Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Merhaba alt taraftan içimizden çıkan her şey abdesti bozar diye öğrendim bende. En doğrusunu Allah bilir.
Özellikle Nureddin Yıldız hocayı dinliyorum ama diğer hocalardan da aynısını duydum
Cok nadir birkaci bozmaz diyor.

Temiz beyaz akintiysa her vakit namaz abdesti alirsiniz, camasir cok kirlendiginde degistirirsiniz, hemen cok cok degistirmenize gerek yok, namaz olur. İstiyorsaniz camasir degismek yerine günlük ped, pamuk, bez benzeri ürünler kullanabilirsiniz.

Diyanette de gelen akıntı rahimin icinden gelen akıntı degildir diyor, ön ve arka popolardan çıkanlar abdesti bozuyor, vajinadan gelen temiz akıntı gusül bozmaz (vajinanin kendi sıvısı) ama oldugunda namaz abdesti almak gerekir.

Bu sekilde yapıyorum bende ama işte günlük ped kullanmadığım için değiştirme gereği duyuyorum.

Gusül bozmuyor evet abdesti bozuyor. Ben bunu öğrenmeden önce bir abdestle iki namaz kılardm aralarda Kuran okurdum vs şimdi onu cogu kez yapamıyorum. O zorluyor bazen.

Kendinizi sikmayin, temizlediyseniz ev temizdir. Aklınız ve seytan size oyun oynuyor, takıntı haline getirmeyin. Allahım sizi korusun.

İyi değil bence de, ilk yaptım ama baya bekledim, geçti dedim bu sefer. Zaten günün son vaktini kıldım, olmadi. Bı daha da yapmam bosver.
Kendini zorlama canım, kendini bıktırma
Âdet tarihinin degismesi icin 2 kez aynı sürede olması gerekiyor. Örnegin, bi kere 9 gün sürdü, dokuzuncu günü, aksama kadar bekle gözle.
İki kere (yani arka arkaya 2 ay) 9 gün sürerse artık âdetin 9 olmus demektir.

Simdi gusül alamadigin icin kilamazsam kazaya kalır diyorsun ya, senin durumun farklı, henüz ne oldugunu anlayamadın, vücudunun ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalışıyorsun, o yüzden durumdan iyice bi emin ol, ondan sonra hareket et.

Senin namazı kazaya bırakmak istemeyen hassasiyetinden öperim

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…