• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Kan vs yoksa akıntı abdesti bozmaz. Farklı mesheplerde durum nasıldır bilmiyorum ama. Yıllar önce kuran kursu hocama sormuştum. Nettede böyle okumuştum🤷iç çamaşırına değmişse onu bende değiştiriyorum. Siz nerden öğrendiniz acaba bende bakayım tekrar.
Merhaba alt taraftan içimizden çıkan her şey abdesti bozar diye öğrendim bende. En doğrusunu Allah bilir.
Özellikle Nureddin Yıldız hocayı dinliyorum ama diğer hocalardan da aynısını duydum
Cok nadir birkaci bozmaz diyor.

Benim sorunum da afedersiniz akıntı kızlar.
Açıkçası ben eskiden akıntı abdest bozacağını bilmiyordum öğrendiğimden beri tedirgin kılıyorum namazlarımı. Bir de çamaşırımıza gelirse de onunla namaz kilinmazmis siz biliyorsunuzdur ben neden bunu atlamışım bilmiyorum öğreneli çok olmadi ama sürekli iç çamaşırı değiştirip kontrol etmek zorladi beni şimdilerde alıştım galiba.
Temiz beyaz akintiysa her vakit namaz abdesti alirsiniz, camasir cok kirlendiginde degistirirsiniz, hemen cok cok degistirmenize gerek yok, namaz olur. İstiyorsaniz camasir degismek yerine günlük ped, pamuk, bez benzeri ürünler kullanabilirsiniz.

Screenshot_20220110-102937.png

Merhaba alt taraftan içimizden çıkan her şey abdesti bozar diye öğrendim bende. En doğrusunu Allah bilir.
Özellikle Nureddin Yıldız hocayı dinliyorum ama diğer hocalardan da aynısını duydum
Cok nadir birkaci bozmaz diyor.
Diyanette de gelen akıntı rahimin icinden gelen akıntı degildir diyor, ön ve arka popolardan çıkanlar abdesti bozuyor, vajinadan gelen temiz akıntı gusül bozmaz (vajinanin kendi sıvısı) ama oldugunda namaz abdesti almak gerekir.

Temiz beyaz akintiysa her vakit namaz abdesti alirsiniz, camasir cok kirlendiginde degistirirsiniz, hemen cok cok degistirmenize gerek yok, namaz olur. İstiyorsaniz camasir degismek yerine günlük ped, pamuk, bez benzeri ürünler kullanabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2985121
Bu sekilde yapıyorum bende ama işte günlük ped kullanmadığım için değiştirme gereği duyuyorum.

Diyanette de gelen akıntı rahimin icinden gelen akıntı degildir diyor, ön ve arka popolardan çıkanlar abdesti bozuyor, vajinadan gelen temiz akıntı gusül bozmaz (vajinanin kendi sıvısı) ama oldugunda namaz abdesti almak gerekir.
Gusül bozmuyor evet abdesti bozuyor. Ben bunu öğrenmeden önce bir abdestle iki namaz kılardm aralarda Kuran okurdum vs şimdi onu cogu kez yapamıyorum. O zorluyor bazen.

Çoraba şöyle taktim, kizim bezini çıkarıyor. İki defadır kakali bezini açti. Ay oraya bastimmi, ayağıma değer mi. Aslinda siliyorum orayi temizliyorum ama işte. En iyisi bir muddet corapta hep ayni giyiyim namaz corabim olsun 😔
Kendinizi sikmayin, temizlediyseniz ev temizdir. Aklınız ve seytan size oyun oynuyor, takıntı haline getirmeyin. Allahım sizi korusun.

İyi değil bence de, ilk yaptım ama baya bekledim, geçti dedim bu sefer. Zaten günün son vaktini kıldım, olmadi. Bı daha da yapmam bosver.
Kendini zorlama canım, kendini bıktırma 🌷
Âdet tarihinin degismesi icin 2 kez aynı sürede olması gerekiyor. Örnegin, bi kere 9 gün sürdü, dokuzuncu günü, aksama kadar bekle gözle.
İki kere (yani arka arkaya 2 ay) 9 gün sürerse artık âdetin 9 olmus demektir.

Simdi gusül alamadigin icin kilamazsam kazaya kalır diyorsun ya, senin durumun farklı, henüz ne oldugunu anlayamadın, vücudunun ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalışıyorsun, o yüzden durumdan iyice bi emin ol, ondan sonra hareket et.

Senin namazı kazaya bırakmak istemeyen hassasiyetinden öperim 💚💐

Kendini zorlama canım, kendini bıktırma 🌷
Âdet tarihinin degismesi icin 2 kez aynı sürede olması gerekiyor. Örnegin, bi kere 9 gün sürdü, dokuzuncu günü, aksama kadar bekle gözle.
İki kere (yani arka arkaya 2 ay) 9 gün sürerse artık âdetin 9 olmus demektir.

Simdi gusül alamadigin icin kilamazsam kazaya kalır diyorsun ya, senin durumun farklı, henüz ne oldugunu anlayamadın, vücudunun ne yapmaya çalıştığını çözmeye çalışıyorsun, o yüzden durumdan iyice bi emin ol, ondan sonra hareket et.

Senin namazı kazaya bırakmak istemeyen hassasiyetinden öperim 💚💐
Çok teşekkür ederim 💜😍😍😍

Back