- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
-
- #5.901
Adaleti mi sağlayamaz, tabii ki sağlayabilir ama sence şu an yaşananlar adil mi? Yapamaması değil mesele, yapıp yapmaması. Elbette irademizle iyiyi seçebiliriz ve seçmeliyiz, iyiliğin dinle direk bir alakası yok zaten etiksel bir durum. Burda asıl konu ibadetler.
Dini bilgi-birikim olarak pek çok kişiye taş çıkarırım, ama bu bilgiler kalbe sirayet etmiyor işte. Bir grafik gibi düşün, artar artar peak yapar ve ardından düşer ya, işte ben bunları erken yaşadığım için erken bitti gibi.
Bitmez içindeki gerçek sevgi ise , 7 yaşında başladım camiye kuran öğrenmeye gitmeye zaman zaman hep bıraktım hep uzaklaştım ama bir duada bir ilahi de bir Kur'an sesinde hep tövbe edip geri döndüm ..bu bile bir nimet biliyormusun belki yine kopacagim yine bırakacağım ama her gittiğimde döneceğim bir Rabb'im var inanan bir kalbim var şükürler Olsun.. dediğin gibi insan hep aynı duyguda kalamiyor ama temel duygular sevgi defismez sen bu yazdıklarının doğruluğuna inanmış ve kabullenmiş olsaydın namaz sayfasına yazmazdin ..
Durumum ne biliyor musun, sanki Allah'a dargınım, kırgınım. Benim seçmediğim bir şeydi yaşamak ama geldim dünyaya, ve sen bana ve diğerlerine ve daha el kadar bebelere acı üstüne acı çektiriyorsun ama neden, diyorum. Eğer daha iyi durumda olsaydık daha iyi insanlar olmaz mıydık? Düşünsene çocukken kötü muameleye maruz kalanlar büyüyünce de kötü oluyorlar, aynı bunun gibi. İyi amel işledikçe kötülük bulmak veya karşılığını görememek o zaman neden uğraşayım dedirttiriyor insana. Hadi benim hatam vardır ama hayvanların bebeklerin ne suçu günahı var aklım almıyor....
Adaleti mi sağlayamaz, tabii ki sağlayabilir ama sence şu an yaşananlar adil mi? Yapamaması değil mesele, yapıp yapmaması. Elbette irademizle iyiyi seçebiliriz ve seçmeliyiz, iyiliğin dinle direk bir alakası yok zaten etiksel bir durum. Burda asıl konu ibadetler.
Amin Ecmain canımAllah im sen bizleri nankorlerden değil nimetlerini görüp bilip anlayıp şükredenlerden eyle.
Aynı anda aynı soru evet canım sahurdayim ben şu anAmin Ecmain canımoruca mi kalktın
Kalpler bir oluncaAynı anda aynı soru evet canım sahurdayim ben şu an
Benim çocuk da hasta buhar verdim biraz önce. O geri uyumuşken ben de sahur yapayim dedimKalpler bir oluncayok kuzuM bugün bir yere gitmem lazım tutamazdim pazartesi birlikteyiz ama inşaallah oruçta kız yine rahatsız gibi burunları tıkalı ona uyandım canım..
Yine denk gelemedik deseneBenim çocuk da hasta buhar verdim biraz önce. O geri uyumuşken ben de sahur yapayim dedim
Bugün de tutunca ara vereceğim malum günler de kapıda
Ocağın 15 inden sonra yine başlayacağım
Şu an bile öksürüyor küt küt kuzuM benim .İ
Yine denk gelemedik desenebende pazartesi cuma tutmayı planlıyorum inşallah bakalım Rabb'im nasip eder inşaallah nasıl küçük biraz daha iyimi ?
Kıyamam yaaa Rabb'im şifa versin inşaallah.Şu an bile öksürüyor küt küt kuzuM benim .
Ama daha iyi olacak teyzesi.
Ilk günlere göre daha iyi gibi
Her hastalık bir aşıdır. Daha sağlam vücut için hastalık da bazen iyidir kuzu.Kıyamam yaaa Rabb'im şifa versin inşaallah.
benimkide burnundan nefes alamıyor tıkalı horlaya horlaya uyuyor.
eskiden kışları çok severdim şimdi hemen bitsin istiyorum çocuklar hasta olmasın
Bende namazlarimi aksatan birisiyim ve bu yuzden cok vicdan azabi cekiyorum. Namaz Allahla bulusmaktir. Her istedigin verilmez.verilmemesi daha hayirlidir belki bunu bilmeyiz. O cocuklar o insanlara dunyanin sevilecek yer olmadigi idrak ediliyor. Dua edelimde bizde bunu idrak etmek icin ayni imtihana sahip olmayalim.bazilari gorerek bazilari yasayarak bazi seyleri tecrübe ediniyor.bizde onlara ne kadar yardim ediyoruz bununla imtihan ediliyoruz belki. Elinle yapamiyorsan dilinle dilinle yapamiyorsan duanla yardım et onlara. Yani bazi seylerde bizim elimizde.bazi şeylerde Teslim olmakta sakli. ÖLÜM VAR. nacizane kendi nefsime yaptigim bir yaziydi bu.Durumum ne biliyor musun, sanki Allah'a dargınım, kırgınım. Benim seçmediğim bir şeydi yaşamak ama geldim dünyaya, ve sen bana ve diğerlerine ve daha el kadar bebelere acı üstüne acı çektiriyorsun ama neden, diyorum. Eğer daha iyi durumda olsaydık daha iyi insanlar olmaz mıydık? Düşünsene çocukken kötü muameleye maruz kalanlar büyüyünce de kötü oluyorlar, aynı bunun gibi. İyi amel işledikçe kötülük bulmak veya karşılığını görememek o zaman neden uğraşayım dedirttiriyor insana. Hadi benim hatam vardır ama hayvanların bebeklerin ne suçu günahı var aklım almıyor....
