Nafaka arttırmak istemeyen baba ve dava süreci

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.446
897
34
Merhaba;

2020 yılında boşanma davası açtım bi çocuğum var okula gidiyor . Boşanma davası gecen ay bitti fakat karşı taraf itiraz etti .Çocuk için 1000 tl nafaka alıyorum .babayla görüştüm fakat t evlilik düşündüğünü nafakayı arttırmayacagını söyledi .Bu miktar yeterli gelmediği için nafaka arttırım davası açmak istiyorum .avukatım nafaka arttırım davası için 70bin tl istedi bu sebeple kendim açmak istiyorum. Fakat çok bilgisizim . Örmegin her sene enflasyonda para değersizleşiyor hersene arttırım davası mı açmak zorundayım ? . Bu arttırım davasında belli bi orana göre arttırım otomatik yapılmaz mı . Bunu mahkemeden nasıl talep edeceğim . Ve nasıl bir dilekçe yazmam gerekir bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi

Nafaka için her yıl dava açmanıza gerek yok Tüfe maddesi ekleyin dilekçenize her yıl otamatikmen artar senede birgün .

Davayı kendiniz açmak istiyorsaniz elbette açabilirsiniz ama yinede bir avukattan yardım alın dilekçe konusunda onun ücreti daha makul olur.

TÜFE olarak mı belirtilmesi gerekiyor .peki dosya masraflarının karşı tarafa bırakılmasını talep edebilir miyim .

1000 TL nafaka verirken hiç utanmıyor mu? Gidin davayı, büyük ihtimalle nafaka miktarı artırılır.
O kötü biri . Adliye beni eski anılarımdan dolayı çok yıpratıyor fakat gidip dava açmam gerektiğini biliyorum. Avukatsız halletmem gerekir ama maddi açıdan çok açılamam . Tek korkum haklıyken haksız olmak düzgün bi dilekçe lazım

1000 tl nedir ya,ben az önce yemek siparişi verdim daha fazla tuttu,dalgamı geçiyor bu adam,70 bin tl toplamda ödemediği tutarmı yoksa sizin aylık istediğiniz tutarmı yada yıllıkmı ayrıntı vermemişsiniz ama bence siz ilk önce çocuğun aylık mutfak masrafını,okul masrafını kıyafet ve harçlık miktarını hesaplayıp mahkemeye o doğrultuda bir liste çıkartın kimse aksini iddia edemesin,ev kirası,elektrik,yakıt,çocuğun bütün gün bakımı,okulu,ödevi vs hepsi sizde ise geri kalanlarıda babası karşılamak zorunda,bir kere şunu net anlamak gerekiyor,bir anne ve baba yeniden hayat kuramaz,geçmişte inşa etmiş olduğu hayatı yok sayıp sıfırdan yeniden başlayamaz,bu oyun değil sonuçta gerçek bir çocuk ve onun geleceği var ben oynamıyorum baştan başlayacam deme lüksü yok kimsenin,bunu ona net bir şekilde aktarın eğer çok zorluk çıkartırsa sadece çocuk eylemek için çocuğunu göremeyeceğini net bir dille söyleyin kendine gelir belki,boşanma davalarında enflasyona göre arttırım hatırlıyorum ama gider bütçesi hazırlayıp onun üzerinden arttırım isteyin,mesela benim kuzenim 10 bin liralık aylık mutfak gideri,günlüğü 50 liradan harçlık,genel harcamaları için 7 bin tl istedi ki geri kalan her türlü masraf kendisinde zaten,ev kirası,mutfak masrafı,elektrik,doğal gaz derken yetiştiremiyor bu anca idare eden bir limit.

TÜFE olarak mı belirtilmesi gerekiyor .peki dosya masraflarının karşı tarafa bırakılmasını talep edebilir miyim .
İsteyebilirsiniz ama karşı tarafta sizden isteyebilir tefe TÜFE diye geçer dediğim gibi dilekçeyi avukata yazdırın daha iyi olur.

70 bin avukatın dava açmak için istediği ücretmiş.

70 bin tl avukatın dava açmak için benden istediği tutar . Ne yazık ki sizin de söylediğiniz gibi sadece eğlenmek için istiyor çocuğu

Bu konu için barodan avukat talep edemez misiniz? Yani yaparsınız tabi belki bi danışmanlık, dilekçe yazdırmak gibi işlerle çok daha uyguna gelebilir direk avukat tutmakla ama kanuni durumları daha iyi bildikleri için bi hata, problem olursa sizin gözünüzden kaçabilir. Ama avukatın kaçmaz. O yüzden hiç değilse barodan talep edin

Şusn boşanma be mal davasına bakan güncel bir avukatım var bu durumda barodan avukat talep etmem sanırım. Olmaz

Şusn boşanma be mal davasına bakan güncel bir avukatım var bu durumda barodan avukat talep etmem sanırım. Olmaz
Emin değilim bu konuda ama evet olmaz sanırım. Peki sadece dilekçe yazımını yapsa ve davayı kendiniz açıp takip etseniz? O zaman vereceğiniz ücret çok daha uygun olur. Belki kabul eder? En azından dilekçe düzgün olursa sonrasını takip etmek bi nebze kolay olabilir belki yani

1000 TL nafaka veriyor zaten, kaybedeceğiniz bir şey yok.

Bu davayı daha ucuza açacak avukat bulursun. Biraz daha sor soruştur

Avukatınız boşanma davasınin en başından yıllık belli oranda artış talep etmeliydi,böyle yapsaydı artırım ile uğraşmak zorunda kalmazdiniz.

Yıllık artış olmadığına göre nafakanizda dava kabul olur,yıllık Üfe oranında artış isteyin.

İnternetten dilekçe örneklerine bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…