Ama hiç namaz kılınmamasındansa pantolon çok dar olmamasına dikkat edilerek kısa tuniklerlede olsa farzı yerine getirmek gerek diye düşünüyorum.
Allah kabul etsin inşallah.
canim bence islam kolaylik dini bazi kesimin anlattigi gibi hersey ''ocu amannn olmaz'' falan degil yani sirf kiyafetten dolayi namaz kilamamaktansa bence kilmak daha mantikli geliyor bana cunku yuce Allah kulunun en basta niyetine bakar..gerisiyle cok ugrasmak ve sirf o yuzden yapamamakta biraz seytanin vesvesesi diye dusunuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?