Merhaba düzen oturabildiniz mi??Merhaba arkadaşlar.Ramazan ayı boyunca kıldığım namazı ramazan sonunda ,adet dönemlerinde bırakıyorum .takrar başlıyorum tekrar bırakıyorum, sabahı kılıyorsam öğlen kilamiyorum ramazan harici 5 vakit kılabidigim bir düzen oturtamadim.. benim gibi kılmak isteyip düzen olusturamamış arkadaş arkadaşlar arıyorum birbirimizin kılmasina vesile oluruz inşallah
Evet canım çok şükür buraya açtığım bu topik ve buradaki arkadaşlar sayesin de Ramazan dan beri kiliyorum 5 vakitMerhaba düzen oturabildiniz mi??
Ne güzel yaa, maşallah. Allah razı olsun arkadaşlardan da. Ben maalesef hayır, kendimi bildim bileli takıyorum kafama.kilmaya başlayıp kısa sürede bırakıyorum. Günde bir vakit de olsa kilayim mantığında, 2-3 vakit kılıyordum alisayim diye, olmadı. Sırf farzlarıni kilayim dedim alisayim,yine olmadi. 37 yaşında olucam, burama geldi.yeter artık yeter diyorum kendime. Bugün yeni yılın ilk gunu 5 vakit kıldım ,çok şükür,güya her gün beş vakit kılicam, ömür boyu. Yapmam lazım,çok fazla zorlanıyorum.nasil kıldım bir bilseniz.Evet canım çok şükür buraya açtığım bu topik ve buradaki arkadaşlar sayesin de Ramazan dan beri kiliyorum 5 vakitsen kilabiliyormusun
Benim için süper olur. Hali hazırda cüz okuyordum ama çok zorlanmaya başladım bırakmak zorunda kaldım. Tamamen bırakmak istemiyorumKURÂN OKUMANIN FAYDALARI....
Hamd ve sena, alemlerin Rabbi Allah’adır; selat ve selam, yüce peygamberimiz ve efendimiz Muhammed Mustafa’ya (s.a.a) ve masum Ehlibeytinedir.
1-Kur’an-ı Kerim, insanı üstün melekler seviyesine yüceltir ve insan ile cehennem arasında engel olur...
2-Kur’an-ı Kerim, gerçek anlamıyla kendisini okuyan kimseye alçak gönüllülük, bağlılık, yücelik, izzet ve ziynet kazandırır ve Kur’an’ı hatmeden kimseye de teyidî peygamberlik nimeti verilir...
3-Kur’an okumak hafızayı güçlendirir...
4-Kur’an okumak, vatanında bulunanların mertlik/cömertliğidir...
5-Kur’an okumak, dostun kitabını okumak ve onu anmak olduğu için insana zindelik, mutluluk, neşe ve gençlik verir.
6-Kur’an okumak, insanın gönlüne parlaklık kazandırır.
7-Kur’an okumak, bir yandan ruh ve bedeni etkilerken, diğer yandan da kalplerin Allah’a yakınlaşmasını ve bedenin huşu edinmesini sağlar.
8-Kur’an okumak, hastalıklara şifadır.
9-Kur’an okumak ruhun güçlenmesine neden olur. Çünkü soyut ruh, ilahi nurla beslenir ve güç alır.
10-Kur’an insanı korur. Çünkü bireylerin ve halkların hem olgunluk ve hem de helaket etkenlerinin tümü Kur’an-ı Kerim’de açıklanmıştır. Bu nedenlerden ibret dersi çıkaran birey ve halklar, elbette ki kendilerini helak olmaktan koruyacaklardır.
11-Kur’an-ı Kerim, insan için hidayet ve saadet kitabıdır. İnsan, dünya ve ahiret hayatlı bir varlık olduğundan dolayı Kur’an-ı Kerim, insan hayatının her iki boyutunu güvenceye alır ve iyileştirir.
12-Katılaşma, kalbin hastalıklarından biridir ve kalbin yumuşaması, bazı etkenlere bağlıdır ve bu etkenlerden biri de öğüttür.
Bu haftaki hutbenin konusundan ibaret olan on üçüncü ders ise, şundan ibarettir:
13-Kur’an-ı Kerim okumak ve onunla menus olmak, insan için ve insan yaşamına bereket getirir......
Bu güne kadar sayfamda destek veren benimle olan güzel kardeşlerim
isterim ki namazlar birlikte olduğumuz gibi dualarda ve Kur'an okumada da birlikte olalım..
Kur'an'ı Kerim'i ukuma alışkanlığı edinelim hep birlikte bir birbirimize okuyalım..
zorlamadan yormadan herkesin katıla bildiği ölçüde okuya bildigi kadar,
amaç bir sayfada olsa okuya bilmek ve namaz gibi ,
günlük okuma alışkanlığı edinmek hep birlikte..katılmak isteyen arkadaşları pazartesi ye Kadar bekleyeceğim.
iki kişi bile olsak okuyup devam edelim istiyorum.
i p e k
clara
D u t
Magnifiaque
Saliha40
orjinal19
Elhan
Zeynep_Nihal
Cemoos
C Calcifer
Morrmeneksee
@Bidar Sultan
aypare ackerman
Wilma11
Sizleri etiketledim ,sizlerde tanıdıklarınızı etiketliyebilirsiniz kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?