Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

burayı izlermisin sorularının yanıtı var burada.. dinleyince yine yaz ama konuşalım fikrin hala aynımı

Arkadaş gitmiş ama muhakkak takip edecektir ben de bir şeyler söylemek istedim.

Önemli olan bilmek değil algılamak, hissedebilmek , anlayabilmek
Allah i anlayan kişi zaten tatmin olacaktır.

Her şeyi biliyorum diyen biri daha vardı ama kibrine yenik düştü insanları kıskandı büyüklük tasladi. Meleklik vazifesi elinden alındı ceza olarak.

Allah kullarına kendi ruhundan üfledi.
Bizim bir yerimiz acısa emin olun o bizden daha çok üzülür. Eğer hakiki kulsak tabi.

Allah o kadar merhametli ki kendisine inanmayani bile riziklandiracak kadar.

Hz . Halil İbrahim i hatırlayalım.
Bir gün 100 yaşında fakir görünümlü bir ihtiyari sofrasına davet etmiş sofrada Allah in ismini zikretmedigi için onu kovmustu.

Allahtan vahiy geldi İbrahim peygambere
" Ben 100 yıldır onun rızkını veriyorum sen onu neden sofrandan kovdun?"

Hz. İbrahim hatasını anlayıp dinsiz olan bu adamı tekrar sofrasına davet edip özür diler ve bu vahiyden bahseder.

Adam ağlar " Benim gibi aciz ve kendisini tercih etmeyen bir insana böyle davranan Allah a iman ederim diyerek secdeye kapanir ve iman şerefine nail olur.

Allah kullarını imtihan eder.
Zorlukla bazen parasızlıkla bazen sağlıkla bazen evlatla bu böyle uzayıp gider .
İnsan zannediyor ki biz dünyaya geldik özgür yaşayalım bize Allah bile karışmasın haşa.

Anne baba olarak biz çocuklarımıza hiç karismazsak ne olur onlar en azından 18 yaşına gelene kadar onlara doğruyu yanlışı anlatır rehber oluruz. Daha sonra belki üniversiteye yollar ve rehberligimize güvenerek onları orada serbest bırakırız. İster yanlış yapsınlar ister doğru bu en çok anne babayı ilgilendirir.

Bizim evladımız diyelim ki birisinin canını yaktı
Once öfkelenir ceza verir belki pişman olmasını da bekleriz. Ya da tamamen onu reddederiz.
Ya da hatasını görmezden geliriz gibi gibi.

Allah bizim annelik babalık vasfimizdan bin kat daha iyi bilen , başımıza ne gelirse gelsin her şeyi gören ama ahirete kadar mühlet veren bir Yaratıcı.
Allah mühlet verir ama ihmal etmez.

Cocuk üniversite sınavına giriyor diyor ki neden sorular bu kadar zordu
Diğeri ise hepsini yaptım çok kolaydı.

Çalışan ve çalışmayan farkı gibi bir şey bu.

İki kul düşün:
kul varlık ve sağlık içinde yüzüyor bir tane çok zor bir soru gördü diye belki cennetine vesile olacak o soruyu eliyle itip reddedemez.

Bir de kul sağlığıyla, fakirlikle sinanmis ama şükür deryasına tutunmuş Allah in vardır bir bildiği diyerek ona teslim olmuş kulları da görürsün. İbret almak lazım.

Herkes deli ben akıllıyım dememek lazım.

Ahireti unutarak yaşamamak lazım.
Dünyada mutluluk ebedi olsaydı cennet ve cehennem e gerek olmazdı.
Dünyanın lezzeti cennetin yanında o kadar ufak ki
Bir bebeği düşünün anne karnındayken en büyük yer annesinin karnı zannedermiş. Dünyayı hayal bile edemez nimetlerine akıl sır erdiremezmis. Anne karnındaki bebeğin nasıl riziklandirilip nasıl tuvalet ihtiyacını giderdiğine bir bakın.
İbret...
Bizim dünyadaki mutluluğu istememiz cenneti yok saymak gibi bir şey.
Asıl lezzeti inkar ve red gibi şey.
Dünyayı gören bebek anne karnının ne kadar ufak olduğunu farkeder. Bizim için de Dünya ahiretin yanında o kadar ufaktir.

Bazen kuluz beşeriz şaşarız yanlışlar yapıyoruz o an deriz ki Allah im iyi ki o an beni cezalandirmadin affet o hatamdan pişmanım bir daha tekrar etmeyeceğim.
O an Allah bize zaman tanıdı diye nasıl da mutlu oluruz ama başka bir kula zaman tanısa hemen Allah i yargılar neden hemen cezasını vermiyor diye hadsizlige doğru gideriz haşa.

