Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Dun kılamadım ya niye oyle oluyor
Vakit indir tlf vakit gelince uyarıyor namazi kalmayınca uyarıyor onlardan indir tlf. Herkesin gunahi var hepimizin var çokça estegfirullah de. Şeytan sana salmış durumda ustune gittikçe seni oyalıyor 21 gun bi devam etsen. Ins devam edersin

Ah devam olsa 21 gun neyse pes etmek yok kaldigim yerden devam. Sunnet kikılmıyorum olmuyor vs diye diye gozumde buyutuyorum sanirim

Arkadaşlar ben 10 yaşımdan beri namazlarını hiiiiç aksatmadan düzgün kılan biriydim. Ömrümün yarısından fazlası namazlıydı. Bu sene bazı hayal kırıklıkları yaşadım, kadere küstüm. Çok uğraştığım şeylerden sonuç alamayınca bir şey için uğraşmak saçma gelmeye başladı. Namaz kılsam da bir işe yaramayacak, Allah sadece acı çekmemizi istiyor, dinden uzak olanlar daha mutlu gibi hissetmeye başladım ve namazdan uzaklaştım. Kılsam neee kılmasam ne gibi bir haldeyim. Artık ara ara kılıyorum ve canım istemiyor. Şimdiye kadar kıldım da ne oldu ki diyorum. Konuşmak isteyen varsa yazsın lütfen.

Mesajını okurken başında sevinerek okudum ne güzel yıllarca kılmış bizede tavsiyeler vermeye gelmiş diyerek çok üzüldüm sonuna doğru okuyunca .. hissettiğin duygular sana şeytanın vesveseleri... Öncelikle şöyle düşünmeni isterim, istediğimiz bazı şeyler bizim hayrimiza olmaya biliyor ,evet biz çok istiyoruz ama olmamasında da bir hayır vardır .. Rabb'im seni neden mutsuz etmek istesin ki ? Düşün bakalım seni yaratan bu dünyaya gelmeni sağlayan, sana uzuvlar veren konuşma yürüme yeteneği veren, sağlık sıhhat yaşam veren neden senin Kötülüğü istesin ki ,? peygamberlerin tarihlerini hiç okudun mu ? hep sınava tabi tutulmuşlardır hastalıkla açlıkla aile ile günahsız Allah'a kulluk eden peygamberler bile... Allah Kur'an-ı Kerim de açıklıyor bu durumu sizi imtahan edeceğiz biraz açlıkla mallarınız la evlatlarınizla isyan edene haşa şirk koşana elem verici azap vardır .
Sabredip Allah rızası için güzel ameller isleyenlere Cennet vadiyor ..burası oyun burası nefeslik bir yer asıl mükâfaat oradadır lütfen ibadetlerinin karşılığıni bu dünyada arama hatta hiç arama cenabı Allah'ın verdi bize nimetler karşısında bir gözümüzün hakkını bile odeyemeyiz ..lütfen bu duygulardan kurtulmaya calis Allah'a sigin şeytanın vesveseleri den kurtulmaya calis ,çokça tövbe et. sevindirme şeytani her zaman yazabilirsin bana bu düşüncelerden kurtilman için elimden geleni yaparım ..

Dini bilgi-birikim olarak pek çok kişiye taş çıkarırım, ama bu bilgiler kalbe sirayet etmiyor işte. Bir grafik gibi düşün, artar artar peak yapar ve ardından düşer ya, işte ben bunları erken yaşadığım için erken bitti gibi.

Bitmez içindeki gerçek sevgi ise , 7 yaşında başladım camiye kuran öğrenmeye gitmeye zaman zaman hep bıraktım hep uzaklaştım ama bir duada bir ilahi de bir Kur'an sesinde hep tövbe edip geri döndüm ..bu bile bir nimet biliyormusun belki yine kopacagim yine bırakacağım ama her gittiğimde döneceğim bir Rabb'im var inanan bir kalbim var şükürler Olsun.. dediğin gibi insan hep aynı duyguda kalamiyor ama temel duygular sevgi defismez sen bu yazdıklarının doğruluğuna inanmış ve kabullenmiş olsaydın namaz sayfasına yazmazdin ..

Durumum ne biliyor musun, sanki Allah'a dargınım, kırgınım. Benim seçmediğim bir şeydi yaşamak ama geldim dünyaya, ve sen bana ve diğerlerine ve daha el kadar bebelere acı üstüne acı çektiriyorsun ama neden, diyorum. Eğer daha iyi durumda olsaydık daha iyi insanlar olmaz mıydık? Düşünsene çocukken kötü muameleye maruz kalanlar büyüyünce de kötü oluyorlar, aynı bunun gibi. İyi amel işledikçe kötülük bulmak veya karşılığını görememek o zaman neden uğraşayım dedirttiriyor insana. Hadi benim hatam vardır ama hayvanların bebeklerin ne suçu günahı var aklım almıyor....

Şöyle düşün herşeyin sahibi kim cenabı Allah mülk onun bizim haşa bunu böyle yaptın yapamazsın deme hakkımız varmı.. bence yok .kainatı bu kadar nizami insanı bütün varlıkları yaradan cenabı Allah adaleti'mi sağlayamaz ? Bizim sonsuz merhametine güvenip olunceyedek kulluk yapmamız lazım EVet isteyerek gelmedik dünyaya isteyerek te gitmeyeceğiz ama yaşadığımız sürece bize akıl idrrak yeteneği vermiş istediğin yolu secebilirsin kötülüğü de iyiliğide bu senin elinde cenabı Allah'ı bütün yaradilanlardan ayıran büyüklügu de bu işte biz idrak edemeyiz bunu aklımız yetmez..

Adaleti mi sağlayamaz, tabii ki sağlayabilir ama sence şu an yaşananlar adil mi? Yapamaması değil mesele, yapıp yapmaması. Elbette irademizle iyiyi seçebiliriz ve seçmeliyiz, iyiliğin dinle direk bir alakası yok zaten etiksel bir durum. Burda asıl konu ibadetler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…