- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
-
- #1.961
Hepimizden kuzumTeşekkür ederim Allah bin kere razı olsun. Böyle güzelliklerin yaşanmasına vesile oluyorsunuz
HemmenHepimizden kuzumtanidiklariniz varsa okuya bilicek okunmasını istediğiniz etiketleyin daha çok kişiye yardımcı destek olmuş oluruz
Eki Görüntüle 2846146
Kulun kula ettiği dua kabul olurmuş derler. Peygamber efendimiz (S a v ) günah işlemediğiniz dillerle dua edin buyurmuştur". Ashap: Bize böyle diller lütfet ey Allah'ın Resulü demişler.. Peygamberimizde buyurmuş ki Bazınız Bazısına Dua etsin , çünkü sen onun diliyle kötü söz söylemedin. oda senin dilinle günaha girmedi buyurmuştur. Canlarım
dilerim ki yaptığınız beklediğiniz her iş hayırla sonuçlansin, Gönlünüzden geçen her dua ,istek hayatınıza en kısa sürede dahil olsun.Benimde sizin güzel kaplerinize ihtiyacım var CANLAR sevgili Magnifiaque Cemoos M Morlale8 Ayca_06 Cookiie Catlak-kurabiye ASSOSyal Salih hayırlı evlat sahibi olmaları için . 41 Meryem suresi okuyacağız inşaallah, hep birlikte katılımlarınızı bekliyorum canlar birbirinize birbirimize ettiğimiz, her dua 2 katına dönsün inşaallah.. yarın akşama kadar açık tutucam listeyi katılmak isteyenler isimlerini yazdira bilir, şimdiden Allah kabul etsin inşaallah
@ceycey0406Cookiie Cemoos @Nalin73 @Niloyatospikk @Musekkin. @N u r @Hifaa MssPARE @Minnosmeliss @memurhanim @NilMeSeKer clara @Jacbss @Amazing family @Bidar Sultan Ayca_06
@renksizgokkusagiCatlak-kurabiye M Morlale8 @Aktif Lora @COLIN @dut agaci @Zerre @28mn ASSOSyal @28mn @coconet Cemoos @golgefeslegeni @Yarimm66 @Nilay5454
Ben İskenderuna da yabanci degilim, uzulmeyin hepinize hemsehri olurum,Arsuz hemşerim
Dut ağacım, nere gittin canim yav, ban olmussun...27 annntep
Okumak isteyenleri berirleyelim bildirim yaparım canımNe zman okunuck tabiki okurumşuan regl olmuşum çarşamba günü temizlenirm inşallah
Memnun oldum hemşerim o zamanBen İskenderuna da yabanci degilim, uzulmeyin hepinize hemsehri olurum,MssPARE Dogu Bati Kuzey biraz gezdim gördüm
Tabii
Inşallah canimTabiipandemi bitince yüz yüze görüşelim
Tam konuya hakim olamadimKızlar dua için adınızı yazdırın listeyi hazırlayalım.
Yarın yada ertesi gün başlatalım hayırlısıyla inşallah.
Canım liste belirleyeceğiz.mesela 15 kişi.Tam konuya hakim olamadim
Hergun birkisiyemi okuycagiz
Beni yazabilirsiniz ozamanCanım liste belirleyeceğiz.mesela 15 kişi.
Bir kişiye 41 tane Meryem suresi okuyacağız
2 günde 1 kişiye okumamız iyi olur.41 den düşeceğiz.hergun bir kişiye 42 Meryem suresi okursak 2 haftada bitirmiş oluruz listeyi.
Tamam canım ekliyorumBeni yazabilirsiniz ozaman
Okumak icin zorunlugum olur
Canım Allah razı olsun ben yeni gördüm bildirimlerin arada kaynamış
Eki Görüntüle 2846146
Kulun kula ettiği dua kabul olurmuş derler. Peygamber efendimiz (S a v ) günah işlemediğiniz dillerle dua edin buyurmuştur". Ashap: Bize böyle diller lütfet ey Allah'ın Resulü demişler.. Peygamberimizde buyurmuş ki Bazınız Bazısına Dua etsin , çünkü sen onun diliyle kötü söz söylemedin. oda senin dilinle günaha girmedi buyurmuştur. Canlarım
dilerim ki yaptığınız beklediğiniz her iş hayırla sonuçlansin, Gönlünüzden geçen her dua ,istek hayatınıza en kısa sürede dahil olsun.Benimde sizin güzel kaplerinize ihtiyacım var CANLAR sevgili Magnifiaque Cemoos M Morlale8 Ayca_06 Cookiie Catlak-kurabiye ASSOSyal Salih hayırlı evlat sahibi olmaları için . 41 Meryem suresi okuyacağız inşaallah, hep birlikte katılımlarınızı bekliyorum canlar birbirinize birbirimize ettiğimiz, her dua 2 katına dönsün inşaallah.. yarın akşama kadar açık tutucam listeyi katılmak isteyenler isimlerini yazdira bilir, şimdiden Allah kabul etsin inşaallah
@ceycey0406Cookiie Cemoos @Nalin73 @Niloyatospikk @Musekkin. @N u r @Hifaa MssPARE @Minnosmeliss @memurhanim @NilMeSeKer clara @Jacbss @Amazing family @Bidar Sultan Ayca_06
@renksizgokkusagiCatlak-kurabiye M Morlale8 @Aktif Lora @COLIN @dut agaci @Zerre @28mn ASSOSyal @28mn @coconet Cemoos @golgefeslegeni @Yarimm66 @Nilay5454
Canım mesajını buraya alıntı yaptım da açıklama gerekiyordu. Sende çok güzel yazmışsınKur'an ancak kendi lisanı üzerine okunabileceği için, sadece o lisanın kendi harfleriyle yazılır, o harflerle okunur.
Zaten kur'an'ı başka bir dille yazmak mümkün olmadığı gibi, başka bir dille doğru olarak okumak da mümkün değildir. Çünkü kur'an harflerinin kendisine has özellikleri vardır. Bu harflerin bazılarının karşılığı ve okunuş şekli başka dilin alfabelerinde mevcut değildir. Söyleniş bakımından birbirine benzer harfler olsa da, mahreçleri (ağızdan çıkış yerleri) itibariyle de farklıdır.
Mesela türkçede sadece 'h' harfi yerine arapça'da üç çeşit 'h' harfi vardır. Noktasız 'ha' noktalı hırıltılı 'ha' ve 'he'. Aralarındaki farkı küçük bir misalle açıklayalım. Noktasız ha ile yazılan 'mahluk', noktalı hırıltılı ha ile yazılan 'mahluk' ve he ile yazılan 'mahluk'. Her üçünün de türkçe de yazılışı ve okunuşu aynıdır. Halbuki arapça'da birincisi tıraş edilmiş, ikincisi yaratılmış, üçüncüsü ise helak edilmiş anlamındadır. İşte kur'an'ı latince yazıdan okuyan birisi bu farkları anlayamayacağından, sözgelimi Allah'ın yaratmasından bahseden bir ayeti, farkına varmadan 'tıraş etmek' veya 'helak etmek' manasına okuyabilecektir.
Canım sadece senin için demiyorum konunun daha iyi anlaşılması için yazdım çünkü Ramazan ayında buna benzer çok konu gördüm.
İnşallah biran evvel Kur'anı Kerim'i asıl harfleriyle yanı arapçadan öğrenirsin.
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama söylemek gerekirdi diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?