Allah herkese akıl vermiş. İster doğru kullan İster yanlış ama sonunda bana bu konuda hesap vereceğini unutma demiş.
Ve tüm istekleri zaten hep bizim iyiligimiz için.
Eğer ki herkes Allah in buyruklarina uyacak olsaydı o zaman işte Dünya cennet olurdu.
Dünyayı kötü hale getiren Allah değil yine İnsan.
Namaz ibadeti bizim sağlığımız için hem egzersiz hem şükür duaları içeren , son rekatta oturuşta Rabbena dualariyla bütün muslumanlara dua ettiren bur eylem.
Oruç, hem sağlığımız için hem zenginlerin fakirleri anlamaları için sadakalarin arttirilmasi için fakirlerin de derecelerini daha çok yukseltmek için insandan istenilen bir eylem..
Sabri şükrü paylaşmayı öğretir oruç .

Allah kulundan hiç bir zaman lüzumsuz bir şey istemedi.
Onun değil bizim ihtiyacımız var bu ibadetlere.
Başıboş yaratilmadigimizin adıdır ibadet..

Allah kullarının her istediğini dünyada vermez çünkü o ya o kulunu ahirette mukafatlandirmak İster ya da o istenilenin arkasindaki şerden onu korumak İster.

Diyelim ki ben çok zengin olmak istiyorum.
Dua ediyorum ediyorum olmuyor.
Ama zengin olunca nasıl birisi olacağımı bilmiyorum.
Belki şımarık belki arsız belki Allah in unutan belki sukursuz belki sadakayi bile çok gören bir insana donusecegim.
Beni Allah benden koruyordu belki bilemem bunu.
Belki de kulum benden ne kadar daha ümit kesmeyecek diye bekliyordur.
Zalim zengin ve merhametli zengin ikisi arasındaki fark belli. Rızkı veren Allah ama karakteri seçen yine İnsan.

Allah i yeterince tanımıyoruz anlamıyoruz.
O yüzden ona kırılıp bizi görmediğini düşünüyoruz.
Allah bizleri O ' nu anlayanlardan ve vazgecmeyenlerden eylesin.

Kalpler bir olunca yok kuzuM bugün bir yere gitmem lazım tutamazdim pazartesi birlikteyiz ama inşaallah oruçta kız yine rahatsız gibi burunları tıkalı ona uyandım canım..
Benim çocuk da hasta buhar verdim biraz önce. O geri uyumuşken ben de sahur yapayim dedim
Bugün de tutunca ara vereceğim malum günler de kapıda
Ocağın 15 inden sonra yine başlayacağım

İ
Benim çocuk da hasta buhar verdim biraz önce. O geri uyumuşken ben de sahur yapayim dedim
Bugün de tutunca ara vereceğim malum günler de kapıda
Ocağın 15 inden sonra yine başlayacağım
Yine denk gelemedik desene bende pazartesi cuma tutmayı planlıyorum inşallah bakalım Rabb'im nasip eder inşaallah nasıl küçük biraz daha iyimi ?

İ

Yine denk gelemedik desene bende pazartesi cuma tutmayı planlıyorum inşallah bakalım Rabb'im nasip eder inşaallah nasıl küçük biraz daha iyimi ?
Şu an bile öksürüyor küt küt kuzuM benim .
Ama daha iyi olacak teyzesi.
Ilk günlere göre daha iyi gibi

Şu an bile öksürüyor küt küt kuzuM benim .
Ama daha iyi olacak teyzesi.
Ilk günlere göre daha iyi gibi
Kıyamam yaaa Rabb'im şifa versin inşaallah.
benimkide burnundan nefes alamıyor tıkalı horlaya horlaya uyuyor.
eskiden kışları çok severdim şimdi hemen bitsin istiyorum çocuklar hasta olmasın

Kıyamam yaaa Rabb'im şifa versin inşaallah.
benimkide burnundan nefes alamıyor tıkalı horlaya horlaya uyuyor.
eskiden kışları çok severdim şimdi hemen bitsin istiyorum çocuklar hasta olmasın
Her hastalık bir aşıdır. Daha sağlam vücut için hastalık da bazen iyidir kuzu.
Allah kalıcı dert vermesin bunların hepsi geçip gidiyor.

Bende namazlarimi aksatan birisiyim ve bu yuzden cok vicdan azabi cekiyorum. Namaz Allahla bulusmaktir. Her istedigin verilmez.verilmemesi daha hayirlidir belki bunu bilmeyiz. O cocuklar o insanlara dunyanin sevilecek yer olmadigi idrak ediliyor. Dua edelimde bizde bunu idrak etmek icin ayni imtihana sahip olmayalim.bazilari gorerek bazilari yasayarak bazi seyleri tecrübe ediniyor.bizde onlara ne kadar yardim ediyoruz bununla imtihan ediliyoruz belki. Elinle yapamiyorsan dilinle dilinle yapamiyorsan duanla yardım et onlara. Yani bazi seylerde bizim elimizde.bazi şeylerde Teslim olmakta sakli. ÖLÜM VAR. nacizane kendi nefsime yaptigim bir yaziydi bu.

