- 31 Ekim 2019
- 11.001
- 39.998
- 548
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
-
- #5.881
Heyaaaaa yaaaa sormaHele kış gunleri daha da güzel geliyor yatak sıcacık.
Dun kılamadım yaNamaz geçmeden kılıyım.. ogle vakti
Vakit indir tlf vakit gelince uyarıyor namazi kalmayınca uyarıyor onlardan indir tlf. Herkesin gunahi var hepimizin var çokça estegfirullah de. Şeytan sana salmış durumda ustune gittikçe seni oyalıyor 21 gun bi devam etsen. Ins devam edersinDun kılamadım yaniye oyle oluyor
Ah devam olsa 21 gunVakit indir tlf vakit gelince uyarıyor namazi kalmayınca uyarıyor onlardan indir tlf. Herkesin gunahi var hepimizin var çokça estegfirullah de. Şeytan sana salmış durumda ustune gittikçe seni oyalıyor 21 gun bi devam etsen. Ins devam edersin
Yavas yavas alis kazalarını sonra kil .. alıştıkça kazaları kilarsin ins. .Ah devam olsa 21 gunneyse pes etmek yok kaldigim yerden devam. Sunnet kikılmıyorum olmuyor vs diye diye gozumde buyutuyorum sanirim
Herseyi hazirliyorum ama hic birsey yapmiyorum. Heves cok var icraat sıfırYavas yavas alis kazalarını sonra kil .. alıştıkça kazaları kilarsin ins. .
Kılıyorum canım da bazen yapıyorm nedense bunu sabah ve yatsı namazın daŞeytan bağlıyor canım malesef
hic kilamiyormusun ?
Güzel gidiyordun ne olduAh devam olsa 21 gunneyse pes etmek yok kaldigim yerden devam. Sunnet kikılmıyorum olmuyor vs diye diye gozumde buyutuyorum sanirim
Yine devam canim .pes etmek yok. Ama surekli boyle oluyor ya bir kotu hissediyorum.Güzel gidiyordun ne oldu
Cuma gününden sonra bende burada aktif olacağım Kur'an'a da basliyacagiz arkadaşlarla hep bereber düzen oluşacak inşaallah vazgeçme sakinYine devam canim .pes etmek yok. Ama surekli boyle oluyor ya bir kotu hissediyorum.
Cuma gününden sonra bende burada aktif olacağım Kur'an'a da basliyacagiz arkadaşlarla hep bereber düzen oluşacak inşaallah vazgeçme sakin
Mesajını okurken başında sevinerek okudum ne güzel yıllarca kılmış bizede tavsiyeler vermeye gelmiş diyerekArkadaşlar ben 10 yaşımdan beri namazlarını hiiiiç aksatmadan düzgün kılan biriydim. Ömrümün yarısından fazlası namazlıydı. Bu sene bazı hayal kırıklıkları yaşadım, kadere küstüm. Çok uğraştığım şeylerden sonuç alamayınca bir şey için uğraşmak saçma gelmeye başladı. Namaz kılsam da bir işe yaramayacak, Allah sadece acı çekmemizi istiyor, dinden uzak olanlar daha mutlu gibi hissetmeye başladım ve namazdan uzaklaştım. Kılsam neee kılmasam ne gibi bir haldeyim. Artık ara ara kılıyorum ve canım istemiyor. Şimdiye kadar kıldım da ne oldu ki diyorum. Konuşmak isteyen varsa yazsın lütfen.
Bitmez içindeki gerçek sevgi ise , 7 yaşında başladım camiye kuran öğrenmeye gitmeye zaman zaman hep bıraktım hep uzaklaştım ama bir duada bir ilahi de bir Kur'an sesinde hep tövbe edip geri döndüm ..bu bile bir nimet biliyormusun belki yine kopacagim yine bırakacağım ama her gittiğimde döneceğim bir Rabb'im var inanan bir kalbim var şükürler Olsun.. dediğin gibi insan hep aynı duyguda kalamiyor ama temel duygular sevgi defismez sen bu yazdıklarının doğruluğuna inanmış ve kabullenmiş olsaydın namaz sayfasına yazmazdin ..Dini bilgi-birikim olarak pek çok kişiye taş çıkarırım, ama bu bilgiler kalbe sirayet etmiyor işte. Bir grafik gibi düşün, artar artar peak yapar ve ardından düşer ya, işte ben bunları erken yaşadığım için erken bitti gibi.
Durumum ne biliyor musun, sanki Allah'a dargınım, kırgınım. Benim seçmediğim bir şeydi yaşamak ama geldim dünyaya, ve sen bana ve diğerlerine ve daha el kadar bebelere acı üstüne acı çektiriyorsun ama neden, diyorum. Eğer daha iyi durumda olsaydık daha iyi insanlar olmaz mıydık? Düşünsene çocukken kötü muameleye maruz kalanlar büyüyünce de kötü oluyorlar, aynı bunun gibi. İyi amel işledikçe kötülük bulmak veya karşılığını görememek o zaman neden uğraşayım dedirttiriyor insana. Hadi benim hatam vardır ama hayvanların bebeklerin ne suçu günahı var aklım almıyor....Bitmez içindeki gerçek sevgi ise , 7 yaşında başladım camiye kuran öğrenmeye gitmeye zaman zaman hep bıraktım hep uzaklaştım ama bir duada bir ilahi de bir Kur'an sesinde hep tövbe edip geri döndüm ..bu bile bir nimet biliyormusun belki yine kopacagim yine bırakacağım ama her gittiğimde döneceğim bir Rabb'im var inanan bir kalbim var şükürler Olsun.. dediğin gibi insan hep aynı duyguda kalamiyor ama temel duygular sevgi defismez sen bu yazdıklarının doğruluğuna inanmış ve kabullenmiş olsaydın namaz sayfasına yazmazdin ..
Şöyle düşün herşeyin sahibi kim cenabı Allah mülk onun bizim haşa bunu böyle yaptın yapamazsın deme hakkımız varmı.. bence yok .kainatı bu kadar nizami insanı bütün varlıkları yaradan cenabı Allah adaleti'mi sağlayamaz ? Bizim sonsuz merhametine güvenip olunceyedek kulluk yapmamız lazım EVet isteyerek gelmedik dünyaya isteyerek te gitmeyeceğiz ama yaşadığımız sürece bize akıl idrrak yeteneği vermiş istediğin yolu secebilirsin kötülüğü de iyiliğide bu senin elinde cenabı Allah'ı bütün yaradilanlardan ayıran büyüklügu de bu işte biz idrak edemeyiz bunu aklımız yetmez..Durumum ne biliyor musun, sanki Allah'a dargınım, kırgınım. Benim seçmediğim bir şeydi yaşamak ama geldim dünyaya, ve sen bana ve diğerlerine ve daha el kadar bebelere acı üstüne acı çektiriyorsun ama neden, diyorum. Eğer daha iyi durumda olsaydık daha iyi insanlar olmaz mıydık? Düşünsene çocukken kötü muameleye maruz kalanlar büyüyünce de kötü oluyorlar, aynı bunun gibi. İyi amel işledikçe kötülük bulmak veya karşılığını görememek o zaman neden uğraşayım dedirttiriyor insana. Hadi benim hatam vardır ama hayvanların bebeklerin ne suçu günahı var aklım almıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?