Merhaba düzen oturabildiniz mi??

Evet canım çok şükür buraya açtığım bu topik ve buradaki arkadaşlar sayesin de Ramazan dan beri kiliyorum 5 vakit sen kilabiliyormusun
Ne güzel yaa, maşallah. Allah razı olsun arkadaşlardan da. Ben maalesef hayır, kendimi bildim bileli takıyorum kafama.kilmaya başlayıp kısa sürede bırakıyorum. Günde bir vakit de olsa kilayim mantığında, 2-3 vakit kılıyordum alisayim diye, olmadı. Sırf farzlarıni kilayim dedim alisayim,yine olmadi. 37 yaşında olucam, burama geldi.yeter artık yeter diyorum kendime. Bugün yeni yılın ilk gunu 5 vakit kıldım ,çok şükür,güya her gün beş vakit kılicam, ömür boyu. Yapmam lazım,çok fazla zorlanıyorum.nasil kıldım bir bilseniz.

KURÂN OKUMANIN FAYDALARI....

Hamd ve sena, alemlerin Rabbi Allah’adır; selat ve selam, yüce peygamberimiz ve efendimiz Muhammed Mustafa’ya (s.a.a) ve masum Ehlibeytinedir.
1-Kur’an-ı Kerim, insanı üstün melekler seviyesine yüceltir ve insan ile cehennem arasında engel olur...
2-Kur’an-ı Kerim, gerçek anlamıyla kendisini okuyan kimseye alçak gönüllülük, bağlılık, yücelik, izzet ve ziynet kazandırır ve Kur’an’ı hatmeden kimseye de teyidî peygamberlik nimeti verilir...
3-Kur’an okumak hafızayı güçlendirir...
4-Kur’an okumak, vatanında bulunanların mertlik/cömertliğidir...
5-Kur’an okumak, dostun kitabını okumak ve onu anmak olduğu için insana zindelik, mutluluk, neşe ve gençlik verir.
6-Kur’an okumak, insanın gönlüne parlaklık kazandırır.
7-Kur’an okumak, bir yandan ruh ve bedeni etkilerken, diğer yandan da kalplerin Allah’a yakınlaşmasını ve bedenin huşu edinmesini sağlar.
8-Kur’an okumak, hastalıklara şifadır.
9-Kur’an okumak ruhun güçlenmesine neden olur. Çünkü soyut ruh, ilahi nurla beslenir ve güç alır.
10-Kur’an insanı korur. Çünkü bireylerin ve halkların hem olgunluk ve hem de helaket etkenlerinin tümü Kur’an-ı Kerim’de açıklanmıştır. Bu nedenlerden ibret dersi çıkaran birey ve halklar, elbette ki kendilerini helak olmaktan koruyacaklardır.
11-Kur’an-ı Kerim, insan için hidayet ve saadet kitabıdır. İnsan, dünya ve ahiret hayatlı bir varlık olduğundan dolayı Kur’an-ı Kerim, insan hayatının her iki boyutunu güvenceye alır ve iyileştirir.
12-Katılaşma, kalbin hastalıklarından biridir ve kalbin yumuşaması, bazı etkenlere bağlıdır ve bu etkenlerden biri de öğüttür.
Bu haftaki hutbenin konusundan ibaret olan on üçüncü ders ise, şundan ibarettir:
13-Kur’an-ı Kerim okumak ve onunla menus olmak, insan için ve insan yaşamına bereket getirir......

Bu güne kadar sayfamda destek veren benimle olan güzel kardeşlerim

isterim ki namazlar birlikte olduğumuz gibi dualarda ve Kur'an okumada da birlikte olalım..

Kur'an'ı Kerim'i ukuma alışkanlığı edinelim hep birlikte bir birbirimize okuyalım..

zorlamadan yormadan herkesin katıla bildiği ölçüde okuya bildigi kadar,

amaç bir sayfada olsa okuya bilmek ve namaz gibi ,
günlük okuma alışkanlığı edinmek hep birlikte.. katılmak isteyen arkadaşları pazartesi ye Kadar bekleyeceğim.
iki kişi bile olsak okuyup devam edelim istiyorum.

i p e k
clara
D u t
Magnifiaque
Saliha40
orjinal19
ElhanElhan hesabı doğrulanmış üye.
Zeynep_Nihal
Cemoos
C Calcifer
Morrmeneksee
@Bidar Sultan
aypare ackerman
Wilma11

Sizleri etiketledim ,sizlerde tanıdıklarınızı etiketliyebilirsiniz kızlar

Benim için süper olur. Hali hazırda cüz okuyordum ama çok zorlanmaya başladım bırakmak zorunda kaldım. Tamamen bırakmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…